Pozdrav drustvo moze li i meni neka preporuka? Nisam neku gamer, ali volim da igram ponesto, GTA, COD i neki NFS ili forza . Trenutno konfiguracija je: i3-2100, gigabyte z68x udh3-b3, chieftec BX tower, patriot blast od 256 gb (ili 240 ne secam se tacno) samsung spinpoint od 2TB. Napajanje mi je smatram dobro, u pitanju je seasonic SS-620GB (S12II-620 Bronze)
Ne bih isao opet na intela jer smatram da je trenutno skup za ono sto nudi tako da ostaje ryzen kao alternativa. Budzet nemam pojma, zadrzao bih kuciste, napajanje i monitor a sve ostalo bih menjao. Promenio bih naravno i te tri stavke ali fali suski... Takodje, sve bih uzeo u gigatronu jer sam sipao onaj gdrive pa ogrebao 20% osim ako nema neka jeftinija alternativa. Isao bih na nesto sa garancijom, volim da sam siguran, takodje, iako bih mogao da izguram kes, radije bih isao na rate jer sam dosta kesa istresao na kupovinu neke bele tehnike u skorije vreme. Naravno, ako postoji polovna polukonfa sa garancijom, rado bih je uzeo cak i za kes. Grafiku bih uzeo nvidia 1060 3gb ili 6. Znam da je bolja od 6gb ali je isto tako 100 eura skuplja. Imate li preporuku za tako nesto, pogotovo za procesor, ne bih da bude usko grlo. Recimo da je budzet oko 70.000 a kada se oduzme 20% popusta ispadne oko 500 eura. Svaka preporuka i sugestija je dobrodosla. Da se razumemo, nemam nista ni protiv intela, uvek sam imao samo intel.
Dodatak, ako ove stavke ne mogu da se uzmu za 500 eura, mogao bih ici jos, ali ne previse.