Šta je novo?

Xiaomi Pocophone F1 (Gcam prvi post)

Kurajberu, ima neka tema na 'Z'... da li ziki ili zippi ili nešto treće slično, ali da me hebeš ne mogu da se setim imena koja bi trebala da pokazuje procente baterije... Negde sam na tjubu naleteo na taj info.

Jeste to sitnica, ali *mjau**mjau**mjau* navika je navika...

Dobro me je zagrejao ovaj telefon![emoji4] Ako neko zna da mi odgovori, kod Smiljane sa KP da li je (Global version)?
Neko je napisao da ce od sutra biti dostupan u Vip-u, moja zena ima ugovor postpejd nova 3 (bez uredjaja, sa popustom na pretplatu) koji istice 3 mesc. 2019 pa me interesuje da li je moguce potpisati sada novi ugovor tj. uzeti telefon uz Neo 2 tarifu?
Tako da sada njen LG G2 ode u zasluzenu penziju, ona dobije Huawei P10 a ja Poco F1[emoji16][emoji16].

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk
Moj zaključak je da je Pocophone f1 global verzija, Poco f1 je hindi...

Čekajte VIP ponude, sa njima nema greške da li ima B20 , da li je global itd..

P Smart

Ne znam, al nekako sam stekao utisak da su kvalitetniji uredjaji ovi id "svercera" nego ovi nasi "legalni"

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ne znam, al nekako sam stekao utisak da su kvalitetniji uredjaji ovi id "svercera" nego ovi nasi "legalni"

To mnogi kazu, i verovatno i jeste tako.
Ne znam bas za Xiaomi i njihove telefone, ali sto se tice laptopovoa dolazi najgora klasa kod nas, kada se kupuje legalno(win win, gigatron itd.) , licno sam se uverio u to. A i za telefone drugih proizvodjaca telefona svi kazu a je tako.

Potvrđujem za TV kod iste ekipe, konkretno za LG.

Sent from my 3310

Ne bih da budem isključiv i da tvrdim da je 100% tako, ali sam svojevremeno desetak dana zajedno imao Samsung Note 3 sa Telenora i sa oglasa od švercera. Ovaj sa Telenora je bio made in Vietnam, a ovaj drugi iz Kine. Imao sam utisak da je ovaj Kineski bio teži i nekako kvalitetnije urađan.

Ma to je javna tajna da dobijamo robu najlosijeg kvaliteta.

Da se javim samo :) inače Je l' uzimao neko neka stakla/folije? Kp vidim nema ništa još...

Sent from my Xiaomi Poco F1 using Tapatalk

Narucio sam ja pre neki dan stakla a od kineza ali ko zna kad ce stici.

Tapatalk from Poco loco

Edit: baterija stvarno ubija. Imam 4:15 sot i na 70% sam. Ovo ce mozda uspeti da gura i 2 dana s normalnim koriscenjem.

Poslednja izmena:
Sad sam provalio da ima dual 4g ako nekog zanima.
b95f360fe64eee2d346fc322e4e2f956.jpg

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

To si imao i na RN5, ne znam za A2 da li ima :)

Od one koja ti je primarna odnosno ona koju si označio za net.

Slike su odlične, kako god, i čuvajte prirodu Pirota i okoline! Divna je!!!

Inače, mala digresija... Ovo su telefoni za All Day Use a ne DSLR-i i ne vidim razlog tolikog lomljenja oko kamere. Jel radi? Radi... Slike su pristojne. Pa neće niko svadbu da tera sa ovim mobilnim kamericama, pobogu ljudi :(
Te GCam te ovo, te ono... Aman bre.
Koliko para-toliko i muzike ;)

Ako može bolje zašto ne bi stavio gcam?

Ako tebi ne treba kamera, to znači da ne treba svima?

Stavi Gcam pa probaj, čisti da vidiš jel može i malo bolje.

Inače slike odlične za ovaj cenovni rang. Lepo su skockali ovaj telefon.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Vidim da pricate o robi losijeg kvaliteta kod nas i to je 100% istina. Ja sam dosta pricao o tome, pravio i klipove, pa su me vredjali kojekakvi povezani sa velikim prodavnicama gde se taj skart prodaje.

Inace vidim da neko ceka da dodje telefon u vip, ali i kod njih su telefoni losiji. Mom komsiji se kvario Huawei P8 lite kao lud, 3 je promenio i on mu se pokvario, ali mu je na kraju ispao pa nije mogao vise da reklamira. Ja sam uzeo iPhone SE u vipu i radi odlicno, ali kada se na sto stavi UK model koji ima moj drug i ovaj moj CRO model, tacno se vidi koji je koji... Ista prica i za moj USA MacBook Pro i za CRO modele od raznih prijatelja.

Tako da me ne bi cudilo da se kod nas uvoze i neki Xiaomi telefoni koji su jedva prosli kontrolu kvaliteta.

Ono sto mi je bilo jako smesno je da je stranica MI Srbija objavila kako Xiaomi telefoni koji nisu kupljeni u ovlascenim radnjama cesto nisu original XD
Verovatno tako hoce da opravdaju sulude cene.

Ako može bolje zašto ne bi stavio gcam?

Ako tebi ne treba kamera, to znači da ne treba svima?
Nije da mi ne treba ali ti si 100% u pravu.
Što da ne proba ako može bolje.

Meni kamerica služi osnovno/povremenim potrebama i ne pridajem joj toliku pažnju, ali kupovina telefona se svela na može/ne može GCam, ima/nema "stub" u slušalicama. Šta je sa osnovnim potrebama i funkcijama modela koji se kupuje?
Da li brzo radi, secka/ne secka GUI, baguje/ne baguje, čuje se/ne čuje se, baterija dobra/loša, ekran...
Možda sam blesav, ali meni je ovo bitnije od Gcam-a i zvuka u sluškama.

No, sve je stvar afiniteta.

P.S. Možda i ja oprobam GCam :d

Sad sam bio na VIP sajtu, pojavio se POCO...
Što se tiče kamere, vidim svi pominjete gcam... ja na mate 10 lite (koji dobija ćerka a ja vrv uzimama poco), koristim opencamera, piše na playstore-u da je to google-ova apk... i možete da vidite u temi za mate 10 lite poređenje dve slike koe sam postavio (nekoliko strana pred kraj teme). Open camera je odlična, ne treba ni root...

Jako dobra cena, pogotovo ako ti treba NEO 2 paket...
Dobijes i 2 godine prave garancije...

Moj alcatel prsao 2 meseca pred istek dvogodisnje garancije... promenili mi plocu i ekran... :)
Dobio skoro pa nov telefon :)

Super cena u Vipu, pogotovo uz Neo 4 mi odgovara, izadje 37.500,00 din. Sve mi se vise svidja ovaj Poco sto ga vise gledam, cini mi se da cu ga krajem godine uzeti, ili kp u zavisnosti od cene, ili u krajnjem slucaju Vip jer mi onda taman ide obnova ugovora, mada najradije bih od "madjara" ako se budem uklopio. Ajde ako ga neko uzme u Vipu neka baci koji ss testova, da vidimo ono osnovno bar, dali su skrtarili na memoriji i sl..

Sad sam bio na VIP sajtu, pojavio se POCO...
Što se tiče kamere, vidim svi pominjete gcam... ja na mate 10 lite (koji dobija ćerka a ja vrv uzimama poco), koristim opencamera, piše na playstore-u da je to google-ova apk... i možete da vidite u temi za mate 10 lite poređenje dve slike koe sam postavio (nekoliko strana pred kraj teme). Open camera je odlična, ne treba ni root...

Nemaju veze sa životom te kamere i GCam koji se pominje. Na Huawei ne može GCam. Odnosno može da se instalira na dosta modela, ali ne radi to zbog čega je bitna GCam, a to je HDR+ koji je ekskluziva trenutno samo za Pixel (nekada Nexus).

Super cena u Vipu, pogotovo uz Neo 4 mi odgovara, izadje 37.500,00 din.

Razlika uz NEO 4 tarifu sa telefonom i bez njega izadje 47.400 dinara (za plaćanje u ratama), za nove postpejd korisnike. Ne plaćaju pretplatu prvih 6 meseci ako ne uzimaju telefon.
Bez telefona je 18x1.400=25.200
Sa telefonom je 24x2.400=57.600+15.000 tel =72.600
Slično je i kod NEO2 i NEO6, oko 49.000 dinara je razlika sa telefonom.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno