Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Itd....itd...da završimo. (Veoma sam dobro upoznat i sa LG-jevim "webos" i sa Samsungovim "tizen-om") nema to što može "webos" a ne može "tizen" na kraju krajeva stvar ukusa, ali svakako od ta dva bolje nema.
Pozz
gde si video da sam rekao koji je bolji? to sto je tebi lepsi jer je samsung i zato sto imas samsung ne mora da znaci da je bolji ;) tizen je ok ali procitaj malo iskustva korisnika i recenzije po netu i videces da svi najvise hvale webos, a ako nisi probao oba sistema onda ne mozes da tvrdis. Ja sam probao, tizen vise sljasti ali webos guta i povezuje sve bez ikakvih cimanja, po meni vise user friendly. Gde si video da rtings najvise hvali tizen? Koliko znam i oni su saglasni da je webos bolji(kao i svi) i da tizen ide ka pravom putu da ga mozda i prestigne.

https://www.rtings.com/tv/reviews/best/by-features/smart-internet-streaming

E sad sto kaze jaksa licne preferencije imaju dosta uticaja pa svako neka uzme ono sto mu se svidja. Ja npr ne BiH uvazio misljenje nekoga ko postavlja ovakvo pitanje

Sent from my Huawei Y7 prime

Da li ga koristiš i kao PC monitor? Iskustva?
I jesi možda imao prilike da isprobaš SBB-ovu EON aplikaciju na njemu?
Ja sam ga naručio, čekam isporuku. Treba da koristi i kao monitor.

Kao PC monitor ne. Samo SBB D3. EON aplikaciju probao preko android boksa pa nije neko merilo. Inače ima EON aplikaciju ali mi traži kod a pošto moj paket to nema onda ništa. Sve ostalo lepo radi: YT, browser... ali ja i nisam neki zahtevan korisnik. Slikom sam zadovoljan. Urađeni player nisam uspeo da nateram da prikaže naša slova u titlovima iako sam izmenjao sve moguće kodne strane ali android boks radi bez greške pa mi i ne smeta.

@dusansuni

slazem se. Oba rade posao veoma dobro dok npr neko vise voli da kupi android box pa mu ni tizen ni webos nije potreban. Sve je stvar licnih preferencija, a ako se gleda ista klasa gleda se vise funkcionalnosti ili sta je kome lepse. Kako neko rece da ne treba kupovati tv da bi njemu robovao tako ne treba robovati ni jednoj robnoj marki.

Inace nemoj rtings uvek uzimati zdravo za gotovo. Hvale sony (ne samsung) kao da ga oni proizvode, a kada je na akciji npr na amazonu onda preko cele stranice im stoji link za porucivanje tipa "jedinstvena prilika, ne propustite..." tako da mozda se oni hvale kako su nezavisni ali svi znamo da se od reklame zivi...

Eto u mom slučaju android box radi najbolji posao po pitanju puštanja raznorazne multimedije. Ni tizen a ni webos dosta puta ne prepoznaju recimo ako neki video fajl sadrži u sebi više audio jezika ili prevoda, pa mi je jedini spas Kodi na boxu.

Sent from my LG G7 ThinQ using Tapatalk

pošto i ja imam android box i svejedno mi je web os ili tizen, šta je u tom slučaju bolja kupovina, lg ili samsung?

u suštini mi je najbitnija pouzdanost, i tu me je lg izneverio sa plazmom koja mi je riknula, ali odgovor na to pitanje verovatno može da mi da samo baba vanga :) ali taj peh sa lg plazmom me nekako više vuče na samsung stranu...mada sam nakon svega ipak kupio lg v20 telefon, iako koliko vidim svako ko se opekao sa onim g serijama izbegava lg u širokom luku :) sad i ja imam istu dilemu oko televizora...

Bolji je LG više klase od samsunga niže klase, i obrnuto :D

a ne, mislio sam na istu klasu, samo nisam još odlučio da li 50" ili 55"...još sam u fazi samokažnjavanja zbog lg plazme od 65" koja je otišla u večna lovišta i pokušavam da ne mislim na to koliko me je onomad koštala :)

Kad smo kod grejanja i oled dosta greje tj donji deo gde je hw tv-a.
Zanima me recimo kakav je qled po tom pitanju.
Sto se LG telefona tiče i ja prvi put sa sonyja prešao na LG G7 i za sada prezadovoljan.
Vezano za kvarove na tv-u jedino duzu garanciju da juriš bez obzira na brend, mada je i to pitanje sta sve ulazi u garanciju.

Sent from my LG G7 ThinQ using Tapatalk

a ne, mislio sam na istu klasu, samo nisam još odlučio da li 50" ili 55"...još sam u fazi samokažnjavanja zbog lg plazme od 65" koja je otišla u večna lovišta i pokušavam da ne mislim na to koliko me je onomad koštala :)

a da li si, kada si kupovao plazmu, mislio da ce trajati 20-30god? ako si vec gledao 60 gre'ota da ne bude sada bar 65".

Pozdrav svima,

hteo bih da kupim novi televizor pa mi se cini da ovde ima mnogo strucnijih ljudi koji bi mogli da mi pomognu.
Budzet mi je oko 1500e, gadjam 65'', koliko vidim samo Samsung i LG ulaze u igru (mada mi qled/oled modeli ispadaju iz budzeta na ovoj dijagonali),
tv mi je za filmove/sport uglavnom, moguce da ce se koristiti i za konzolno igranje.

Istrazivao sam i nekako mi je palo slovo na:
LG 65SJ850V (E LED - koliko je to "slabije" od D LED modela?)
LG 65SK8500PLA (nije mi jasno sta je ovo PLA, vidim da svi hvale model od 55'' 55SK8500)
Samsung QE65Q6FNA (generalno mi Samsung modeli ispadaju skuplje, sto je kapiram ok?)

Da li ima neki optimalniji za ove moje parametre?
Hvala unapred :)

ajd ne pravi se pametan...da, mislio sam da nece crci nakon 5 godina...po tebi je to verovatno normalan radni vek televizora?

znas kako, neko kupi novi mercedes i sprzi lamelu posle 10000km i kuka kako je mecka g.vno i nije mu uvazena garancija... 5god... ti si uhvatio zadnji voz proizvodnje plazme? Sve zavisi u kakvim je uslovima radio, mogao je da crkne i panasonic, samsung... ali svakako u danasnje vreme je sreca ako tv prezivi garanciju. 5god i moj oled ako prezivi ja zadovoljan, a iako prezivi verovatno ce biti zastarela tehnologija.

@rongon
sk85 gledaj, razlika u odnosu na sj je bas u tom dledu i faldu, imaces bolju uniformnost panela, kontrast, svetlinu... pla ne gledaj to su okvir, postolje, boja, region... Onda pogledaj q6 i sk85 i vidi koji ti vise "lezi". ostalo se sve svodi na ips vs va panel.

Kad smo kod grejanja i oled dosta greje tj donji deo gde je hw tv-a.
Zanima me recimo kakav je qled po tom pitanju.
Sto se LG telefona tiče i ja prvi put sa sonyja prešao na LG G7 i za sada prezadovoljan.
Vezano za kvarove na tv-u jedino duzu garanciju da juriš bez obzira na brend, mada je i to pitanje sta sve ulazi u garanciju.

Kod qleda je hw izmesten u one box pa i nema sta da se greje sem backlighta :) Tako je, sto duza garancija, ima razlike ali nema pravila.

Ako su isti UHD modeli tih Vivax i ovih sto sam ja vidjao u jednoj kladionici u Pazovi, onda su po pitanju slike ok, i evo vec vise od pola godine rade svi, nije bilo kvarova. Dobro skalira SD kanale, HD kanali su veoma dobri takodje, sve to gledano sa jedno 3.5 metra. Uglavnom za tu cenu iz Tehnomanije je dobra kupovina i trebalo bi da je ok prosecnom korisniku.

Ja imam u firmi neki vivax 40tak inča fullhd, nije smart ali panel mu je prilično dobar. Gledaju se vazdušni kanali preko set top boxa, odlično izgleda sve. Rts hd 1 i 2 iznenađujuće dobro.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

32" full HD teško da ima, bio je jedan LG model ne znam jel još u prodaji ... Ili HD ili Full HD 39"+, u tom cenvnom rangu android je ubij bože, nemoj se patiti sa tim...
Mada i za te pare teško da ces naći upotrebljiv smart. Fox, Vox androidi nisu nešto, Hisense smart nekad zna da nervira ima bagove, bar ovi modeli jeftiniji..
Bolje kupi neki TV veci 39" ili 43" FHD bez smarta imas Hisense modele oko 30 000 i oni su ok, a posle uzmi neki android box za 50ak e...

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

A sta mislite o Toshiba televizorima,imaju 3 modela koja su do 30000,a smart su,do duse neki njihov smart sistem?

Nisam imao nikakva iskustva sa Toshibim. A s obzirom da su sad postali Turci i da to nije prava Toshiba, ne verujem da nesto specijalno, bar u tom nizem cenovnom rangu.
Najbolje bi bilo ako možeš taj LG 32" FHD smart sa WebOS uzeti, jeste da je malo skuplji ali je super izbor.
Ili neki Hisnese non smart model u kombinacija sa android box, realno ne treba previše očekivati od smarta u tom nižem cenovnom rangu.

Nisam imao nikakva iskustva sa Toshibim. A s obzirom da su sad postali Turci i da to nije prava Toshiba, ne verujem da nesto specijalno, bar u tom nizem cenovnom rangu.
Najbolje bi bilo ako možeš taj LG 32" FHD smart sa WebOS uzeti, jeste da je malo skuplji ali je super izbor.
Ili neki Hisnese non smart model u kombinacija sa android box, realno ne treba previše očekivati od smarta u tom nižem cenovnom rangu.

Kako bese naziv modela tog LG?

LG 32LJ610V ako uspeš da ga nađeš, bio je na par mesta na stanju na akcijskoj ceni ali koliko vidim sad ga bas i nema.
Edit:
I ovaj isto on je iz 2018 cini mi se i bolji je
LG 32LK6100PLB

Poslednja izmena:
Sta je preporuka do 50hiljada dinara, nesto oko 50" da bude? Za kes, znaci mogu i madjari. Sta se pretezno preporucuje i sta je isprobano da valja, malo bi bio komp povezan i kablovska, al ono nisam neki zahtevan korisnik.
Hvala

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno