Hvala za informacije koje me ne interesuju, uopste nisi shvatio sta pricam. Govorim o tome da, oni fizicki nece iskopati kanalice do kuce korisnicima jos minimum 10godina. Mislim na sela i prigradska naselja. Po gradovima ce biti za par godina dostupna masovno. Kod mene u naselju od 2006 radi adsl pokojni, ne moze ni vdsl. Secam se kad sam se 2011 raspitivao za isti, bila je prica uskoro, uskoro, uskoro. Naravno presao sam na Sbb. A nalazim se 3.5km od centra grada. Pre jedno metar dana pozovem ih u vezi optike, kazu bicete obavesteni, trenutno mozete imati 20mb. Rekoh neka hvala, imam kod sbb 200/10.Netacno, optika je optika i nista bolje sigurno nece doci za ne 10 god nego i vise, jer kroz samu optiku gotovo beskonacno Gbit mozes da proteras jer se sve prenosi brzinom svetlosti a isp je taj koji limitira i trenutni mozda HW, ali evo google je najavio da ce proterati kroz optiku 1TB/s, a jel ti to malo sada danas? A sta mislis sta ce moci za 10 ili vise godina, ono sto ne znas sama optika se koristi od 70-ih godina a 84-te kod nas u Srbiji tj SFRJ za nas koji pamtimo Tita i imamo crvenu maramu itd, a sad trenutno su uspeli da provuku 50 000 Gb/s jel ti to malo?
Nas operater trenutno daje do 1Gb/s najvise zvanicno za fizicka lica.
Verujem da ni ne znas kako se prenosi informacija putem optickog vlakna, evo reci cu ti, prenosi se putem svetlosti.
Dakle, za 50 god nije nadjeno nista "bolje" niti ce jer ne postoji a optika je gotovo "neogranicena" koliko moze informacija proci kroz vlakno putem svetlosti, dao sam ti cifre ti razmisli da li je to danas puno ili malo, a sto je najbitnije nema prakticno nikakvih gubitaka bar ne do 1km duzine ama bas nimalo.
A to sto sbb nije u stanju da isprati mts i da napravi tolika ulaganja u istu, ha to mi bas nesto zvizde 00.
Mislim da se slabo razumes u neke stvari, svi cete pre ili kasnije na mts-ovu optiku ko naravno optiku bude zeleo jer sbb tesko da ima da ulozi toliko a sto vise bude cekao bice mu sve gore.
Ma treba mi njihova optika ko lanjsko sunce. Jos po ovim cenama.. Šišaju ovcice koje se loze.Sto se onda bunis i kukas?
Ne treba ti njihova optika a kukas sto nikad nece doci do tebe, zanimljivo.Ma treba mi njihova optika ko lanjsko sunce. Jos po ovim cenama.. Šišaju ovcice koje se loze.
Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока
Ne radim nikad mi nisu bila jasna ta pitanja da ako si nekim ili necim zadovoljan moras da si tu zaposlen.salabajzer
ne znam dal radis za telekom ali nema sanse mts optika da pokrije veci deo Srbije makar jos narednih 4-5 godina
srpska posla... navodno bi trebalo do kraja 2020 , malo sutra....
sve ide jako sporo , tako nesto sam i ocekivao doduse..
zivim u centru Bg-a niko jos nije ni spomenuo optiku a kamoli da krene sa postavljanjem iste... Sramota
oni bre ne mogu da odrade ni ove velike najvece gradove a kamoli tek sta reci za manje gradove i sela po Srbiji...
Sad ces ti da napises da rade brzo i da ce biti gotovo, evo sacekacemo jos tih godinu dana pa cemo da vidimo ko je bio u pravu
![]()
E to "decko" lepo mi zvuci.Decko je nerealan. Ne mogu da se objasnjavam. Imam Trio gold premium, 200/10, placam sve ukupno 2609din, jer se vodi na osobu sa invaliditetom. A tv necu da uporedjujem, Sbb i pokojni iptv..
Ono sto znam da su uradili/pustili u BG je: Zemun, NBG, Altina, Vozdovac, Zvezdara(Mirijevo, Konjarnik koji spadaju u tu opstinu ali su posebna naselja u toj opstini za one koji nisu iz BG da objasnim) sto je mnogo posto teritorije BG cak sta vise bar ja mislim 40% teritorije BG ne racunajuci prigradske opstine koje spadaju u BG.
Dakle ostade Zeleznik, centar, Palilula to je to bar sto sam ja mogao da saznam da je ili nije uradjeno.
zapravo je istina da mnogo vise od 60% ljudi u Beogradu nema mogucnost uvodjenja optike. I to iz dva razloga:
1. nemaju ni svi u tim opstinama koje si nabrojao mogucnost da je uvedu
2. Beograd nisu samo te opstine (za pocetak Zeleznik nije opstina) kada bi dodao samo Cukaricu, Vracar, Rakovicu shvatio bi da je tvojih 40% (cak i teritorijalno) dosta netacno, a posebno kad uzmemo u obzir tacku 1
iskreno, ne vidim nacin da oni zavrse teritoriju Beograda do kraja ove godine pa taman da rade 24/7 a pritom i ne rade na svim krajevima grada paralelno
Aj sabiraj.E to "decko" lepo mi zvuci.
Nego mi da se vratimo matematici dakle tvoj paket kosta 4400 ali posto se vodi na osobu sa invaliditetom ti je ta cena(sto nije fer racunanje jer se ovaj paket vodi na mene po punoj ceni, ali ajde) inace 99% drugih kosta vise od tebe, a ne napisa sta sve dobijas plus nemas nigde mobilnu telefoniju, ali ajde da uzmemo da imas najjeftiniji moguci paket postpaid od 1000 din to izadje 3700 koje moras svakog meseca da izdvojis a bude i vise, a sta sve dobijas....
Dakle obrni okreni opet matematicki tebe sisaju kao ovcicu kako ti napisa u onom postu, a kazi mi samo sto je pokojni iptv?
Ja imam i jedne i druge sbb i iptv i mogu da ti kazem da nema razlike u slici ne znam sto je mrtvi iptv?
Ako bi racunao punu cenu pa ti sve to placas brat bratu duplo vise od mene a dobijas ne duplo nego troduplo manje od mene.
I dobro ko je ovcica pa da zavrsimo ovu pricu?
E to "decko" lepo mi zvuci.
Nego mi da se vratimo matematici dakle tvoj paket kosta 4400 ali posto se vodi na osobu sa invaliditetom ti je ta cena(sto nije fer racunanje jer se ovaj paket vodi na mene po punoj ceni, ali ajde) inace 99% drugih kosta vise od tebe, a ne napisa sta sve dobijas plus nemas nigde mobilnu telefoniju, ali ajde da uzmemo da imas najjeftiniji moguci paket postpaid od 1000 din to izadje 3700 koje moras svakog meseca da izdvojis a bude i vise, a sta sve dobijas....
Dakle obrni okreni opet matematicki tebe sisaju kao ovcicu kako ti napisa u onom postu, a kazi mi samo sto je pokojni iptv?
Ja imam i jedne i druge sbb i iptv i mogu da ti kazem da nema razlike u slici ne znam sto je mrtvi iptv?
Ako bi racunao punu cenu pa ti sve to placas brat bratu duplo vise od mene a dobijas ne duplo nego troduplo manje od mene.
I dobro ko je ovcica pa da zavrsimo ovu pricu?
A da budemo fer to što njemu kažeš isto važi i za tebe ti si dobio 10 meseci besplatno što opet nije standardna ponuda.Ako se računa ono što svako može da dobije onda je prosečna cena 4274.50 što opet da budemo fer sa sve mobilnon tarifom omorika 3 i tih deljenih 100gb na noj je dobra ponuda samo što kad ti dođe da plaćaš onih 5699 posle jedno 3 računa odmah zaboraviš taj prosek i sve te mesece za 1 dinar.Ali opet stoji i da box4 paketi većem delu mts korisnika i dalje nisu dostupni tako da je svaka matematika bespotrebna.
A što se tiče kanala to što si nabrojo imaš samo prva 2 meseca, dok on u premium paketu ima sve što SBB nudi od tv paketa znači sve kanale + sve iz video kluba.
Ne box 4 paketi jesu vecem delu dostupni, nego box optika paketi nisu vecini dostupni(sto nema veze sa matematikom i racunicom)
Kad se vodi na osobu sa invaliditetom 100%, oslobodjen si placanja odrzavanja mreze u celom iznosu. Tj oko 1300din.
Nevažno je ali ipak čak ni 20/4 paketi interneta nisu dostupni svima a još da nepričamo da uz box pakete treba dodatni promet za internet koji treba za nesmetan rad 3 IPTV boksa, tako da sam ja dobro napiso šta sam mislio da BOX4 nije dostupan svim korisnicima.
THE STANDARD LINE is that fiber optic networks transfer data at the speed of light. But in reality, light travels about 31 percent slower through fiber optical cables than it does through a vacuum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari