Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

... I za pola sata vratiću MIUI :D

Kad smo kod miui-a već...isprobao miui 10 pro od "miroom" gsi ...odlicno radi..brz kao munja

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Na portu koji sam ja probao..radi gcam..8.1.0 miui [emoji6]

Evo poređenja gcam 5.1 i 6.1 sa night modom. Na prvi pogled možda i nisu neke velike razlike, ali verujem da će u buduće iz 6.1 moći stvarno mnogo da se izvuče. Uvek opali brže nova gcam, max 1/3s, ova 5.1 ide povremeno i do cele sekunde. Slikao sam, inače, pridržavajući telefon od klupu. Kad se stavi 100% crop, 6.1 je prilično detaljnija, ali prisutan je, nažalost, i veći noise. Samo da se sredi noise i možda doda mogućnost i duže ekspozicije i biće vrhunska. Ceo album sa još nekoliko poređenja, koga zanima, može da se nađe ovde. U pitanju je samsung senzor, 5.1 je poslednja od Logantrah-a sa podešenim time max i 48 burst, dok je 6.1 SerJo-ova od danas.

Evo poređenja gcam 5.1 i 6.1 sa night modom. Na prvi pogled možda i nisu neke velike razlike, ali verujem da će u buduće iz 6.1 moći stvarno mnogo da se izvuče. Uvek opali brže nova gcam, max 1/3s, ova 5.1 ide povremeno i do cele sekunde. Slikao sam, inače, pridržavajući telefon od klupu. Kad se stavi 100% crop, 6.1 je prilično detaljnija, ali prisutan je, nažalost, i veći noise. Samo da se sredi noise i možda doda mogućnost i duže ekspozicije i biće vrhunska. Ceo album sa još nekoliko poređenja, koga zanima, može da se nađe ovde. U pitanju je samsung senzor, 5.1 je poslednja od Logantrah-a sa podešenim time max i 48 burst, dok je 6.1 SerJo-ova od danas.

Fotke su super, nevjerovatno sto izvlaci software od kamere..

Mogu li te verzije sto si naveo na miui 9.6.3.0??

Probaj da podigneš underexposure multiplier na 200%. 5.1 verzija ima ta podešavanja.

Ne vidim kako underexposure multiplier može da pomogne noću. Možda grešim, al probao sam sad u zatamnjenoj prostoriji na brzaka, deluje mi da je i gore čak.

Fotke su super, nevjerovatno sto izvlaci software od kamere.. Mogu li te verzije sto si naveo na miui 9.6.3.0??

Razlike su mnogo veće kada ima dosta manje svetla, ali je tada na 6.1 noise ogroman i slike praktično nemaju neku upotrebnu vrednost. Nekad stvarno dobijem želju da vidim koliko je u noćnim uslovima RN4 sa gcam lošiji od, recimo, nekog S9+ ,)

5.1 bi trebalo da radi. 6.1, koliko vidim, neće ni na čemu ispod Android Pie-a, tako da ništa od toga.

Moguće, našao sam i neki nitrogen port.

https://drive.google.com/folderview?id=1IbbomN3vUlejrVDSoMOelEfmK2LnUZfc
Ne vidim kako underexposure multiplier može da pomogne noću. Možda grešim, al probao sam sad u zatamnjenoj prostoriji na brzaka, deluje mi da je i gore čak.

Razlike su mnogo veće kada ima dosta manje svetla, ali je tada na 6.1 noise ogroman i slike praktično nemaju neku upotrebnu vrednost. Nekad stvarno dobijem želju da vidim koliko je u noćnim uslovima RN4 sa gcam lošiji od, recimo, nekog S9+ ,)

5.1 bi trebalo da radi. 6.1, koliko vidim, neće ni na čemu ispod Android Pie-a, tako da ništa od toga.
Nisam siguran, ali na nekoj starijoj verziji Gcam je baš bilo razlike u količini svetla. Probao sam na Pie 6.1 verziju, razlika je primetna, ali ima mnogo šuma kao što si napisao.

Nitrogen port:

- Auto brightness radi, ali ekran je tamniji nego što bi trebalo da bude.
- Proximity senzor radi
- Led za notifikacije radi
- Reading mode ne radi.
- Prvo podizanje je dosta dugo
- Scroll je malo kraći
- Fluidan je
- gcam 6.1 naravno ne radi.
- Oreo 8.1

760fea76ffc5a820628a3bcd2e549b15.jpg

bf7ddb61fc8e010ecc9bd12804c7e02c.jpg

Prilozi

• Screenshot_2018-11-01-17-19-03-605_com.android.settings.png
    Screenshot_2018-11-01-17-19-03-605_com.android.settings.png
    41.5 KB · Pregleda: 67
  • Screenshot_2018-11-01-17-19-29-941_com.android.settings.png
    Screenshot_2018-11-01-17-19-29-941_com.android.settings.png
    41.4 KB · Pregleda: 69
Poslednja izmena:
Koga zanima kamera na mi max 3, stock
c45f74475c2d5d7f17f6b2f646d67c1e.jpg

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Javlja mi se jedan problem u vezi slanja obicnih sms poruka..Radi se o sledecem,kad posaljem nekom obican sms i dobijem odgovor od doticne osobe,zatim napisem opet poruku da bi odgovorio tad mi stigne obavestenje da se poruka ne moze poslati,probam par puta na send ali nista,ne moze da se posalje,moram da izbrisem celu poruku sa tom osobom iz sesije pa da kreiram novu poruku za taj odgovor i tad se posalje bez problema,ako me razumete,ne radi "reply" odgovor..Ali zanimljivo je da je to randum problem,nece sa svakim kontaktom da izlazi error pri reply odgovoru..Sta mislite o cemu moze da se radi,bas je iritantno,negde radi bez problema slanje sms a negde zakuca na prvom slanju odgovora a negde na trecem..

Imao sam taj problem na AICP romu ...reflash zavrsio posao

Proveri kako je memorisan broj kontakta?

ne znam na sta mislis,ali dodan je broj kao i svi drugi,cuva se na gmailu..

Nisam se dobro izrazio, da nije problem do +381, ili tome slicno. I proveri sms service center, da li je dobar broj za tvog operatera. Imas u podesavanjima

Night mode na pixel 3 cam..
01051903f13b7b35a77b6241e6ceefae.jpg

Nista se nevidi dok slikas...[emoji23]

Poslednja izmena:
Izašao MIUI 10 Stable, ali China verzija. :)

555ae8eb6ed501c20686a6ffef72acc6.jpg

Poslednja izmena:
Nisam se dobro izrazio, da nije problem do +381, ili tome slicno. I proveri sms service center, da li je dobar broj za tvog operatera. Imas u podesavanjima

memorisan je broj sa +381,servisni centar mts,sve je kako treba,a opet taj isti broj zeza,i jos 2-3 druga..kod ostalih brojeva sve se ponasa kako treba,ne izbacuje gresku..probao sam i da izbrisem i ponovo memorisem,medjutim isto..posaljem dve-tri poruke dok se dopisujem a na cetvrtoj izbaci gresku da se poruka ne moze poslati..posle moram da izbrisem celu prepisku pa novu poruku da posaljem i tad ode normalno..jako cudno..

Zdravo svima,

Od juce imam jako cudan problem sa telefonom, instalirao sam LOS 15.1 pre nekih mesec dana i do juce bio prezadovoljan istim.
U nekom trenutku sam primetio da kada zovem nekoga nemam nikakav zvuk, kada pustim na spikerfon sve normalno radi. Zvuk sa audio playera isto ne radi, zvuk sa youtuba takodje ne radi.
Reinstalirao razlicite verzije LOS 15.1 nightly i ni na jednoj verziji ne radi zvuk.

Pokusao sam da instaliram par ROMova sa XDA (Syberia, RR) ali mi TWRP izbacuje error 7, nadjoh na XDA da se ovo desava jer "Status 7 error is caused while the ROM’s updater script file checks to see if the phone model of your phone is compatible with the ROM you are installing, called “asserts”." Romovi koje sam skinuo su za Note 4 SD koji imam tako da nije skinut za pogresnu verziju.

Da li ste imali slicnih iskustava i mozda znate kako mogu ovo da resim?

Unapred hvala.

Pozdrav..error 7 greska..promeni twrp..skini poslednji official..a za zvuk skini zadnji firmware i flešni..moue biti do firmvera
Naravno ako ne uspe..moraćeš verovatno clean flash da uradiš..format data..pa sve redom zatim..

Poslednja izmena:
Pozdrav..error 7 greska..promeni twrp..skini poslednji official..a za zvuk skini zadnji firmware i flešni..moue biti do firmvera
Naravno ako ne uspe..moraćeš verovatno clean flash da uradiš..format data..pa sve redom zatim..

Imam poslednji TWRP i kao sto sam vec rekao vise puta sa reinstalirao LOS i poslednju i prethodne verzije i uvek sam brisao sve iz TVWRa (system, data, cache) nista ne pomaze.
Error 7 greska se javlja jedino kada hocu da instaliram neki drugi custom ROM sa XDA...

Twrp 3.2.3-1 format data pre instalacije..i nema error 7..bar kod mene nikada nije bilo

Error 7, mora da se koriguje sam zip od rom, update script, ako se dobro secam

Možda ti je 'zabagovao' ulaz za slušalice,probaj da ga očistiš nekako.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno