- Učlanjen(a)
- 24.05.2004
- Poena
- 955
Moja oprema
- Mobilni telefon
- Huawei P30
Koje kapsule su se najbolje pokazale za refil, moze neki link ovde ili na pm, kao i kojom kafom punite? Ja najcesce pijem cortado, ako je nekom orjentacija...
Obavezno uzmi neke koje imaju još i dodatnu mrežicu koja se stavi i iznad kafe. Spominju ih ovde u temi.
Bez te mrežice, kafa se ne ekstrahuje ravnomerno iz kapsule. Imao sam slučajeve, otvorim iskorišćenu refil kapsulu, i jasno vidim da je mlaz vode oduvao kafu u stranu, te najvećim delom iz mlaznice aparata, išao direktno ka otvoru kapsule.
Moje prve refil kapsule nisu to imale, te sam se nešto njakao praveći takvu "pokrivku" od alu folije, i znatno se popravi ukus kafe. Pogotovo se ujednači na više pravljenja (što nije bio slučaj bez pokrivke). Ali je suviše njakanje praviti to kada već ima kapsula sa mrežicom.
BTW, originalne DG kapsule za kafu, te jednokratne, na izlazu imaju ventil koji u početku stoji zatvoren, te sačeka da se u kapsuli poveća pritisak. Tak tada ventil na vrhu kapsule otvara i pušta kafu da krene.
Refil kapsule ovo ne mogu da emuliraju. Ne znam koliko utiče na ukus kafe, jer ne mogu probati istu kafu pod istim uslovima, sa i bez nadpritisnog ventila.
Poslednja izmena: