Šta je novo?

Akcijske ponude igara (Steam, Amazon, GMG, GamersGate, GOG,...)

Monopol je uvek bio štetan po konzumente. Negativne posledice monopola se vide i na steamu.

Pretvorili su se u birokratski apart čija je jedina svrha uzimanje tih 30% od izdavača i razvojnih timova.

Korisnička podrška im je nepostojeća, razvoj igara ih više ne interesuje, jer je lakše živeti od tuđih 30%. Pa naravno da će svi kako budu rasli gledati da tih 30% ostave sebi u džepu, nego da ih poklanjaju Gabenu.

Nije problem sto mora da se igra 25 igara ali je problem sto mora da se ima isto toliko pratecih chat-ova... Ccc koliko ste razmazeni :>

Ne radi se o tome da li je neko razmažen vec sto se stvara bloatware. Vecina tih launchera je masivna poput origina i znaju uticati na performanse. Kako kolega kaze, moras ih redom zatvarati kada igras. Ali je drugi problem koji sam rekao, komunikacija. Ako ja igram PUBG, kada mi se neko javi na steam, samo alt+tabujem i odgovorim. I onda odigramo zajedno ili nesto drugo. Ako imas 10 launchera ti ne znas ni ko je online ni da li nesto igra. Steam je dobar i da pratis populaciju igrača. Multiplayer igre prvenstveno ovise o komjunitiju. Good luck sa drugim servisima. Kriju statistiku kao zmija noge. Koliko sam samo uzeo igara sa mrtvim multiplqayerom. Valve je imao monopol sto je lose ali ima dosta drugih prednosti za korisnike. Cekaj dok Blue Hole pokrene svoj servis, Konami svoj, R*, 2K, Bethesda itd.

Bethesda već ima svoj launcher :(

Za to postoji resenje i zove se Discord npr.

Dodas ljude sa kojima si u komunikaciji i onda se tu dogovarate sta bi ste igrali itd i nemas potrebe za pojedinacnim chat-ovima.

Nema na cemu :D

Kapiram ja da jeste donekle nepotrebno da svaka igra ima chat ali recimo, meni kao kezual igracu, to uopste ne smeta. Uletim na neki CS:GO i ako se skapiram sa nekim dodamo se tu i chatujemo odnosno igramo dalje. Isto tako i za Quake ili Fortnite.

Nerealno je ocekivati objedinjavanje svih chatova u jedan - pa cak i to da se desi ljudi ce preferirati neke alternative metode.

A sto se tice bloatware-a... Windows je dobar deo bloatware tako da tih par dodatnih igara ne pravi neku bitniju razliku.

Poslednja izmena:
Nije jos problem, nije toliko prenatrpano ali vidim trend koji ce opasno da smara. Koliko je ljudi hejtalo Origin i EA sto su povukli igre sa steama a sada to svi rade.

Otisli smo debelo u off, sorry. Evo gledma ovaj Origin sale jos traje, do 11 januara. Ima finih igara, ak oje neko propustio:

BF4 5€
BF5 30€
FIFA 19 30€
The Crew 2 20€
Mad MAx 5€
Ghost Recon W 17.5€
Cities Skyline 7€
Hardline Premium 20€ troll haha

Slabo nesto na ovo steam popustu. Mozda Dirt Rally 7€.Wreckfest cekam popust ali je 30€ i dalje previse. Battletech isto, 24€. Ima FlatOut 2 2€ haha.

ma popusti su katastrofa... neke igre su preskupe i sa -50%

Ma od kad odose Daily i flash dealovi, nista to ne valja.

(Edit: Pomislih pricamo o Steamu, uvek se iznenadim da ljudi kupuju od EA-a :d)

Ali su u medjuvremenu ubacili to na GoG, pa ko voli:

https://www.gog.com

Poslednja izmena:
Nije jos problem, nije toliko prenatrpano ali vidim trend koji ce opasno da smara. Koliko je ljudi hejtalo Origin i EA sto su povukli igre sa steama a sada to svi rade.

Otisli smo debelo u off, sorry. Evo gledma ovaj Origin sale jos traje, do 11 januara. Ima finih igara, ak oje neko propustio:

BF4 5€
BF5 30€
FIFA 19 30€
The Crew 2 20€
Mad MAx 5€
Ghost Recon W 17.5€
Cities Skyline 7€
Hardline Premium 20€ troll haha

Slabo nesto na ovo steam popustu. Mozda Dirt Rally 7€.Wreckfest cekam popust ali je 30€ i dalje previse. Battletech isto, 24€. Ima FlatOut 2 2€ haha.

Flatout 2 moze bese i u lokal multi? I da li je neko probao :)

Nisam bas pratio temu, jel trebaju brodovi nekome, imam jos kodova!?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da li je sigurno kupovati PSN kartice na G2A sa aktivnim shieldom? I sa shieldom me izađe prilično jeftinije nego na amazonu a vidim prodavac ima preko 200k pozitivnih ocjena.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Licno mislim da je taj shield nepotreban, kupio sam nekoliko PSN kodova i nikakvih problema nisam imao (sa i bez shielda)

Je li ti problem da mi pošalješ imena prodavaca u pm?

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

https://www.gog.com/connect

Descent
Dustforce DX
Two Worlds Epic Edition
Divine Divinity
Europa Universalis: Rome Gold
Order of Battle: World War II
Panzer Corps
Tharsis

Humble nudi godinu dana pretplate na Monthly za 99 dolara + 40 dolara kredita u prodavnici. Kad čovek malo razmisli, to je u stvari stvarno sweet deal za nekog ko se puno igra. Stvar je u tome što lakše preboliš 5 ovde, 10 tamo, nego da ljuljuneš 100 odjednom i osećaš se loše kako bacaš pare.

Nije 99$ za godinu, vec 132$ + 40$ store credit

Humble nudi godinu dana pretplate na Monthly za 99 dolara + 40 dolara kredita u prodavnici. Kad čovek malo razmisli, to je u stvari stvarno sweet deal za nekog ko se puno igra. Stvar je u tome što lakše preboliš 5 ovde, 10 tamo, nego da ljuljuneš 100 odjednom i osećaš se loše kako bacaš pare.

Jeste dobar odličan deal, mada nije za svakog. Ja sam recimo godinama igrao COH 2 i PS2. Sada je upao slučajno sasvim besplatno Destiny 2 i tu se kolje 50% sa PS2. Prestao sam da kupjem igre koje ne igram. Stao sam tu negde na 230 :D

Pa meni je bolji bio deal 99$.
Razlika je upravo tih 40$ store kredita koje direktno placas. Bas mi je sve jedno da li cu da platim iz dzepa tada ili sam unapred uplatio kredit. Zapravo mi je bolje ovako jer kredit istice posle 6 meseci, a pitanje je da li cu imati sta da kupim jer mnogo sajtova ima dealove. Vise te uslovljavaju nego sto ti nesto nude.
Kada nudis nekome svoj store kredit, valjda treba da das vise. Ovde su morali da daju bar 60$ kako bi bilo isplativo, inace cu da cuvam u sopstvenom novcaniku.
Mozda su mogli da prodju sa gift cardom. Ja dobijem godinu dana pretplatu i gift card za nekoga. ipak je vreme poklanjanja.

Jel 99 ili 132?

Za 99 bi uzeo 10 komada za igraonicu :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

99$ je bio do skoro, sad je 132$

Prilozi

• sdasdas.jpg
    sdasdas.jpg
    154.5 KB · Pregleda: 134
Ja nisam nikaki gamer ali moram da vam preporucim jednu :)

Iz razloga sto igram uglavnom u delovima od po 20-30 minuta onda to iskoristim za partiju CS:GO ili par partija Rocket League-a. Uglavnom RL u poslednje vreme jer tu cak udjem i na 5 ili 10 minuta kad mi se igra malo.

Ali pre jedno godinu dana sam igrao jednu kratku igricu koja me je odusevila a sada vidim da je stvarno jeftina na popustu.

https://store.steampowered.com/app/225080/Brothers__A_Tale_of_Two_Sons/

Ako ima neko nesto slicno da preporuci moze da ostavi predlog :)

Malo sam probao "Life is Strange" ali ne igram cesto pa zaboravim sta je bila prica od poslednjeg puta kad sam igrao.

Iz razloga sto igram uglavnom u delovima od po 20-30 minuta onda to iskoristim za partiju CS:GO ili par partija Rocket League-a. Uglavnom RL u poslednje vreme jer tu cak udjem i na 5 ili 10 minuta kad mi se igra malo.

Ali pre jedno godinu dana sam igrao jednu kratku igricu koja me je odusevila a sada vidim da je stvarno jeftina na popustu.

Malo sam probao "Life is Strange" ali ne igram cesto pa zaboravim sta je bila prica od poslednjeg puta kad sam igrao.

probay papo and yo.
https://store.steampowered.com/app/227080/Papo__Yo/

naravno, tu su i kompleti limbo, inside, little nightmares. Nisu takve, ali bi trebalo da ti legnu

Probaj onda i swapper. To je puzzle.
A kada već pljušte preporuke, A story about my uncle je sjajan platformer

Nemoj ovu, previse je dobra :D
https://store.steampowered.com/app/367520/Hollow_Knight/

Haha, ok ovo ce biti dosta. Stavicu na WL pa lagano. Veceras cu Oxenfree prvo probati. Hvala svima :)

Nazad
Vrh Dno