Šta je novo?

Huawei Mate 20 Pro

Gde mogu da nadjem informacije za taj update, nisam jos nista dobio, trenutna verzija je EMUI 9.0.0.108?

Ako nisi jos uvek dobio,bice za koji dan OTA za sve uredjaje.

122 donosi brojne opcije AI prilikom snimanja i slikanja
126 je glavni,tj zvanicni apdejt sa kojim ce se uredjaji prodavati od 8.11,tj zvanicne prodaje. Tezak je skoro 4gb i donosi brojne zakrpe
Na changelog-u ne pise konkretno sta,verovatno ce kroz dan dva to i obelodaniti
d743a6563189430b870ee084bad3b0be.jpg
3d8320fae9441681366871eba344fd2c.jpg

Super, hvala @ixon na informacijama.

Sent from my LYA-L09 using Tapatalk

Ukoliko je istina da ne postoji optička stabiliziacija na senzoru, onda ništa od dobrog video snimanja.

Zasto nista? OIS je najbitniji kod LL fotki a njegov nedostatak sto se video snimanja tice EIS nadoknadjuje perfektno. Cist primer Pixel prve generacije, koliko se secam on nema OIS.

Teleobjektivi "umnožavaju" svako mrdanje pri snimanju. A na mom starom telefonu OIS pravi "plivanje" ivica video snimka, kao da se aparat giba levo-desno, možda je sa EIS bolje. Uz to, 50-60fps je obavezno, pri panoramisanju i brzim kretnjama 720p/60 uvek bolje izgleda nego 1080p/30.

Zato je najbolja kombinacija OIS + EIS, pod uslovom da znaju sta rade sa softverom. Mada i kvalitetna digitalna stabilizacija itekako moze da bude upotrebljiva (cak i za zahtevno snimanje u pokretu) sto su sony pa i apple dokazali jos pre nekoliko godina.

Jel ima neko info kada kreće isporuka za preorder? Mene zvali iz mts-a danas, i rekli da su jutros u 11h dobili informaciju od proizvođača da isporuka neće biti od sutra kao što je trebalo, već od 8.11 . Da li samo mts nešto muti, ili je tako i kod vipa i telenora?

U Crnoj Gori sredinom mjeseca.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

^ Koliko su meni rekli,Vip krece od sutra sa isporukom

8.11 krece zvanicna prodaja,uredjaj ce tada biti dostupan u svim radnjama,ne vidim razlog zasto bi ga tada isporucili ako si uredno preordovo telefon.

Od prepiske sa Vip chat službom sinoć:
"Kolege već pozivaju korisnike po redosledu kada su izvršili rezervaciju. Isporuka će biti pre zvaničnog početka prodaja, i to u periodu od 1.11.2018. do 4.11.2018."

Poslednja izmena:
Znaci vec od sutra mozemo ocekivati prve utiske. Tipujem na kolegu ixon-a da prvi probija led. [emoji4]

Tipujem da ce ga prvi i prodati. [emoji23]

( bogi79 ovo je sala, posalica.... da se slucajno ne uvredis, stvarno nisam imao zle namere da na bilo koji nacin uvredim veliki Huawei )

Послато са SM-G965F уз помоћ Тапатока

Meni su u mejlu iz mts-a prvo napisali da za preorder korisnike isporuka kreće od 1.11, da bi me jutros zvali i rekli da su dobili info u 11h da proizvođač neće isporučiti uređaje pre 8.11 . Izgleda da oni u web shopu nemaju baš dobru komunikaciju sa ovima što to rade, jer u mejlu pišu jedno, preko telefona kažu drugo itd :D

Tipujem da ce ga prvi i prodati. [emoji23]

( bogi79 ovo je sala, posalica.... da se slucajno ne uvredis, stvarno nisam imao zle namere da na bilo koji nacin uvredim veliki Huawei )

Nek si ti to napisao... Jako bitan i koristan post.... Ko i ovaj moj post hahaha...
Nemoj Huawei da mi diras, kivan sam vec na njih zbig M20X... :)

Gesendet von meinem BLA-L29 mit Tapatalk

Kada ti budu placali racune i kad se budu sekirali oni za tebe onda cu te razumeti da ih branis, ovako ne prihvatam. [emoji3]
Koliko se te kompanije brinu za nas toliko bi trebali mi za njih. [emoji16]

Pa sta bi, hoce il nece ga biti u Evropi, lome se....

Potpuno se slažem, al sta cu, kad mi odgovaraju... Bar kao korisniku i to je to :)

Gesendet von meinem BLA-L29 mit Tapatalk

Ako je suditi po ovom videu, Mate 20 Pro nema problem sa prekomernom potrošnjom baterije. SOT od 10 sati nikada nisam uspeo da izvučem na Mate 10 Pro.
Nema. Baterija je odlična. Imaš i test gore... kad se XS Max ugasio, Mate je ostao na 12% a Note 9 na 2.

Poslednja izmena:
Meni je u zadnjih 5 dana potrošnja baterije čudna u najmanju ruku. Ako ga koristim puno, 6-7h SOT bez problema, ali i ako ga ne koristim skoro uopšte u toku dana, baterija se prazni mnogo brže nego što bi trebalo. Noćas je recimo pao sa 22% na 10%. Telefon je "awake" mnogo iako se ne koristi. Neko je negde na XDA napisao da je do senzora otiska prsta, mada je meni prvi potrošač ubedljivo Google. Sad sam restartovao telefon prvi put od petka pa ćemo videti.
45a5e24150184f4a316dfd3139ca4c22.jpg

Jel moguce sa lock screena spustiti (expand) notifikacije? Imao sam tu mogucnost na Mate 9, dok su na Mate 10 Pro to onemogucili.

@miloshsk odma ti tu instaliraj BBS i vidi šta jede bateriju; taj awake je baš bolestan koliko mogu da primetim! Takođe 10+ % preko noći ne valja ni u kom pogledu.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Miloshsk,kazi mi jel imas neku anomaliju u vezi ekana?

Na xda vrlo cest problem

Poslednja izmena:
Jel uzeo neko crni mate 20 pro, kako izgleda uživo?
Ja imam crni, meni izgleda super jer mi se ne sviđa twilight. S obzirom da je od stakla, više je kao ogledalo pozadi, pa ispod njega crna boja :)

@ixon Nemam nikakve anomalije, video sam tu temu na XDA pa sam počeo da zagledam ekran i da testiram u mraku, sve je ok :)

Izgleda da samo LG displeji imaju problema, dok za BOE nisam naišao da se neko žalio, ili su u manjoj meri zahvaćeni sa tim problemom. Neko reče da je do lepka.

@miloshsk
I ja poručio crni. Sutra ga preuzimam, javili mi iz poslovnice.

Vrh Dno