Šta je novo?

EON (ex D3GO) [za EON Smart TV/box aplikaciju postoji posebna tema]

Nešto mi se "javlja" da im nije ni u planu da odrade TvOS app ;) Malobrojna je klijentela u ovom regionu za tako nešto.
Ako si hteo EON TV app i imaš toliko para da daš za "streaming box" mogao si lepo kupiti nVidia Shield TV koji je zvanično podržan uređaj za EON... i ima takođe 3GB rama i najbolji software support ikada na Android uređaju.

Pa za 100e bih dobio ovaj poslednji 4k ATV, što je svakako manje nego shield :)

Ništa biće neki mi box kad već kažeš da je trojka ista kao box s, onda eto :)

Opet napomena. Samo AndroidTV OS, televizori i boxovi, rade iz prve, ostalima mora da se ručno ubacuje apk... ali radi...

moja preporuka je bilo koji box sa S905 ili S912 procesorima i 2 GB RAM-a.

I kako vam radi deinterlace na EON TV app na boxevima? Videcete na SK, i na jos puno kanala sa brzom promenom. Mozete i pause da uradite i videcete da li je slika ok, iskrzana (mice bites) ili iz blizene da bukvalno nedostaju horiznotalne linije. Na nekim kanalima nije toliko izrazeno.

Imam s912, 3GB ram box, deinterlace los. Komsija shield 2017, apsolutno isto se ponasa - lose. Nije neupotrebljnivo, negledljivo, ali je lose. Cak mi se cini da je do samog source, kao da je upscale radjen.
Prikazli su negde taj oficijelni box i neko video kako radi?

Ja ću sutra svratiti u poslovnicu u Ušću, pa ću da javim na šta liči, da li da obratim pažnju na još nešto?

99% Android uređaja ne radi deinterlace kako treba. Pogotovo u kombinaciji sa hardverskom akceleracijom. Dok isti uređaj kad se ubaci LibreELEC bar u Kodi-u rade deinterlace kako treba.

Ovo će biti opcionalno ovaj pametni EON box ili će to vremenom zameniti sve D3 uređaje

Nece jos dugo zameniti sve D3 uredjaje sve dok SBB ne pocne da sve kanale koduje sa HEVC a za tim nema potrebe jer ce sad bez analognog signala da oslobode gomiletinu kanala (frekvencija) sto za TV sto za Internet.

Занимљиво ће бити ако је тај ЕОН андроид бокс откључан за инсталирање других апликација попут Кодија и слично.
Ипак се бојим да ће бити "уштројен" на само ЕОН.

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока

Zvanicni box, bio je link par strana iza, ne podrzava hevc. To nam puno govori o planovima ...

Ako je verovati reklami, to je Android TV OS box, primarno sa DVB-C, a IPTV će biti za premotavanje...

Sumnjam da ćeš moći da snimas bilo šta na externi HDD, ako pretpostavimo da je ovo ona ista aplikacija koju već koristimo...

Сад одгледах овај видео. По овоме ће бити супер.
Е сад, друга ствар је да ли потпуно прелазе на ЕОН платформу? Да ли мењају постојеће Д3 уређаје за ЕОН уређаје? Колико ће се добијати ЕОН уређаја по претплатничком уговору?
Има ту још лепих питања.
Мислим, мени тренутно није толико битно, јер имам Beelink GT1 ultimate андроид бокс на коме је ЕОН за андроид ТВ инсталиран, али за други ТВ и неки каснији трећи...

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Sa novim STB će da krene i DRM zaštita EON stream-a pa čak i da dozvole da snimiš nešto reprodukcija će moći samo na tom STB tako da slaba valjda za potrebe "arhiviranja" . Šta ne stigneš da pogledaš za 7 dana od emitovanja verovatno nećeš gledati ni 30 dana kasnije ;)

A čisto sumjam da će "lider u regionu" da ponudi "cloud DVR" funkcionalnost.

Sutra je zvanican info oko novih EON paketa. Sve ce biti jasno.

EON TV PAKET 1
Start
TV Unazad
United Media
AXN now
EON 1/3
EON SMART TV
23,90

EON TV PAKET 2
Osnovni
CineStar Premiere HD
TV Unazad
United Media, AXN now
Pickbox i Cinestar Premiere OD
EON 1/3
EON SMART TV
29,90

EON TV PAKET 3
Prošireni
CineStar Premiere HD, Pink paket, HBO
Premium, Arena Sport SD
TV Unazad
United Media, AXN now, Zauder
Pickbox i Cinestar Premiere OD
HBO OD
EON 1/3
EON SMART TV
44,90

Priključna taksa 80
Mjesečna renta 5
Minimalni period korištenja STB uređaja je 12 ili 24 mjeseca.
EON STB daje se Pretplatniku na korištenje a predstavlja trajno vlasništvo Telemacha, te se Pretplatnik obavezuje
da isti vrati po prestanku pretplatničkog Ugovora u ispravnom stanju ili ukoliko to nije moguće, da nadoknadi
njegovu protuvrijednost u skladu s iznosima datim u sljedećoj tabeli:
EON STB JEDNOKRATNA CIJENA
U KM
EON STB 189

Tako je u Bosni. Cene su u km,podelite sa dva i imacete cenu u e

I još jedno pitanje za njih - hoće li biti Superseta i sa ovim paketima ili će se prelaskom na njih izgubiti Superset pogodnosti (tipa HBO paket uz sadašnji gold extra i dodaci za Telenor paket)!?

Inače kada bih kao u BiH imao u paketu i Arenu sport odmah bih potpisao novi ugovor...

Poslednja izmena:
@Dodatak kakve veze ima nuznost hevc sa 4K?
h264 podrzava 4K HDR ...

Ako je tacna tehnicka specifikacija boxa, ima bcm7268 koji ne podrzava h265. Najgore je sto ne mozes na broadcom sajtu naci detalje soca, ali nije izlistan u hevc compatible. Zato ima DVBc podrsku ...

Pretpostavljam da hoće da kaže da neće biti h265 u sbb ponudi bar još neko vreme... i ne cudi me, ukidanjem analogije dobiće dovoljno frekvencija u kablu da neće znati šta će s njima u koristeći h264 enkoding... a već imaju svu potrebnu opremu, zasto bi ulagali bespotrebno u nešto novo?

@Dodatak kakve veze ima nuznost hevc sa 4K?
h264 podrzava 4K HDR ...

Ako je tacna tehnicka specifikacija boxa, ima bcm7268 koji ne podrzava h265. Najgore je sto ne mozes na broadcom sajtu naci detalje soca, ali nije izlistan u hevc compatible. Zato ima DVBc podrsku ...

Nadji mi nekog provajdera u svetu koji za 2160p koristi h.264. Verovatno ima ali je to jako retko.

4k i HEVC u broadcast svetu se podrazumeva. A drugo, vec testiraju na DVB-C kanal u HEVC. Zasto ga testiraju ako nemaju korisnicku opremu za njega?

Cekamo sutra Sbb ponudu za EON Box pakete!!

SK 4K, na kojem će već od oktobra moći da se prate prvi prenosi: 21. oktobra Formula 1 Usa Grand Pri i 28. oktobra utakmica La Lige Barcelona – Real Madrid. Sve nove funkcionalnosti, veći izbor naslova i kanala i još veće brzine interneta, biće dio novih EON paketa, koji su dostupni već od 18. oktobra.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ma kakav 4k, hoće li biti 60fps nešto? [emoji23]

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

bcb4a5c0f9fcf9375dae2b344945cb38.jpg

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Vrh Dno