Šta je novo?

Xiaomi Redmi 7

Lajkam sve osim rezolucije. Konačno dobar soc u manjem od 6 inča kućištu.

Nema šanse ovaj SoC i ovakav izgled na redmi 7 koji bi trebalo da je naslednik redmi 6.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ovo će možda da bude Mi9 lite ili Mi9 SE.

Redmi 5 je imao downgrade baterije u odnosu na Redmi 4.

Redmi 6 je imao downgrade baterije, chipseta, i veci su bezeli u odnosu na Redmi 5.

Da vidimo sta ce sad da osakate :)

Redmi 5 je imao downgrade baterije u odnosu na Redmi 4.

Redmi 6 je imao downgrade baterije, chipseta, i veci su bezeli u odnosu na Redmi 5.

Da vidimo sta ce sad da osakate :)
Baš tako, poredio sam uživo r6 i r5 i fascinantno je koliko je zapravo petica bolja. Od izrade, čipseta, baterije pa čak i kamere.

I ja sam imao prilike oba da podesavam. Majci uzeo Redmi 5, prijatelj(bez mog znanja) uzeo Redmi 6, 5-ica je vidno bolja u svakom smislu.

Videcemo jos malo, ali realno je da cemo videti verovatno sd 660. Skoro je stigao mi8 lite, prosto nije realno da vidimo nesto kao sd 710 u redmi seriji.

Dobar je 660, samo mi ide na zivce to stavljanje soc-ova starih po 2+ godine. Vidim pominju i neki redmi x sa 42 mpx senzorom. Valjda ce on imati neki od 670/675/710.

Inače neće biti Redmi 7 i Redmi Note 7, nego će biti broj 8. 7 je kod njih nesrećan broj.

Gotovo sigurno je s670 ili s675 u pitanju. (Ako ne na ovom onda na onom koji ima kameru od 48mp kao i honor v20)

Pre nekoliko dana su odvojili brend redmi od xiaomi , kao što su uradili Huawei i oppo

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

Poslednja izmena:
670 bi bio lep napredak :)
To je idealan chipset, downklokovan ionako efikasni SD 710, dovoljno snage za bilo sta osim za neki ultra-mega-giga gaming na telefonu, uz 4000mAh bateriju komotno 2 dana pa i za "teske" korisnike.

Mislis Huawei i Honor?

Poslednja izmena:
Pa Huawei odvojio honor i oppo svoj realme :)

Od pre neki dan je i redmi brend za sebe, ili će uskoro to da bude. Valjda zato i izbacuju redmi X , kao potvrda razdvajanja i jačanja brenda :)

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

Poslednja izmena:
U vezi sljedeceg redmi note...

Da, SD660 po meni nema šanse da bude. To je ipak vec pomalo zastario 14nm proizvodni proces. Ne bih ni volio da bude. Biti ce skoro sigurno 10nm, što znači štedljiviji, hladniji, a opet ce biti brzinom jako blizu SD660 i 710.
Da li ce ga nazvati SD638 ili SD701 meni svejedno, sigurno ce biti odlican.

Sto se izgleda tice novi modeli imaju sve manje mesa okolo, a imaju i manji notch, što su dobre vijesti. Kamera samo da bude na nivou RN6 Pro i biti ce ok, ali vjerovatno ce biti nijansu bolja.

Samo da ne zabriju sa nekim prevelikim dimenzijama ili tezinom i tesko ce biti odabrati neki drugi mobitel

Ko ce bre da ga nazove i kad ce taj cip sto si ti projektovao u glavi da izadje? Telefon je zvanican za par dana...

Koliko sam ja procitao Redmi je najavljen za sutra, a ja sam komentirao za Redmi Note. Inače je redmi uvijek par mjeseci prije nego note izlazio.

Osim toga čip koji netko projektuje moze biti predstavljen istovremeno sa mobitelom, jer ce to biti prvi mob sa tim čipom. Za SD710 se nije ni čulo dok nije izasao Mi8SE

Znaci po tebi je normalno da običan redmi 7 dodje sa novijim (jačim) čipom od sd660? Pa full, onda u note ide bar 845. [emoji23]
Salu na stranu, msm da je skoro izvestan 660 u rn7 (ili 8 kao sto kaze Djilke).

Znaci po tebi je normalno da običan redmi 7 dodje sa novijim (jačim) čipom od sd660? Pa full, onda u note ide bar 845. [emoji23]
Salu na stranu, msm da je skoro izvestan 660 u rn7 (ili 8 kao sto kaze Djilke).

Ako je noviji ne mora značiti da će biti brži, ili što bi ti rekao jači. Ja sam napisao da će biti brzinom blizu 660 ili 710, ne mislim da će biti brži, ali biti će štedljiviji i meni bolji od 660.
SD660 ima već barem godinu i dva mjesca da je izašao, a možda i više, osim toga je 14nm tehnologija. Ako njega idu stavljati u svoj budući najprodavaniji Note model ja ga prvi neću kupiti, SD710 je već druga priča, moderniji je, noviji, 10nm....možda SD660 stave u neki indijski ili lošiji note kao što je izdan prošle godine, ali u glavni globalni note mislim da nema šanse

Zna li neko kad je tacno predstavljanje i kolika bi mogla biti cijena Note 7 kad stigne kod nas? Kad se moze ocekivati na našem trzistu?

Standardno kao i uvek kad stigne 220, 230-240e za neki best buy model (iz ugla rama i roma, kao sto je bio 4/64 za rn5 i rn6). Mislim da se tu nista nece menjati.

Nema mesta za visu cenu jer je tu Poco za ~290e koji ce i dalje biti daleko bolji telefon od svih jeftinijih.

Jedino da bude SD 710/675/670 pa da bude preko 200e.

vi kao da ne čitate druge sajtove, znalo se već odavno da ide sd660.

:lupko: notch je odvratan... kao da namerno za*eru

Ja čekam dalje, SD660 sigurno ne kupujem. Kazu da je predstavljena i Pro verzija kojoj je jedina razlika sony senzor umjesto samsunga.
Nešto hvale da je taj note jako čvrst i otporan na padove, tako ga reklamiraju, a obično ti čvrsti budu i teži....mene boli briga za čvrstoću jer pazim na mobitele, bitno mi je da nije cigla

Nazad
Vrh Dno