Hvala na odgovorima, evo sad naspavaniji i odmorniji vidim da pise to sve lepo i na sajtu, u Dodatnim informacijama..
Ajmo dalje sa utiskom. Kao neko ko se premislja koji net da uzme, nadam se da ne brkam "tredove".
Bas sam dosta citao ovde po forumu, pa ne bih sad ja ko "novajlija" da otvaram nove tredove i das pravim nesto prepametan.
Vip KN sam bio u mogucnosti da probam na 24h, radi pristojno.
Mene medjutim brine, a i ne odgovara mi, sto za moju lokaciju moze samo najnizi paket (10Mbps) da se uzme uopste.
Telenor, koliko vidim, nema tu opciju da isprobas na adresi 24h Knet.
Kada pogledam na Telenorovu mapu pokrivenosti sa 4G signalom, za tu adresu (NS je u pitnju) sve je "u fulu", ali tako je bilo i sa Vipom, a oni se u startu "ogradjuju" samo za najmanji paket kada odes kod njih.
Telenor je trenutno malo skuplji, ali ako bolje radi, to nije (meni bar) problem, samo nema mogucnosti za probu.
Video sam da ovde na forumu ima i tred na kome ljudi proveravaju 4g mape pokrivenosti, bazne stanice, jacine signala.... sve je to super i za pohvalu, ali meni ne pada na pamet da sad ja nekog cimam da to proverava za moju adresu konkretno.
Trenutno ja sam nisam u mogucnosti, nemam 4G uredjaj jos uvek, a i nisam na Telenoru.
Videh da ima i tred gde je covek lepo zamolio za savet koji mu je 4G net bolji, ali za konkretan slucaj (video striming cini me se da je njemu bio bitan zbog posla, pa net stalno i seli, adresa njemu ne znaci).
Nisam ovde nasao neki tred gde ljudi porede konkretno: uporedno 4G Kucne netove (MTS i nema to jos u ponudi?), cene, UO, ciji su ruteri kvaliteniji, cini mi se da je to sve bitno... Pa eto predloga ;D
Ovako "odokativno", meni se cini da Telenor Kucni internet ima dosta manje korisnika, sto moze da bude i prednost za sada.
Po ovom forumu to zakljucujem, vidim i da su poceli godinu dana skoro posle Vipa sa uslugom, mnoogo manje je komentara na Telenorovom KN tredu, a i ne ubijaju sa reklamom trenutno kao Vip.
Ako sam ja dobro "pohvatao" koji su sve faktori bitni za 4G Kucni Net (pokrivenost, jacina 4G, bazne stanice i broj prikljucaka po baznoj stanici), za sada naginjem vise ka Telenoru.
Samo jos da ima i ta mogucnost provere na 24h..