Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako sam uspeo da vidim ovaj eon smart box kompletan sadrzaj "unazad" i "on demand" vuce sa interneta a samo uzivo sadrzaj vuce sa kabla. Sto znaci da ova EON aplikacija(a to je u stvari ona Android TV aplikacija samo malo preradjena) koja je vec instalirana na njemu moze da se koristi samo za gledanje sadrzaja koji je vec bio u slucaju da nestane konekcija sa kablom ne pusta sadrzaj koji je uzivo preko mreznog kabla...
Da li je neko mozda uspeo da provali da li je moguce da kompletan sadrzaj pusta preko mreznog kabla a ne samo onaj koji je vec bio...

Hvala unapred

Ne mere bez kabla uzivo zbog tog Conaxa. Prima signal samo kroz kabl-live. Unazad treba da ti radi, tu ti treba net samo.
Sad su mi bili na reklamaciji...ekipa strucnjaka.
Nista mi nisu odradili.
Box svako malo ostaje bez interneta.
Zakucava mi box da ne mogu nista bez gasenja nazad na prekidacu.
Signal ok...merili.
Zvali podrsku da pitaju sta dalje.
Ja im rekao da hocu nazad onaj stari D3 bar da mogu da gledam tv. Dobio ga umesto onog d3 mini sto su mi dali, tako da sad imam i box i stari d3.
Kazu za to bagovanje i zakucavanje..."decije bolesti", kao resice se to usput apdejtovima. Nema pomoci.

I meni se desi da samo zamrzne. I da se sam resetuje. Posle radi kako treba do nekog novog trenutka kada zamrzne ponovo...pa meni nikad ne zakuca da moram na prekidac da ga ugasim ali zamrzne ili ga ja ugasim tako sto drzim onaj taster na vrhu box-a dok se ne ugasi...

U vecini slucajeva mozete povratiti eon box i drzanjem crvenog dugmeta skroz dole levo na daljincu

Da li neko zna kako da izbacim ikonice za aplikacije koje sam instalirao na box-u a nisu sa stora? Posto vidim da ih ne izbacuje i jedino mogu da ih startujem ako udjem u podesavanje pa u aplikacije pa kad udjem u tu aplikaciju onda na OTVORI.

Poslednja izmena:
Moras launcher da promenis.

Imas na YT dosta snimaka,pogledaj one za Mibox posto je isti sistem.

Ne mora :p Može da sa TVapp Repo aplikacijom generiše shortcut-ove (tj generiše mini aplikaciju koja funkcioniše kao shortcut, u smislu da pokreće tu željenu aplikaciju) za taj default-ni "Leanback" launcher.

Jos bolje,hvala kolega na dopuni.

Koja podesavanja slike ste stavili na boxu (rezolucija, hdr), a koja na eon aplikaciji na boxu? Kad stavim 4k na boxu i na eon app, boje mi deluju nekako isprane...

Sent from my SM-J730F using Tapatalk

Meni nekako najbolja slika ako na eon box aplikaciji stavim 1080p a u android podesavanjima 4k

Trenutno imam Trio Silver i bas dam hteo da predjem na EON paket i uzmem EonTv box ali vidim da se mnogi zale sa tim boxom. Trenutno imam onaj stari duguljasti box, preko EON boxa je bio najbolji po recima ljudi iz SBB-a :)
Nemam 4K tv ali dosta gledam SK HD i ne bih voleo da mi secka i pravi probleme sa gledam sportskih prenosa.
Prelaziti ili ne?:) Ima li nade u neki update ili je jednostavno Android ogranicen po tom pitanju (citah negde po forumu...)?
Inace, uzeo bih paket na drugo ima jer se selim tako da iman dve varijante - nov korisnik ili preseljenje prikljucka.

Sent from my PRA-LX1 using Tapatalk

Eon box mora da "preleži dečje bolesti", treba vremena za to. Generalno, radi korektno ali mu nedostaju neke osnovne funkcije D3 uređaja (snimanje, povratak na prethodni kanal). Ako imaš V2 sa satom gledaj da ti ostane u okviru "D3 kuće", barem neko vreme.

Ima li neko ideju kako da zaključam neke aplikacije (YouTube)? Treba mi zbog klinaca, probao sam sa nekim android appovima ali ne moze. Probao sam da ograničenim profilom koji postoji u boxu i jedva sam ga vratio iz stanja inicijalizacije (izbacio mi kod za inicijalizaciju).

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

Ima li neko ideju kako da zaključam neke aplikacije (YouTube)? Treba mi zbog klinaca, probao sam sa nekim android appovima ali ne moze. Probao sam da ograničenim profilom koji postoji u boxu i jedva sam ga vratio iz stanja inicijalizacije (izbacio mi kod za inicijalizaciju).

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

Imaš dve mogućnosti:
1. Izaberi restricted mode u podešavanjima aplikacije
2. Youtube kids. Probaj sa tim a standardna aplikacija disable

Eon box mora da "preleži dečje bolesti", treba vremena za to. Generalno, radi korektno ali mu nedostaju neke osnovne funkcije D3 uređaja (snimanje, povratak na prethodni kanal). Ako imaš V2 sa satom gledaj da ti ostane u okviru "D3 kuće", barem neko vreme.
Aha. Dobro. Snimanje ne koristim, povratak na prethodni koristim ali bih preziveo bez njega. Slika je isto slabija? Mrezni kabl ne neophodan za rad ili slika ide preko koaksialnog kabla?

Aha. Dobro. Snimanje ne koristim, povratak na prethodni koristim ali bih preziveo bez njega. Slika je isto slabija? Mrezni kabl ne neophodan za rad ili slika ide preko koaksialnog kabla?

Kroz mrezni ti ide epg i premotavanje a kroz koax live tv.
Bez mreznog gledas samo uzivo bez epg-a i bez premotavanja.

Ne mere bez kabla uzivo zbog tog Conaxa. Prima signal samo kroz kabl-live. Unazad treba da ti radi, tu ti treba net samo.

Meni ovde nešto nije jasno. Za EON Box van SBB mreže i program uživo i unazad ide preko mrežnog kabla. Dakle, da li postoje dve verzije boxa u hardverskom smislu, ili je razlika u toj EON TV aplikaciji ili je prosto SBB to tako podesio, da u SBB mreži program uživo može da ide samo preko koaksijalnog kabla?

Porucih EON box jos proslog utorka (platih punu cenu preko neta). U mailu od SBB-a dobih racun, i napisali mi da im treba 5 dana da isporuce box?!?!?!?!?!??!?!?!?!
Meni je van pameti da nekome u sred Beograda, a da ne kazem Srbije treba 5 dana za isporuku paketa. Koliko znam, najdalja isporuka je od danas za sutra.
Ima li neko iskustva sa ovim?

@stefkev: Brže ide samo kod onog preko oglasa :d :d
Pojedinci su za ugovore "unutar mreže" čekali i po 15+ dana. Znači, čekaćeš da prvo stigne DHL pošiljka u Srbiju pa će onda brzo da stigne kod tebe "u sred Beograda" :D

@stefkev: Brže ide samo kod onog preko oglasa :d :d
Pojedinci su za ugovore "unutar mreže" čekali i po 15+ dana. Znači, čekaćeš da prvo stigne DHL pošiljka u Srbiju pa će onda brzo da stigne kod tebe "u sred Beograda" :D

Ali bitno da su instatno uzeli pare za pretplatu i za box u 15 sekundi!!!!
Ala cu da gledam u plafon za novu godinu, posto otkazani ugovor od sbb-a moram da vratim do 26og :D
Sto je najcrnje, oni (u call centru) se cude, kako to nije stiglo odmah sutradan, sta se ceka itd, a ono ti sad meni pricas da opremu dopremaju iz inostranstva.....

Koju rezoluciju slike podrzava ovaj eon box?
Stari risiver 4682 je radio na 1080i sto i nije neka standardna rezolucija pa me interesuje koju rezoluciju podrzava eon box?
Da li ce slika biti boljeg kvaliteta na njemu ili ce biti ista kao i na 4682?
Treba da mi donesu sledece nedelje eon box pa cisto da znam sta ce da me ceka.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno