Šta je novo?

GeForce GTX 1070 (Ti) Thread

bolje sacekati gtx 1160 ili 1180,barem u terotiji bi trebalo da budu jeftinije or rtx serije

Definitivno se najvise isplati 1070 sa sto duzom domacom garancijom, za ispod 300 evra.

1160 tesko da ce biti ispod 300.

Ma ne znam da li da toliko cekam jer sam celu konfigruaciju nedavno uzeo novu e sada je ostalo jos karticu da zamenim. Pa me interesuje razlika izmedju ove dve, jer koliko gledam na netu neki kazu da je ogromna razlika a neki opet da je razlika u 10+ fps-a. Pa bih se u narednim danim odlucio da li da odmah uzmem neku 1070 sa oglasa ili da cekam a i ne znam ni koliko je to da cekam za rtx 2060.

Jednom se zivi uzmes RTX 2060 u svakom slucaju imaces bolju karticu od GTX 1070 ako si vec sklopio nov komp onda ni 50 ili 100€ ne cine valjda toliku razliku.

Ako ti naleti domar primerak 1070 sa sto duzom domacom garancijom uzimaj, tako bih bar ja uradio, vecito nesto cekamo posle se ispostavi da to nije to sto smo cekali, meni naleteo asus strix 1070 nisam razmisljao ni 10 sec.

Послато са SM-G965F уз помоћ Тапатока

Problem je sto sam istrosio pare na novi komp i sada gledam sta da radim? Nekako bih se snasao za 1070 da uzmem neku do 300 evra a ako bih isao na rtx 2060 onda bih je uzeo tamo u maju mozda. Taman bi mozda i malo pala cena kod nas.

Rtx 2060 je po dosadasnjim testovima neznatno bolja od 1070ti bar kada je rec o fps-u. Meni to nije uopste toliko bitno pa cu uzeti 2060 samo zbog ray tr.,vredi svaki evro doplate.

Sent from my EML-L29 using Tapatalk

Problem je sto sam istrosio pare na novi komp i sada gledam sta da radim? Nekako bih se snasao za 1070 da uzmem neku do 300 evra a ako bih isao na rtx 2060 onda bih je uzeo tamo u maju mozda. Taman bi mozda i malo pala cena kod nas.

Sacekaj dok skupis malo para dok RTX 2060 postanu dostupne na domacem trzistu RTX 2060 je bliza GTX 1080 po performansama, hocu reci GTX 1070 i RTX 2060 nisu ista klasa, da se dvomuis izmedju GTX 1080 i RTX 2060 pa ajde ovako vjerujem da doplata za RTX 2060 u odnosu na GTX 1070 vrijedi svaki €, e sad ako se bas zuri i lova je u pitanju uzimaj onda ono sto mozes za trenutni budzet, ali da je RTX 2060 bolja karta od GTX 1070 po svim testovima jeste, a tu su i neke novine koje prate RTX seriju i u konacnici imas najnoviji gpu kad budes nekad za 2-3g mjenjao opet ces imati neku vecu vrijednost u njoj nego u GTX 1070.

Ma meni ce posle radeon 7790 ovo biti avion i toliko igara ima koje zelim da odigram da ce ova 1070 da zavrsi posao. Naravno sada sam ko malo dete nestrpljiv i ne znam sta da radim, sastavio sam ok racunar, jedino sada jos graficku i ako odlucim da cekam onda ima da poludim od cekanja.

Graficka 1070 strix, koja je kupljena u madjarskoj je imala artefakte,(ako nisam pravilno napisao izvinjavam se). Kopala je par meseci i poceli su problemi, odnesena je na garanciju, pre 2 meseca. Da li neko zna koliko se ceka na popravku i da li se to popravlja uopste?

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

samo da napisem da je stigla graficka sa servisa, navodno su je testirali i sve je uredu, garancija je neosnovana, sta god im to znacilo,a evo fotke od danas. kupljena je kod čangoša u edigital

Prilozi

• Snimak ekrana (6).png
    Snimak ekrana (6).png
    290.3 KB · Pregleda: 126
Nemoguce da je ovo ispravna graficka, nego čangoši nece da priznaju garanciju
c4b37a28568e5f96e155d8ed269ce99d.jpg

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Opet salji, sa sve videom, skrinsotovima na dvdju, i stampanim primerima u boji.

Opet ja sa pitanjem, posto sam odlucio da 1070 preskocim sa kupovinom i da idem na 1070 ti ili 1080... ali fora je sto 1080 nisam nasao u garanciji a i jedan sto ima na kp karticu za 300 evra ima navdodno madjarsku garanciju ali seriski broj sa kutije i kartice se ne slaze. A nasao sam par 1070 ti koje su u domacoj garanciji sa godinu i vise dana pa me zanima vase misljenje. Znam da 1080 nije puno jaca od 1070 ti ali sta raditi?

Cekati da iskoci neka 1080 sa garancijom ili uzeto 1070 ti i uzivati? Ali verujem da se pojavi neka 1080 sa garancijom da sigurno nece biti 300 evra.

EDIT: verovatno da ima 1080 sa garancijom ali moj budzet je do 300 evra.

Poslednja izmena:
Uff rizik je to velik, ne bih ja nikad kupovao te rudarske pa jos i bez garancije, a i to sa madjarskim garancijama je 50/50.. ne daj Boze crkne i sta onda sa madjarskom garancijom, sve mislim da ce je taj sto ti je prodao nositi tamo.
1080 ispod 300e neces naci sad, mozda bude tek za pola godine. Ja bih na tvom mestu sacekao i stekao mozda za neku novu RTX

1070 Ti sa domacom garancijom. Razlika izmedju 1070 Ti i 1080 je minimalna. :)

Ja bih malo sacekao. Ako je bas zurba, onda uzmi 1070ti,sta drugo

Pa nije da mi je krava stala na nogu pa da moram sutra da kupim ali opet nasao sam jednu 1070 ti sto mi se cini primaljivom zotak mini sa godinu i nesto dana garancije pa bih mozda nju porucio kada se decko vrati iz Bosne.

A sto se tice da ustekam jos neku paru za rtx pa nemam vise odakle. Prestao sam sa radom u firmi a i puko sam vise para nego sto sam planirao za novi komp a da ne govorim sto mi se pare izvukle i na drugu stranu.

ako naleti odlična 1070ti uzimaj i ne razmišljaj, nećeš se pokajati sigurno, super karta.

@Zabac Djole

U kojoj rezoluciji se igras? Ako si na HD tebi ce odlicno raditi posao neka 1060, 480 Radeon ili 580... sa tim karticama na high/ultra opusteno mozes da se igras u 60fps., dok vec u 1440p i na dalje je vec druga prica, tu bi trebala vec tako tipa 1070ti.
Ne znam sta da ti kazem, ne bih se ja puno zalecao sa tim 10xx serijama kartica, em sto su vec matore a Nvidija je takva da ce ih sa sve novijim drajverima i usporiti dodatno. Pogledaj samo 970 i 1060, kad je izasla 1060 bile su tu egal a sad je 1060 sije samo tako.

@Zabac Djole

U kojoj rezoluciji se igras? Ako si na HD tebi ce odlicno raditi posao neka 1060, 480 Radeon ili 580... sa tim karticama na high/ultra opusteno mozes da se igras u 60fps., dok vec u 1440p i na dalje je vec druga prica, tu bi trebala vec tako tipa 1070ti.
Ne znam sta da ti kazem, ne bih se ja puno zalecao sa tim 10xx serijama kartica, em sto su vec matore a Nvidija je takva da ce ih sa sve novijim drajverima i usporiti dodatno. Pogledaj samo 970 i 1060, kad je izasla 1060 bile su tu egal a sad je 1060 sije samo tako.

Za sada sam jos uvek na 1080p ali planiram da uzmem neki 2560x1440 monitor od 27 inca ali to je vec neka druga prica koju mozda realizijem u toku godine a mozda i ne, sve zavisi kako mi finansije budu dozvolile.

Sa 1060 sam imao prilike da se druzim jedno vreme i ok su kartice ali ovi majneri su cene podpuno obezvredili i ne daje mi se za neku u garanciji 200 evra kada za malo vise mogu da biram 1070ti ili mozda neku 1080 ako uleti u garnaciji. Jednostavno ne zelim da zurim sacekacu jos sledecu nedelju pa cu da vidim sta cu na kraju kupiti. Kao sve se nadam da ce da iskoci neki novi oglas na kp ali slabo, sto je bilo povoljno to se razgrabilo.

A sto se tice toga da ce nvidia kroz drajvere da ubije 10xx seriju, pa ne verujem bas u to da ce da se dogodi tako brzo. Jos uvek jako puno ljudi ih koristi a na silu ih nece naterati da krenu da kupuju jos uvek preskupe rtx modele.

Cudna ti je logika, pa da nije bilo majnera ne mislis valjda da bi bilo ovako povoljnih polovnih kartica

Samo specijalci uzimaju 1060 6gb

Gde su te silne povoljne kartice?

One napacene koje su rudarile i bez garancije ili HU varijantom, racunamo u pricu ili ne?

Gde su? A gde si ti bio zadnjih 6 meseci? 1060 3gb i 470 isle povremeno po 90e, za 100 ima kad hoces. 480 120e, 580 8gb 150-160. 1070 drugar uzeo par komada po 220e, 1080ti po 370-450 do pre mesec dana, u zadnje vreme nisam pratio. HU garancija je validna i ostvariva kao i nasa, ako ne i vise.

Ne znam sta znaci izmucena karta, ili je u garanciji ili nije, ili je 100% ispravna ili nije. Izmuceni su njihovi vlasnici sto moraju da ih daju tako jeftino kad su ih skupo platili, same karte su sasvim dobro.

Cudna ti je logika, pa da nije bilo majnera ne mislis valjda da bi bilo ovako povoljnih polovnih kartica

Samo specijalci uzimaju 1060 6gb

Kazem da su obezvredili sve kartice, i zato kazem sto bih sada davao 200 evra za 1060 ako vec mogu da uzmem 1070ti ili 1080 u garanciji. A nije da ih nema sa domacom garnacijom, mogu da se nadju ali sve slabije i slabije a oni koji imaju i ne zuri im se oni draze cene idalje visoko gore.

Gde su te silne povoljne kartice?

One napacene koje su rudarile i bez garancije ili HU varijantom, racunamo u pricu ili ne?

Bilo ih je pre par meseci koliko si hteo na kp ali opet ponavljam sto je bilo bilo je a ja nisam razmisljao dugorocno pa da sam tada kupio jednu 1080ti a mogo sam u garanciji da uzmem za smesne pare ali racunao sam nemam dobar racuanr pa sa sam jednostavno nastavio dalje da zivim. Ali sada vidim kako sam se lepo izradio

A to jesu napacene ili nisu ne znam ali znam da ako ima garanciju da im nista ne fali pa cak se i na neki nacin molim da kad je uzmem da crkne jer su tada placene papreno i kada bi mi vratili novac mogo bih komotno da uzmem rtx 2070 za tu cenu.

Opet ja sa pitanjem, posto sam odlucio da 1070 preskocim sa kupovinom i da idem na 1070 ti ili 1080... ali fora je sto 1080 nisam nasao u garanciji a i jedan sto ima na kp karticu za 300 evra ima navdodno madjarsku garanciju ali seriski broj sa kutije i kartice se ne slaze. A nasao sam par 1070 ti koje su u domacoj garanciji sa godinu i vise dana pa me zanima vase misljenje. Znam da 1080 nije puno jaca od 1070 ti ali sta raditi?

Cekati da iskoci neka 1080 sa garancijom ili uzeto 1070 ti i uzivati? Ali verujem da se pojavi neka 1080 sa garancijom da sigurno nece biti 300 evra.

EDIT: verovatno da ima 1080 sa garancijom ali moj budzet je do 300 evra.
Nema veze sto se serijski ne slaze. Ta karta je bila u rudniku, neko je uzeo brdo karata i vise nije gledao koji je serijski. Znam ljude koje kutije odmah bace na otpad, ne trebaju im jer zauzimaju ogroman prostor. Pri reklamaciji kutiju nisi ni duzan da prilozis, gledace se svakako serijski sa graficke.

Tapatalk from Poco loco

Vrh Dno