Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Završio Mayanse prvu sezonu.

Onako..solidno je ispalo sve u svemu obzirom da početak nije baš obećavao

Ima uspona i padova ali ipak za klasu-dve ispod Sinova

Nastaviću sa gledanjem jer suviše sam vezan za Sinove pa mi je ovo next best thing nekako

Ozark S02 odlična,mnogo bolja od prve sezone,sve je bar za klasu bolje i ozbiljnije.
Da, odlicna je druga sezona, valjda ce zadrzati kvalitet i u trecoj. Preporuka za Ozark ko jos nije gledao.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

South Park S22E06. Odlična epizoda konačno posle dugo vremena. Vratio se ManBearPig!!!

Odgledao prvu epizodu ono Ujutru će se promeniti sve ili kako već.
Doživeo transfer blama od "priče" i glume i shift+delete.

Ne znam što su se svi zalepili za tu seriju

Koliko kontra od toga.. Jedna od retkih domacih serija gde bas dobro glume.. gde komuniciraju kao pravi ljudi a ne botovi..

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk

Da li si ozbiljan? :) Ni ''Rode'' nisam bas gotivio ali su remek-delo za ovu glupost.

Najozbiljniji.. mozda se to ne primecuje iz jedne epizode ali totalno deluju svi prirodno, kao da ne glume.. sto je naravno kompliment.

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk

I dalje mislim da trolujes :)

Odgledao prvu epizodu ono Ujutru će se promeniti sve ili kako već.
Doživeo transfer blama od "priče" i glume i shift+delete.

Ne znam što su se svi zalepili za tu seriju
Koji je razlog da seriju koju mozes besplatno, legalno, NSA da gledas u full kvalitetu ti (nelegalno) dloadujes (sto je preduslov za sift+delete)?

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Možda ne može da je gleda u terminu kad se prikazuje već je poželeo da je pogleda kasnije, kada ima? Možda opet ima televizor od 50+" koji nije smart i nema box a ne želi da se smara sa gledanjem na monitoru od 20/24"? To su uglavnom njegovi razlozi i ne vidim kakve veze to ima sa kvalitetom serije po njegovoj subjektivnoj oceni, o kom je pričao?

Ne znam, meni je bas legla ta serija. Ja sam, na primer, za Ubice mog oca doziveo neku vrstu transfer blama,a Jutro je bas daleko od toga. Napominjem, moje misljenje.

Možda ne može da je gleda u terminu kad se prikazuje već je poželeo da je pogleda kasnije, kada ima? Možda opet ima televizor od 50+" koji nije smart i nema box a ne želi da se smara sa gledanjem na monitoru od 20/24"? To su uglavnom njegovi razlozi i ne vidim kakve veze to ima sa kvalitetom serije po njegovoj subjektivnoj oceni, o kom je pričao?

Na istom uredjaju na kom je gledao dloadovanu seriju, je mogao da gleda u bilo kom terminu legalno sa najmanje 2 striming servisa (yt i rts planeta)

I da, kvalitet neke serije, verovao ili ne, zavisi od budzeta za tu seriju, koji zavisi od toga kako tu seriju konzumiramo.

Poslednja izmena:
Na istom uredjaju na kom je gledao dloadovanu seriju, je mogao da gleda u bilo kom terminu legalno sa najmanje 2 striming servisa (yt i rts planeta)

Hajde da ponovim još jednom - ima 50+" TV na kom želi da gleda jer ne želi da se zlopati sa gledanjem na monitoru od dvadesetak inča (još ako bi gledali porodično) ali ne može jer je stariji TV nema mogućnost da pušta YT ili bilo koji drugi striming servis. Onda on lepo skine seriju, prebaci je na USB, ušteka ga i gleda seriju na TV umesto na monitoru i to kad on želi i s kim želi.

Ili kupi kabal za 200din i izbegne "zlopacenje" sa USB.

No, slazem se sa tobom da je cesto lakse postici nesto ili doci do necega na nelegalan nacin nego zlopatiti se na legalan nacin.

Poslednja izmena:
Nisje diskusija o serijama. Nije slobodan chat.

Monitor i komp u jednoj sobi, TV u drugoj sobi - treba da razvlači kablove po celom stanu... A i nije HDMI, naročito te dužine, baš 200 dinara...

Meni je serija odlična. Zove se "Jutro će promeniti sve", da ponovim jer vidim da se teško pamti, pošto je na maternjem jeziku, te je nužno loša.

I meni je sasvim ok. Problem joj je uska ciljna grupa, a to je otprilike Generacija X.

Nikola standardno dobar, a Andrija je iz serije u seriju sve bolji.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Meni su Rode najbolja nasa serija koju sam gledao. A Jutro mi je vrlo vrlo dobra.

Ajd da odgovorim ko je pitao zašto ne gledam preko streama:

Ne pratim RTS ni ovako,ne gledam TV uopšte tako da ni ne znam koja TV ima i da li ima stream. Služi mi za filmove i serije da pogledam. Nabavim i pogledam kad imam vremena i to je cela filozofija.

Što se serije tiče:

Sa devojkom sam pogledao još dve epizode jer se njoj sviđa serija i još nešto mi smeta. Ne znam koliko je vas koji ste gledali seriju primetilo kako se suptilno gura priča o "trulom Zapadu"?

Staviću u spoiler za svaki slučaj

Glavni lik se vrati iz USA jer mu tamo "nije bilo dobro"

Tetkica iz škole kojoj je ovde lepo jer radi za 20 000 din i ima 5 unučadi a njena sestra koja je radila u Nemačkoj umrla od raka

I najveći biser: pandur koji kaže: šta će u Americi? Nema socijalno i zdrastveno

Obzirom ko je ciljna grupa serije i ko gleda seriju nije teško zaključiti zašto se tako nešto gura na TV sa nacionalnom frekvencijom.

Ok,možda to nije glavni cilj serije ali kao što rekoh veoma suptilno se gura ta priča kroz razgovore likova

Verovatno će kasnije ubaciti i veru i crkvu i kako bez toga nema opstanka

^ako tako posmatramo, u pravu si za ovo u spojleru. I verovatno jesi.
Međutim, ne gura li se i priča da
u Srbiji vladaju beznađe, nezaposlenost (što se tiče malo boljih poslova za obrazovane ljude), korupcija, teška birokratija (epizoda sa razgovorima u policiji o ubacivanju aplikacije u sistem da bi se smanjili redovi na šalterima), predrasude... I još uvek nije jasno rečeno zbog čega se glavni lik vratio u zemlju. Niko ne kaže da preko nije bolji kvalitet života. Međutim, mnogi ljudi (imam i nekolicinu prijatelja sa tim problemom) užasno pate, ubija ih nostalgija, iako tamo lepo žive.

Poslednja izmena:
Lik rekao šta ćeš tamo, nema socijalno i zdravstveno i ti misliš da se gura priča truli zapad?
To što je on rekao predstavlja prosečnog srbendu koji će da kaže ma gde ćeš bilo gde, ovde je najbolje.
Nema veze sa guranjem priče trulog zapada.
Trula je Srbija, to serija na neki način i prikazuje.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Daredevil S2, odlična!!!
Da odgledam, ponovo, The Defenders, pa na S3.

Lik rekao šta ćeš tamo, nema socijalno i zdravstveno i ti misliš da se gura priča truli zapad?

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Jesi ti pročitao šta sam napisao u spoileru? Nije samo do tog jednog lika nego gotovo svaki lik u seriji ima reč "tamo je ioanko sve trulo"

@Radashin

Ne znam za ostatak serije tj šta se dešava dalje i kakva se priča gura.
Moguće je da se gura i ovo iz spoilera što si napisao
Ja sam napisao samo ono što mi je upalo u oči u tri epizode koliko sam odgledao

Poslednja izmena:
Koji je razlog da seriju koju mozes besplatno, legalno, NSA da gledas u full kvalitetu ti (nelegalno) dloadujes (sto je preduslov za sift+delete)?

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Kakve veze ima kad svi ionako plaćamo pretplatu RTS-u?

Sem ako nije do morala, ili da diže gledanost?

Poslednja izmena:
Serija nije vlasnistvo RTS-a, vec je deo budzeta dobila od RTS-a. Sve i da jeste serija u 100% vlasnistvu RTS-a, placanje pretplate nije opravdanje za krsenje vise zakona.

Da se razumemo, nije da sam ja neki moralni cistunac, i da ne gledam serije mimo legalnih nacina. Samo me je interesovalo zasto neko seriju koja je dostupna besplatno, legalno u full kvalitetu na vise mesta, cak i bez bilo kakve registracije uzme pa trazi na nelegalnim mestima, dloaduje itd. I odgovor je genijalan (parafraziram) "Zato sto ne gledam TV vec samo pojedine sadrzaje koji se emituju na TV kao sto su serije."

Nista cudno niti "genijalno".
Slicna stvar i kod mene. TV koristim vec 10+ godina samo za gledanje poneke fudbalske utakmice.

Pa sta drugo i gledati kad je sadrzaj domacih kanala programsko ispiranje mozga i degradiranje svesti.

Sve ostale sadzaje na netu biras po svom ukusu.

Internet killed a TV star.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno