Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Je li to definitivno? Sto se mene tice, drago mi je da je odlozen, taman da dodje sa SD855, ultrasonicnim FP, 5g i ostalim sitnicama.
Sto se tice N7+ naslednika, ne svidja mi se sto ce imati manji ekran, ali 0.1" nije strasno. SD710 je sasvim dovoljan za one koji ne igraju zahtevne 3d igrice.
Pozdrav svima. Interesuje me da li je neko stavljao ono 2.5 D staklo...ili 3 D sto ima da se kupi kod nas sa crnim okvirom? Uzeo sam na slepo neku Teracell i dobio sam staklo koje je kao za ekran od 5 inca a ne 6...mnogo nezasticenog prostora ima.
Pozdrav svima. Interesuje me da li je neko stavljao ono 2.5 D staklo...ili 3 D sto ima da se kupi kod nas sa crnim okvirom? Uzeo sam na slepo neku Teracell i dobio sam staklo koje je kao za ekran od 5 inca a ne 6...mnogo nezasticenog prostora ima.
Kada otvorim neku stranicu gde je pozadina bela pri dnu ekrana boja prelazi u zuckastu, malo i sa strana, dok je pri vrhu belja... Da li je neko primetio nesto slicno? Da li je prosto uradjen takav ekran ili je nesto drugo u pitanju? Telefon je uzet u mts-u pre dva dana.
Nisam primecivao to, a battery drain preko noci je sigurno neka app, ja sam ga pre neko vece napunio na 100 i skinuo sa punjaca oko 00.30 i ujutru u 08.15 je imao 98%
Odakle ti to? Itekako moze da pravi razliku i na IPS/(AM)VA samo sto zavisi i od implementacije proizvodjaca, bilo je primera da neki omoguce sRGB ali sa relativno losim efektom.
Nisam primecivao to, a battery drain preko noci je sigurno neka app, ja sam ga pre neko vece napunio na 100 i skinuo sa punjaca oko 00.30 i ujutru u 08.15 je imao 98%
Odakle ti to? Itekako moze da pravi razliku i na IPS/(AM)VA samo sto zavisi i od implementacije proizvodjaca, bilo je primera da neki omoguce sRGB ali sa relativno losim efektom.
Pa to sto ti nisi video/probao sRGB na IPS/VA panelima koji radi ne znaci da ta opcija ne postoji Slabo ti je to licno iskustvo.
To sto razni cajnadroidi nemaju tu opciju ili je implementacija fejk ne znaci da ne postoji na IPS-u (svasta). Konkretno vecina novijih sony-a ima sRGB mod (uzmi probaj i videces da itekako radi), kalibracija je primetno bolja od fabricke s tim sto ce vecina korisnika pre izabrati neki drugi mod a ne sRGB, kao sto mnogi rade i na Samsungu. Ipak najbolju kalibraciju (basic/sRGB) imaju najnoviji super amoledi sto ne zavisi toliko od panela koliko od namere proizvodjaca da isporuci displej sa takvom kalibracijom.
A to sto danas neki IPS/VA monitori od samo 15-20k din imaju bolju kalibraciju (sRGB) od velike vecina stock displeja smartfona je samo dokaz da se prikaz displeja telefona prilagodjava zeljama masovnih konzumenata odnosno zahtevima da IPS glume stare, prenapucane amolede. Ipak, neki proizvodjaci omoguce sRGB, WB(RGB) slajdere ili predefinisane profile (samsung, sony) pa svako moze da bira prikaz kakav zeli.
Ma nema to veze sa tipom ekrana nego da li je proizvođač osposobio tu opciju da radi. I s8 ima srgb switch u dev options ali ne radi ništa, koriste se oni Samsung modovi u settings / display.