Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Pa kako sam ja ovo razumeo,jel vise se ne ceka po 25 do 30 dana proizvod nego nedelju dana ?

Poslano sa mog Mi A1 koristeći Tapatalk

Drugari,
narucio sam 4-5 stvari sa ali express-a majica mi je prvo stigla pre desetak dana i nisam platio nista, ni postarinu ni carinu postaru koji je doneo, nakon toga mi je juce stigla fotrola za klinca i postar mi je naplatio 400 dinara i sam je naglasio da je carina. Da li se ovo i vama desava?
Trebalo bi uskoro da stigne i jedan duks i jedan privezak pa cu da vidim za to da li ce da mi se naplati carina, kakva god carina za proizvod od 9e.

Naplatio je pdv, carina se naplaćuje za robu iznad 50e vrednost. Dobije se papir na kome piše šta je naplaćeno i 150 din preko toga se plaća pošti/carini za donošenje i otvaranje pošiljke (za ovo ne daju papir, što je glupost). Ako ti poštar nije dao nikakav papir/deklaraciju o naplati pdv-a, možda je uzeo pare za sebe. Bez obzira, ako je futrola tu oko 10e bila, naplaćeno je kako treba.

Pa kako sam ja ovo razumeo,jel vise se ne ceka po 25 do 30 dana proizvod nego nedelju dana ?

Čeka se isto, 20-30-40 dana.

Poslednja izmena:
Pa ja vidim kazu ja narucio juce stiglo danas,pa mi nesto nemoguce.A hvala na odgovoru [emoji3]

Aha hvala na odgovoru,nisam do sada porucivao. Nisam ni znao da ce paketi da stizu razlicito iako sam porucio sve odjednom.

meni kinezi salju a i pomera se na trakingu tako da izgleda ne smeta nista praznik

Gde ima Xiaomi TV box najpovoljnije?

meni kinezi salju a i pomera se na trakingu tako da izgleda ne smeta nista praznik

Ma i meni je krenuo paket ali sam svejedno poceo da narucujem iz Engleske. Ima ljudi na ebay salju i za 200-300 dinara, a ponuda je ipak kvalitetnija od onoga sto prodaju na Aliju. Najbitnije, iz UK stigne za 7 dana max, dok iz Kine je minimum desetak dana mada zna i nekad za manje ali bas retko.

Na primer, merkam 3d stampac. Na Aliju slanje 80 dolara minimum. Na ebay slanje free...

Za sve ove godine sa alija mi je stiglo svega par stvari za desetak dana... Prosek je manje više mesec dana...kad stigne za 3 nedelje to još računam u brzo...užasno su spori...

Meni u proseku putuje oko 15-20 dana...retko kad predje 3. nedelju,a mozda 2-3 puta sam cekao nesto vise od mesec

Poslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka

meni skoro uvek 20-30 dana a nekada ode i na 35, ali uvek racunam tu mesec dana pa +- 5 dana

I kod mene u nekom proseku do 30 dana max

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Narucio sam jedan artikal, sa shippingom od 10$, Visa kart. uplata prosla, posto prodavac ne salje vec 5-6 dana niti odgovara na poruke, a taj artikal ima u jos deset prodavnica, ako cancel-ujem order da li gubim nesto? deo novca?

kad nešto naručuješ gledaj koliko prodavac ima rok da nešto pošalje, ponekad je to i desetak dana...on se u principu ogradio na taj način...nećeš ništa izgubiti, ali je pitanje da li ćeš nešto dobiti...kad uradiš cancel prodavac može da te odbije jer ima još fore da ti stvar pošalje, a ponekad pošalju odmah nakon što uradiš cancel...postoji i najgora varijanta, ti uradiš cancel a on kao pošalje, ali zapravo nema robu, tu ćeš malo da gubiš vreme...

ukratko, ako ti ne gori pod nogama ispoštuj rok za slanje...možda čak stigne i brže nego od nekog drugog ko će ti poslati odmah...

Hvala ti, evo on u medjuvremenu poslao. Obicna futrola ne znam sto je toliko smarao, ranije su mi uvek slali bukvalno odma' istog dana.

nije uvek tako...u poslednje vreme sve češće najbolju ponudu nađem kod onih koji imaju rok od 10 dana da pošalju robu...i često je pošalju devetog ili desetog dana, ponekad i nekoliko sati pre isteka roka...

Primetio sam da mi poslednjih par porudzbina (njih jedno 3-4), porucene u prediodu od aprila do avgusta, nisu stigle. Nema tracking-a, to su sve sitnice od po dolar, dva. Destinacija Beograd. Generalno, jel neko ima slicno iskustvo posiljke ne stizu redovno u poslednjih, eto, 6-7 meseci?

Poslednja izmena:
Valja, ako znas baratati s tim, ima drugar, al brljavi, samo pocetni meni na engleskom pa posle kineski, al malo cackas pa naucis napamet gde treba uci. Btw. i kilometrazu moze da menja.

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Otvorio sam dispute za decji smartwatch - posto mi deluje da sat moze daljinski da se "dotera da radi"*, jer ne uspeva da se poveze na njihov server, a radi - ima mrezu - da li da porukama pokusam da nateram Kineze da se pozabave "daljinskom podrskom" ili je dispute dovoljan?

*(pre mesec dana narucio sam drugi, slabiji model (od drugog prodavca), koji se u medjuvremenu razbio - ali takodje u pocetku dan-dva nije hteo da radi kako treba, pa je samo od sebe sve proradilo - pretpostavljam tako sto su ga Kinezi registrovali na serveru i poslali mu komande za konfiguraciju.)

Primetio sam da mi poslednjih par porudzbina (njih jedno 3-4), porucene u prediodu od aprila do avgusta, nisu stigle. Nema tracking-a, to su sve sitnice od po dolar, dva. Destinacija Beograd. Generalno, jel neko ima slicno iskustvo posiljke ne stizu redovno u poslednjih, eto, 6-7 meseci?

Meni 2 pošiljke, isto sitnice od dolar, dva. pre toga su sve stigle.

postoje za noževe neki propisi o dužini sečiva, edc noževi imaju manja zato i mogu da prođu...trebalo bi pogledati zakon, znam da sam gledao za sebe kad sam naručivao edc noževe ali više se ne sećam koji je zakon u pitanju :) googlajte malo...

Hvala obojici za odgovore. Poslao sam mail carini i dobio od njih odgovor za 30 minuta. S obzirom na količinu posla koji imaju to je fantastično.
"Poštovani, Imate pravo na uvoz kuhinjskih noževa uz placanje carinskih dažbina."

Salju li powerbankove, znam da nisu slali prije god-dve?

Sent from my E6653 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno