Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Pozdrav, imam problem sa postom tacnije postarom, umesto da mi uruci posiljku sa aliexpresa na ruke kao sto to uvek radi covek je odlucio da ostavi paket ispod sanduceta, i naravno ker ga dovati i unisti totalno... Da li imam neku mogucnost naknade jer mi nije isporucen od strane poste, mada nikad inace nisam potpisivao pakete sa alija..

Odeš u svoju poštu i tražiš obrazac za naknadu štete, popuniš i onda čekaš da ti odgovore da li će ti nadoknaditi štetu ili ne.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Meni vratise paket za Kinu..Stajalo samo ime bez prezimena i nece da mi daju bez obzira na broj posiljke,telefon,adresu.

Sent from my LG G4 using Tapatalk

Pa neispravna je adresa, telefon je nebitan.
To si mogao da dobiješ jedino ako znaš poštara ako u opšte i dodje do poštara pošto bi trebalo odmah da se vrati jer je nesipravna adresa.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

@bakara
Sve je dobro i adresa i telefon i broj posiljke.
Fali prezime i bez prezimena smatraju da posiljka nije u redu,bez obzira sto je sve ostalo kako treba.cak postar me poznaje i krenuo da uzme posiljku i kontrolor nije dozvolio,kao da se ne krsi procedura.Bolidi

Sent from my LG G4 using Tapatalk

Naravno da nije u redu adresa koliko god to čudno bilo.
Još u osnovnoj školi se uči kako se pravilno piše adresa.

Ono što je problem što je greška verovatno tvoja jer je Kinez odštampao ono što je dobio od tebe.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Meni je stiglo bez problema na kućnu adresu na trenutni nick. Posto nisam proveravao ime i prezime na kraju porudžbine već samo adresu. Adresa je tačna, i mora stici na tu adresu, jedino ako poštar neće da je uruči zbog razlike u imenu i prezimenu. Jer oni u pošti, ne mogu znati ko je tacno prijavljen na navedenoj adresi. Kod tebe je bio problem, sto uopste nije bilo navedeno ime i prezime.

O tome i pricam, taj paket nije ni prosao sortiranje.
Da je napisao Cak Noris za ime i prezime proslo bi jer bi ispunilo formu ovako je odmah failed delivery.

Јел оно ок цена и батерија?
0c324f01fb21b8a43159b0b6673e09a1.jpg

Послато са Xiaomi MI 5 уз помоћ Тапатока

Ja sam jednom zaboravio prezime da napisem...da
Uglavnom bilo je samo Ship to: Vladimir i adresa moja ali mi je na kraju ipak stiglo jer me postar zna i zna da narucujem iz Kine.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ne znam šta imate da zaboravljate, adresa se upiše u podacima i svaki put se automatski ona upisuje na pošiljku...

Možda čovek radi drop-šiping pa svaki put upisuje drugu adresu!
Mada bi i u tom slučaju mogao da snimi svoju/trajnu i još jednu koju će da menja svaki put ali...

Jel' kupovao neko preko Alia ili nekog drugog sajta one ukrasne kugle za novogodisnju jelku? Ne rasvetu nego kugle. Interesuje me jeste da je jeftino ali da ne dodje pola razbijenih ili ostecenih u Srbiju. :)

Znam da sam sad zakasnio ali mislim za sledecu Novu Godinu da menjam boje. Da krenem da narucujem u avgustu /septembru.

Sto prvo ne pogledas u bloku 70 i uporedis cene? Mozda ti se i ne isplati da narucujes iz Kine, ako ovde mozes da nadjes po slicnoj ceni.
Naravno obidji sve i svuda proveri cene, posto umeju nekad da odvale cenu, pa se desi da ti je kod nekog pored dosta jeftinije. Ja sam skoro uzeo neku baterijsku lampu za 650(obisao sve i raspon cena je bio 600-800), a naletim na kineza koji mi za tu istu kaze 1000, pa te posle juri i vice "moze manje,..." :) A da sam je uzimao preko Alija ili "ebay-a" izasla bi me verovatno i skuplje.

Da podelim i ja svoje iskustvo sa prodavcem Creativehome..
Narucio nosac za kameru koja se montira na bicikl al dobijem od kolege sa foruma preporuku za drugi. Isti dan jos nije opremljena pošiljka napisem poruku da sam pogresio da bih narucio drugi i ako je moguće da mi uradi refund. Dobijem odgovor pre 7,8 dana da će mi vratiti novac.
Danas udjem na banku i vidim 9.18e.

Poslato sa VTR-L29 uz pomoć Tapatoka

Sto prvo ne pogledas u bloku 70 i uporedis cene? Mozda ti se i ne isplati da narucujes iz Kine, ako ovde mozes da nadjes po slicnoj ceni.
Naravno obidji sve i svuda proveri cene, posto umeju nekad da odvale cenu, pa se desi da ti je kod nekog pored dosta jeftinije. Ja sam skoro uzeo neku baterijsku lampu za 650(obisao sve i raspon cena je bio 600-800), a naletim na kineza koji mi za tu istu kaze 1000, pa te posle juri i vice "moze manje,..." :) A da sam je uzimao preko Alija ili "ebay-a" izasla bi me verovatno i skuplje.

Kupovao sam u Bloku 70 ali i u RK Panda kod Beogradjanke. Cisto me je interesovalo da li je neko uopste kupovao te stvari sa Ali-a. Gledao sam sada cene na Ali-u i nisu nesto skupi. Kupovao bih malo vise kugli raznih velicina. Jedino sto me nervbira kod njih jesu one gde na rukama ostaju oni sitni tagovi. Ali mozda si ipak u pravu da se raspitam ovde kod nas.

Poslednja izmena:
Ako uzimas vise (u bloku 70), obavezno pitaj kolika je cena za vise komada. Prakticno ce skoro uvek dati nizu cenu, cak umeju znacajno da snize.

Iskreno posle onih silnih klipova iz kineske poste, ja se ne bih usudio da narucujem nesto tako delikatno sa Alija. Mada, ko zna, mozda oni to odlicno upakuju....

Nisam znao za to cenkanje. E sada ne znam sta je to na veliko. Da li je na primer po 4 kutije velikih, srednjih i malih kugli. Kao i onih najmanjih.

Kinezi vole da se cenjkaju, kada si u Kini tamo je milina da se cenjkaš, u bloku 70 se isto cenjkaš ali ovde ne može toliko da se spusti uglavnom spustiš za četvrtinu ili trećinu od onoga što traže.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Ni to nije lose. Sada bas gledam zanimljive su i one razne lutkice a ne samo kugle.
Ostaje mi lepo sledece godine da krenem u nabavku od septembra. :)

Poslednja izmena:
Dobri stari Pajtonovci. :d

Stigao mi malopre Xiaomi powerbank 10000mAh Poručeno 11.11. poslali paket 16.11. Baš sam se prijatno iznenadio kada mi nije naplaćen pdv, a bio sam ubeđen da hoće pogotovo što je bio u kutiji onako fino spakovan. Vrednost na nalepnici koju je kinez stavio je 10$ (stvarno plaćen 17,58$) i nisam imao broj za praćenje...zapravo nije bilo ni mogućnosti da se izabere. Bio sam skeptičan zbog baterije da mi ne otkažu porudžbinu kinezi kao što su već jednom uradili. E sad vreme će pokazati da li je ovo bila dobro kupovina.

Дај линк за Power Bank, колико је тежак?

Послато са Xiaomi MI 5 уз помоћ Тапатока

Koliko vidim ovi sa alija ne šalju xiaomi pb-ove za Srbiju. Kako si uzeo?

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Otišao sam da ti iskopiram link https://www.aliexpress.com/item/Original-10000mAh-Xiaomi-Mi-Power-Bank-2-Quick-Charge-External-Battery-Supports-18W-Fast-Charging-For/32819556748.html?af=137322&afref=&cv=47843&dp=09e274b9aaf6fecd8675a48dc5b139aa&mall_affr=pr3&spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dJwicBl&subid1=DPlnKr2ATnM&af=137322&afref=&cv=47843&dp=09e274b9aaf6fecd8675a48dc5b139aa&mall_affr=pr3&aff_platform=aaf&cpt=1544199962740&sk=VnYZvQVf&aff_trace_key=fa5a0243f48143a4b2ffbf59e262426f-1544199962740-08263-VnYZvQVf&terminal_id=41995b0d9e54423199b5d3b25913e786 ali ne vredi :( vidim da sada piše da nije dostupno. Jedini drugi link za xiaomi powerbank koji sam našao je ovaj https://www.aliexpress.com/item/Power-Bank-bateria-externa-10000mAh-External-Battery-Bank-18W-Quick-Charge-Ultra-Slim-with-Dual-USB/32956951443.html?spm=2114.search0604.3.1.547f1fb85b4HjG&s=p&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_4_10065_10068_319_10059_10884_317_10887_10696_100031_321_322_10084_453_10083_454_10103_10618_10307_538_537_536,searchweb201603_51,ppcSwitch_0&algo_expid=ce037f27-7d67-47f9-9729-23680035802a-0&algo_pvid=ce037f27-7d67-47f9-9729-23680035802a ali su bezobrazni sa cenom šipinga. Tako da treba sačekati da opet naleti neka povoljnija ponuda...možda za novu godinu bude neka akcija opet. Da napomenem na ovom prvom linku je na slici stari model powerbank-a, ali šalju noviji model koji ima 2 slota za usb i 1 za micro-usb kao što je na slici na drugom linku. 265gr je težina (nisam lično merio)

@nightshadow
ja sam to nekih 10 dana pre 11.11. napravio onaj preorder tada je moglo mada sam mislio da će mi opet otkazati pošiljku, ali srećom nisu.

Ako budete u prilici imate moju preporuku za xiaomi...stvarno ima premium izgled a ''funkcionalnost'' to još ne znam, ali sudeći po brendu i tu bi trebalo da bude na nivou.
IMG_20181207_134422.jpg

Poslednja izmena:
U vezi one "undeliverable" porudžbine koja je išla preko PostNL...
Kontaktirao sam Kineza koji mi je rekao da može da mi vrati novac (jer više nema taj proizvod i ne zna šta je sa ovim vraćenim za Kinu), ali da mu treba PayPal nalog (koji ja nemam).
Zar se novac ne može vratiti na račun sa kog je uplaćeno? U pitanju je obična debitna kartica...
Druga opcija je da pošalje nešto u toj vrednosti ili skuplje, pa da redukuje cenu. Ali kako da znam da će uopšte poslati?
Šta se dešava ako kliknem na open dispute, a ne pošaljem mu PayPal račun?
141088c043585784c48fc53d93b803b4.jpg

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Nemoj ni da mu šaljes nego otvori disput i navedi razloge zbog čega otvaras

Sent from my MI 6

Vrlo često se dešava da ti vrate novac preko PayPal tako da ti oni plate pa onda posle idu dispute na PayPal i on im vrati novce a tebi ostane ništa.
Kažem često jer ima i poštenih, ja sam naprimer kupovao neke BT slušalice koje rade odlično ali iz nekog razloga je zvuk preko telefona jako tih. Vratili mi ceo iznos preko PayPal i evo već ima dva meseca od tad, nisu tražili novce nazad.

Nazad
Vrh Dno