Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod mene su LG TV i Eon box povezani HDMI kablom i radi HDMI-CEC funkcija, ali... Kad pritisnem Power dugme na Eon daljincu, uključi mi i box i TV, ali kad hoću da isključim TV i box, Eonov daljinac isključi samo box, a TV ostane uključen. Da bih isključio oba uređaja zajedno, moram da pritisnem Power dugme - televizora - što znači da moram oba daljinca imati kraj sebe, jedan za istovremeno uključivanje, a drugi za istovremeno isključivanje.. Pa onda kakav mi je to CEC kad moram sa dva daljinca da radim? To je više neki "polu-CEC". Sa Samsungovim televizorom mi je bio potreban samo daljinski STB-a (DVB4682) da uključim i isključim i STB i TV...

Po informaciji od SBB-a tv kodovi još nisu implementirani kao kod daljinaca od D3 uređaja. Zato i dalje koristim mali AT3400, odlično radi sa box-om i tv-om.

AT3400 - aaaa! Ergonomija - nula. Nikako nisam mogao da se naviknem na njega i to je bio glavni razlog da vratim STB i uzmem CAM modul. Time sam izgubio 72h unazad funkcionalnost, al sam bar uživao u odličnoj ergonomiji Samsungovog daljinskog. Avaj, taj sam Samsung prodao i kupio veći LG, čiji je daljinski takođe ergonomski dobar. A dobar je i ovaj Eonov, ustvari, još bolji , jer ima i osvetljenje za neke dugmiće, koji se odlično vide u mraku. Tako da se sad ne moram odricati "gledanja unazad", jer su i box i njegov daljinac OK. Samo da srede i te kodove za TV.

Kako ustelovati daljinski od Eon boxa da svetle dugmici (pozadinsko svetlo) naravno ako je to moguce.

Kolega pisao u drugoj temi, ja još nisam probao
88e703d47bd83cf4093564355e284bf8.jpg

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Vreme podesavas u podesavanjima samog androida. Pritisnes onaj krug na daljinskom pa ti se otvori onaj ekran sa aplikacijama, onda imas gore desno ikonu zupcanika, kliknes tu i udjes u podesavanja.

Verovatno ti je samo vremenska zona pogresna, to se i meni desilo kad se se ulogovao na Google nalog.

Inace meni ovaj eon box bas laguje. Bukvalno pocinjem da se kajem sto sam presao sa Cisca 4862 na ovo, kada je duze vremena ukljucen treba mu po 2-3 sek da reaguje na bilo koju komandu, pogotovu ako prebacujes izmedju aplikacija youtube/eon, tu vec zna i da se resetuje aplikacija. Nadam se da ce srediti, inace mi se svidja koncept.

Danas sam primetio da je daljinski za eon poceo da mi kontrolise i TV, tj gasi oba uredjaja odjednom i mozes da pojacavas oba -- menja se preko onog tastera TV/STB. Nista nisam podesavao, sam je poceo da radi :)

Jedva uspeh da podesim vreme i datum.Ja ulazio u ono klasicno podesavanje gde se podesava kvalitet slike i ostalo.Pritiskao eon dugme na daljincu a treba pritisnuti dugme iznad sa tim kruzicem.I vremenska zona je bila indonezija.
Imam sony tv i desava mi se kad gasim eon da se ugasi i tv istovremeno sto je ok.Ali kad palim eon box, sony tv nece da se upali pa verovatno treba nesto sinhronizovati.Pretpostavljam da je to ono dugme tv/stb ali nisam siguran kako se podesava da se i pali istovremeno kao sto se i gasi.
Inace nisam ga nista podesavao oko gasenja vec je on sam prihvatio tu funkciju.

Prilikom resetovanja daljinskog, počelo je da se konačno javlja pozadinsko osvetljenje na daljinskom. Nažalost, TV i dalje ne mogu da kontrolišem

Ima li EON box neki poseban benefit u odnosu na druge TV boxove? Ja već odavno gledam eon na tv boxu sa androidom, a na drugom tvu imam cisco. Mada, nemam 4K TV.

Ima li EON box neki poseban benefit u odnosu na druge TV boxove? Ja već odavno gledam eon na tv boxu sa androidom, a na drugom tvu imam cisco. Mada, nemam 4K TV.
Pogresno je Eon Box porediti sa TV Box-ovima jer je EON Box hibridni uredjaj kome je prvenstveno svrha SBB TV Risivera
dok je ta „smart” funkcija samo dodatna mogucnost (sa svim ogranicenjima koje android OS kao TV Box inace ima...).

Znaci - ako se poredi sa ostalim vrstama TV Box-ova Eon Box je uglavnom losiji po mnogim stvarima (memorija…). Ali, kazem,
TO mu i nije osnovna namena (namena je, konkretno, prelazak na potpuno novu platformu i trenutna zamena za klasicne
master uredjaje / risivere u prelaznom roku… dok ce slejv uredjaji / risiveri malo duze da budu u opticaju...)

Pozdrav!

Dobro, da obrnem onda pitanje, koja je tu suštinska razlika između eon boxa i dosadašnjeg najboljeg risivera?
To sa master/ slave risiverima isto mi nije najjasnije.
Možda je složeno za objašnjavanje, ali mislim da bi još nekog zanimao odgovor.

Dobro, da obrnem onda pitanje, koja je tu suštinska razlika između eon boxa i dosadašnjeg najboljeg risivera?
To sa master/ slave risiverima isto mi nije najjasnije.
Možda je složeno za objašnjavanje, ali mislim da bi još nekog zanimao odgovor.
Box vs V2:
+ premotavanje na svim kanalima 7 dana
+ bluetooth daljinski
- nema snimanje
- nema dugmeta prethodni kanal
- lošija slika u odnosu na V2 (moj 1080 tv)

Moje neko viđenje situacije. Premotavanje na svim kanalima 7 dana unazad vs premotavanje na samo nekim kanalima 3 dana unazad. I mogućnost za 4K. Kome ovo nije presudno u ovom momentu mislim da nema razloga za prelazak.

Hvala na objašnjenjima.
Ja imam Cisco 4682DVB i vrlo sam zadovoljan sa njim. On ima 7 dana gledanja unazad. Znači, tu su jednaki.
Jedino daljinski nije BT.
Koliko vidim, nema potrebe za žurbom. Taman da otklone dečje bolesti i izbace drugu verziju boxa.
Ostaje samo 4K kome je bitan.

Poslednja izmena:
Da, moja greška. Bilo je pre samo 3 dana. Zaboravio sam da je sada i na cisku 7 dana unazad. Jedino što nije na svim kanalima.

@zokce - Pametno rezonovanje, nema zurbe ni u kom smislu...

Samo da primetim, slika je kod mene identicno na Eon Box-u, 2100 I D3 Mini. To ako je nekome losija slika
je verovatno do nekog setovanja, negde, a ne rezultat loseg rada Eon Box-a u tom segmentu.

(master / slejv, to si pitao? master risiver je takozvani samostalni risiver koji u sebi ima I modem tako da se
prikljucuje samo koaksijani kabl. slejv je risiver koji nema u sebi modem I mora da bude prikljucen osim ko-
aksijanim kablo i mreznim kablom I zato se kaze, tako kazu u SBB-u, da nije samostalan a naziv „slejv” datira
iz vremena kad su ti risiveri morali da mreznim kablom budu povezani sa master risiverom - nasnije su tu
varijantu promenili na gore jer sada ko ima D3 Kuca opciju na modemu HG-u ima samo 1 i 2 portove za
koriscenje Internet-a dok su portovi 2 i 4 rezervisani za slejv risivere I korisnik ne moze da ih koristi za Inter-
net >>> I sad jos gore jer Eon Box mora da bude povezan i mreznim kablom zato sto sve osim zive slike sa
kanala rade na taj nacin a te funkcije ne radi ako se poveze na portove 3 ili 4!!!!!!!!! kazu da ce to regulisati
tokom sledece godine ma sta to „regulisati znacilo)

Pozdrav!

Oba uređaja su na 1080i setovana, identični hdmi kablovi, jedan tv. V2 je "majka". Sinoć na NFL-u oči bole od oštrine trave. Ne kažem da box ima lošu sliku, kažem da V2 ima bolju tj oštriju na mom 1080 tv-u.

Kod mene je Eon Box setovan na 1080p (60Hz).

Pozdrav!

Koristim rezoluciju kanala onako kako ga emituju, tv-u "prepuštam" ostalo. Kad postavim na 1080p slika je mutnija, malo ali primetno.

Hvala na objašnjenjima. Znači da sve se vrti oko IPTV-a, uz različite tehnološke varijante slanja i prijema.
Koji vam je to V2 risiver?
Eon box jedino što omogućava 4K što zahteva veću brzinu, ali ako je za HD dovoljno 4 do 5Mb/s, ni 4K ne bi smelo biti problem, to je samo 4x veća potreba za brzinom, pogotovo što sada svi uvode prenos optičkim kablom.

Poslednja izmena:
V2 je 4682. V2 i box koriste coax za program uživo. Za premotavanje V2-u nije potreban net dok box koristi net oko 7Mb/s. SK4K nema premotavanje, samo uživo.

Hvala na objašnjenju.
Biće i premotavanje za 4K, samo da prvo uzmu pare za EON boxove, treba da se uloži u hardver za memorisanje.

Ima li neko problem sa chromecastom na eon boxu? Ni jedan uredjaj ne vidi eon box.

Prilikom resetovanja daljinskog, počelo je da se konačno javlja pozadinsko osvetljenje na daljinskom. Nažalost, TV i dalje ne mogu da kontrolišem
Sta tacno svetli? Meni sija samo plava lampica kada pritisnem nesto...jel svetle brojevi ili sta tacno?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Sad sam resetovao daljinski i svetle dugmici [emoji3]

Poslednja izmena:
Ne svetle brojevi, samo 6 tipki oko prstena, OK, kao i dugmad za biranje kanala i kontrolu jačine zvuka.

Jel mogu da se ubace aplikacije mimo Play prodavnice, postoji li neka fora kao na tel. da se skine apk.fajl

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Aj mi malo pojasni u par koraka ako te ne mrzi, zahvalan bih bio. Hvala

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno