Šta je novo?

S9+ ili 6T

Miki195

Poštovan
Učlanjen(a)
07.04.2017
Poena
69
Pozdrav svima,
U potraži sam za novim telefonom koji bi koštao 500-600 eura. Pa zamolio bih sve vas koji imate S9+ da mi kažete jeste li zadovoljni, dali se isplati uzeti taj telefon nakon skoro godinu dana od njegovog izlaska? Razmišljam oko S9+ i OnePlus 6. Samsung je ime, OnePlus 6 je baš jak u performansama, a u megjutostalom hteo bih igrati pomalo i igrice na uređaju. Oba telefona su sa približno istu cenu. Pa kad bi hteli da mi date malo instrukcije o tome koji bi bio moj pravi izbor, bio bih prezahvalan.

Hvala i svako dobro

Pa lepo ti je rekao čovek zbog čega to misli. Dati 600e za telefon bez garancije je opasna glupost. Ako daješ "ozbiljnije" pare za telefon gledaš i to kakva je podrška kod nas za taj telefon. Lepo su ti rekli, bolje mi8 za mnogo manje para. Jednostavno koliko god dobar bio op6t ili op6 u Srbiji nema baš previše logike kupiti ga.

Pa lepo ti je rekao čovek zbog čega to misli. Dati 600e za telefon bez garancije je opasna glupost. Ako daješ "ozbiljnije" pare za telefon gledaš i to kakva je podrška kod nas za taj telefon. Lepo su ti rekli, bolje mi8 za mnogo manje para. Jednostavno koliko god dobar bio op6t ili op6 u Srbiji nema baš previše logike kupiti ga.

Ja ne ulazim u tome jeste on u pravo ili nije. Nije u redu da nekome kazes da je van pameti.

Po meni, svako ko bi u Srbiji pored S9+ uzeo OP6T, a po približnoj ceni, nije pri čistoj svesti. Ne mislim da omaložavam, ali jednostavno kod nas OP6T nije jeftin. Isto bih radije preporučio P20Pro ili neki drugi poznati brand sa podrškom kod nas, a da je cena slična. Recmo, preporuka za Mi8 mi je ok, al on je značajno jeftiniji od S9+. Čak sad, Xiaomi ima i zvaničnu podršku u Srbiji (sigurno ne kao Sasmung kvalitetnu, ali ima).

Ne vidim gde sam vređao? Ogradio sam se odmah. Nije pri čistoj svesti je žargon. I konstatacija važi. OP6T je na zapadu jeftiniji od S9+ kod nas nije. Čak ni preko KP mađarona. Trebao bi da košta kao Mi8 a košta znatno više.

I da, šta si uopšte pokretao temu ako si već odlučio? Da bi te ljudi pohvalili zbog pametnog izbora?

Poslednja izmena:
O kakvoj podrsci pricate? servis? to ima kod nas kad se prodaje ovde.
Kod nas daju i 1000evra za telefon a zna se da je neispravan, tako da....reklamiras i traziz novi uredjaj a servis ti zameni ekran i kaze da je to nov, :smash:
azuriranja nisu vezana za srbiju, vec globalno, tako da nije kao na samsungu i ne zavisi od regiona.

@miki195 uvek ce biti onih koji te razumeju i onih koji te ne razumeju. Oni koji imaju samsung ce reci da je najbolji, dok oni koji imaju one plus 6 hvalice njega. Ja kao neko ko je voleo samsung , sve dok nisam uvideo da nece da reše program laga na uredjajima, jednostavno sam odustao od samsunga, jer ne mogu da podnesem lag na uredjaju od soma eura, dok je nekome to normalno. Znaci svaki flagship android bi trebalo da radi kao one plus, i niko me ne moze ubediti da neki radi bolje od njega. Mozda nije najkompletniji jer nema nekih 300 cuda kao samsung i ostali , ali meni to ne treba, meni je od androida one plus 6 najfluidnije iskustvo sa meni dovoljnim funkcijama. Znaci bitno je sta tebi treba ne sta neko drugi misli. U prethodnom postu sam ti i ja skrenuo paznju na podrsku - nema je kod nas, ali ako imas nekog u EU onda ni to nije problem. Mozes poslati odatle telefon na servis i tamo ce ti vratiti telefon. Tako da, ja sam rizikovao sa garancijom jer imam nekog ko mi moze srediti servis. Moras i o tome povesti racuna definitivno.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ovlašćeni servis ti zameni barem sa originalnim delom a ne kung fu ekranom sa aliexpress-a kada bi nosio oneplus kod naših "servisera". Oneplus se ne prodaje zvanično u Srbiji, nema zvaničnog servisa ni originalnih delova. Može verovatno da se šalje one plus-u na reklamaciju, ali o tome ne želim da trošim reči koliko je praktično. Samsung odneseš u promobi i telefon ti je sređen za par sati.

Poslednja izmena:
O kakvoj podrsci pricate? servis? to ima kod nas kad se prodaje ovde.
Kod nas daju i 1000evra za telefon a zna se da je neispravan, tako da....reklamiras i traziz novi uredjaj a servis ti zameni ekran i kaze da je to nov, :smash:
azuriranja nisu vezana za srbiju, vec globalno, tako da nije kao na samsungu i ne zavisi od regiona.

Ti il si glup ili tezis ka tome, ako si ti licno mutav vecina nije i odbice takvu vrstu servisiranja i obavestice drzavne institucije koje i te kako sada resavaju stvar, ne unosi svojim debbillnim pisanjem zabludu da domaca garancija nije nista u ovoj zemlji kada i te kako znaci.

Послато са SM-G965F уз помоћ Тапатока

Ovlašćeni servis ti zameni barem sa originalnim delom a ne kung fu ekranom sa aliexpress-a kada bi nosio oneplus kod naših "servisera". Oneplus se ne prodaje zvanično u Srbiji, nema zvaničnog servisa ni originalnih delova. Može verovatno da se šalje one plus-u na reklamaciju, ali o tome ne želim da trošim reči koliko je praktično. Samsung odneseš u promobi i telefon ti je sređen za par sati.

Kako se ne prodaje zvanicno? Kad ga ima u winwin? U Evropi, tj svuda se telefon salje u oneplus na reklamaciju, nema nigde zvanicni servis.

Ti il si glup ili tezis ka tome, ako si ti licno mutav vecina nije i odbice takvu vrstu servisiranja i obavestice drzavne institucije koje i te kako sada resavaju stvar, ne unosi svojim debbillnim pisanjem zabludu da domaca garancija nije nista u ovoj zemlji kada i te kako znaci.

Послато са SM-G965F уз помоћ Тапатока

Nemoj da vredjas, ja tebe ne vredjam, nikoga.
Meni garancija ne igra ulogu, godinu dana garancije imam i kad kupim tel preko KP, meni sasvim dosta.
Domaca garancija vredi ako zelis da izgubis tonu zivaca.

Kupi bilo sta samo nemoj Samsung ili Huawei.
ne vrede te novce, pa makar imao i garanciju od 2 godine.

Poslednja izmena:
Evo nisam ni ja znao da OP6T ima zvanično kod nas. U svakom slučaju cena u WinWin OP6T je 84.990 a S9+ je 89.990 odnosno 5000 din razlika u ceni. Ja bih naravno uvek izabrao pre S9+ s obzirom na malu razliku.

I na Amazonu i je cena slična. 699 vs 719 dolara. Toliko od nekadašnjeg Flagship killera, postade on Flagship. Njegovu titulu preuzeo je Pocophone F1.

Poslednja izmena:
Ta cena na Amazonu za koji model?

@joca89 ne moze naruciti sa zvanicnog sajta u srbiju zbog carinske politike. oni telefone salju DHLom, a zna se kako kod nas funkcionise sve. placa se vec nesto sto je ukljuceno u cenu. zato ne salju, tj ne mozes naruciti sa sajta .

mozes naruciti u hr naprimer, ili bilo gde ako imas kod koga, i garancija vazi isto.

Poslednja izmena:
Boze svasta na ovoj temi, oko cega se neki dure...

Ovako, ja licno imam s8 plus i ako mrzim samsung. Imam ga jer sam ga nabavio po povoljnoj ceni, dakle ne robujem brendu nezavisno od ljubavi/mrznje vec cenim svoj trud i vreme koje pretvaram u novac. Sta to znaci? To znaci da cu kupiti ono sto nudi vise za neki novac cak i ako to ne volim jer cu tako ustedeti.

S9 plus je bolja kupovina ako OPO nema garanciju. Davati vise od 150-200 evra za tel bez garancije je olicenje gluposti (nek se ljuti ko god hoce). Jeste bolji snapdragon ali te price da je MNOOOGO bolji su smesne, u pitanju su uglavnom nijanse. Garancija i podrska za samsung je u Srbiji daleko iznad ostalih. OP 6t je vrlo zanimljiv telefon, ali ne moze da vredi kao s9+ u nasim uslovima. Ako neko uspe da nadjes nekog da ti ga donese za 400 evra i nekako, 550 sigurno ne vredi.

Ne vredi ni jedan tel 550e i vise, al ajd.

Poslednja izmena:
Ne gledam yt klipove za takve informacije, prevare sam primecivao nekoliko desetina puta. Posebno jer je svet pun fanboja kojima je zivotna misija da lansiraju takve gluposti i time promovisu "svoj" brend.

U tom konkretnom slucaju, originalni ekran jeste kung fu, tako da nema razlike.

Na ovu temu, meni je potpuno neverovatno da neko ima ovu dilemu ako uredjaji kostaju isto ili skoro isto.

Na vecini trzista OnePlus je daleko jeftiniji, pa i mogu da razumem dilemu, ovde, nikako.

Zaista bih voleo da je to istina. Onda bih se i ja vratio na samsung. Nazalost, to nije istina niti moze biti. Diskusiju neću nastavljati jer nakon kratkog vremena svaki samsung koji sam imao (a bilo je puno njih do sada) pocne da laguje. I nisam jedini slucaj. Kod svih je tako. U jednom postu gore sam rekao da nekome lag nije bitan , ali je smešno uporedjivati brzinu ova dva telefona. Svaki moj post je bio realan i govorio je o manana i prednostima svakog od ova dva telefona. Ali ovo sada je previše. Jedino kod poruka i poziva se razlika ne primecuje.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

Hvala svima, iskreno. Mada sad sam jos vise u zabludi..

Ako mogu da pitam koja je razlika izmedju modela A6000 i A6003? Dobijaju li oba modela redovni OTA update? Cuo sam da je OP6 odlican kada je rec o nadgradnju i to da ce OP6 imati podrsku za najmanje dve android verzije, ova sad pie i seldeca, a nakon toga +2 godine security patcheve. Jel sve ovo tacno?
Sve je tačno za update. OTA stiže svima bez obzira gde su, približno u isto vreme.
Trebalo je samo u uvodnom postu, kao što si definisao budžet da kažeš i koliko ti je bitan ekran, baterija, bloatware, garancija...
Na taj način ćeš dobiti i precizniji info, a izbegne se i sukob među ljudima [emoji4]
Ja sam pre ~ mesec dana prešao na 6t sa IPhone 7+ jer mi je malo dosadio iOS i nisam hteo upgrade na XS max da platim baš toliko ( ~500€,sve uz prodaju 7+ i novi ugovor kod operatera).
Moj izbor je bio da bude maltene čist android uz što manje bloatware, odličan ekran, redovan update (nešto nalik na nexus tj pixel), hardware što bolji (jer obično guram 2 godine isti uređaj). Ovo su za mene lično najbitnije stavke i sigurno da nisu za svakoga iste!
Garancija mi je bitna jer bolje da je imam pa makar mi i ne trebala nikada[emoji28]. U mom slučaju uređaj je uzet u eu direktno od oneplus i ako zatreba svaki mesec dana mi je sestra u BG, a preko nje sam i uzeo 6t!
Baterija mi nije mnogo bitna sve dok nije baš trash jer uvek imam kablić i punjač u kolima, a i na poslu. Btw baterija je vrhunska!

Ko gore rece da su nijanse izmedju SD i Exynosa,? Hahahah.. Covece ovaj SD 845 u poredjenju sa Exy koji je u S8plus je nebo i zemlja. S8plus kao da mi je radio u 10 frejmova stalno.. Ta dva cipa ne mogu da se porede, nema tu nijansi.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Pa sve zavisi od tog procesora i njihovog peglanja sistema. Al dobro mozemo da pricamo i o signalu, potrosnji baterije na 4g itd..
Ko da je bitno, taj exynos je slican onom u s9 samo na steroidima, mada eto moze se porediti i sa sd 835 isti q.

Pricam ovo jer sam imao s8plus a sad imam telefon sa 845, nebo i zemlja.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno