Šta je novo?

iPhone XS / XS Max / XR

Mozda bi zvucnik u slusalici pri buci mogao da bude malo bolji.
Velicina je bas odlicna, bar meni.
Sa baterijom sam prezadovoljan, do sada najbolji telefon sto se toga tice koji sam koristio.

Juce i danas je baterija predobra, evo sad na 62% od jutros. Jutros u 2 ujutro stavio na punjac, pred spavanje, bilo 31%.
X to nije mogao nikako, max 10% ostane. Vidjecu nrednih dana stanje.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Drugari, uzeo sam XS Max od 256gb, imate neki predlog za dobru masku, da li se isplati uzeti ringke za iphone posto sam sa sony xperia bio zadovoljan kako je sacuvao telefon.

Staklo sam uzeo neko edge to edge u uscu neka smart arena valjda prodavnica, ima na samim ivicama stakla crnu boju, i nisu koristili nikalo sredstvo da to legne. Dal sam uzeo ok staklo? Mislim da me je 1500 din kostalo.

I da li kao na ipad na iphone imam multitask support? Fali mi ovaj feature nikako da nadjem gesture da dodjem do njega?

Rhinoshield Solidsuit je dobar. A Multitasking ako mislis na dva prozora istovremeno nema.

Mene zanima, posto dugo nisam bio u prodavnicama operatera, da li je ijedan X, XS imao burn in? Znam da svi izlozeni Samsung Sx modeli redovno imaju strasan burn in...
Apple je prošle godine tvrdio da su njihovi telefoni najbolji na tržištu kada je u pitanju izbegavanje burn ina...
Prema dosadašnjim iskustvima,čini se da nisu bili daleko od istine...

I da li kao na ipad na iphone imam multitask support? Fali mi ovaj feature nikako da nadjem gesture da dodjem do njega?

Pre nekoliko dana je upravo pricano o tome sto nazivas Multitasking

Multitasking se odlicno postize sa swipe-om dole, a split screen (ono na sta ti mislis kad kazes multitasking) na samom telefonu je najveca glupost ikada napravljena, posto je split screen jedva upotrebljiv na 10", ma cak i na laptopovima od 13" je zeznut. :)
Imao sam multitasking na Androidu jos na G3 i nikad ga nisam koristio - zasto? Zato sto nema smisla - ako gledas nesto na instagramu npr. pa hoces da odes na nesto u drugom app, ides u drugi app, zato sto ti to ne moze stati u malecni deo tvog ekrana (kada ga podelis na pola), da ne govorimo o pravom multitaskingu gde koristis tastaturu - sta ti ostaje od ekrana kada se tastatura otvori. Ja iskreno ne znam ni jednu osobu sa Androidom (a gotovo svi imaju flagship-ove) koja je ijednom u zivotu koristila split screen (sem kad ga je probala).

Split screen mislis? Multitasking postoji odavno i bolje radi nego na Androidu...
Ne verujem iskreno, sem ako ekrani ne porastu jos vise... Split screen nije feature, to je gimmick...

Kad se već frljamo nedostacima onda ih bar treba zvati pravim imenom. Multitasking postoji, Split View ne (postoji na tabletima). Ikonice možeš da sortiraš i pomeraš i grupišeš kako hoćeš, ali ne možeš da ih slobodno pozicioniraš kao na Android launcher-ima.

Bez želje da flejmujem, ali koja je tačno prednost toga imajući u vidu da se u iosu vrlo lako vrsi prelaz između aplikacija i da one dosta dugo ostaju u memoriji?

Pa recimo pišeš mail a za isti ti trebaju neke informacije iz drugog dokumenata koje ne mogu da se c/p.

Pa recimo pišeš mail a za isti ti trebaju neke informacije iz drugog dokumenata koje ne mogu da se c/p.

Prvo - to mozda samo sa fotke, ako ne mozes sa dokumenta, onda je aplikacija krsh.
Drugo - daj mi neki screenshot da vidim kako izgleda na ekranu telefona, dokument, email aplikacija i tastatura u isto vreme. :)

• Like
Reagovanja: iOS
I na ipadu retko koristim split screen bas iz tog razloga i ako je ekran veliki retko kad radim split screen...

Prvo - to mozda samo sa fotke, ako ne mozes sa dokumenta, onda je aplikacija krsh.
Drugo - daj mi neki screenshot da vidim kako izgleda na ekranu telefona, dokument, email aplikacija i tastatura u isto vreme. :)

Naveo sam jedan primer. Ja prvi mogu da kažem da split screen ne koristim iako ga imam još od Note 4.

I na ipadu retko koristim split screen bas iz tog razloga i ako je ekran veliki retko kad radim split screen...

Ja ga dosta koristim na iPadu jer tu zaista ima smisla. I ne samo split screen, vec i "hovering". Vertikalni split-screen ima smisla na XS Max modelu, ali iskreno ne vidim nikakvu svrhu postojanja toga na X(S) modelu.

Drugari, uzeo sam XS Max od 256gb, imate neki predlog za dobru masku, da li se isplati uzeti ringke za iphone posto sam sa sony xperia bio zadovoljan kako je sacuvao telefon.

Staklo sam uzeo neko edge to edge u uscu neka smart arena valjda prodavnica, ima na samim ivicama stakla crnu boju, i nisu koristili nikalo sredstvo da to legne. Dal sam uzeo ok staklo? Mislim da me je 1500 din kostalo.

Ja uvek glasam za oficijelne Apple kozne i silikonske futrole.

Evo imao sam situaciju da nism mogo da kopiram aktivacione kljuceve za mbanking pa sam morao da saltam levo desno jer opet ne mogu da zapamtim sve brojeve i slova a copy past ne moze verovatno iz bezbednosnih razloga. Na androidu meni ok radilo split screen i citam i ubacujem na drugi, izvodljivo iako sto sad kazete da ruzno izgleda. Al opet zavrsava posao, na ipad split screen odlicno radi, mogli su da daju i na iphone pa ko hoce da koristi neka koristi ko nece ne mora. U ostalom 18:9 screen je ok za to.

Jos jedna sitnicia koja mi se ne svidja je forsiranje da koristim safari, i isti engine da moraju da voze mozilla i chrome, a da webgl2 nike podrzan u 2018... ima experiment opcija al ne radi posao. Malo mi sve ovo cudno :D

Da ne budem hejter na ovoj temi, odusevljen sam kvalitetom telefona, kamere fluidnosti sistema, kao i duzine trajanja baterije.

Forsiranje Safarija je kompletno besmislena stvar. To je jedan od tri razloga zbog kojeg bih sutra uradio JailBreak.

Evo sta ostane od youtube-a na split screen-u na one plus 6, kada hocu tapatalk i youtube istovremeno. Jednom recju - neupotrebljivo. Mozda za par stvari kao sto neko iznad rece za kljuceve bankinga i td. I to je sve. Ekran je malo manji nego kod XS MAX.
a2d3bf25a3b7cc1ae07bdd2acc90de6c.jpg

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

Sorry za off ali zato samsung Note kida.
Stalno koristim opciju 'extract text' sa slike pa copy/paste.
To mi je mnogo falilo na bilo kom telefonu jer je jako korisna opcija, znaci obelezi se deo slike na kome je text, broj telefona itd i samo extract :)

Mozes da pomeras po zelji velicinu gornjeg i donjeg dela? Ja na note mogu... tako da ako mi treba veliki gornji deo da citam nesto a dole samo da pisem prilagodim ili obrnuto
Послато са SM-N950F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Evo sta ostane od youtube-a na split screen-u na one plus 6, kada hocu tapatalk i youtube istovremeno. Jednom recju - neupotrebljivo. Mozda za par stvari kao sto neko iznad rece za kljuceve bankinga i td. I to je sve. Ekran je malo manji nego kod XS MAX.
a2d3bf25a3b7cc1ae07bdd2acc90de6c.jpg

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Mislim mozemo mi sad ovde da nabrajamo primere gde je upotrebljivo i neupotrebljivo. Mozda to tebi kao korisniku tako deluje, neko kome je ovo sasvim normalna stvar u procesu rada excel / word / pdf / mail je sasvim korisna stvar da obrnem telefon u landscape mode i da lepo podelim ekran u dva dela, i posle citam i pisem u isto vreme. Mogu na primer i da koristim bluetooth tastaturu za kucanje pa da mi ne smeta tastatura ako zelim, obzirom da su ekrani vec dosli na 6.5 inca, sto nije malo jer moj stari Nexus 7 2013 tablet je 7". Cela poenta price je sto taj feature ne postoji ako ga ima u iOS 12, pa ko hoce neka ga koristi. A i imas kolko ce da bude velicina donjeg ili gorenjeg ekrana, kao i levog ili desnog ako je landscap, isti djavo ima na iPad. Prosto nema razloga da to ne moze na iPhone.

Jel postoji neki ljudski nacin prenosa slika sa windowsa na iohone? A da nije sync. Meni su slike bile lepo sortirane na androidu po folderima, hteo bi slicno tako sa uradim na iphone a da nije preko itunes.

iMazing
ili
Syncios
Radis sa njima sta hoces. Folderi,slike,muzika,ringtones...

Jel postoji neki ljudski nacin prenosa slika sa windowsa na iohone? A da nije sync. Meni su slike bile lepo sortirane na androidu po folderima, hteo bi slicno tako sa uradim na iphone a da nije preko itunes.

Google Photos, iCloud Photos, Dropbox?

+1 za Google photos, pogotovo jer je cross platform. Ipak je iCloud više za Apple vezan.

Imas 5 GB besplatno, kao i do sad. Mozes da placas dodatni prostor, kao i do sad. Jedina razlika je sto mozes da to priustis po nizoj ceni nego kad je tek krenuo iCloud zakup.

100 dinara mesecno za 50 GB i nije skupo. Vazno je da mozes da platis i preko gift kartice i dopunjavanja, iako je drugacije pisalo kod njih na sajtu, a njih opet mozes da kupujes i nasim karticama dirketno a ne preko preprodavaca.

Kome se taj model ne svidja, ima vec pomenute opcije :)

Ovo je sve vec off topic :)

Apple iCloud je cak jeftiniji od Google storage-a, bas interesantno.

Sacuvaj boze. Al dobro kapiram da su napravili da platim icloud sad :D

Pa pazi u eri brzih, uvek dostupnih Cloud servisa ko još radi ručnu sinhronizaciju bilo čega putem nekih namenskih programa na računaru? Ili putem kabla? Google Photos Unlimited je besplatan uz minimalnu kompresiju, pa čak i plaćena verzija nije ne znam koliko skupa.

Google je inace poznat po cuvanju privatnosti svojih korisnika. [emoji2]

Nazad
Vrh Dno