Šta je novo?

Xiaomi Mi A2 (root, unlock bootloader-a i konverzija na 6X prvi post)

Evo i žena i ja živimo od mojih 300€ mesečno i naravno da ne mogu baš da odvajam pare za gluposti tako da ne kupujem igrice i sl. ali odvojiti 1 do 5 dolara za nešto što ćeš kotistiti svaki dan mislim da uopšte nije bacanje para.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Da, naravno, ako je to samo do 5 dolara, nije strasno.
Vise sam mislio na onu pricu kako moraju da se kupuju original igre za 60 evra, a neki ljudi nemaju za hleba...

Mnogo gluplje je baciti 5 dolara na cigarete nego na nešto što će te dugo služiti, pričamo o toj nova prime laučeru I naravno da vredi dati te pare. Kad sam rekao ono mislio sam samo u fazonu, brže je skinuti sa neta (1 minut je meni trebalo) nego odraditi celu proceduru sa plaćanjem karticom. Ništa loše nisam mislio a vi odmah opleti po meni. Ali razumem i to, najlakše je osuti paljbu iako ne znaš šta je ta osoba tačno pomislila i kako ona gleda na te stvari.

Da, naravno, ako je to samo do 5 dolara, nije strasno.
Vise sam mislio na onu pricu kako moraju da se kupuju original igre za 60 evra, a neki ljudi nemaju za hleba...
Zato sam ja i citirao tvoj post. To mi je najgore. U stvari, takvi ljudi zato i prolaze tako. Zele da se pokazu, a nemaju cime iliti ona nasa "spolja gladac, iznutra jadac"

Послато са 6037Y уз помоћ Тапатока

Da, idi zaustavi u Knezu 10 osoba nasumično i objasni im da treba da daju 600din za nešto što ne znaju šta je.

Opet vi VAŠE potrebe i mišljenje projektujete da tako mora svako da razmišlja. Za mene je totalna glupost davati pare na aplikacije kad mi besplatne i stock rade posao. Ko ima vremena da se igra s telefonom i da u njemu živi, neka daje j stotine evra, NJEGOVA STVAR.

Da, idi zaustavi u Knezu 10 osoba nasumično i objasni im da treba da daju 600din za nešto što ne znaju šta je.

Opet vi VAŠE potrebe i mišljenje projektujete da tako mora svako da razmišlja. Za mene je totalna glupost davati pare na aplikacije kad mi besplatne i stock rade posao. Ko ima vremena da se igra s telefonom i da u njemu živi, neka daje j stotine evra, NJEGOVA STVAR.

A sta NAS ovde zabole za tvoje misljenje? Ti znas da je i stock android kostao nekoga vremena, sna, zivaca i ko zna cega jos? To ne treba postovati, makar i novcano? Niko ovde projektuje svoje mišljenje, svi ovde pokusavamo da dokazemo da ke smesna cifra u pitanju za ne platiti.

Ti igumane idi svojim putem, pusti mene da idem svojim....

Послато са 6037Y уз помоћ Тапатока

Stock Android je napravljen za novac da bude besplatan da bi posle vraćao novac. [emoji4]

Inače smo se upleli u priču legalan - nelegalan, moralan - nemoralan a u stvari je pitano zašto da kupuješ ap ponovo pošto je sledećih puta prilikom menjanja telefona, ROM - a, imaš na play skidanje aplikacije za free, nije on savetovao da se ide na neke mirror servise itd.

A ljude koji one druge sa drugačijim mišljenjem karakterišu "glupost je" da li vredi komentarisati.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Kupih je, do sada sam bio na "krekovanoj" i tek juce otvorih internet karticu. Vredi svaki dinar Nova, vec je godinama koristim. Kao front end developer mislim da ne bih radio sajt free , tako da se ovakve stvati isplati kupiti u odnosu na igrice, koje su po 50-60$. Ja prvi predjem kampanju i to je to, tako da... Inace ako nekom treba za muziku, predjoh sa black ex palyera (koji mi je pucao par puta) na retro music (pro ver je oko 60 din na play storu), moja preporuka ako neko juri playere [emoji16]

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Evo da kažem nešto o bateriji na MI A2 6/128.
Baterija je izdržala 24h bez punjenja uz korišćenje društvenih mreža po 10 minuta(Facebook,Instagram,YouTube,Viber,Messenger...),pomalo razgovora od 2-3 min. Kamera milion puta paljena. Izradio 20 slika i dva videa od 30 sek. Podešavanja u Nova launcheru više od 2 sata neprekidno. Nivo osvetljenosti na 50%,vibracija pri svakom dodiru.
Fenomenalna baterija! Fenomenalan telefon!

Da pitam?
može li se promeniti izgled navigacijskih tipki (strelica,krug,kvadrat) telefon nije root-ovan. Ovaj krug je toliko ružan da me nervira.

Poslednja izmena:
Evo da kažem nešto o bateriji na MI A2 6/128.
Baterija je izdržala 24h bez punjenja uz korišćenje društvenih mreža po 10 minuta(Facebook,Instagram,YouTube,Viber,Messenger...),pomalo razgovora od 2-3 min. Kamera milion puta paljena. Izradio 20 slika i dva videa od 30 sek. Podešavanja u Nova launcheru više od 2 sata neprekidno. Nivo osvetljenosti na 50%,vibracija pri svakom dodiru.
Fenomenalna baterija! Fenomenalan telefon!

Da pitam?
može li se promeniti izgled navigacijskih tipki (strelica,krug,kvadrat) telefon nije root-ovan. Ovaj krug je toliko ružan da me nervira.
Da da, pogotovo posle poslednjeg update-a baterija top. Ne moze koliko znam da se menja nav bar.

I ja sam zadovoljan sa baterijom, doduse ja imam verziju 4/64 ali mislim da su im iste baterije, igram i Real Racing svaki dan po mozda pola sata izdrzi bez problema.

Ma nabacis custom ROM i mijenjaj sta ti volja. Stock je bas dosadan :D Evo Havoc ima more podesavanja jos i izgleda kao PIE.
94659363488e87e6e148bad715583581.jpg
b992ddc3b9ccf411de75312be956d125.jpg
74619cbf76f527e96c0d2eb68782a5ac.jpg
b29c8d41e3e6ba9a3d35e771e04431f8.jpg

Sent from my MI 6X using Tapatalk

Čudno,
kod mene je ovako
Untitled.jpg

Neko je dobio lažnjak!

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    12.7 KB · Pregleda: 160
Poslednja izmena:
@mr.nice.ba

Da li je to GSI Rom za wayne? Kako radi, da li ima nekih bagova ili problema posto je GSI?

Nije GSI ROM. Za sada su GSI teski krs, nema nijedan da je daily driver. Sve romove koje koristim su TWRP zip custom. Havoc, LOS 15.1, AOSP Extended, Pixel Experience 8.1, Mokee, Xiaomi.eu MIUI 10. Ovo su sve 6X romovi koji rade bezprijekorno i svaki po na osob mi je bolji od stock.
Stalno se prebacujem s jednog na drugi kako se koji updejtuje. Trenutno sam na MIUI 10 zadnjem developeru.

I kod mene su dva kruga. Jel si na poslednjoj verziji Androida?

I kod mene su dva kruga. Jel si na poslednjoj verziji Androida?

U max zumu se vidi da je nazvrljano nekim brush-om, ako nas Danijel ne sprda, onda je neka brljotina bas..
0f37c81d69da0626f38a9bc41f1ea4ae.jpg

Ne sprda se, to što je nažvrljano sam ja nažvrljao jer nisam mogao na netu da pronađem takvu sliku. A evo postaviću screenshot.
Telefon je kupljen u Logic Shop-u. Fabrički je bio zapakovan,global verzija 6/128. Možda se oni razlikuju od 4/64?

Ne sprda se, to što je nažvrljano sam ja nažvrljao jer nisam mogao na netu da pronađem takvu sliku. A evo postaviću screenshot.
Telefon je kupljen u Logic Shop-u. Fabrički je bio zapakovan,global verzija 6/128. Možda se oni razlikuju od 4/64?
Mislio sam da je SS... Nema veze sa tim, software je isti, jel ti poslednji upadte instaliran?

Ne, to nije razlog. Ja sam kupio global u vakum pakovanju 6/128 verziju i dugme ne treba da izgleda tako, to jednostavno nije home button stock androida. Na dosta xiaomi telefona je znao doci takozvani fake rom koji reseleri postavljaju sami u zavisnosti od regiona. Posto je ovo android one telefon ta mi nesto prica ne stoji. Prefleshaj sve ponovo sa stock romom en.miui.com pa izapdejtuj do najnovije verzije.

Screenshot_20181106-170003.jpg

Nešto me je strah da se bavim tim modovanjem. Šta ako ne uradim sve što treba. Gubim i ovo malo garancije što sam dobio. Navićiću se na to Home dugme, nego se plašim da nedostaju i neke opcije, nikad nisam imao Stock.

Poslednja izmena:
Probaj da odeš u settings/apps/advanced, pa pod default apps nađi assist and voice input.

Ako ti stoji none, prebaci na Google, možda ti zbog toga stoji kao neaktivno to dugme u smislu da ne možeš da ga zadržiš za asistenta itd.

Bravo majstore. Nećete verovati. Prebacio sam na jezik sistema English (UK) i pojavila se original Home tipka. Kada vratim na Srpski (ćirilica) ponovo postane onaj jedan krug.

Vrh Dno