Šta je novo?

Grafe

Vladimir2101

Poštovan
Učlanjen(a)
01.01.2018
Poena
95
Pozdrav. Razmisljam upgrade grafe. Sta mislite koja je bestbuy sada. Gtx 1060 6gb neka jaca ili tipa rx 580, rx 480 i slicno. Za oko 250e.

Poslato sa RNE-L21 uz pomoć Tapatoka

možeš ovde u skraćenici da napišeš koja je...ali u suštini se svodi na domaću proverenu,mađare i nadriprodavce sa kp-a.

prva naravno najbolja,druga ako je od ovih proverenih što godinama dovlače takođe valja,sa ostalima naravno ne vredi rizika.

RX 580 8GB nikako nije 50e jeftinija (Strix za Strix, Aorus za Aorus itd.), niti je straightup bolja u svemu (tu su kolju se), trosi duplo sto te ponovo izadje 500din mesecno..

RX 580 imas i nove za 200-250e (i to ne najjeftinije nego kod Fante npr), ako hoces jace+polovno, sacekaj mesec - max dva da cene jos splasnu i povuku sa sobom i te sto nisu kopale, mozda cak i RX 590 ako ovi sto drze preko cene nove spuste, i jos cena nove padne 😛. Ako ne onda 1070. Uzmi iz maja-juna-jula 2018 kartice, te stvarno nisu kopale a nece biti mnogo skuplje nego 6 meseci stariji primerci.

Da bi ustedeo 500 din struje mesecno (kupovinom 1060 umesto 580) morao bi da igras igre oko 17 sati dnevno svaki dan.

Dve najbolje 580 8gb (safir i xfx) su jeftinije od dve najbolje 1060 6gb za oko 50e.

Inace,strix 580 nije nista posebno, kao ni aorus

XFX pravi najbolji 580 model, a Strix sa 3 venta "nije nista posebno", ok.

Necu da poredim Sapphire i EVGA ili sta vec jer nema poente. EVGA ni nema polovnih na oglasima trenutno.

Koje su najbolje 1060ice?

Najbolji pravi safir, pa xfx. Asus strix je generalno los, ne samo tu, ali se blesava raja lozi na led sijalice. Strix nema hladjenu memoriju, cena je prenaduvana, led svetla crkavaju, i ventovi su uzasnog kvaliteta.

Evga 1060? To precenjeno parce hardvera od preko 400e!??? Jel se ti to sprdas....kosta skoro kao 1080 obicna

Morao bi malo detaljnije da se upoznas sa tematikom ako mislis da dajes savete.

Poslednja izmena:
*mjau**mjau**mjau* ovaj forum je postao gotovanski 🙂 pa care 60 mozda 70w trosi manje 1060, nek bude da ti treba 14 sati gejminga da ustedis kilovat. Prosecna cena kilovata je 10 dinara cini mi se, tu negde, znaci ako igras malo vise od 3 sata dnevno dnevno ustedis 2.5-3 dinara, oko 80 din mesecno.

Najbolji pravi safir, pa xfx. Asus strix je generalno los, ne samo tu, ali se blesava raja lozi na led sijalice. Strix nema hladjenu memoriju, cena je prenaduvana, led svetla crkavaju, i ventovi su uzasnog kvaliteta.

Evga 1060? To precenjeno parce hardvera od preko 400e!??? Jel se ti to sprdas....kosta skoro kao 1080 obicna

Morao bi malo detaljnije da se upoznas sa tematikom ako mislis da dajes savete.

Znam da najbolje pravi Sapphire, imam 580 8 Nitro+, cena Strixa je bila prenaduvana pre godinu dana, jer ga nigde nije ni bilo 😛. Pre 3 meseca je razlika bila 15e kod Fante (ortak kupovao). Ventovi nisu toliko losi, preterujes, uzmi i cinjenicu da bez undervolta na 1431 gpu i ceo radijator na 50 stepeni... a moja Nitro+ dogura na 2k do 70 bez undervolta. Za memoriju koliko sam video spojeno je ali ne kao na Nitro+.

Lepo sam pitao na koju kartu mislis, bas zbog toga sto si napisao :d. I ne preteruj, eno ih za 270e.....

*mjau**mjau**mjau* ovaj forum je postao gotovanski 🙂 pa care 60 mozda 70w trosi manje 1060, nek bude da ti treba 14 sati gejminga da ustedis kilovat. Prosecna cena kilovata je 10 dinara cini mi se, tu negde, znaci ako igras malo vise od 3 sata dnevno dnevno ustedis 2.5-3 dinara, oko 80 din mesecno.

60-70w? Koliko onda tacno po tebi trosi najjaca 1060, a koliko trosi Nitro+ na 1430mhz?

pitao sam supreme-a kako sa 1060 štedi 500din mesečno na struji.

Znam da najbolje pravi Sapphire, imam 580 8 Nitro+, cena Strixa je bila prenaduvana pre godinu dana, jer ga nigde nije ni bilo 😛. Pre 3 meseca je razlika bila 15e kod Fante (ortak kupovao). Ventovi nisu toliko losi, preterujes, uzmi i cinjenicu da bez undervolta na 1431 gpu i ceo radijator na 50 stepeni... a moja Nitro+ dogura na 2k do 70 bez undervolta. Za memoriju koliko sam video spojeno je ali ne kao na Nitro+.

Lepo sam pitao na koju kartu mislis, bas zbog toga sto si napisao :d. I ne preteruj, eno ih za 270e.....

60-70w? Koliko onda tacno po tebi trosi najjaca 1060, a koliko trosi Nitro+ na 1430mhz?
Ne preterujem za ventove, prodao sam bar pedeset komada majnerima, pogledaj moje oglase. Ne preterujem niti iznosim misljenje na osnovu jednog primerka ili sta sam citao, vec imam iskustva o tome sta pricam. Inace sam imao i strixove i nitro po rigovima, znam o cemu pricam odlicno, malo njih ovde zna vise o tome.

Mozda je trenutna razlika izmedju nitro i strix u tom trenutku bila 15e, inace je znatno veca, 50e pa i vise.

I na koliko su ti radili memorijski cipovi na strixu i nitro+? Za silovanje memorije i ventova na Ethereumu, Sapphire su svakako bolje 😛. Ventovi Strix vrte duplo sporije nego na Sapphire, dok je core na 46-50, na Sapphire je 70.

Nije trenutna nego od septembra do januara... kao sto rekoh ta razlika o kojoj pricas je bila pocetkom 2018. jer Strixa nije ni bilo, u Emmiju kada se pojavio i Viphouse, cene su bile i po 20k vece od Nitro+. Evo grafikona pa pogledaj:

https://ipon.hu/shop/termek/asus-rogstrixrx580t8ggaming-rx-580-8gb-gddr5-pcie/1565663
https://ipon.hu/shop/termek/sapphire-112652120g-rx-580-8gb-gddr5-nitro+-special-pcie/1601260

Ta asus je sa 1 god garancije, nije uporedivo sa safirovih 3. Ima bas strix sa 3g i vecom cenom.

Gledao sam milion puta cene svih kartica, i asus strix je uvek bio najskuplji, pa aorus, pa msi, pa safir. Za 580. Safir je bio od 30-50e jeftiniji od gorepomenutih veci deo vremena.

Mislim da Nitro+ 580 ne dolaze sa Silent biosom kao drugim, drug uzeo 580 Nitro+ 8GB, oba biosa ista, a covek od kojeg je uzeo tvrdi da nije majnovao. Ako se ispostavi da je tako na svim karticama, steta, Silent bios je mnogo bolji sto se tice potrosnje, temperatura i tisine, a razlika u performansama na nivou statisticke greske. Naravno, uvek moze rucno da se obori napon.

Kod mene RX 470 Nitro+ u Silent biosu(razlika u kloku 50MHz, u naponu 0.2V u odnosu na Gaming bios) ne prelazi 60c pod bilo kakvim opterecenjem, ventovi na 20-30%.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno