Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Konacno sam dosao do konkretnih modela koji me zanimaju i uklapaju se u budzet. Posto proslogodisnja MU serija ispada iz igre zbog samo 2 godine garancije biram izmedju:

Samsung LED TV UE65NU7172
Samsung LED TV UE65NU7402

Prvi je oko 110k, drugi 130k. I to je okvirno neki budzet. Za lakse poredjenje napravio uporedne specifikacije na sledecem linku: https://www.displayspecifications.com/en/comparison/7afe62b9e

Ugao gledanja mi nije bitan posto je sofa pod pravim uglom u odnosu na tv, a najcesce gledam u polumraku tako da je VA panel dobar izbor. Najvise me zanima da li je neko poredio ova dva modela i da li osim "smart remote", Dynamic Crystal Colour (neki info o ovome?) i mozda boljeg dizajna postolja kod skupljeg modela (sto je faktor u odluci posto bas ne volim one tanke nogice kod jeftinijeg modela) dobijam nesto na kvalitetu slike? Nisam siguran koliko je vredno doplate od nekih 20k dinara. :/ Trebalo bi da se odlucim do sutra tako da je svaka pomoc dobrodosla. :)

Poslednja izmena:
Nogice odvratne, znaci skuplji

Pozdrav svima :) Kupujem ovih dana tv, izbor je pao na dva modela oba 4k i po specifikacijama gotovo identicni.

https://www.emmi.rs/televizori-tv-50-smart-led-samsung-ue50nu7092uxxh.11.html?productId=77038
https://www.emmi.rs/televizori-tv-55-smart-led-fox-55dle888.11.html?productId=77607

citajuci predhodne stranice znam da cete odmah reci da ne poredim samsung sa foxom ali me interesuje zasto, inace Samsungov model od 50'' je za 10 hiljada skuplji od Fox-ovog 55'', to mi deluje kao jako dobra kupovina. Zanima me ako neko poseduje Fox-ov ovako veliki panel da li ima neke velike razlike u odnosu na Samsungov sto se tice kvaliteta slike, ostrine, boje, to me generalno najvise interesuje?

E sad sto se tice kvarova sve je to lutrija, ali obzirom da i Fox i Samsung za kupovinu do nove godine daju 5 godina garacije to je nekako plus za oba modela koji god da izaberem pa neka traje i tih 5godina ja sam zadovoljan :)

Konkretno me zanima da li je opravdana samsungova veca cena za 10 hiljada za manji tv u odnosu na Fox veci model za lepo uzivanje makar i za unutar tih 5 godina garancije? Unapred hvala svima koji ce mi dati svoje misljenje :)

Pozdrav svima :) Kupujem ovih dana tv, izbor je pao na dva modela oba 4k i po specifikacijama gotovo identicni.

tv-50-smart-led-samsung-ue50nu7092uxxh
tv-55-smart-led-fox-55dle888

citajuci predhodne stranice znam da cete odmah reci da ne poredim samsung sa foxom ali me interesuje zasto, inace Samsungov model od 50'' je za 10 hiljada skuplji od Fox-ovog 55'', to mi deluje kao jako dobra kupovina. Zanima me ako neko poseduje Fox-ov ovako veliki panel da li ima neke velike razlike u odnosu na Samsungov sto se tice kvaliteta slike, ostrine, boje, to me generalno najvise interesuje?

E sad sto se tice kvarova sve je to lutrija, ali obzirom da i Fox i Samsung za kupovinu do nove godine daju 5 godina garacije to je nekako plus za oba modela koji god da izaberem pa neka traje i tih 5godina ja sam zadovoljan :)

Konkretno me zanima da li je opravdana samsungova veca cena za 10 hiljada za manji tv u odnosu na Fox veci model za lepo uzivanje makar i za unutar tih 5 godina garancije? Unapred hvala svima koji ce mi dati svoje misljenje :)

Jel stigao nekom iz tehnomanije onaj jeftini Vivax 55"?

Stigao juče, namontirao ga, prvi utisak - au prevelik je.. Salu na stranu, zaista me je iznenadio kvalitetom slike s obzirom na to da nisam ekspert za ekrane. Mozda za nijansu vece bezele bih naveo kao manu. Zvuk je malo dublji i samim tim bolji od Tesle koju sam imao, ali je daleko od savrsenstva. Pustao sam neke 4k semplove i izgledaju zaista neverovatno (prvi put se susrecem sa 4k tehnologijom), a testirao sam ga sinoc sa drugarima u PES 2019 i svi su bili odusevljeni. Cekam sutra da mi uvedu optiku pa da skinem poneki film za potpuni ugodjaj. Definitivno za ove pare(36000din) 55” UHD sa 3 godine garancije mislim da je itekako vredelo uzeti..

Sent from my iPhone XS using Tapatalk

@MarkoZ @jaksa

Hvala! Pogledao ga danas u Tehnomaniji, imaju ga izlozenog u Ustanickoj. U 10min proverio osvetljenje, uglove, proleteo kroz podesavanja i deluje mi skroz dobro. Porucio. :) Javim utiske kad stigne.

Pozdrav svima :) Ovih dana kupujem tv, odabir je pao na ova dva modela

TV 55" Smart LED Samsung UE55NU7093UXXH, 3840x2160 (Ultra HD), WiFi, T2
TV 55" Smart LED Fox 55DLE888, 3840x2160 (Ultra HD), WiFI, T2, Android

Po specifikaciji su identicni. Citajuci predhodne stranice znam da cete odmarah reci da ne poredim Samsung i Fox ali u ovom slucaju razlika u ceni je 10 hiljada manje za Foxov 55'' ekran, a Samsung je skuplji a manji 50''. Ono sto je najvaznije kupovinom oba modela do nove godine dobija se 5 godina garancije, neka izdrzi i tih 5 godine ja sam zadovoljan sve ostalo je samo plus. :)

Zanima me najvise kvalitet slike nista vise, da li je kvalitet slike priblizan na ova dva modela? Ko god zeli da mi odgovori i pomogne bio bih mu prezahvalan. Hvala :)

Vise puta je ponovljeno da je android na tim jeftinim tesla, fox, vox i ostalim televizorima na granici upotrebljivosti, 1GB rama i 4 ili 8 GB interne memorije je mucenje za korišćenje.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

imaju 2.5gb rama i 16gb memorije te Tesle po specifikacijama 7.0 nougat, model od 55" je bio i u recenziji na benchmarku. Mada i cena im je poprilicno visoka. U toj recenziji sto su oni uradili delovalo je ok i upotrebljivo.

Poslednja izmena:
Kupio sam LG 55EG9A7V u WW pre 2 nedelje (OLED model iz prosle godine). Ono sto me jako iznerviralo jeste sto sam odmah primetio burn-in. Naime, pustio sam jednu emisiju i gledao je ne vise od 20 minuta (logo tog kanala je bele boje). Nakon toga sam otisao na youtube i dok se ucitavala aplikacija jasno je mogao burn-in belog logoa da se vidi na sivoj pozadini youtube-a. Sutradan kada sam upalio tv nije bilo burn-ina. Sinoc sam gledao utakmicu na Sport Klubu (nekih sat vremena). Opet ista prica. Logo SK kao i rezultat utakmice koji je bio u donjem delu tv-a je ostavio znacajniji burn-in. Jutros kada sam proverio opet je skoro nestao ali se i dalje malo vidi.

Suludo mi je da na novom tv-u koji nije radio vise od 5h ovako brzo se pojavljuje burn-in. Pricao sam sa Bukijem sa foruma koji je kupio isti tv, takodje u WW i on nema nikakvih problema iako vise sati gleda isti kanal.

Da li zna neko moze li ovo da se reklamira i kakva mi je sansa da mi prihvate reklamaciju?

Hvala unapred

Kupio sam LG 55EG9A7V u WW pre 2 nedelje (OLED model iz prosle godine). Ono sto me jako iznerviralo jeste sto sam odmah primetio burn-in. Naime, pustio sam jednu emisiju i gledao je ne vise od 20 minuta (logo tog kanala je bele boje). Nakon toga sam otisao na youtube i dok se ucitavala aplikacija jasno je mogao burn-in belog logoa da se vidi na sivoj pozadini youtube-a. Sutradan kada sam upalio tv nije bilo burn-ina. Sinoc sam gledao utakmicu na Sport Klubu (nekih sat vremena). Opet ista prica. Logo SK kao i rezultat utakmice koji je bio u donjem delu tv-a je ostavio znacajniji burn-in. Jutros kada sam proverio opet je skoro nestao ali se i dalje malo vidi.

Suludo mi je da na novom tv-u koji nije radio vise od 5h ovako brzo se pojavljuje burn-in. Pricao sam sa Bukijem sa foruma koji je kupio isti tv, takodje u WW i on nema nikakvih problema iako vise sati gleda isti kanal.

Da li zna neko moze li ovo da se reklamira i kakva mi je sansa da mi prihvate reklamaciju?

Hvala unapred
Mislim da ti se to ne zove burn in kad nestane burn in je kad ti za stalno ostane logo, taj problem da image ostaje je mana oleda ali dok nije za stalno nije nista strasno.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

TV 55" Smart LED Fox 55DLE888, 3840x2160 (Ultra HD), WiFI, T2, Android
TV 55" Smart LED Samsung UE55NU7093UXXH, 3840x2160 (Ultra HD), WiFi, T2

Pozdrav ljudi, ovih dana planiram da uzmem tv i izbor je pao na ova dva modela, znam da cete odmah reci da ne poredim Fox i Samsung ali razlika u ceni je 10 hiljada manje za Foxov veci model u odnosu na Samsungov manji, oba imaju akciju do nove godinu produzenu garanciju od 5 godina, neka potraje i tih 5 godina ja cu biti zadovoljan.

Konkretno me zanima kvalitet slike Fox modela u odnosu na Samsung da li je pribliznog kvaliteta panel, boje, kontrast, osvetljenje? Hvala puno unapred svima koji ce mi dati savet.

Poslednja izmena:
da ali se njemu bas cesto desava sto ne bi smelo, deluje kao da panel ima defekt ako se kod njegovog druga na istom tv-u posle vise sati ne pojavljuje. treba probati reklamirati tv. mozda je bio i izlozen.

@nidzge
probaj smanjiti oled light na 40-50,a povecati kontrast i brightness. ako ti se tako ne pojavljuje onda napravi preset takav za gledanje utakmica.

Poslednja izmena:
Stigao juce LG 55" uk8500. Prvi utisci jako pozitivni, medjutim, ulogujem se u Netflix, pokrenem neku seriju/crtani, i vidim da je slika dosta mutna... Da ne kazem muljava. Trebalo bi da je HD, medjutim, nije bas tako. E sad, promenio sam u podesavanjima Playback na High, i opet slicno.. Ako neko ima iskustva s tim, bio bih jako zahvalan :)

Ne verujem da ce imati uspeha sa reklamacijom posto je to opstepoznata boljka OLED-a, poznata kao image retention, od koje se LG vrlo vesto ogradio od svake odgovornosti i davanja garancije. To sto se njemu desava, a nekom drugom ne, zapravo i ne cudi jer se zna kakva je lutrija sa oled panelima, narocito kod tih starjih modela.

Stigao juce LG 55" uk8500. Prvi utisci jako pozitivni, medjutim, ulogujem se u Netflix, pokrenem neku seriju/crtani, i vidim da je slika dosta mutna... Da ne kazem muljava. Trebalo bi da je HD, medjutim, nije bas tako. E sad, promenio sam u podesavanjima Playback na High, i opet slicno.. Ako neko ima iskustva s tim, bio bih jako zahvalan :)

Zavisi od paketa koji imaš, da li imaš 4K, HD ili SD. Isto tako, ne kreće odmah sa najvećim kvalitetom nego mu treba i par desetina sekundi da povuče recimo 4K full bitrejt.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno