Šta je novo?

Yettel Kucni net - ex. Telenor Home

Ta fora radi na Vip kucnom a na Telenor mi trazi aktivaciju.

Hm, posto ni sms poruke ne mogu da se primaju, to onda znaci da broj ne moze ni sa Telenor aplikacijom da se poveze?

Jedini način da ti Telenor Home bude prikazan u Moj Telenor aplikaciji jeste da imaš neki dodatni postpejd paket u Telenoru na isto ime na koje je i Telenor Home. Tada kada dodaš taj postpejd broj u Moj Telenor aplikaciju, automatski će ti biti prikazan i Telenor Home, jer su na istog vlasnika ugovora.

Izvinjenje, treba mi pomoc. Moze neko da mi opise (samo tekstualno, bez slika ako je moguce) kako otvoriti Huawei ruter koji se dobija uz Telenor Home, radi ubacivanja SIM kartice? Ako ne gresim, poklopac se nalazi na strani na kojoj su smesteni LAN portovi. Ako probam noktom zakaciti poklopac, jedna strana krene da se otvara, a druga nece. Nisam prejako povlacio, da se ne osteti.

Nema šta da povlačiš noktom, već samo slajduješ poklopac sa prstom. Otvara se lako.

Ja se nisam uspeo povezati sa telenor app preko sms.

Jedini način da ti Telenor Home bude prikazan u Moj Telenor aplikaciji jeste da imaš neki dodatni postpejd paket u Telenoru na isto ime na koje je i Telenor Home. Tada kada dodaš taj postpejd broj u Moj Telenor aplikaciju, automatski će ti biti prikazan i Telenor Home, jer su na istog vlasnika ugovora.

Jesi siguran? Uvek su uzimali u obzir cene SA uredjajem, a ne sa popustom, zar ne?

Tako sam ih razumeo preko telefona. Svakako cu otici do poslovnice da proverim.

Nazalost nije tako kontaktirao sam ih. Moze da se poveze sa bilo kojom tarifom koja kosta vise od 1495 dinara sto eliminise Total 2 paket bez uredjaja. Takodje sam saznao da ne mogu da predjem na ovaj novi paket od 150GB, sto mi je suludo.

Ja sam prešao sa tog starog Home paketa na 150 paket pre par meseci kroz Moj Telenor aplikaciju za Android. Trebalo mi je par sekundi. Imaš li HOME paket prikazan u Moj Telenor aplikaciji? Ako imaš, probaj putanju: račun > promena paketa.

Poslednja izmena:
Ne koristim Moj Telenor aplikaciju posto se kartica nalazi u ruteru koji inace koristi brat. On ne koristi puno internet, pa sam ja mislio da prebacim broj u Telenor i da se nakacim na taj net. Uskoro mi istice ugovor u mts-u na godinu dana, a tamo sam imao 100GB onu promociju, pa trazim alternativu. Cim mi pri ruci bude ta kartica isprobacu ovo sto si mi naveo kao opcija da postoji.

Jesi siguran? Uvek su uzimali u obzir cene SA uredjajem, a ne sa popustom, zar ne?

Bio si u pravu moze da se uzme i Total 2 paket uz stari Telenor HOME paket. Nazvao sam ih jos jednom cisto da proverim:).

Poslednja izmena:
Nema šta da povlačiš noktom, već samo slajduješ poklopac sa prstom. Otvara se lako.

Skontao, hvala svakako! Poklopac za karticu je sa strane, a ne na prednjoj strani. Ne znam cemu onda na mom ruteru sluzi taj drugi poklopac koji se teze otvara? U pitanju je Huawei B311S. Da nije tu mesto za eksternu antenu?

Skontao, hvala svakako! Poklopac za karticu je sa strane, a ne na prednjoj strani. Ne znam cemu onda na mom ruteru sluzi taj drugi poklopac koji se teze otvara? U pitanju je Huawei B311S. Da nije tu mesto za eksternu antenu?

Da, to je ulaz za 2 eksterne antene. Bar je tako kod mene, ja imam ruter B315. Ali ruteri su maltene isti, bar na prvi pogled.

Poslednja izmena:
@giga10 Da li se na tvom ruteru poklopac za eksternu antenu prvi put teze otvorio?

Ne koristim Moj Telenor aplikaciju posto se kartica nalazi u ruteru koji inace koristi brat. On ne koristi puno internet, pa sam ja mislio da prebacim broj u Telenor i da se nakacim na taj net. Uskoro mi istice ugovor u mts-u na godinu dana, a tamo sam imao 100GB onu promociju, pa trazim alternativu. Cim mi pri ruci bude ta kartica isprobacu ovo sto si mi naveo kao opcija da postoji.
Aha, kontam šta hoćeš. Hoćeš 100+ GB na telefonu, tj. da povežeš neki postpejd paket sa kućnim internetom. Slušaj, ta kartica za kućni internet je ONEMOGUĆENA za pozive i poruke, tako da ti ne vredi da nju stavljaš u telefon, jer nećeš moći da aktiviraš Moj Telenor aplikaciju preko tog broja. Jedini način da vidiš Home paket unutar aplikacije jeste da imaš na svoje ime još jedan postpejd paket/broj u Telenoru, što ćeš ti imati kad prebaciš broj (pod uslovom da je Home paket već na tvoje ime). Znači, potrebno je da je isti vlasnik Home paketa i tog drugog postpejd paketa, tada će ti po automatizmu Home paket biti prikazan u Moj Telenor aplikaciji pored tog drugog broja. Tek onda bi mogao probati: home broj > račun > promena paketa. Ovo ti pričam iz sopstvenog iskustva, na ovaj način sam ja prešao na 150 Gb paket pre par meseci. Nemoj verovati ovima iz Telenora, meni su isto to govorili (nemoguće je prebaciti se na 150 GB paket), a ja slučajno naleteo na opciju u Moj Telenor aplikaciji i prebacio se za 5 sekundi. Probaj sam, pa ćeš videti, možda može, možda ne može.

Poslednja izmena:
@ugljesa93 Jeste. Samo jednom sam ga i otvorio. Haha. Odmah kad sam uzeo internet, stavio antene, video da mi ništa ne znače, čak mi još i slabiji signal bio, povadio antene i ćao. Više nisam otvarao to.

Ja sam dobio jednu antenu i meni ona poveća prijem signala u delu gde jedva ima

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Takodje sam dobio jednu antenu. Ni meni ne pomaze specijalno, mozda pojaca signal za nekoliko dBmV. Generalno sve radi stabilno, osim sto je nekim cudom na mojoj trenutnoj lokaciji (Apatin) upload dosta bolji od download-a. Download se krece od 3 do 7 MBPS, a upload bude preko 9!

Takodje sam dobio jednu antenu. Ni meni ne pomaze specijalno, mozda pojaca signal za nekoliko dBmV. Generalno sve radi stabilno, osim sto je nekim cudom na mojoj trenutnoj lokaciji (Apatin) upload dosta bolji od download-a. Download se krece od 3 do 7 MBPS, a upload bude preko 9!

Hm, da li je to paket od 10 Mbps? Male su mi te brzine nešto, pa pitam. Što se moje lokacije tiče (paket mi je 150 GB), download je 25 Mbps, upload 20 Mbps. Brzina je stabilna tokom celom dana, mada nisam zadovoljan, jer sam na početku ugovora imao downlod brzine 35-40 Mbps (cepidlačim? znam!). Ako ćemo realno, ako izuzmemo preuzimanje velikih fajlova sa neta, sve download brzine veće od 10 Mbps (do recimo 50 Mbps) ne donose značajnije poboljšanje za standardno surfovanje internetom, youtube i filmove (iz mog iskustva), a ja na to trošim internet isključivo. Znajući to, zadovoljan sam netom, ali me ipak kopka to što na mojoj lokaciji Vip ima download brzine 50-60 Mbps. Duplo brže od Telenora. Baš se dvoumim da li da pređem na Kućni Net XL paket sa 200 GB za samo 100 dinara više u odnosu na cenu Telenor Home 150. Ozbiljno se dvoumim. Ja bih radije ostao u Telenoru(i najverovatnije ću i ostati hahah), nisam preveliki fan Vipa, ali ova razlika u brzini neta na mojoj lokaciji je osetna. E sad, ko je pametan de odluči.

Poslednja izmena:
Da, to je paket sa brzinom 10 MBPS. I meni je cudno zasto su brzine takve. Koliko obicno u pomenutom paketu bude odnos download/upload, iz vaseg iskustva? Razmisljam nesto, ako je upload mozda 2 MBPS, da mi nisu zamenili download za upload.

Moze mali podsetnik? Koji APN-ovi su aktivni u Telenor mrezi? Na sajtu su naveli samo APN internet, gde je username telenor a password gprs. Koliko znam postoji i APN net. Da li su isti parametri i za taj APN?

Da, to je paket sa brzinom 10 MBPS. I meni je cudno zasto su brzine takve. Koliko obicno u pomenutom paketu bude odnos download/upload, iz vaseg iskustva? Razmisljam nesto, ako je upload mozda 2 MBPS, da mi nisu zamenili download za upload.

Hm, nisam te baš razumeo ovde, ovo oko zamene, ali nebitno, brzina je ograničena tako da bi trebalo i download i upload da ti teže ka 10 Mbps. Tako bi trebalo, e sad zavisno od jačine signala i opterećenosti mreže u datom trenutku na tvojoj lokaciji, možeš imati realno bilo koju brzinu 1 do 10 Mbps. Nema tu baš nekih striktnih pravila. To ti je što ti je.

Poslednja izmena:
Moze mali podsetnik? Koji APN-ovi su aktivni u Telenor mrezi? Na sajtu su naveli samo APN internet, gde je username telenor a password gprs. Koliko znam postoji i APN net. Da li su isti parametri i za taj APN?

Taj APN net koliko sam ja video postoji samo kod Home kartice, i trebalo bi da su mu isti parametri kao i za APN internet. Kako kod, mislim da su to samo dva imena za jedan te isti APN, tako da ono, nebitno koji ćeš izabrati. Na telefonu vidim da stoji samo APN internet.

Poslednja izmena:
Hm, izgleda se nesto desava sa LTE baznom stanicom na mojoj lokaciji. Na 3G rezimu mi je izvukao i malo iznad 10 MBPS u download-u, i oko 3 MBPS u upload-u, sto je bolje od merenja na LTE mrezi!

Aha, kontam šta hoćeš. Hoćeš 100+ GB na telefonu, tj. da povežeš neki postpejd paket sa kućnim internetom. Slušaj, ta kartica za kućni internet je ONEMOGUĆENA za pozive i poruke, tako da ti ne vredi da nju stavljaš u telefon, jer nećeš moći da aktiviraš Moj Telenor aplikaciju preko tog broja. Jedini način da vidiš Home paket unutar aplikacije jeste da imaš na svoje ime još jedan postpejd paket/broj u Telenoru, što ćeš ti imati kad prebaciš broj (pod uslovom da je Home paket već na tvoje ime). Znači, potrebno je da je isti vlasnik Home paketa i tog drugog postpejd paketa, tada će ti po automatizmu Home paket biti prikazan u Moj Telenor aplikaciji pored tog drugog broja. Tek onda bi mogao probati: home broj > račun > promena paketa. Ovo ti pričam iz sopstvenog iskustva, na ovaj način sam ja prešao na 150 Gb paket pre par meseci. Nemoj verovati ovima iz Telenora, meni su isto to govorili (nemoguće je prebaciti se na 150 GB paket), a ja slučajno naleteo na opciju u Moj Telenor aplikaciji i prebacio se za 5 sekundi. Probaj sam, pa ćeš videti, možda može, možda ne može.

Hvala. Probacu kad prebacim. Kako ide redosled trosenja saobracaja, sta se prvo trosi Telenot HOME ili iz Postpaid paketa?

Hvala. Probacu kad prebacim. Kako ide redosled trosenja saobracaja, sta se prvo trosi Telenot HOME ili iz Postpaid paketa?
Prvo Home, pa postpejd paket.

Sa Telenor sajta:

- Uz paket Telenor kućni internet 150, internet možeš da povežeš i sa jednim postpejd brojem. Uslov za deljenje saobraćaja između dva pretplatnička broja (Telenor kućni internet 150 i postpejd broj) je da su oba registrovana na korisnika koji koristi Telenor kućni internet 150. 

- Nakon potrošenih 150GB iz Telenor kućni internet 150 paketa, internet po smanjenoj brzini do 2 Mbps možeš da koristiš samo na Telenor kućni internet pretplatničkom broju, a ne i na mobilnom postpejd broju koji je povezan. 

- Na postpejd broju koji je povezan sa Telenor kućni internet 150 paketom prvo se troši deljeni internet saobraćaj od 150GB, pa tek potom gigabajti iz tarifnog paketa.

- Povezivanje postpejd broja i Telenor kućni internet pretplatničkog broja je omogućeno putem Moj Telenor portala, Moj Telenor aplikacije ili pozivom ka korisničkom servisu.

Da li neko zna moze li se proveriti ukupni uptime na ruteru Huawei B311S, tj. koliko dugo ruter radi od poslednjeg restarta?

Nazad
Vrh Dno