Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zato sto ima samo tjuner i deskrambler, nema nikakvu povratnu vezu, nema modem, nema ethernet port kao sto imaju ostali.

Lista moze da se napravi. Proveri ti to malo bolje. A PDS 2100 nije dobar risiver, zasto od svih uredjaja koje imam samo kod njega HDMI izlaz pravi gluposti na mom TV-u.
Probao sam i ne može da se napravi kao na 2100 ili na drugim. Trenutno imam 2100, a imao sam i v2.0. Rade oba odlično, bez ikakvih problema. Na istom tv nisam primetio razliku u kvalitetu slike. Nemam problema sa Hdmi. Bili je problema sa paljenjem uređaja alu to je bilo softversku problem koji je rešen.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Kod mene moze. Bukvalno sve isto kao na Cisco kutiji (ovaj, krntiji)

Poslednja izmena:
Mnogo baguje ovaj android.... Skinuo kodi sa playstora i kada uđem u njega vrti krug i samo me izbaci na početnu, probam opet, isto se dešava. Onda pokušam da uđem u eon i ne da mi. I tek kad restartujem ceo uređaj proradi eon, a kodi nikako. Jel uspeo neko da otvori kodi od vas koji ste uzeli eon box

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Neko je ovde pominjao da se za prevremeni raskid ugovora plaćaju penali a neko je ovde pisao da nema plaćanja penala. Moram čekati ponedeljak pa da odem do poslovnice da se raspitam.

u poslovnici ce ti reci da moras da platis sve i sta je tvoje i sta nije :)

sastavi mail, malo istrazi presude dobijene protiv njih, spomeni ih!
pa ces da vidis kako sve moze...

Zna li neko koji modem daju uz Eon pakete ove jace? Jel Ubee? U promociji pise samo "Advanced modem" Vau :D

Malo pre odoše momci. Sam box i daljinski su baš kvalitetno odrađeni. Odziv uređaja je možda i malo brži od svih risivera koje imaju. Mora biti povezan lan kablom, ali ne na HG. Pošto imam modem, vezan je na moj ruter. Što se SBB-a tiče , ispoštovali su sve kako je i dogovoreno.

Znači može lan kablom iz bilo kog porta ko ima HG, ili to važi samo za one koji imaju modem? Bilo bi super kada bi mogao da bude povezan iz porta za net, jer već u sobi imam switch, pa da ne vučem još jedan lan kabal samo zbog stb-a. U njega ide klasika koaksijalni kabl kao i do sada za ostale stb?

Au ala su iskomplikovali sa novim paketima.
Sta sad, moram sve da povezujem sa kablom, moram da kupim SMART TV, da vratim nesto od opreme (a mozda i ne),
a pre svega moram da budem exstra matematicar da bih sracunao sta mi se vise isplati.
Ostajem na tri gold 100/6, sa hit, cinestar i pink paketima, za 3549 din. Valjda sam dobro sracunao..:D

Meni je Trio Gold 3690. Ali da, jesu zakomplikovali. Ja se ceo dan macujem da skontam sta i kako. Vidim da na kraju necu ni da uzimam nista, jer mi apsolutno ne znaci nista dva D3 risivera koja ne mogu da se vracaju unazad, a to je ono sto mi najvise i treba u kuci. Ovaj Smart box me ne zanima jer mi je TV vec smart.

Mozete li da mi kazete koji modem je potreban za ove nove EON pakete?
Imam ovaj EPC3928, pa me zanima da li cu morati da menjam ili je i ovaj dovoljan?

Je l' neko od onih koji su dobili Eon box isprobao snimanje na USB memoriju i reprodukciju filmova/slika/muzike sa nje?

Mnogo baguje ovaj android

Pa to je jednostavno tako, to zna svako ko je imao neki android box. Ajd' za nas "experte" još ćemo se i snaći, ali kako oni misle da prodaju eon box masama pa da posle objašnjavaju stvari koje su vezane za android a ne za samu eon app, pitanje je. Mislim da im je za mase mnogo bolja solucija bila d3 stb, ipak je upeglan sw maximalno i ne zavisi od google-a.

Meni je Trio Gold 3690. Ali da, jesu zakomplikovali. Ja se ceo dan macujem da skontam sta i kako. Vidim da na kraju necu ni da uzimam nista, jer mi apsolutno ne znaci nista dva D3 risivera koja ne mogu da se vracaju unazad, a to je ono sto mi najvise i treba u kuci. Ovaj Smart box me ne zanima jer mi je TV vec smart.

Ovi mini D3 i cam modul su ti besplatni a ako hoćeš da imaš i vraćanje unazad to se plaća mesečna pretplata i renta uređaja.Meni kako su objasnili ako uzmem ovaj EON FULL ako hoću da imam 7 dana unazad onda mogu da i na dodatne tv uzmem ovaj eon box čija renta jednokratno košta 6900 + mesečna pretplata 290 din ili PDS 3121 renta 4900 + mesečna pretplata 290 din.Za eon box treba kabliranje i on ima na svim kanalima vraćanje 7 dana unazad za PDS 3121 ne treba kabliranje ali nema na svim kanalima 7 dana unazad.Ako uzmem EON LIGHT i ako ne uzmem pod rentu eon box onda dobijam jedan PDS 2100 besplatno i u toj kombinaciji mogu i na ostalim televizorima ako hoću uz rentu da uzmem PDS 2100 čija renta košta 2900 din + mesečna pretplata 290 din.A ako kojim slučajem sam totalni *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* pa uzmem na EON LIGHTU EON box plaćam rentu 6900 din i za dodatne tv ako hoću gledanje unazad iste su kombinacije onda ko na EON FULL ili EON PREMIUM pošto tad mora taj neki Advanced Ubee modem na kom PDS 2100 ne može da radi.Za modem su mi rekli da je taj Advanced Ubee i da nije upitanju ovaj stari nego neki novi nije znao da mi kaže koji je model konkretno upitanju.

Zvao call centar Telemach-a u CG (praktično podružnice SBB-a u CG) i ubjeđuju me da mogu da ostanem na CAM modulu i da mogu i dalje na 2 TV-a da se gledaju analogni kanali :?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ako nisu izvršili digtalizaciju mreže onda može sigurno tako.

Kad upalim EON upali se i tv, kad ugasim EON ugasi se i tv, kako to onemoguciti (hocu da kad ugasim eon da se ne gasi tv).

Evo drugari, par slika Sport Klub 4K preko D3 Cam modula
- U pitanju je Duo Gold paket
-LG 4k tv je u pitanju

Slika je odlična, ja sam navikao na Netflix 16mbps strima 4k materijala koji oni imaju, i mogu slobodno da kažem da nema razlike.

89ffceeb93f379f671ab2dd1f4a57c9c.jpg

6acdddaf141957d4b599e591a3bc8566.jpg
e2427bc9ca43b92e94dbfd908fb3f5ae.jpg

Ajd jedno noob pitanje..:S:
Da li moze ovaj EON box na prastari LG 32LH3000 TV?

Kad upalim EON upali se i tv, kad ugasim EON ugasi se i tv, kako to onemoguciti (hocu da kad ugasim eon da se ne gasi tv).

Imas negde na TV-u u podesavanjima za taj ulaz HDMI-CEC opciju upaljenu. Ugasi je.

Uz rizik da se izblamiram u drustvu... ali zar ste (vidim da vas dosta to navodi kao problem) do sada mogli da vracate na svim uredjajima 7 dana unazad? Koliko shvatam to moze samo na "glavnom" uredjaju tj D3. Na ostalim TV-ima (D3 mini ili kartice) to valjda nije ni do sada moglo (osim ako ne doplacujete neki treci uredjaj)? Koliko shvatam nema nikakve razlike ni sada. Moj slucaj konkretno, glavni tv WebOS 2.0 ici ce EON box. Druga soba, WebOS 3.0 kartica u TV-u + EON TV aplikacija, besplatna iz paketa za vracanje 7 dana unazad. Mobilni uredjaji, telefoni i tableti obicna, mobile EON app. Kao sto sam pisao, u kuci przimo oko 900 minuta mesecno tako da mi se finansijski isplati prelazak (6 meseci x 400din za dodatne minute koje necu ubuduce placati i 18 meseci po 100 din jeftiniji paket). Oslobadjam stari Android box za drugu upotrebu, jedino, on mi otvara h265 video a za ovaj EON box sumnjam...

Drugo napisao si da ti je tv smart. Ako nije Android dzaba sve, nema aplikacija vec od svega eventualno koristis YT. Sa ovim ces moci dosta vise, mada je i ATV sam po sebi ogranicen.
Da li neko zna da li Radi u fulu Google cast na ovom uredjaju?

Poslednja izmena:
@terzazak: Trebalo bi da može na svaki TV koji ima HDMI konektor. Box je taj koji je pametan zato TV može da bude glup :d

Ovi mini D3 i cam modul su ti besplatni a ako hoćeš da imaš i vraćanje unazad to se plaća mesečna pretplata i renta uređaja.Meni kako su objasnili ako uzmem ovaj EON FULL ako hoću da imam 7 dana unazad onda mogu da i na dodatne tv uzmem ovaj eon box čija renta jednokratno košta 6900 + mesečna pretplata 290 din ili PDS 3121 renta 4900 + mesečna pretplata 290 din.Za eon box treba kabliranje i on ima na svim kanalima vraćanje 7 dana unazad za PDS 3121 ne treba kabliranje ali nema na svim kanalima 7 dana unazad.Ako uzmem EON LIGHT i ako ne uzmem pod rentu eon box onda dobijam jedan PDS 2100 besplatno i u toj kombinaciji mogu i na ostalim televizorima ako hoću uz rentu da uzmem PDS 2100 čija renta košta 2900 din + mesečna pretplata 290 din.A ako kojim slučajem sam totalni *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* pa uzmem na EON LIGHTU EON box plaćam rentu 6900 din i za dodatne tv ako hoću gledanje unazad iste su kombinacije onda ko na EON FULL ili EON PREMIUM pošto tad mora taj neki Advanced Ubee modem na kom PDS 2100 ne može da radi.Za modem su mi rekli da je taj Advanced Ubee i da nije upitanju ovaj stari nego neki novi nije znao da mi kaže koji je model konkretno upitanju.

Hvala na informacijama! To me je zanimalo. Znaci ako hoces da imas 7 dana unazad onda moras da im platis to uvodjenje minimum 4900 + renta 290. Bas su pametni. Neka hvala :D

Imas negde na TV-u u podesavanjima za taj ulaz HDMI-CEC opciju upaljenu. Ugasi je.

Uz rizik da se izblamiram u drustvu... ali zar ste (vidim da vas dosta to navodi kao problem) do sada mogli da vracate na svim uredjajima 7 dana unazad? Koliko shvatam to moze samo na "glavnom" uredjaju tj D3. Na ostalim TV-ima (D3 mini ili kartice) to valjda nije ni do sada moglo (osim ako ne doplacujete neki treci uredjaj)? Koliko shvatam nema nikakve razlike ni sada. Moj slucaj konkretno, glavni tv WebOS 2.0 ici ce EON box. Druga soba, WebOS 3.0 kartica u TV-u + EON TV aplikacija, besplatna iz paketa za vracanje 7 dana unazad. Mobilni uredjaji, telefoni i tableti obicna, mobile EON app. Kao sto sam pisao, u kuci przimo oko 900 minuta mesecno tako da mi se finansijski isplati prelazak (6 meseci x 400din za dodatne minute koje necu ubuduce placati i 18 meseci po 100 din jeftiniji paket). Oslobadjam stari Android box za drugu upotrebu, jedino, on mi otvara h265 video a za ovaj EON box sumnjam...

Drugo napisao si da ti je tv smart. Ako nije Android dzaba sve, nema aplikacija vec od svega eventualno koristis YT. Sa ovim ces moci dosta vise, mada je i ATV sam po sebi ogranicen.
Da li neko zna da li Radi u fulu Google cast na ovom uredjaju?

Ja licno slabo gledam TV, treba mi u druge dve sobe za ostale ukucane D3 i vracanje unazad. Nije Android, ima Philipsov neki OS, ali imam Netflix i YT, vremensku prognozu, vise od toga i ne koristim. PLEX koristim preko PS4, ponekad i preko TVa ako me mrzi da palim Sony, posto ima DLNA pa direktno streamujem sa kompa. Tako da u principu najvise bih uzeo da na druga dva TVa ima D3 i vracanje, sto u ovoj kombinaciji bih mogao samo na jednom a za drugi bih morao da platim uvodjenje D3 +mesecna renta 290. Meni je Eon FULL super paket samo kad bi dali jos jedan D3 sa vracanjem, to bi mi najvise odgovaralo :D

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno