Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ok, hvala.
Jedino ne razumem, kako si uspeo da potpišeš ugovor i dobiješ eon full, dok još uvek nisi raskinuo stari?
Što se tiče otkaznog roka, da li ostaje signal svih 30 dana koliko moraš da im platiš unapred ili mogu u tom periodu da ti isključe signal i ranije, ako im se ćefne?
Signal će ostati, ali ako hoćeš mogu da ga ugase odmah. Sad pošto su mi ugasili uslugu, ne znam da li će mi i naplatiti. Verovatno hoće.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Да ли је неко пробао нови рутер/модем Техниколор и како се показао у раду?
Ja sam ga dobio uz eon full, sasvim slučajno jer nisu imali ubee. Nisam ga ništa čačkao jedino sam primetio da ima nešto bolji domet. Za sad stabilno radi. Ima jedan problem sa fiksnim telefonom. Cisko je bio povezan na utičnicu i kućnu telefonsku instalaciju i sve je radilo ok. Na ovom nešto neće. Hoće da radi ali se u pozadini čuje signal još jedne linije koju nemam. Zati sad moram da telefon direktno uključim na ruter. Ovi iz podrške kažu da imam problem sa instalacijom.

Ок, хвала. Не знам да ли вреди мењати Убее за Техниколор.
Што се тиче тел линије ако је она већ везана ван стана/куће на телекомову мрежу могуће је да је то проблем.

Ок, хвала. Не знам да ли вреди мењати Убее за Техниколор.
Што се тиче тел линије ако је она већ везана ван стана/куће на телекомову мрежу могуће је да је то проблем.
Ti sam otkačio još pre 2 godine kad sam prebacio broj. Sve je funkcionisalo uredno dok nisam dobio novi ruter. Videću za vikend da otvorim utičnice i povežem sve ponovo.

Neka provere strujni ispravljač za ruter....da li je odgovarajući...on zna da zeza

Sent from my Pixel 3 using Tapatalk

Neka provere strujni ispravljač za ruter....da li je odgovarajući...on zna da zeza

Sent from my Pixel 3 using Tapatalk
Prvo su resetovali ruter par puta pa onda mi rekli da uključim telefon direktno na ruter. Čim je proradilo rekli to je to, doviđenja. Probao sam posle da zamenim mesta kablovima i kao proradilo, bar po zvuku mi je tako delivalo. Ja da probam kad u toku poziva sam ooet čuo signal druge linije. Znači uredni zovem, razgovaram ali u pozadini čujem zvuk signala kao kad podignete slušalicu.

Uzeo sam pre 2 dana eon paket, zaboravio sam da ih pitam kako se racuni obracunavaju, da li ce da mi posalju da platim za ceo mesec decembar?

Pre neki dan su mi bili i montirali SBB, uzeo sam d3 cam kartice i sve je to radilo super 2 dana, od juce uzasno sporo prebacuje kanale, prebacim pa par sekundi cekam da se pojavi slika, pre je radilo mnogo bolje i brze. Jel ima neko isti ovakav problem, jel ne verujem da to tako treba sporo da prebacuje kada je radilo brzo u pocetku?

Uzeo sam pre 2 dana eon paket, zaboravio sam da ih pitam kako se racuni obracunavaju, da li ce da mi posalju da platim za ceo mesec decembar?
Nece, samo od dana zakljucenja ugovora pa do kraja meseca.

Pozdrav!

Neko reče ranije da to može iako nisu na istom čvorištu.

maxresdefault.jpg

Poslednja izmena:
Neverujem da bi ti to onda lepo radilo nepoštaju oni dovoljno jak signal da bi moglo 5 uređaja bez smetnji da radi.
nije meni to potrebno non stop, uglavnom je upaljen nijedan ili jedan... max 2-3... ali opet, glavna smetnja za moj prelazak na sbb, jeste upravo to ogranicavanje na 3 uredjaja max (pored cene koja je dvostruka koliko placam kao ex ikom)... ako postoji mogucnost za lepo sve tv aparate da potencijalno mogu da rade (zaista mi se ne nosi aparatura negde svaki put kad hocu negde drugde da upalim tv)
i naravno da stave iole pristojan popust, mozemo da nastavimo da se druzimo kad ukinu analognu..

@Sceka222 Hvala

ne znam da li je bilo o ovome ali nisam uspeo da nadjem, imam sbb eon paket, u jednoj sobi mi je instaliran d3 mini, odatle kablovi se nastavljaju do druge sobe u kojoj su ruter i eon box. Zanima me da li mogu da prikljucim jos jedan ruter u prvoj sobi da bi imao net, da ne bih razvlacio mrezne kablove od rutera. Wifi ne radi bas naj jer su dva zida izmedju.
Naravno ne ocekujem da oba rade na full brzini istovremeno, nego da bi smanjio gomilu kablova.
Imam onaj 3way spliter, da li mogu da prikljucim ruter, i koji model bi radio ok?

Ne moze. Mozes eventualno nekim wifi ripiterom da pojacas signal (postavis ga negde izmedju), ili mreznim kablom povezes neki ruter koji ima "jaci" wifi (sa antenama).

Wifi inace radi ocajno na ovom Tecnicoloru, pored njega sam a 5-6 komsijskih mreza ima jaci signal.

Jel postoji uopste opcija da sa postojeceg Duo gold extra + superset paketa (istekla UO) predjem na Trio Gold extra ili su sad dostupni samo eon paketi?

AlanFord3 - Koji model Tehnicolor uredjaja imas? Osim D3 Mini imas li jos jedan (ili vise) STB risivera?

Ako od risivera imas samo D3 Mini onda su ti sva cetiri porta na HG-u otvorena pa mozes da prikljucis
koji god hoces uredjaj (neki ruter, svic…) sto je odlicno jer je veza kablom najbolja.

Sto se tice druge / prve prostorije (u kojoj je D3 Mini mozes da povezes ili kablom ili strujnim adapterima
koji su prilicno skupi ali rade za sve pare I onda nemas kablova…

Pozdrav!

sad dostupni samo eon paketi?
Samo Eon paketi (tri paketa) su sada u ponudi SBB-a. Stari paketi nisu.

(neki su uspeli da nekako dobiju novu UO za prelazak na skuplji stari paket od onoga koji trenutno
koriste ali to je samo ono sto se moglo procitati na forumu, nije provereno)

Pozdrav!

AlanFord3 - Koji model Tehnicolor uredjaja imas? Osim D3 Mini imas li jos jedan (ili vise) STB risivera?

Ako od risivera imas samo D3 Mini onda su ti sva cetiri porta na HG-u otvorena pa mozes da prikljucis
koji god hoces uredjaj (neki ruter, svic…) sto je odlicno jer je veza kablom najbolja.

Sto se tice druge / prve prostorije (u kojoj je D3 Mini mozes da povezes ili kablom ili strujnim adapterima
koji su prilicno skupi ali rade za sve pare I onda nemas kablova…

Pozdrav!

Tehnicolor CGA2121.
u jednoj sobi samo D3 mini, a u drugoj Tehnicolor i EON box.
Sta je HG?

Built in Chromecast u EON Boxu kako se koristi? Zna li neko?
Takođe koliko vidim nije mi isključena Superset promocija iako sam prešao na EON Premium paket.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tehnicolor CGA2121.
u jednoj sobi samo D3 mini, a u drugoj Tehnicolor i EON box.
Sta je HG?
HG = Home Gateway - Uredjaj u kome je integrisan modem, (WiFi) ruter i telefonija. Tehnicolor CGA2121 je HG.
I trebalo bi da bude bolji od Ubee HG-a koji su do sada davali korisnicima. Neki, jos ih retko ima, koji ih vec imaju
kazu da je prilicno bolji WiFi od svih dosadasnjih uredjaja. Najavili su mi da ce danas doneti neki novi „advanced”
(ma sta to znacilo) HG pa ako bude taj Tehnicolor CGA2121 uporedicu sa rezultatima prethodnog Ubee HG koji
kod mene sto se tice WiFi-a nije radio dobro.

Na Samsung telefonima (ovogodisnje generacije) koje imam nije prelazilo 45~55Mbps za DL u 5GHz varijanti povezivanja
a u 2.4GHz ni toliko - sto je u stvari jako lose kad je u paketu 300Mbps za DL. I ma ko da proba kod mene kuci bilo
koji telefon starije ili najnovije generacije i bilo kog brenda isti su rezultati. (ne samo kod mene, vecina korisnika koji
imaju Ubee se zale na isto).

Sto se tice povezivanja napisao sam ti... jedino UTP kabl ili strujni adapter i onda nema kablova ali su strujni adapteri
prilicno skupi (moglo je da se kupi kod SBB-a za 5 ili 6.000 dinara, nemam pojma da li jos uvek moze ali ih ima i u
radnjama…). Uz napomenu da moze i neki WiFi repeater / expander... ali je to I dalje WiFi sto znaci eventualno dosta
losiji / manji protok...

Pozdrav!

Nedelju dana cekam na EON Box. Koliko ste vi cekali majstore? Dal da im trazim da mi odma zamene UBEE za taj novi Tehnikolor ruter.

Ako mene pitas, ja sam cekao (uz dve urgencije) 12 dana.

Sto se zamene HG-a tice nemam pojma sta bih ti rekao. Ako ti radi dobro nema potrebe, ako ne radi
probaj da trazis zamenu pa ako daju daju... (tu nema pravila).

Pozdrav!

Poslednja izmena:
@Sceka222 Hvala. bas me zanima kako ce tebi da radi

meni su doneli odmah sutradan.

ja sam pre nekoliko godina imao Cisco i znam da su odlicno radili, a ova marka mi je skroz nepoznata. wifi mi i dalje ne radi dobro, mozda je i do nekih podesavanja,
provalio sam ovog majstora da nema pojma nego stalno zivkao svoje kolege da mu kazu sta da radi...

@Sceka222 Hvala

ne znam da li je bilo o ovome ali nisam uspeo da nadjem, imam sbb eon paket, u jednoj sobi mi je instaliran d3 mini, odatle kablovi se nastavljaju do druge sobe u kojoj su ruter i eon box. Zanima me da li mogu da prikljucim jos jedan ruter u prvoj sobi da bi imao net, da ne bih razvlacio mrezne kablove od rutera. Wifi ne radi bas naj jer su dva zida izmedju.
Naravno ne ocekujem da oba rade na full brzini istovremeno, nego da bi smanjio gomilu kablova.
Imam onaj 3way spliter, da li mogu da prikljucim ruter, i koji model bi radio ok?

Wifi repeater resava stvar. Utaknes ga negde na pola, gde jos imas dovoljno jak signal (ne ispod 50%) i resis problem u toj sobi gde ti slabiji.

@Sceka222 Hvala. bas me zanima kako ce tebi da radi

meni su doneli odmah sutradan.

ja sam pre nekoliko godina imao Cisco i znam da su odlicno radili, a ova marka mi je skroz nepoznata. wifi mi i dalje ne radi dobro, mozda je i do nekih podesavanja,
provalio sam ovog majstora da nema pojma nego stalno zivkao svoje kolege da mu kazu sta da radi...
Ja sa p9 lite na 2.4ghz imam brzinu od skoro 50mbps na 2m od rutera. U prostoriji ispod rutera imam pun signal, a pre nisam na cisku. Dijagonalni u najdaljoj sobi u prizemlju imam 1 do 2 crte. Probaću da ubacim jedan tp link u bridge modu ako može.

Ne mogu da se reg. na moj sbb, nigde nemam broj ugovora, samo ID, neko imao takav problem?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno