Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Kako da ubedim lika? Jedino da mu snimimo klip ili pišemo.

Dupli swipe na QS bar, najviše laga na oreo romovima ako kernel nije optimizovan.

Pa da, to bi bilo dovoljno. QS drugi swipe odmah pokaže. Možda i Profile GPU renderer pokaže kroz grafove. Vidim sada da ne uzima za kritiku. Težak je lik.

Dobro je što je sve opensource, pa možeš da biraš i kompajliraš.

ViperOS SS, sa telegrama
IMG_20181106_181935_673.jpg IMG_20181106_181937_511.jpg IMG_20181106_181939_472.jpg

Videh juče... Biće soon, valjda kad izbace novembarski security patch [emoji4]

Fino izgleda!

Poslednja izmena:
Dobro izgleda... Videćemo kada izađe. :)

Kako da vidim na pie sta suce bateriju,na oreu sam znao ali ovde ne?Nesto je pojede zivu.

Ps. Znaci franko 13 je bolji od 14?

Drustvo dajte neku preporuku za rom. Nije mi bitno da li je android 7,8 ili 9 i da li otvara app za 1 ili 2 sec. Samo da je sto bolja baterija.
Dugo sam na mi-globe i zadnjih dve nedelje mi nesto opasno trosi bateriju.
e27f3b2c9747d0b7c81c5d188aa2db3e.jpg

Los 15.1 i Franco r13. Možeš cpu da skineš na 1402, ostavi boost. Mislim da ne može bolje. Ili neki Nougat rom, Advanced los ili viper coral final, ali su sa starim security patchom. Bolje LOS 15.1 ipak.

Poslednja izmena:
Uh nemam pojma to oko "skidanja" cpu i boost-a. Jel time dobijam duze trajanje baterije? Onda da pogledam instrukcije oko toga.

Bolja je baterija. 1.4GHz ili 1.6GHz je ok. Lošije su performanse, ali baterija traje. Ja preferiram 1.6GHz i kraći boost.

S625 Xiaomi uređaji (Mi A1/RN4) možda dobiju 4.9 kernel, lik sa xda portovao :)

IMG_20181107_223632_785.jpg

Koliki je dobitak izmedju trojke i 4.9 verzije u kernelima? Jel ima nekog "vidljivog" dobitka? @Zile995

Uh, zeznuto je pitanje. Od 3.18 do 4.9 je mnogo verzija promenjeno, a i dosta je vremena prošlo... Ima puno izmena i sigurnosnih ispravki. Sređeni su stari bug-ovi i dodati novi drajveri. Nova verzija kernela je svakako bolja.

Prosečan korisnik neće primetiti razliku između stare i nove verzije kernela na androidu. Vidljivih benefita može biti.

Pa to, meni iskreno nikad nije bilo jasno vijanje verzije kernela. Isto radi i stari kao i novi, a te sigurnosne stvari ja ne vidim takodje.

Možda bude neke razlike negde, ali ovako da vidiš i da kažeš responzivniji je noviji, bolje radi telefon, to teško...

Jeste, neprimetna je razlika.

Mada meni su jedino bitne sve security ispravke. Android napreduje sa razvojem, tako i Linux kernel.
Kako da vidim na pie sta suce bateriju,na oreu sam znao ali ovde ne?Nesto je pojede zivu.

Ps. Znaci franko 13 je bolji od 14?
Po mom mišljenju jeste r13 bolji.

Ne pamtim kada sam imao drain. Probaj preko Better Battery Stats da pogledaš šta troši.

Ovde imaš temu https://forum.benchmark.rs/showthread.php?p=5504299

Postavi log, pomoći će neko.

Prilozi

• BetterBatteryStats-2018-11-08_095520549.txt
    25.6 KB · Pregleda: 4
  • BetterBatteryStats-2018-11-08_095536426.txt
    63.2 KB · Pregleda: 3
  • logcat-2018-11-08_095520690.txt
    142.8 KB · Pregleda: 3
  • logcat-2018-11-08_095536527.txt
    323 KB · Pregleda: 3
Prva dva su dumpfile, oni uglavnom trebaju. Isprati upustvo i pravila koja su napisana u prvom postu te teme. :)

Hitno mi pomoc treba...

Danas mi na ekranu iskoci google drive do not disturbe, i ja to ne razmisljajuci ukljucim.

I sad mi u auto u opste ne zvoni telefon.
Panika me uhvatila posto dosta vozim i telefoniram a ne nalazim gde se ova glupost gasi?

Poslednja izmena:
Da, bas na to mislim...

*mjau**mjau**mjau*a telefon postao previse pametan pa poceo sam da radi neke stvari, sada recimo zna vec da kada sam u autu on sam prebacuje na speakerphone...
I danas slag na tortu izadje ekran gde mi nudi da sam ukljucuje do not disturbe, i ja sam kontao da ce to zgodno da mi prebacuje stalno na speakerphone a on sad u autu skroz iskljucuje zvuk:mad:
Totalno kontra od onoga sto sam hteo

Evo petljam vec dva sata ne mogu nigde da nadjem gde se to gasi, eto i na tom linku covek pita kako to moze da ugasi.

Nikome to nije nudio?
To valjda radi google assistent ali ni pod njim ne vidim gde to moze da se disebluje.

Poslednja izmena:
Sta mislite o kombinaciji dotOS + franco? Jel koristi/koristio neko?
Vidim ima i pixel 3 rom mada mi je klot android odvratan, ali ima night sight.

Meni danas upao u bootloop. Prvo zezao nesto wifi, rekoh cek da odradim reboot. I zaglavi na Mi logou. Udjem u Twrp, ocistim cache i dalvik, opet isto. Zatim factory reset, isto, posle toga brisao sve ali dzaba. Morao MiFlash da radi.
PS: Global Stable u pitanju, Magisk i Twrp imao.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Možda to radi Android Auto, ako dolazi uz MIUI?
Izašao je Google logo kada je pitao da se ta opcija aktivira, ali u međuvremenu sam našao gde se gasi pa ako nekome bude trebalo...

Search ništa ne nalazi.

Nalazi se u settings/sound/silent DND/shedule turn on time/ driving

Tu ima da se uključi ili isključi opcija.

Mada mi je juče opet aktivirao u vožnji DND i tek kad sam restartovao ugasio i nije palio ponovo.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno