ako ti je linija dovoljno dobra da IPTV ne smanjuje brzinu neta, ne moras ih gasiti. ja moja dva nikad ne gasim.
Sent from Galaxy S8
Ne znam sta je u pitanju ali nesto smanjuje ali mislim da ne smanjuje TV.
Kada sam uzeo opremu u poslovnici su mi rekli da verovatno nece istog dana da mi povecaju brzinu sa 10 mb/s na 50 , zavisi kad ce tehnicari da izadju na teren.Tom prilikom sam zatrazio dodatni STB uredjaj. Dosao kuci, testiram sa starim netom strim u HD na netu i MTS tv na drugoj strani radi prefektno, gledam CZ-Napoli. Skidam torrrente i gledam TV , ma prefekcija kako radi.
Sutra nestaje mi net izlazim na terasu i vidim tehnicari su kod stanice ( vidim stanicu sa terase vazdusnim putem ako ima 50m a mozda i manje). Nakon sto su ti tehnicari cackali i aktivirali 50 mb/s ( to mi je kasnije potvrdio i operator da je tog dana aktivirano) internet katastrofa radi, ne mogu da gledam strimove, stranice se losije otvaraju na speedtestu mi prikazuje 10mb/s , pa i manje. Par puta je pokazali 25 mb/s ali opet je sa tih 25 mb/s gore nego sa prethodnih 10, ne mogu strimovi da se gledaju, stranice se lose otvaraju. Ping je 15-20 ms.
Da li neko zna sta moze da bude u pitanju ? Znam da se ovde radio neko testiranje mreze da li moze da podrzi, ja sam nub, pa ne znam kako to ide.
Da li mozete nekako da mi pomognete, znaci dok ovi nisu cackali radilo je prefektno, inace televizija radi ok.I kad se ugasi TV, internet isto brljavi, nista se ne poboljsava.