Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Stoka me nije prebacila na pripejd,tek danas.
Imam da platim 1500din(po staroj morava 3 ponudi) iako je njihova greska,dobio novu karticu i raskid ugovora.
Na kartici dobio 25 dinara kredita,poslao sam 4 poruke i karticu bacio.
Za dve godine internet,iptv i fiksni prebacujem u SBB.
E tako se stoka zavrsiti sa mnom pa nek im plate daje ***** vucic.

Poslednja izmena:
I ja odlazim od mts-a. Zvali me i dogovorili se za optiku pre mesec dana, ispunjeni svi uslovi. BOX 2 (fixni + 50/8 Optika) i Omorika 1. Nema ih da se jave. Sutra idem do VIP-a da prebacim broj, a za net ću se već nekako snaći. 5K dinara im dajem mesečno već godinama unazad...

Pade mi nešto na pamet.. Ako bih uzimao box 4, a i prijatelj bi takođe uzeo, imam li pravo da njegov broj prijavim da delimo 100gb? I ako bi on prijavio moj broj za deljenje nakon što ja prijavim njegov, da li to znači da delimo 100+100gb? [emoji16]

Sent from my Redmi Note 6 using Tapatalk

Bas me zanima sta bi radili sa 200gb.

Зато и неће да добију. ;) Нису ни у мтс-у пали са крушке, иначе би се десет другара договорили да свако свакоме дода по 100 гигабајта па не би ни могли да то потроше а свако има по милиЈон гигабајта.

Kakve su ovo gluposti od novih box paketa?!?!?!?!?

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Nadam se da ce telekom propasti i spasti nas budale koji smo ostali u njihovim kandzama.

Jesu to neki izbori blizu ? :F

Pa realno opet idu korak u nazad... u smislu da si do sad mogao da ukombinuješ u "Box 4" koju god internet brzinu i koju god postpaid tarifu hoćeš. A sad su se vratili nazad na predefinisane kombinacije i ako hoćete brži net uvaljuju ti skuplji pospaid. Uslovljavaju jednu uslugu drugom.

Meni ce za matore bas crveni box biti extra, ali kapiram da neko zeli recimo nizu tarifu za mob, a veci net. Trebali su da ostave i to kao mogucnost.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

A ko vama brani da uzmete Box 2 ili 3 bez mobilnog?
Box4 je samo nova mogucmost.

Brani "nam" (ja za 8 godina kako je stigao ADSL na selo nikad nisam bio na Box ugovoru; do ovog poslednjeg ugovora uz box je mogao samo 10 Mbps net, sad sa poslednjim [produžio u aprilu, 50/8 za 1399 din mesečno] matematika je jasna da je Box2 skuplji od posebno fixni posebno net po tom "Net retention" ugovoru... kome ne treba neograničeno jašenje na fixnom naravno [mi imamo drugu telefonsku liniju koja je u Box-u, pa keva jaši tu]... kad se uz to doda da koristim Telenor i D3i krajni rezultat je nisam ciljna grupa za Box pakete ) to što tako uz "stare" Box pakete nemaš onih 100GB mobilnog interneta da deliš sa pridodatim brojevima?

Poslednja izmena:
Ali niko vam ne brani da ih uzmete, nisu Box4 paketi zamenili postojece Box 2/3, samo su dodatni izbor.

Box 2/3 nisu menjani nemam pojma koliko dugo, ja se otprilike secam istih Box 2/3 paketa od maltene samog pocetka Boxa sa VDSLom, a to je barem 2-3 godine.

• Like
Reagovanja: M J
Mašiš poentu diskusije tj nezadovoljstva / prigovaranja. Primoravaju nekog ko hoće da koristi sve 4 usluge ali ne odgovara mu predefinisano da koristi Box 3 + dodat postpaid i da time onda ostane bez tog značajnog benefita u vidu 100GB.

Na stranu to što je sve to preskupo bre. Ja za slične pare (u zavisnosti koliko bih da se luksuziram sa postpaid mobilnim internetom) kao što traže za Box 4 Plavi imam isti net (njihov VDSL 50), 5x bolju TV ponudu (sa uključenim CUTV i sa neosakaćenim multiscreen servisom; dok MTS za "besplatni" CUTV misli da im daješ 6k dinara mesečno.. i da i dalje nemaš praktično ni 1 HD kanal) i apsolutnu slobodu kod koga ću i koji mobilni paket da koristim a "žrtvujem" samo neograničeni fixni za baba i dede.
Tako da celu MTS priču vadi samo eventualno ta deoba 100 GB mesečno a ako i nju nemaš (kad bi uzimao Box 3 + pridruživao postpaid broj[eve]).

Telekom se sa trenutnim Box cenovnikom ne uklapa ni u "manje za manje para" niti "više za više para". Dobacili su samo do "daj više para".

Ja sam zadovoljan sa mts box3. Do skoro sam bio na sbb i nikad vise. Mesec dana ih jurim da srede internet,a oni bolidi iz njihove podrske jedino sto znaju da kazu je da je sve ok,resetujemo vam modem ili vi odradite sami hard reset. I to tako traje mesec dana, da bi na kraju otkrili da imaju sum u mrezi i jos uvek ga resavaju. Modem ne moze da im blokira url adrese a genijalci iz korisnickog servisa pojma nemaju kako da ga podese. Sbb-u smo placali oko 3400 mesecno za fiksni, internet i d3, s tim da su oni malo po malo iz godine u godinu povecavali cenu obicne kablovske iako smo mi potpisali ugovor na manju cifru. Jedina prednost im je sto sam kod njih imao 60/4 a kod mts 50/8.
Sto se tice mts, za sad im net ne puca. Po celom gradu su razvukli optiku do onih njihovih rekova i od njih se optika razvlaci po njihovim stubovima do korisnika, a do koga jos nisu stigli optikom, od reka ide preko bakra,duzine su male i mogu da se postignu solidne brzine, bez erora. Novina je da ce usluga 72h unazad biti free za sve jer ce uvesti i 7 dana unazad koja ce se nakon promo perioda naplacivati. Jos sam dobio 6 meseci po dinar na ugovor od 2 godine. Mana im je sto imaju losiju ponudu tv kanala, sem arena sporta, trenutan upload mi je 5 a ne 8 - to cu resiti sa njima i iako im je za fiksni 150 minuta free ka fiksnoj mrezi i free je ka telekomovim mobilnim telefonima, u potrosnji na sajtu moj mts mi obracunava neku sicu. To cemo videti na kraju meseca da isprave, jer nema logike da ti u mobilnim tarifama za besplatne minute pise nula a u box pise neka potrosnja.

Poslednja izmena:
Mašiš poentu diskusije tj nezadovoljstva / prigovaranja. Primoravaju nekog ko hoće da koristi sve 4 usluge ali ne odgovara mu predefinisano da koristi Box 3 + dodat postpaid i da time onda ostane bez tog značajnog benefita u vidu 100GB.

Na stranu to što je sve to preskupo bre. Ja za slične pare (u zavisnosti koliko bih da se luksuziram sa postpaid mobilnim internetom) kao što traže za Box 4 Plavi imam isti net (njihov VDSL 50), 5x bolju TV ponudu (sa uključenim CUTV i sa neosakaćenim multiscreen servisom; dok MTS za "besplatni" CUTV misli da im daješ 6k dinara mesečno.. i da i dalje nemaš praktično ni 1 HD kanal) i apsolutnu slobodu kod koga ću i koji mobilni paket da koristim a "žrtvujem" samo neograničeni fixni za baba i dede.
Tako da celu MTS priču vadi samo eventualno ta deoba 100 GB mesečno a ako i nju nemaš (kad bi uzimao Box 3 + pridruživao postpaid broj[eve]).

Telekom se sa trenutnim Box cenovnikom ne uklapa ni u "manje za manje para" niti "više za više para". Dobacili su samo do "daj više para".

Daleko od toga da zelim da branim MTS i njihovu ponudu, tj. poslovnu politiku, ali ako vec imas drugu mnogo bolju opciju, ne razumem zasto te tangira MTS-ova ponuda, s obzirom da te niko ne tera da predjes na istu.

Pre dosta godina sam presao na MTS jer mi je tada vise odgovarala njihova ponuda od drugih, a kad je istekla ugovorna obaveza, MTS nije hteo da mi izadje u susret, a pri tom sam nasao opciju koja mi vise odgovara, lepo otisao u MTS i zatrazio MIK. Od tada i dalje nisam na MTS-u, niti cu biti dok mi neka od njihovih ponuda ne bude odgovarala najvise u odnosu na ostale.

Ja imam utisak da je ovaj crveni Box 4 idealna ponuda za casual korisnike.

Tangira me jer sam korisnik njihove usluge? A i to što nisu u stanju 8 godina da ponude stvarno konkurentan paket usluga.
Niko me ne tera da uzmem sve kod njih i do sad nikad i nisam, jer uvek biram bolje za sebe pa i kad je solidno skuplje... bar sam zadovoljniji.

Sreća pa ono što moram da koristim preko njihove infrastrukture (internet) je jedina stvar iz celokupne Telekom ponude koja je odlična.

U svakom slučaju čak i da sam samo bivši korisnik i dalje bih pratio MTS ponudu i imao pravo na mišljenje i da ostavim komentar u prikladnoj forum temi.

Zar se nismo slozili da Telekom ne sme da da konkurentan i stvarno koristan paket? SBB bi se zalio na 20 sudskih instanci od opstinskog do saveta UN, jer je Telekom drzavna firma :) Isao bi i na WTO, ali nismo u WTO ;D

Mts ponuda je takva kakva je u smislu, da su u nekom segmentu lošiji od konkurencije (sbb), dok na nekim poljima odlično pariraju ili su bolji. Činjenica je da su novi paketi uvek skuplji za nešto malo novca u odnosu na prethodne, ali se zato dobije tri puta brži net na primer, sa nekim ostalim pogodnostima, gde se dolazi do zaključka da je njima trošak isti, pustili narodu 50 ili 150Mbs, ali te tom šminkom navlače da pređeš na veći, bolji paket za nešto malo više para. U početku sam i ja mislio zašto uslovljavaju nove Box4 sa određenom postpaid tarifom (O2 na primer za Box beli), međutim kalkulacijom sam došao do zaključka da je cena na 24 meseca ista kao kad sam koristio stari Box4 sa postpaid linijom po želji koja je bila ograničena sa minutima i netom, zato što sam onda imao 3 meseca gratis, a sada ima 6 meseci + još masa nekih drugih pogodnosti, za nešto novca više. Realno, kada bi poboljšali iptv ponudu i ubacili bar pola HD kanala koliko daje konkurencija ne bi mogao niko da im priđe.

Box 4 Plavi je u proseku 3224 dinara mesečno, a uključuje i mobilnu liniju sa neograničenim minutima, porukama i praktično neograničenom netom. Danas plaćam Orion 1700 dinara iptv (osnovni paket) + net 20, a uz to i fiksni 700 din svakog meseca koji btw ne koristim + 1200 dinara za Miks XL tarifu = 3600 dinara. Moja računica je jasna - za 376 dinara manje dobijam 2.5x brzi net, dosta više televizijskih kanala, daleko više minuta i poruka od sadašnjih 600min i 1000sms, i mogućnost da zovem sa fiksnog mtel brojeve u CG i BiH za dž ako zatreba.

Nije 3224 bas, jer za onih +100GB za mobilne moras pridruziti mobilnu, ne vazi se samo ta koja je ukljucena u cenu.

Rečeno mi je u poslovnici da se ti brojevi ne dodaju na račun, već se samo zavedu u sistemu za tih 100gb, a osoba na koju se vodi broj nastavlja normalno da plaća račun. Ako me je radnica u poslovnici slagala, lažem i ja vas :)

Nije te slagala. Svaki pridruženi broj i dalje plaća svoj račun nezavisno od tvog BOX 4 računa.

Mnogo su kontra rečiti sa tih 100 gb te da mogu samo ovi novi paketi te da mogu samo od omorike te da može bilo čiji broj da se doda te da može samo od članova porodice,onda da svi dodati dobijaju po 100gb pa do tog da se dele tih 100gb na onoliko koko ima dodatih brojeva pa do te opcije da glavni broj za svakog pridodatog dobija po 20gb do maksimalno 5 pridodatih onda dobijaš svih 100gb.Šta je tačno najbolje da odgovori neko ko je stvarno uzo box4.

Kakvi kontra rečiti? Lepo piše sve u ponudi, samo treba pročitati.

Pridruživanjem mobilnih linija (do četiri) BOX 4 paketu, možete da ostvarite i poklon 100 GB zajedničkog 4G interneta. Ovaj bonus se dodeljuje mesečno na zajedničko korišćenje svim mobilnim linijama, osnovnoj i pridruženim linijama (maksimalno pet mobilnih linija). Pravo na mesečni bonus ostvarujete pridruživanjem prve mobilne linije BOX 4 paketu.

BOX 4 paketu možete da pridružite bilo koju od aktuelnih postpejd tarifa: Soko, Omorika 1, Omorika 2, Omorika 3, Morava 1, Morava 2 i Morava 3.

A razjasniću i onima koji ne umeju da čitaju:
1. Može bilo koji broj koji je na novim postpaid tarifama. Znači ne mogu stare tarife i ne mogu prepaid brojevi.
2. Može da se doda bilo koji broj pod uslovima iz 1. bez obzira na porodične veze i krvna zrnca.
3. Dobija se zajedničkih 100gb, to takođe piše gore.
4. Pogledati tačku 3. Ne deli se ravnomerno na svih 5 brojeva već je tih 100gb zajedničko.

Mnogo su kontra rečiti sa tih 100 gb te da mogu samo ovi novi paketi te da mogu samo od omorike te da može bilo čiji broj da se doda te da može samo od članova porodice,onda da svi dodati dobijaju po 100gb pa do tog da se dele tih 100gb na onoliko koko ima dodatih brojeva pa do te opcije da glavni broj za svakog pridodatog dobija po 20gb do maksimalno 5 pridodatih onda dobijaš svih 100gb.Šta je tačno najbolje da odgovori neko ko je stvarno uzo box4.

Nisu oni kontra rečiti, nego ljudi koji tumače svako na svoj način. Pa se to pusti u etar i eto priče o Generalu i Halejevoj kometi.

Nazad
Vrh Dno