https://www.gigatron.rs/laptop_racunari/acer_aspire_5_a515-52g-52jl_-_nx.h15ex.014-170876
Da dam neki finalni utisak o laptopu koji sam uzeo..
Laptop je za svaku preporuku,naravno ukoliko ga nadjete za neku pristojniju cenu(trenutno je 80.000 na akciji u gigatronu ponovo,za 100.000 dinara kolika mu je regularna cena ne bih rekao da se isplati.
Odusevile su me perfomanse koje pruza i5 8 generacije i mx150 uz ssd stvarno laptop leti, brzo se bootuje, nema da zastane.Sto se tice nekih igrica GTA 5 FULL Rezolucija Normal-High izvlacio je 60fps, vec na high se mucio sa 45-50 sto i nije bas preterano igrivo.CS GO i LoL na max sve 100+, mada ovo i nisu neke igre preterano zahtevne tako da koga zanima vise ima benchmarkove po ytu i internetu,za neki ultra gejming svakako nije, ali starije naslove moze bez problema na high,noviji se moraju smanjiti u zavisnosti od zahtevnosti igre.
Izrada kao i dizajn su stvarno odlicni,svez laptop izbacen pre nekoliko meseci,premium dizajn,kvalitetna tastatura i touchpad,zvucnici dosta bolji nego sto sam ocekivao, nisu bas mnogo glasni ali skroz okej zvuk za jedan ovakav laptop, aluminijumski poklopac gore i tvrda lepo napravljena plastika dole,laptop je takodje izuztno lak samo 1.8KG pa je vrlo prenosiv.
Sto se tice ekrana FULL HD, dosta su smanjeni bezeli u odnosu na prethnodni model,ivice jako tanke, sto se tice kvaliteta slike odlican je, ali bi za moj ukus boje mogle da budu maloo bolje.
Baterija je isto ok moze izdrazti 6-7 sati normalne upotrebe, ultra battery saver nekih 12-13h upotrebe i gejming oko 1-2h,standardno, puni se za nesto manje od 3H.
Zamerio bih sto ima samo jedan slot SSD 256GB(jos nije svih 256 GB dostupno korisniku), sto je za pocetak ok, al za dalju upotrebu malo...
Takodje dolazi bez sistema, a linux(sa kojim navodno dolazi) ne moze lepo da se instalira.
Sve u svemu topla preporuka,necete pogresiti ako ispunjava vase kriterijume
🙂