Šta je novo?

Huawei Mate 20 Pro

Rame uz rame snjimanje sa N9 nece biti nikada, pre svega sto N9 ima opticku stabilaciju i sam kvalitet snimka je dosta bolji.

Hahah nije, prototip Mate20 pro. Tako su ga "zamaskirali". Imao je i neko kućište preko ali ga je skinuo ovaj.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk
Vidi se da je prototip zbog ovih rupica pozadi :)

Ali mogli su lagano Samsung da ga nazovu, ili makar Samasung ;)

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

Poslednja izmena:
Takođe optičku koliko ja znam!

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Fakat je lijep telefon, Note 9 pored njega izgleda zastarjelo.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Vidis sta kaze covek,nikad nece da bude rame uz rame,jer pre svega N9 ima opticku stabilizaciju. Na trenutak sam se zapitao da li je ovo tehnicki forum,ili ana.rs forum. Svasta ima ovde da se procita

Msm da AIS tu radi posao, negde sam gledao. Cini mi se klip od Mrwhostheboss.

Sent from my SM-A600FN using Tapatalk

Izvinjavam se, samo na 8mpx sočivu ima ois...što ostavlja za p30 još više prostora da izdominira na polju fotografije/videa

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Imaju top hardwer. Zele da se probiju na prvo mesto. Izvolte,pokazite se. Ja im dao sansu. Naoruzao se strpljenjem,videcemo.

Ponavljam,hardwer,top,nema dalje,do njih je da to srede. Ili ili...videcemo

Jel ti stigo telefon? Daj baci neki rivju ako je pristigo :)

I face unlock je glupo rešenje. Dobro je što nisu samouvereno odustali od skenera otiska.

Ja bih pre izabrao minimalni notch (samp za kameru) nego tu opciju.

Ovo sam i ja mislio dok nisam poceo da koristim Face unlock na Mate 20 Pro, ne znam kako sam ziveo bez ove opcije :). Namestio sam i opciju da moraju oci da mi budu otvorene kad sekniranje radi, da ne moze neko da otkljuca telefon dok spavam. Radi savrseno brzo, cim podignem telefon i pogledam u njega, on je vec otkljucan. Skener otiska prsta radi dosta dobro (to mi je sekundarna opcija), ali zna da se izglupira pa mora po 2-3 puta da se ponovi, takodje opali brightness do kraja (oko prsta) kad skenira pa se uvece bas vidi.

Kada je Samsung najvise softwerski peglao kameru?

Pre koji mesec i to par puta za redom u roku od 2 meseca i to bas na N9.

Nikad do sada to nisu radili. Skapirali su da nema vise zezanja. Da ljudima prodaju maltene maglu. Opasno se kinez priblizio.

Sto se tice video snimanja,ne brini nista,bice to snimanje rame uz rame sa N9. Evo uredjaj se jos nije pojavio kod 90% korisnika,a vec su izbacili jedan ozbiljan apdejt po pitanju kamere,i to su bas naglasili kroz changelog

Gde mogu da nadjem informacije za taj update, nisam jos nista dobio, trenutna verzija je EMUI 9.0.0.108?

Radi to ok (koristio sam na iPhone XS) ali i dalje mislim da je skener otiska bolje rešenje.

Kome je stigao M20 Pro, jel ima laga pri skrolu na FB-u ili bilo kojoj drugoj aplikaciji?

Nema nikakav lag ni u jednoj aplikaciji, a FB koristim iz Chrome browsera, ne koristim aplikaciju.

Sent from my LYA-L09 using Tapatalk

Najbolje kupiti Flip Cover original Huawei kome se svidja, ali zato štiti telefon samo tako, evo moj m10 pro, kao nov još uvek.
Ispao mi dosad dva puta, nista... Nema bolje zaštite, pogotovo za M20Pro zbog edge...

Gesendet von meinem BLA-L29 mit Tapatalk

Odličan telefon , Huawei se ne šali uopšte , kako su krenuli izgleda će vrlo brzo na prvo mesto .

Vidis sta kaze covek,nikad nece da bude rame uz rame,jer pre svega N9 ima opticku stabilizaciju. Na trenutak sam se zapitao da li je ovo tehnicki forum,ili ana.rs forum. Svasta ima ovde da se procita
Ne znam sta ti nije jasno, na glavnom senzoru M20 pro nema OIS vec stabilizaciju pegla kroz EIS koji sveobuhvatno jos ne moze da se meri sa Samsungovom stabilizacijom koja kombinuje gore dva navedena metoda. Kolege sa "tehnickog foruma" su tu cinjenicu par postova nazad i potvrdili.

Poslednja izmena:
Ni jedan od testova baterije novijih iPhone-ova nije validan jer uglavnom pune sporim 5V 1A punjacem koji dolazi u kutiji, barem tako pretpostavljam.

Tako napunjena baterija traje duze nego kada se brzo napuni, razlika je osetna. Za validan test autonomije svi telefoni se moraju napuniti istim punjacem, ne znam da li je neko to uradio.

Ovo je odlican test sto se tice realnog koriscenja, nije benchmark za benchmarkom koji ni u kom slucaju ne predstavljaju realno koriscenje. Ako su iPhone-ovi punjeni fabrickim 5V 1A punjacima, njihova autonomija bi bila jos losija da su punjeni brzim, ili bi autonomija ostalih bila bolja da su punjeni 5V 1A punjacem.

Takodje je dobro odradjeno sto su podeseni na isti nivo osvetljenja, a ne na maximum :)

Poslednja izmena:
Opet ova dva nisu stavili na native rezoluciju vec na nizu koja stedi bateriju.

Svi telefoni su stavljeni na istu rezoluciju, s tim sto Xs Max ima nesto visu. Rezolucija Note 9 i Mate Pro je daleko veca od ostalih, pa nije realno testirati u njoj.

Komentar za sporo punjenje i samim tim duze trajanje baterije na iPhone-ovima nisi imao?

Poslednja izmena:
Nemam zato sto je taj komentar besmislen.

Telefone treba testirati u rezoluciji u kojij se koriste.

Po cemu je besmislen? Stavi telefon na brzi punjac i vidi koliko ces SoT-a izvuci :)
Na trenutnom telefonu sa 5V 1A punjacem minimum je 10% razlika u autonomiji u odnosu na fabricki 5V 2A koji sam pre toga koristio, a ovi telefoni dolaze sa jos brzim punjenjem od 5V 2A, i opet su odrali iPhone-ove koji se pune 5V 1A punjacem.

Sve telefone treba testirati u istim uslovima, ne moze se jedan testirati sa 5v 1a punjacem i nekom poboljsanom FullHD+ rezolucijom, a drugi sa brzim punjacem i 3120x1440 rezolucijom.

Poslednja izmena:
I ja sam u "tripu" da mi bolje drzi baterija kada mi je iskljucen fast charging i kada ga punim preko noci pa ostane jos 6+h na punjacu, nego preko dana kada ga skinem cim dodje na 100%

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Svi imaju isti osećaj , mada ne znam da li je to placebo ili ne :)

Druga stvar, Huawei i dalje boluje od smanjivanja brajtnesa u nekim apk ,pa verujem da je i u ovom testu to došlo do izražaja :)

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno