Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Po svemu sudeći, biće ovako.

q9DVnLW.jpg

Zato što uz UO imo nešto više.Moj primer UO gde sam imo uz trio gold 6 meseci plaćo 990 din i imo 6 meseci HBO 12 meseci beslatno telefon i po 2 godine cinestar premier i pickbox.A sad za 3689 osto mi je samo hit paket kanala za te pare.

To razumem. Ali bi onda trebali da imaju te iste pakete bez ugovorne obaveze, i naravno bez tih pogodnosti koje se dobijaju uz UO.

Imam Duo Net Gold Extra (100/6) + SuperSet. Prešao bih na EON Full (150/10) ili EON Premium (300/12) ali bez nove UO.

U startu će mi reći da mora UO, ali u zvaničnoj akcijskoj ponudi na sajtu se ne pominje UO za ove prelaze (za sve ostale se pominje 24 meseca):
"Pretplatnici Duo NET Gold Extra paketa ukoliko se opredele za EON Full paket dobijaju EON Smart Box na korišćenje bez plaćanja priključne takse i rente.
Pretplatnici Duo NET Gold Extra paketa ukoliko se opredele za EON Premium Duo ili EON Premium pakete dobijaju pogodnost da plaćaju 12 meseci staru cenu odabranog paketa i EON Smart Box na korišćenje bez plaćanja priključne takse i rente."

Neko probao da se ubeđuje?

Ja se ubeđujem sa njima već dva dana.
Imam UO koja ističe 19.03.2019. A paket je Trio Gold Extra koji plaćam 4389 dinara mesečno.
Nudili su mi samo EON Premium. i To da 6 meseci plaćam sadašnju cenu od 4389 dinara a 18 meseci 4999 dinara.
Ja sam pitao da li mogu da pređem barem na EON Full i da mesečno plaćam 3999 dinara. Rekli su da ne mogu.
Postoje tri varijante. Da ostanem na ovom paketu na kojem sam i da ništa ne potpisujem. Da kad mi istekne UO obaveza 19.03. uzmem EON Full po ceni od 3999 dinara ili da menjam provajdera.

@ ZorMi

Pa lepo piše:

"Pretplatnici Duo NET Silver i Gold paketa ukoliko se opredele za neki od EON Duo ili EON paketa
dobijaju sledeće pogodnosti uz minimalno
korišćenje usluga na 24 meseca."

Kako misliš da se reguliše to minimalno korišćenje usluga na 24 meseca ako ne ugovorom? Sve je ovde sasvim jasno iako nigde eksplicitno ne piše da mora ugovor na 24 meseca...

@ Djagi

"Pretplatnici Trio Gold Extra paketa ukoliko se
opredele za EON Premium paket dobijaju
pogodnost da 12 meseci plaćaju staru cenu
odabranog paketa i na korišćenje dobijaju EON
Smart Box bez plaćanja priključne takse i rente."

Ne znam ko je taj u SBB ko te ubeđuje da plaćaš šest meseci po sadašnjoj ceni ali očito je reč o idiJotu jer je i ovde sve više nego jasno.

Poslednja izmena:
Na twitteru mi poslao poruku sa naloga @moj sbb

Mada mislim da bi se većina ovde složila samnom da im je ponuda katastrofalna. Pogotovo za nas dugogodišnje korisnike.
Ja da mi daju ponudu kao za novog korisnika za EON Premium da prvih 12 meseci plaćam 1999 a drugih 12 meseci 4999, pristao bih. To mu dođe 3500 mesečno kad se sve sabere za 24 meseca.

Poslednja izmena:
Jesi li mu poručio da ili nauči da čita ili da se bar potrudi da razume napisano (ono što sam citirao dva posta iznad)?

Uvek se iznova zapanjim kako ovako (mo)mentalno ograničeni i plitki likovi imaju posao...

Mi smo ti kao ovce za šišanje.Nikada oni neće dati neke pogodnosti za stare korisnike.Računaju da nas već imaju i da ćemo mi pristati na sve što nam ponude a da se nećemo žaliti.Drugim rečima, poslati na našu adresu aneks ugovora i naše je samo da potpišemo.

Nema potrebe da se spuštam na taj nivo.
Tamo se ne zna ko pije a ko plaća. Svako ima neku svoju priču i ponudu. Kao na pijaci. Tragikomično.

Ali vrh je bio kad mii je poslao neki lik poruku u DM. Nudi mi neki SET Box sa IPTV kanalima. Kaže mi da uzmem Orion net 200mbs. Zatim mi nudi neki Smart Box i neke IPTV kanale.Kaže da mu platim 65 evra za Smart Box i 100 evra godišnje za IPTV kanale i da sam miran. Strašno. Stvarno nisam imao volje ni snage da mu odgovorim.

Poslednja izmena:
"Pretplatnici Duo NET Silver i Gold paketa ukoliko se opredele za neki od EON Duo ili EON paketa
dobijaju sledeće pogodnosti uz minimalno korišćenje usluga na 24 meseca."
Ne piše za Duo Net Gold Extra, za sve ostale je i u paragrafima navedena UO.

OK , svuda i za sve pakete piše upravo "uz minimalno korišćenje ugovorne obaveze/usluga na 24 meseca" a to mu dođe na isto jer nema usluge bez ugovorne obaveze.

Pređi na EON
Pretplatnici kablovske televizije (ili kombinacijom kablovske i digitalne televizije) ukoliko se opredele za neki od EON TV, EON Duo ili EON paketa, dobijaju sledeće pogodnosti uz minimalno korišćenje usluga na 24 meseca.
- EON Full TV – 6 meseci plaćaju staru cenu
odabranog paketa
- EON Premium TV – 6 meseci plaćaju staru cenu
odabranog paketa
- EON Light Duo – 6 meseci po 1.999 dinara
- EON Full Duo – 6 meseci po 1.999 dinara i
dobija EON Smart Box na korišćenje bez
priključne takse i rente.
- EON Premium Duo – 6 meseci po 1.999
dinara i dobija EON Smart Box na korišćenje
bez priključne takse i rente.
- EON Light – 12 meseci po 1.999 dinara
- EON Full – 12 meseci po 1.999 dinara i
dobijaju EON Smart Box na korišćenje bez
- EON Premium – 12 meseci po 1.999 dinara i
- Duo TEL Silver – 6 meseci po 1.499 dinara

Pretplatnici Duo TEL Silver paketa ukoliko se
opredele za neki od EON paketa, dobijaju sledeće pogodnosti uz minimalno korišćenje usluga na 24 meseca.
- EON Light – 6 meseci plaćaju staru cenu
odabranog paketa
- EON Full – 6 meseci plaćaju staru cenu
odabranog paketa i dobijaju EON Smart Box
na korišćenje bez priključne takse i rente.
- EON Premium – 6 meseci plaćaju staru cenu
odabranog paketa i dobijaju na korišćenje
EON Smart Box bez priključne takse i rente.

Pretplatnici Duo TEL Gold paketa ukoliko se
opredele za neki od EON paketa, dobijaju sledeće pogodnosti uz minimalno korišćenje usluga na 24 meseca.

Pretplatnici Duo TEL Gold Extra i Premium paketa ukoliko se opredele za EON Premium paket
dobijaju pogodnost da plaćaju 6 meseci staru cenu odabranog paketa i EON Smart Box na korišćenje bez priključne takse i rente.

Pretplatnici Duo NET Silver i Gold paketa ukoliko se opredele za neki od EON Duo ili EON paketa
korišćenje usluga na 24 meseca.
- EON Full Duo – 3 meseca plaćaju staru cenu
paketa i dobijaju na korišćenje EON Smart
Box bez plaćanja priključne takse i mesečne
rente.
- EON Premium Duo – 3 meseca plaćaju staru
cenu paketa i dobijaju EON Smat Box na
korišćenje bez plaćanja priključne takse i
mesečne rente.
- EON Light paket – 6 meseci plaćaju staru
cenu odabranog paketa.
- EON Full paket – 6 meseci plaćaju staru cenu
EON Smart Box bez plaćanja priključne takse
i mesečne rente.
- EON Premium paket – 6 meseci plaćaju staru
cenu odabranog paketa i dobijau EON Smart
Box na korišćenje bez plaćanja priključne
takse i rente.

Pretplatnici Duo NET Gold Extra paketa ukoliko se opredele za EON Full paket dobijaju EON Smart Box na korišćenje bez plaćanja priključne takse i rente.

Pretplatnici Duo NET Gold Extra paketa ukoliko se opredele za EON Premium Duo ili EON Premium pakete dobijaju pogodnost da plaćaju 12 meseci staru cenu odabranog paketa i EON Smart Box na korišćenje bez plaćanja priključne takse i rente.

Pretplatnici Duo NET Gold Premium paketa ukoliko se opredele za EON Premium Duo ili EON Premium paket dobijaju EON Smart Box na korišćenje bez plaćanja priključne takse i rente.
Pretplatnici Trio Silvera i Trio Gold paketa ukoliko se opredele za neki od EON Paketa dobijaju sledeće pogodnosti uz minimalno korišćenje ugovorne obaveze na 24 meseca.
EON Smart Box bez plaćanja priključne takse i
rente.
- EON Premium paket - 6 meseci plaćaju staru
cenu odabranog paketa i dobijaju na
korišćenje EON Smart Box bez plaćanja

Pretplatnici Trio Gold Extra paketa ukoliko se
Smart Box bez plaćanja priključne takse i rente.

Pretplatnici Trio Gold Premium paketa ukoliko se opredele za EON Premium paket dobiju EON Smart Box na korišćenje bez plaćanja priključne takse i rente.

Inače i za Duo Tel gold i silver i za Duo Net gold i silver piše usluga a ne UO...

Poslednja izmena:
Pokusavam da nadjem informaciju da li taj novi EON uredjaj podrzava CEC funkciju?

OK , svuda i za sve pakete piše upravo "uz minimalno korišćenje ugovorne obaveze/usluga na 24 meseca" a to mu dođe na isto jer nema usluge bez ugovorne obaveze.

Pređi na EON
Pretplatnici kablovske televizije (ili kombinacijom kablovske i digitalne televizije) ukoliko se opredele za neki od EON TV, EON Duo ili EON paketa, dobijaju sledeće pogodnosti uz minimalno korišćenje usluga na 24 meseca.
- EON Full TV – 6 meseci plaćaju staru cenu
odabranog paketa
- EON Premium TV – 6 meseci plaćaju staru cenu
odabranog paketa
- EON Light Duo – 6 meseci po 1.999 dinara
- EON Full Duo – 6 meseci po 1.999 dinara i
dobija EON Smart Box na korišćenje bez
- EON Premium Duo – 6 meseci po 1.999
dinara i dobija EON Smart Box na korišćenje
bez priključne takse i rente.
- EON Light – 12 meseci po 1.999 dinara
- EON Full – 12 meseci po 1.999 dinara i
- EON Premium – 12 meseci po 1.999 dinara i
- Duo TEL Silver – 6 meseci po 1.499 dinara

Pretplatnici Duo TEL Silver paketa ukoliko se
- EON Light – 6 meseci plaćaju staru cenu
odabranog paketa
EON Smart Box bez priključne takse i rente.

Pretplatnici Duo TEL Gold paketa ukoliko se

Pretplatnici Duo TEL Gold Extra i Premium paketa ukoliko se opredele za EON Premium paket
dobijaju pogodnost da plaćaju 6 meseci staru cenu odabranog paketa i EON Smart Box na korišćenje bez priključne takse i rente.

Pretplatnici Duo NET Silver i Gold paketa ukoliko se opredele za neki od EON Duo ili EON paketa
korišćenje usluga na 24 meseca.
- EON Full Duo – 3 meseca plaćaju staru cenu
paketa i dobijaju na korišćenje EON Smart
Box bez plaćanja priključne takse i mesečne
rente.
- EON Premium Duo – 3 meseca plaćaju staru
cenu paketa i dobijaju EON Smat Box na
korišćenje bez plaćanja priključne takse i
mesečne rente.
- EON Light paket – 6 meseci plaćaju staru
cenu odabranog paketa.
EON Smart Box bez plaćanja priključne takse
i mesečne rente.
- EON Premium paket – 6 meseci plaćaju staru
cenu odabranog paketa i dobijau EON Smart
Box na korišćenje bez plaćanja priključne
takse i rente.

Pretplatnici Duo NET Gold Extra paketa ukoliko se opredele za EON Full paket dobijaju EON Smart Box na korišćenje bez plaćanja priključne takse i rente.

Pretplatnici Duo NET Gold Extra paketa ukoliko se opredele za EON Premium Duo ili EON Premium pakete dobijaju pogodnost da plaćaju 12 meseci staru cenu odabranog paketa i EON Smart Box na korišćenje bez plaćanja priključne takse i rente.

Pretplatnici Duo NET Gold Premium paketa ukoliko se opredele za EON Premium Duo ili EON Premium paket dobijaju EON Smart Box na korišćenje bez plaćanja priključne takse i rente.
Pretplatnici Trio Silvera i Trio Gold paketa ukoliko se opredele za neki od EON Paketa dobijaju sledeće pogodnosti uz minimalno korišćenje ugovorne obaveze na 24 meseca.
EON Smart Box bez plaćanja priključne takse i
rente.
- EON Premium paket - 6 meseci plaćaju staru
cenu odabranog paketa i dobijaju na
korišćenje EON Smart Box bez plaćanja

Pretplatnici Trio Gold Extra paketa ukoliko se
Smart Box bez plaćanja priključne takse i rente.

Pretplatnici Trio Gold Premium paketa ukoliko se opredele za EON Premium paket dobiju EON Smart Box na korišćenje bez plaćanja priključne takse i rente.

Inače i za Duo Tel gold i silver i za Duo Net gold i silver piše usluga a ne UO...
Da li to sme? Zar smeju da te uslovljavaju da potpises 2 godine ugovor? Da li je onda ovaj novi zakon stupio u upotrebu da prekines kad hoćeš?

Mislim da nije stupio na snagu već se samo još uvek priča o tome, mada sam zamolio bilo koga ko zna da postavi gde je zvanično objavljeno (SL, SG...).

Inače oni moraju da sa tobom imaju ugovornu obavezu čak i da je taj zakon stupio na snagu, ako ni zbog čega drugog onda bar zbog onih akcijskih 6/12 meseci.

Ma meni ne treba akcija. Hoću da vidim kako to sve radi. Mislim ima 10 godina kako nemam problema, ali ipak neću da se obavezujem na nešto što je krš. Mesec dva i kasnije potpišem sa popustom.

Ja nikako ne razumem zasto podlezete histeriji mase pri pojavi novog??? :)

Isti ste kao oni sa kojima se svi sprdamo a u vezi Lidla! Ko vas bije po uzima da bas sad, ovog trenutka, danas, juce... morate da predjete / koristite nove Neon pakete???

Oni koji su pod UO - gde vi I zasto zurite kad imate jos neko vreme I lo logici i po zakonu? Oni koji su bez UO - tek vi gde zurite kad nemate bas nikakvu obavezu?

Niko jos ne zna kako to sve funcionise. Niko jos od onih koji su u ovih par dana uzeli i poceli da koriste ne zna tacno da kaze razliku u odnosu na ranije (znam za desetak takvih
I svih desetak kao da ih kosta da podele to malo utisaka, kao da ce izdati Domovinu ako to urade! :) Em nece em nemaju pojma jer imaju samo par dana a definitivno iskustvo
svih nas dugogodisnjih korisnika govori da cak I kad je samo rec o minimalnim promenama biva frka na celoj mrezi pa je svuda po svemu gungula koja ne jenjava danima. Tek
kad prodje izvesno vreme znace se tacno sve - + desavalo se cesto da se u roku od mesec dana od uvodjenja necega nesto menja, nekad su uslovi, nekad brzine, nekad…

I dalje mi je smesno kad procitam, a to je redovna pojava, da se svi oslanjaju samo I iskljucivo na info koji se dobije telefonom od onih devojaka (I par momaka) koji se javljaju
sa generickim odgovorima gde prednjaci ubedjavanje da se potpise UO za neki, obicno srednji paket! :D Kad ce da se razume da na raj nacin nema sanse da se dobije validna
informacija. Pa samo u par strana ima desetak ljudi koji razlicito tvrde jer su to nesto saznali od pomenutih na pomenuti nacin!!! :D:d;)

Ono sto je sigurno - nema vracanja na staro. Eon box je u skladu sa vrmenom u kom zivimo. U svetu je odavno vec (godinama unazad) expanzija TV boxova u odnosu na klasicno.
Nema vracanja na risivere koje sada koristimo, nece bas brzo ali relativno ubrzo ce da nestanu iz upotrebe (kako se korisnici sami prebacuju sve do kriticnog trenutka kad ce pro
vajder ukinuti…). Znaci, to je sto je a nije lose! :) Ali, bre, nemojte da budete kao ona masa u vezi Lidla majku mu J... :)

Ukratko... :)

Pozdrav!

Meni nista, ali nista nije jasno na ovom SBB sajtu, znaci sajt kao da je reklama a ne info portal. treba da provedem celo vece analizirajuci njihovu ponudu. Ni dosad nije bilo
ali sad sa ovim EON-om preterase, vracam se na odlaske u poslovnicu...

Da li to sme? Zar smeju da te uslovljavaju da potpises 2 godine ugovor? Da li je onda ovaj novi zakon stupio u upotrebu da prekines kad hoćeš?
Ко те условљава? Они имају у понуди неке пакете, узмеш или не узмеш. Као када би у продавници рекао ... пази ови нуде само чоколаде од 80, 90 или 100 грама а ја бих без обавезе него једном да гризнем.
И тај закон, ни до сада није било проблема да раскинеш кад хоћеш. Одеш, платиш колико се плаћа раскид и готово. Само што овај предлог каже да купац, муштерија ... може да бира повољније услове раскида а не значи да сутра неком падне на памет и готово, ником ништа.

Hm, bilo bi odlicno da radi CEC na box-u, na cisco V2 D3 isto fabricki postoji CEC, ali ga je SBB iz nekog razloga onemogucio na tom uredjaju, a jako smara dva daljinca u krevetu ... Koristim Android TV box sa daljincem od TV-a, a TV preko CEC prepoznaje i PS4, super stvar.

Radi cec na mom hisenseu, kad ugasim tj upalim eon gasi se tj pali tv

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Hm, bilo bi odlicno da radi CEC na box-u, na cisco V2 D3 isto fabricki postoji CEC, ali ga je SBB iz nekog razloga onemogucio na tom uredjaju, a jako smara dva daljinca u krevetu ... Koristim Android TV box sa daljincem od TV-a, a TV preko CEC prepoznaje i PS4, super stvar.
Ja za upravljanje sa svim uređajima uključujući i STB V2D3 koristim bez problema samo jedan daljinski (Samsungov magic remote).

Ovako stoje stvari, razgovarao sam ljubaznom, strpljivom i edukovanom gospođom iz korisničkog servisa, i ukratko, ja kao stari korisnik sa isteklim ugovorom Trio, Gold, mogu da pređem na EON Full SAMO uz ugovornu obavezu od dve godine, a da prvih šest meseci zadržim staru cenu. Menjam samo moj PSD 2100 za EON box uređaj, Ubee ostaje (mora zbog usluge "premotavanja").

Ugovor mi ističe za 10 dana.Pošto smo apsolvirali da za stare korisnike ne daju nikakve povoljnosti, razmišljam da raskinem ugovor i da neka druga osoba potpiše novi ugovor na mojoj adresi.Da li ta osoba mora da dokazuje da živi na mojoj adresi (npr da menja podatke u l.k) ili je dovoljna "časna Titova pionirska reč"?
Ne radi se nikakva provera, samo kažeš da je podstanar na toj adresi. Naravno treba naći nekog...Ako se odlučis za takvu kombinaciju javi se u inbox dobićeš 6 meseci x 1din

Prelaskom sa Trio Gold Extra na EON Full se ne gubi ništa, osim što je sada niža cena?

Gubi se paket kanala sigurno, možda ima još nešto. A i ne možeš da pređeš, pitao sam prvi dan, možeš samo na premium, ne pitaj zašto.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Sačekaću istek UO.

Radi cec na mom hisenseu, kad ugasim tj upalim eon gasi se tj pali tv

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Super, reci mi jos da li na eon box-u radi prebacivanje kanala kao na starim D3 uredjajima, na primer otkucavanjem na daljincu 83 pojavice se kanal koji je na broju 83? Milsim jel radi redovno prebacivanje kanala sa brojevima, nije kao na softverskom eon-u da se kanali menjaju sa misem, ili strelicama gore dole ili air dailjncem itd ... i da li je brz odziv na daljincu?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno