Šta je novo?

Konfiguracija do 40.000

Alekzzz

Cenjen
Učlanjen(a)
19.09.2014
Poena
115
Potrebna mi je pomoc,budzet mi je 40.000 max.

Programiranje web,filmovi,po nekada neka igra(fm,cod,moha i tako)

Imam hdd od 1tb,pa bi sdd bilo kojo +ovaj moj.
Kuciste,procesor,grafa,napajanje,maticna i ram.

Moze gotova,moze da sklapam,moze kp.

Ako mozete neki predlog,hvala unapred

Poslednja izmena:
Pa da,zato i pitam isplati li se,jer i ja sam sklopio slicno.
Da li znaju jel refabrikovana ploca unitra i ostali delovi? Vreovatno ne bi rekli i da jeste

Islpati li se gotova ili ova moja..

Moja da sam sklapam:

Ryzen 2200g
AsRock ab350 pro4
2x4 gb ram 2666
Napajanje 500+w
Ssd 120 giga
I neko kuciste do 4000
Izadje negde oko 42000.

Imaš solidna MS Industrial kućišta za 20€...razliku uložiš u bolju ploču ili napajanje, recimo.

kod ms industrijala napajanje je u dnu,a napajanje mozes da okreces kako ti odgovara,generalno vecina okrene na dole da napajanje bude manje vise svoj mali nezavisni sistem hladjenja/cirkulacije vazduha i da se ne mesa sa ostatkom. niko ti ne brani da okrenes i u tom slucaju bi bio izduv,ali po mom iskustvu slabo to ima ikakvog realnog uticaja na bilo sta,pa zbog prasine i estetike i da kad petljam po kucistu nesto ne upadne u napajanje ja licno ga okrenem na dole.

Pa to mi je najnezgodnije,jer ako je izduv gore a okrenem da bude dole u lim,da se ne pregreva,a ako je gore duva toplotu u cpu(grafu)

Pa to mi je najnezgodnije,jer ako je izduv gore a okrenem da bude dole u lim,da se ne pregreva,a ako je gore duva toplotu u cpu(grafu)

nemam pojma o cemu pricas,ja sam pricao o napajanju i ventilatoru u napajanju.ako je napajanje u kucistu u dnu,i okrenuto je da je ventilator na dnu taj vent ce da uvlaci (intake) svez vazduh u napajanje a vazduh ce da izlazi od nazad i nece se mesati sa vazduhom u kucistu.ako je okrenuto napajanje kontra dakle da ventilator napajanja bude okrenut ka unutrasnjosti kucista taj vent ce da se ponasa kao izduv vazduha unutar kucista.ovo nije narocito zgodno u teoriji jer izduv treba da bude na sto visoj lokaciji u kucistu plus ovako sa toplim vazduhom iz kucista rashladjujes napajanje ali posto u realnosti to su temperature plus minus 10 stepeni od ambijentalne nije toliko bitno.

kao sto rekoh,vecina tih MS industrial kucista za oko 2000 din je isti shell,samo estetika se razlikuje,svima je napajanje u dnu,imaju filtriranje koje nije neko ali radi i generalno sasvim okej zavrsavaju posao i treba ih uzeti kad je mali budzet u pitanju jer tih cca 20e koje se stedi mnogo vise znaci na napajanju ili maticnoj.

nemam pojma o cemu pricas,ja sam pricao o napajanju i ventilatoru u napajanju.ako je napajanje u kucistu u dnu,i okrenuto je da je ventilator na dnu taj vent ce da uvlaci (intake) svez vazduh u napajanje a vazduh ce da izlazi od nazad i nece se mesati sa vazduhom u kucistu.ako je okrenuto napajanje kontra dakle da ventilator napajanja bude okrenut ka unutrasnjosti kucista taj vent ce da se ponasa kao izduv vazduha unutar kucista.ovo nije narocito zgodno u teoriji jer izduv treba da bude na sto visoj lokaciji u kucistu plus ovako sa toplim vazduhom iz kucista rashladjujes napajanje ali posto u realnosti to su temperature plus minus 10 stepeni od ambijentalne nije toliko bitno.

kao sto rekoh,vecina tih MS industrial kucista za oko 2000 din je isti shell,samo estetika se razlikuje,svima je napajanje u dnu,imaju filtriranje koje nije neko ali radi i generalno sasvim okej zavrsavaju posao i treba ih uzeti kad je mali budzet u pitanju jer tih cca 20e koje se stedi mnogo vise znaci na napajanju ili maticnoj.

Nisam znao da kad se okrene napajanje da postaje intake(mislio sam da samo izduvavaju).
Do sada sam imao standardna napajanja sa 8cm ventilatorom pozadi,nisam imao ova koja imaju odozgo 12cm ventilatore.

Hvala naucih nesto. 🙂

Napajanje uvek uvlaci sa unutrasnje strane otvora a izbacuje sa spoljasnje. Kod novijih kucista obicno idu dole pa napajanja ne vrse izbacivanje vazduha iz kucista, zato treba imati dodatne ventilatore. Isto obratiti paznju na duzinu kablova i pozicije konektora za napajanje ploce jer na primer LC Power od 420W ima krace kablove od 500W modela pa se na nekim plocama ne moze povezati bez produzavanja itd.

Napajanje uvek uvlaci sa unutrasnje strane otvora a izbacuje sa spoljasnje. Kod novijih kucista obicno idu dole pa napajanja ne vrse izbacivanje vazduha iz kucista, zato treba imati dodatne ventilatore. Isto obratiti paznju na duzinu kablova i pozicije konektora za napajanje ploce jer na primer LC Power od 420W ima krace kablove od 500W modela pa se na nekim plocama ne moze povezati bez produzavanja itd.

Hvala

Gledacu da uzmem 500w + neko napakjanje (lc verovatno)

Pozdrav drustvo moze li i meni neka preporuka? Nisam neku gamer, ali volim da igram ponesto, GTA, COD i neki NFS ili forza . Trenutno konfiguracija je: i3-2100, gigabyte z68x udh3-b3, chieftec BX tower, patriot blast od 256 gb (ili 240 ne secam se tacno) samsung spinpoint od 2TB. Napajanje mi je smatram dobro, u pitanju je seasonic SS-620GB (S12II-620 Bronze)

Ne bih isao opet na intela jer smatram da je trenutno skup za ono sto nudi tako da ostaje ryzen kao alternativa. Budzet nemam pojma, zadrzao bih kuciste, napajanje i monitor a sve ostalo bih menjao. Promenio bih naravno i te tri stavke ali fali suski... Takodje, sve bih uzeo u gigatronu jer sam sipao onaj gdrive pa ogrebao 20% osim ako nema neka jeftinija alternativa. Isao bih na nesto sa garancijom, volim da sam siguran, takodje, iako bih mogao da izguram kes, radije bih isao na rate jer sam dosta kesa istresao na kupovinu neke bele tehnike u skorije vreme. Naravno, ako postoji polovna polukonfa sa garancijom, rado bih je uzeo cak i za kes. Grafiku bih uzeo nvidia 1060 3gb ili 6. Znam da je bolja od 6gb ali je isto tako 100 eura skuplja. Imate li preporuku za tako nesto, pogotovo za procesor, ne bih da bude usko grlo. Recimo da je budzet oko 70.000 a kada se oduzme 20% popusta ispadne oko 500 eura. Svaka preporuka i sugestija je dobrodosla. Da se razumemo, nemam nista ni protiv intela, uvek sam imao samo intel.

Dodatak, ako ove stavke ne mogu da se uzmu za 500 eura, mogao bih ici jos, ali ne previse.

Poslednja izmena:
Ja ostavih post i nekako uspeh da ga obrišem sa telefona 😀

Ta ploča je odlična, možeš da samo zameniš procesor za i7 2600k (10000din na KP) i uz neko hlađenje od 20ak eur, klokuješ to na 4.3-4.5ghz. Upariš to sa 1060 3gb i imaš vrh mašinicu.

Od novog jedino Ryzen 2600/2600x ima smisla, jer je jedino to upgrade u odnosu na klokovani 2600k. Ako se odlučiš za Ryzen preporuka za ASROCK AB350M Pro4 ploču. Od rama imaš 16gb (2x8) Gskill Aegis 3000mhz za ispod 130e kod mađara, mada ako možeš da se oslobodiš PDV-a onda juri nešto kod nas.

Hvala na odgovoru ipak bih išao na ryzen. Bas taj 2600 sam gledao. Mislio sam 2600x ali forumi kažu da je razlika 10-ak odsto tako da mislim da će obican 2600 biti ok pogotovo sto obično ne klokujem procesor. Zašto ne ići na neku B450? Da li ova predložena postoji kao full atx iii samo micro? U gigatronu gde bih uzeo sve komponente je nema.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ali ima 20 posto popusta,pa bukvalno mu dodje isto tu ili od madjara.ako kapiram dobro r5 2600 je 26k u gigatronu njega ispada 5200 din jeftinije tj cca 20k,160e je od najjeftinijih madjara (ako ga ima i ako nisu digli cenu).ram moze da uklopi u 80-90e sa tim popustom,toliko ga ispada i kod madjara isto i za maticnu.

jedino grafiku mora da juri polovnu ovde po oglasima da bi se uklopio u budzet.moze i da posalje najpoznatijem madjaru poruku da mu da ponudu za cpu+mem+mb komplet i da uporedi sa gigatr*nom.

To mogu da uradim samo me brine garancija, imao sam peh sa prethodnom grafikom, koštala je oko 400 eura, mislim da je imala garanciju 2 godine i čim je ista istekla, i ona je crkla. Bila je nepopravljiva; bila je gainward ako to nešto znaci, ko zna možda je bila refurbished a prodata kao nova... kako sam ovo rogobatno napisao, katastrofa.

Najpoznatiji mađar je žuti gazirani sok? Ne znam mu nick na kp

Sent from my iPhone using Tapatalk

ne znam što ste čoveku zajahali temu sa potpuno novim pitanjima i odgovorima koji veze nemaju sa temom a ni sa budžetom...doduše, i op se ne javlja šta je smislio i odlučio, ali nije u redu...sad mu je verovatno glupo da vas prekida i da on bude padobranac 🙂

ne znam što ste čoveku zajahali temu sa potpuno novim pitanjima i odgovorima koji veze nemaju sa temom a ni sa budžetom...doduše, i op se ne javlja šta je smislio i odlučio, ali nije u redu...sad mu je verovatno glupo da vas prekida i da on bude padobranac 🙂

Ma nema veze ,)

Za vecinu sam se odlucio

Nazad
Vrh Dno