Šta je novo?

Pocophone, Mate 20 lite, ili U11?

radashin

Čuven
Učlanjen(a)
20.08.2010
Poena
695
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Koji uređaj je po vama najbolji za uloženi novac?

U11. Flagship je ipak flagship + stock Android + najbolja kamera.

Sent from my Pixel using Tapatalk

Poco je najbolji za ulozen novac, tu nema diskusije.

U11 ima bolju kameru, izradu, ekran i verovatno zvuk, Poco ima bolji chipset, daleko bolju bateriju, imace bolju podrsku, kako za stock, tako za custom romove.

Sto se prednje strane tice, Poco ima dosta bolji STB, slicna je velicina, a prilicno veci ekran na Poco-u. Zavisi od tebe da li volis vise 18:9 ili 16:9, meni je 18:9 odnos stranica dosta lepsi.

Poslednja izmena:
Mate 20 Lite otpada,nije uopše za uporediti sa ta dva telefona.

Gore je sve navedeno od prednosti mana Poco i U11.
Ja sam uzeo Poco ,tako da bi opet išao na njega.

Послато са POCOPHONE F1 уз помоћ Тапатока

Brine me samo baterija na U11, imam One M9, pa bih nešto jače. Još jedan mogući problem, godinama se družim sa HTC (M7, 8, 9), te ne znam kako će mi pasovati Poco Loco [emoji1]

Pa dosta se razlikuje UI i iskustvo izmedju Sense i MiUI. Ako si navikao na HTC ui, mozda je bolje da ostanes na njemu.

Oba telefona imaju svoje prednosti ili mane, zavisi sta je tebi bitnije. Poco ima dosta bolju autonomiju svakako.

Gledajuci nove telefone, U11 najjeftiniji na oglasima, sa garancijom, je 410e i to od lika sa 5 ocena od kojih je jedna negativna. 90e je razlika u odnosu na Poco, dobija se bolja kamera, ekran, zvuk i izrada, a na strani Poco-a je chipset, autonomija i 2GB memorije vise.

Da su cena i garancija slicni, pa da se i moze reci da je HTC bolji izbor, ovako i ne znam bas. Za ~400e novi, sa garancijom, idu Mi 8 i Mi Mix 2S.

U11 je svakako odlican fon, zavisi samo po kojoj ceni moze da se nabavi..

Poslednja izmena:
Pritom je baterija na U11 daleko od loše, zahtevnim korisnicima sigurno izgura dan, a onim manje zahtevnim i 1,5–2, pričam iz ličnog iskustva. Odlično optimizovan telefon, kupio bih ga opet, žao mi samo što sam se toliko premišljao i nisam ga kupio i ranije. :)

Nema poco šta da traži pored u11. Ne čini telefon samo baterija i čip, već celokupan paket, a tu je u11 par koplja ispred prehajpovanog poco-a.

Zavisi kome je sta najbitnije. Meni su baterija i veliki ekran najbitniji, svakako bih isao na poco. Sto se kamere tice ne bi trebalo da je na poco f1 bitno losija, a i da jeste, kad se sve uzme u obzir, ko sto ti rece celokupan paket, tu su negde, a poko je 100 evra jeftiniji. Rekao bih da mnogi hejtuju poco bas iz razloga sto je suvise dobar i ima najjaci cipset za 300e pa mu nalaze glupe mane tipa da izgleda ko digitron, da je plastican, ruzan, da se ruzno zove, ruzna budzevina od softvera, kinez i slicno. Imam jednog druga koji ima iphone 6 i tvrdi da je njegov iphone isto tako "celokupno gledajuci" bolji od "kinezare" tipa poco f1, sto je naravno velika glupost. Po mom misljenu poco f1 i izgleda bolje od u11 jer u11 izgleda zastarelo sa tim ekranom 16:9 koji zauzima samo 71% povrsine.

Oko 350e košta u11 na kp. O dizajnu ne treba previše diskutovati ali bezvezni-ogavni noč koji ničemu ne služi nikako ne može da izgleda bolje od 16:9 ekrana sa malo većim bezelima. Nemam ja ništa protiv poco-a ali bzv se toliko gura u prvi plan samo zbog čipa. Sramota je uopšte porediti kameru na poco i u11.

Oko 350e košta u11 na kp. O dizajnu ne treba previše diskutovati ali bezvezni-ogavni noč koji ničemu ne služi nikako ne može da izgleda bolje od 16:9 ekrana sa malo većim bezelima. Nemam ja ništa protiv poco-a ali bzv se toliko gura u prvi plan samo zbog čipa. Sramota je uopšte porediti kameru na poco i u11.

Ma kaki. Lepsi poko ferari crveni. U11 je za moj ukus suvise kicast i fensi, vise mi je za zene, prosto sjaji ko nakit neki. Ovako ferari crveni poko taman dodje na umereno moderan i fensi.:D Koliko ja znam kamera na u11 nije neki full frame senzor il bar inc nego isto pismoljak ko i na poko, tako da nije bas sramota porediti te maljusne senzorcice IMX363 f/1.9 i IMX362 f/1.7.

Ok, 350 evri, ali opet stoji da su ukupno gledajuci isti, i da sve zavisi kome je sta bitinije. Meni je recimo osim baterije i velikog ekrana bitan i zvuk u slusalicama, pa ako je na u11 mnogo bolji zvuk isao bih mozda na njega. Kamera mi nebitna i izgled nebitan, al mi stvarno mnogo lepsi poko.

Valjda se radashin nece ljutiti :) da postavim ovde jedno pitanje da ne bih otvarao novu temu. Trebam da uzmem neki fon kod operatera pa se dvoumim izmedju U11 i A8(2018)...

Dakle, sta je bolje?

Valjda se radashin nece ljutiti :) da postavim ovde jedno pitanje da ne bih otvarao novu temu. Trebam da uzmem neki fon kod operatera pa se dvoumim izmedju U11 i A8(2018)...

Dakle, sta je bolje?
Pa nisu ista klasa. To će ti svi reći. Nije los A8, jer ima bolji odnos ekrana sa "mesom" okolo ekrana, ali je ipak srednja klasa. Sa druge strane u11 ti je top model te kompanije, ali malo stariji. Sve se svodi na lične afinitete. Opet ekrani se razlikuju AMOLED vs IPS itd... ima već dosta sličnih tema, a najbolje će ti ljudi savetovati, ako kažeš kako koristiš telefon.

Sent from my Moto Z (2) using Tapatalk

Dakle, sta je bolje?

Tu nema poredjenja, daleko bolji U11. I kamera je ocajna na a8 2018. Ja testirao bolja kamera na praistorijskom galaxy s4, pogotovo video snimanje koje izgleda kao kompresovan 720p, smece od autofokus-a, zvuk na snimcima isto ocajan, itd. Ocekivao sam da je bar ta kamera ok, da ne pominjem slab cipset, itd. Realno ne vredi ni 150e, malo se cena spustila sad. Bilo bi ok da je 180-200e, ajd samo zbog amoled ekrana. Galaxy s5 mi je bio poslednji Samsung koji sam imao, od tad vise nikad Samsung. Preskupi za to sto nude. Realno sad kad vratim film u proslost tadasnji flagship xiaomi mi4 je bio daleko bolji od s5, a bio duplo jeftiniji. S5 je stvarno izgledao kao deciji plasticni digitron u odnosu na mi4, a i ta zadnja kamera na mi4 je bila korektna u odnosu na s5, prednja bolja na mi4, vise rama, memorije, itd.
https://www.youtube.com/watch?v=_ZFmg8hA1Bg

Mi8 isto ima prednosti i mana u odnosu na poco f1. Mislim da ipak poko nudi najvise za 300 evri.

S5 je najgori telefon koji je Samsung napravio. Hardverski i softverski. Od S6 su se znatno poboljšali. Mogao si im dati još neku šansu.[emoji1]

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ma jok, telefoni brzo napreduju i kroz 4 godine cemo opet skontati da su sadasnji Xiaomi flegsipovi (mi8/poco f1) i Samsung flegsipovi (s9/note 9) bili isti (ili jako blizu) i da nije bilo vredno velike doplate za nesto najbolje u tom trenutku. :) Sad se prednosti Samsunga preuvelicavaju (npr: kamera je bolja sto puta, zvuk je bolji 300 puta, ekran je bolji milion puta, dizajn je bolji bar duplo, itd.). :)

Dobar je Šomika, ja ga volim i koristim. Svakoj normalnoj osobi je sasvim dovoljan recimo Redmi 5 plus od 150 jura. Ima veliki i lep ekran, brzo radi, ima sve što ti treba, kamera pristojna, u suštini ti na telefonu ni ne treba bolja. Ali, ako uzmeš u obzir većinu kojoj je telefon igračka, statusni simbol ili jednostavno žele sve naj, onda dolazimo do toga da se zagleda svaka sitnica, preko izrade i dizajna kućišta(Mix je vrhunski, ali nije full pack) do dizajna interfejsa. E tu Kinezi sa svojim brendovima još uvek nisu na nivou najjačih igrača. Samo izradu kada pogledaš, najsitnije detalje, vidi se da to još nije to u potpunosti. Isto je i sa interfejsom. Malko su napredovali sa MIUI 10, ali još uvek to nije to. O softveru kamere da ne pričam, čemer, to mi nikako nije jasno.[emoji1787]
Ja poredim sa Samsungom(matori S7e), mada verujem da je tako i u poredjenju sa Jabukom i HTC-om npr.
E sad, što se tiče samog rada uredjaja, brzine, stabilnosti, fluidnosti i upeglanosti sistema, to su doktorirali, kroz celu gamu proizvoda.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Sto se mene tice, MiUI je svetlosnu godinu ispred Emui i TW/SE, kako po brzini, tako po podrsci i ne-usporavanju nakon nekog vremena. To se najbolje vidi na midrange uredjajima, Redmi Note 4 3/16 radi 5 puta bolje od P9 Lite, Honor 8 Lite, J7 2017, a hardver je gotovo identican.

Nije za poredjenje sa HTC/Sony/Google ili Android One programom, jer se sistemi dosta razlikuju, svaki ima svoje prednosti i mane.

Poslednja izmena:
Svakoj normalnoj osobi je sasvim dovoljan recimo Redmi 5 plus od 150 jura. Ima veliki i lep ekran, brzo radi, ima sve što ti treba, kamera pristojna, u suštini ti na telefonu ni ne treba bolja.
Pa da u normalnom radu nema neke razlike izmedju budzet snapdragona 625/636 i 845. I 3gb rama je sasvim dovoljno. Snap 845 ima poente samo za igrice, mada dobrih 3d igrica za Android i nema. Jedino moze biti koristan za neke emulatore tipa Dolphin-tu je povelika razlika i izmedju 835 i 845. Ja i svi koje znam igraju samo neke 2d igre na telefonu, a te 3d igre se koriste samo za test kad se kupi nov telefon da se vidi dal je stvarno brzi od prethodnog i posle se obrisu. :) Budzet kamerice su isto sasvim dovoljne, pogotovo preko dana, a uvece kad bi bila prilika za slikanje sam ionako pijan pa necu ispasti dobro na slici. I bolje je da se ne vide. :D

Naravno da ima razlike u radu između snap 625 i 835 npr. To ako ti ne primećuješ ne znači da ne postoji. Ja ih koristim svakog dana i naravno da mogu da primetim razliku. Od brzine otvaranja app pa do animacija. Sam post processing slika npr nije isti... Tako da i te kako ima razlike...

Ima, ali pri normalnoj upotrebi nema.
To što aplikaciju otvori pola sekunde sporije je apsolutno irelevantno. Uvek sam kod sebe imao barem jedan flegsip i tvrdim da nikome apsolutno nije potreban bolji telefon od RN4. Kome treba dobra fotografija, neka kupi fotoaprat, cak i oni od 100 jura prave bolje fotografije od najskupljeg telefona. Ko još radi zahtevne grafičke i ostale procese na telefonu, pa da mu treba bolji cpu i gpu? 99.99 posto ljudi koji imaju te skupe telefone sa naj specifikacijama, koriste samo za društvene mreze, minimum poziva i po koju fotku. Ne računam ljude koji posećuju ovakve i slične forume, oni su u promilima, ako ne i manje.
Dalje da ne pišem, napisao sam u prethodnom postu.

Naravno da ima razlike u radu između snap 625 i 835 npr. To ako ti ne primećuješ ne znači da ne postoji. Ja ih koristim svakog dana i naravno da mogu da primetim razliku. Od brzine otvaranja app pa do animacija. Sam post processing slika npr nije isti... Tako da i te kako ima razlike...

Primecujem i ja razliku, ali ta razlika nije velika kao sto bi pokazali sinteticki testovi. Radi i kod druga rn3pro sa snap 650 dovoljno brzo, nista sto bi oku smetalo kad saltam po netu da nesto secka, ili ne daj boze zivcima sto se nesto sporo otvara.:) Ja telefon koristim ionako sat/sat i po dnevo, malo proverim mejlove pre ustajanja, pred spavanje ga malo cackam i to je to. Za te potrebe dohvatim tablet ili neki smartphone (zavisi koji ima baterije). Nekad koristim i krsic od motorolice c, malo ona secka i ima najgori ekran koji sam video ali odradi posao. Za pozive i poruke koristim dumb phone jer baterija traje dugo. Dump phone uvek nosim sa sobom, smartphone cesto ostaje kuci.

Pre sam i ja kupovao najskuplji i najbolji telefon, sad kupujem samo malo vise od onog sto mi realno treba. Nikakav statusni simbol u telefonu ja ne vidim, niti mi ko zaviruje u telefon da vidi koji je. Valjda sam stariji, u srednjoj i ajd na faksu smo pomalo i zavirivali jedni drugima u telefone, a sad ne. Realno i ti lepsi i sa boljim kvalitetom izrade metal/keramika kad se stave u silikon dodju na isto ko i ovi plasticni.

Nije jak chipset samo brzina otvaranja aplikacija i gaming/cpu taskovi, pri multitaskingu je primetna razlika izmedju chipseta koji u CPU delu ima samo A53 jezgra i bilo kog koji ima A73/A75 kao sto su SD 636, SD 835, SD 845, itd.. Veca je razlika izmedju SD 625 i SD 636, nego izmedju SD 636 i SD 845, sto se tice realnog rada, iako sintetika pokazuje drugacije, mada zavisi i od brzine interne memorije..

Oseti se slabost A53 jezgara ako dosta aplikacija rade u pozadini. Koliko ce ko primetiti razliku, zavisi od osobe.

S druge strane, efikasnost SD 625, a pogotovo SD 450 koji je isti chip, sa nesto nizim CPU klokom, je neverovatna :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno