Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Posle duzeg razmisljanja ipak sam se odlucio da idem na neki tv od 48 do 50"
Smart mi nije bitan jer ce tv biti na manje od 2 metra od kompa i imam osecaj da taj smart necu ni koristiti, znaci bitno mi je da je slika sto bolja, budzet do 50hiljada dinara.
Ovo se namece kao izbor:
1. LG 49" 49UK6300MLB
2. Samsung 50NU7022
3. LG 50" 50UK6300MLB
4. Neki Hisense mozda?

Sta bi vi izabrali, neke preporuke, iskustva sa tim modelima?

VA panel sto se tice uglova gledanja je los, isprane boje, znaci bez veze, otpilike 45°. IPS je tu mnogo bolji i toga nema, ali losija crna. Zavisi sta ko preferira.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Uopšte nije loš nego nije idealan. Plazma i trinitron CRT su idealni. U ukupnom zbiru prednosti i mana VA je najbolji izbor za ekonomičnog kupca.

Pozdrav svima,
pre par dana sam kupila Sony smart 4K TV, model: KD-49XF7077. Nažalost, za 62000din nije mogao da bude sa Android OS i da ima i bluetooth vezu.
Želela bih da TV bežično (preko bluetooth-a uključenog preko USB-a na TV) povežem sa tastaturom koju već imam uz neki tablet, a ne bi bilo loše i da sa android dongle provećam broj aplikacija na TV-u, ali to mi nije za sad od presudnog značaja.

Molim za mišljenje:
1) Koji bluetooth da kupim da radi na pomenutom modelu TV?
2) Koji android dongle preporučujete za moj model TV?

Unapred hvala svima na odgovorima :) .

Jelena

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,
pre par dana sam kupila Sony smart 4K TV, model: KD-49XF7077. Nažalost, za 62000din nije mogao da bude sa Android OS i da ima i bluetooth vezu.
Želela bih da TV bežično (preko bluetooth-a uključenog preko USB-a na TV) povežem sa tastaturom koju već imam uz neki tablet, a ne bi bilo loše i da sa android dongle provećam broj aplikacija na TV-u, ali to mi nije za sad od presudnog značaja.

Molim za mišljenje:
1) Koji bluetooth da kupim da radi na pomenutom modelu TV?
2) Koji android dongle preporučujete za moj model TV?

Unapred hvala svima na odgovorima :) .

Jelena
Mibox 3

Aj pa javi kako si zadovoljan. Dvoumim se između 55SK9500 i 55B8/C8, pa će mi značiti utisci. Planiram kupovinu za mesec-dva.

Zdravo,
nema se ovdje sta puno pricati. TV LG 55C8PLA, je jednom rijecju odlican. Sliku na ovo uredjaju nema potrebe komentarisati jer je savrsena, zvuk me jako prijatno iznenadio,svarsen sa odlicnom kolicinom basa. OS radi fluidno i bez ikakvih problema. Koristim IPTV putem interneta preko Smart IPTV aplikacije i prezadovoljan sam.
Iako nisam neki "strucnjak" u ovoj oblasti moram dodati da price o nekakvim uglovima gledanja, o panelima tima "ova ili onaj", probijanima nekakvih boja i da oprostite na izrazu raznih sviranja qurcu,uz duzno postovanje to su sve brda gluposti. Na osnovu neke recenzije ili pak provejre TV uredjaj u nekoj radnji sigurno necete imati pravu sliku o tom TV uredjaju. Tek kada imate TV u svome domu mozete dati relevantne zakljucke a ja cu samo reci da je ova TV perverzija. I kako neko jednom ovdje rece "nakon OLEDA nema povratka nazad" ja se sa tim u potpunosti slazem.
Pozdrav.

OLED je sada poprilicno postao pristupacan, cena se spustila fino, i on je sada za one koji traze nekakvu perfekciju, koliko god je to moguce, po meni pravi izbor. Od 55" imaju najbolji odnos cene/dijagonale.

Koliko je sada oled 55 otprilike?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Otprilike 1815e.
Nikada nije bilo jeftinije dobiti najbolji kvalitet slike.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Kako kome, evo ti slučaj gde recimo LG
C8 55 1300€
C8 65 2100€
C8 77 5500€
Najavljeni Z9 oled 88ica 8K po ceni par bubrega i plućnog krila...

Sent from my LG G7 ThinQ using Tapatalk

Poslednja izmena:
Naručio sam 65xf9005 na KP. Ispao mi je 1600e (175k rsd). Najeftinije što sam našao u radnjama je 215k rsd (za keš, a za rate 270k rsd) ali u Gig***nu i, kao po njihovom starom dobrom običaju, nemaju ga na stanju i može doći za 10 dana, a tad već ističe ponuda za 5 godina garancije. Inače i tih 10 dana je upitno, prošli put sam čekao kafemat 2 nedelje umesto 3 dana i odustao i kupio u Tehno*****i. Čačanske ćerke firme altija su na 260k rsd, tako da su mi se "madjari" prosto ponudili. Inače domaće cene nemaju uračunate druge troškove održavanja računa, koji na 2 godine iznesu još oko 100e.

Nadam se da ću sa FALDom i 1000 niti da rešim probleme HDR10ke za narednih 5-6 godina i omasovljenja micorleda.

Još jedno pitanje za kraj.. HDR dodatno obara performanse grafike, ili ne utiče? Uzeh 2080ti, pa se nadam glatkom 4h hdr igranju :D

Poslednja izmena:
Meni su ovde preporučili LG 32LK6100PLB, on je tu negde oko te cene.
Ja sam gledao te modele oko 32" i smart, ali onda se predomislio i uzeo Hisense H39A5100.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Samo taj LG sto smo predlagali coveku u postu iznad ako ti je bitan smart i FullHD.. Svo ostali 32" su HD, a smart je krš na tim televizorima...

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Ništa od toga... Najbolja obcija ti je neki Hisnese 39" ili 43" (ne smart) plus android box neki...
Hisense h39a5600 imam lično, smart je malo bagovit, ima neke ispade nekad pa zna da nervira.. . Pa da te ne boli glava uzmes android box i tv koji nije smart...

Poslednja izmena:
Naručio sam ga 31.decembra i prvi radni dan toj radnji je 8.januar pa ga čekam još uvek. Pošto sam do skoro gledao dosta oko kupovine savetujem ti da izbegneš Gigatron jer su ubedljivo najskuplji, razlika u ceni ide i preko 10 hiljada dinara.

Ništa od toga... Najbolja obcija ti je neki Hisnese 39" ili 43" (ne smart) plus android box neki...
Hisense h39a5600 imam lično, smart je malo bagovit, ima neke ispade nekad pa zna da nervira.. . Pa da te ne boli glava uzmes android box i tv koji nije smart...

Ako zanemaris smart, kakav je ovako TV?Ne uzimam za sebe, nego gledam starijem burazeru koji se bas ne razume preterano i ne zeli da komplikuje android boxom, pa bi mogao da zanemari sto SMART malo stuca..

Naručio sam ga 31.decembra i prvi radni dan toj radnji je 8.januar pa ga čekam još uvek. Pošto sam do skoro gledao dosta oko kupovine savetujem ti da izbegneš Gigatron jer su ubedljivo najskuplji, razlika u ceni ide i preko 10 hiljada dinara.

Gigatron se koristi samo kao katalog. :D

@Marep

Tv je ok. Prikaz slike i zvuk dobri. Meni i podešavanja su jednostavna i nisu komplikovana. Youtube i prikaz ekrana sa mobilnog telefona rade ok, dok iz nekog razloga ne zabaguje, pa u tom slučaju samo isključivanje iz struje pomaže, i posle toga je sve ok. Ne koristim toliko često smart pa ne znam dal bi se kod intenzivnog korišćenja češće ispoljavao taj problem. I zna da se desi da dodje do usporenja npr. kretanje kroz meni ili prebacivanje kanala jedan za drugim.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno