Šta je novo?

Xiaomi Pocophone F1 (Gcam prvi post)

Hehe o ukusima ne treba raspravljati. Meni je telefon spreda prelep, prezaobljeni ćoškovi meni estetski nisu ružni već su nefunkcionalni, gubiš deo ekrana bezveze.
S druge strane, poklopac je prosek i izgleda mnogo ružnije/jeftinije od npr mi a1, ali je u svakom slučaju u futroli tako da je meni to skroz nebitno.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Nadam se da će estetika biti i ostati najveći problem ovog telefona.

Pitanje za vlasnike, da li ima seckanja u aplikacijama prilikom skrolovanja gore-dole?

Zašto bi bilo seckanja kad ima SD845 života ti :D

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Pa nije znao šta drugo da pita.
Evo, ja prodajem RedmiNote3Pro za 250€, radi savršeno, nema 'seckanja'.. inače jedina mana Poco F1 je upravo to 'seckanje' pri scroll-u.

Poslednja izmena:
Hehe o ukusima ne treba raspravljati. Meni je telefon spreda prelep, prezaobljeni ćoškovi meni estetski nisu ružni već su nefunkcionalni, gubiš deo ekrana bezveze.
S druge strane, poklopac je prosek i izgleda mnogo ružnije/jeftinije od npr mi a1, ali je u svakom slučaju u futroli tako da je meni to skroz nebitno.

Kakav je kvalitet plastike u odnosu na mi4c i generalno kompletna izrada u odnosu na njega?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Osim ako sistem nije teška lešina(a nije), ne, ništa ne treba da secne i zabode.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Na žalost, i moje iskustvo govori da je seckanje direktno povezano sa SoCom...
Promenio dosta telefona kao i svi ovde, i dosta različitih Android skinova, i uvek sam imao probleme samo kada je SoC relativno slab ili kada sam OS nakupi raznorazne gluposti tokom korišćenja, posebno po tome poznat nekadašnji TW...

P Smart

I ja sam ga naručio, ali mi stiže tek sledeće nedelje, prva tura je rasprodata

Kakav je kvalitet plastike u odnosu na mi4c i generalno kompletna izrada u odnosu na njega?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Mislim da je bolja izrada. Da se razumemo, ovo je vrhunski izrađen plastičan fon. Ništa ne krcka i u ruci baš deluje kvalitetno. E sada što plastika možda estetski ne izgleda high end kao metal ili staklo, to je druga priča. Ja na izradu nemam zamerki.

Iskreno, meni plastika pozati danas izgleda mnogo bolje nego juce. Stvarno, daleko od toga da je losa, jedino sto je plastika. Znaci, oseti se pod rukom ali dobra je, ne kliza toliko, ne ostaju otisci. Sve ima pluseve i minuse, oni su to uradili doduse da smanje troskove ali korektno je.
Sto se tice velikih lukova na ekranu dole... Pogledajte novi iPhone :d Vise to niko nece spomenuti. Definitivno potvrda onoga sto sam rekao da je dizajnersko resenje. Meni svakako ne smeta.

Nocas sam malo nastelovao Nova launcher, definitivno mi ovako vise odgovara. Nikako da sredim notifikacije kako mi odgovara, nervira me sto nemam bateriju u procentima i sto led dioda svetli samo belo. To ce mi baaaas bas nedostajati. NFC mi nista posebno ne nedostaje, koristio sam ga samo kad uparujem BT zvucnike sa telefonom ali to svejedno mogu i na drugi nacin. To je nesto sto meni smeta kod ovog fona ali fon je toliko dobar da nemam reci. Jos nisam probao igre ali ne sumnjam da ce to da sazvace kao nista.
Ko se razmislja dali da uzme fon ili ne neka ne trazi dalje uopste, suludo je dobra kupovina.

Tapatalk from Poco loco

Kako nema da se namesti da prikazuje bateriju u procentima? Ima na MIUI da se ukljuci to, osim ako nesto nije drugacije na Poco verziji.

Nadam se da će estetika biti i ostati najveći problem ovog telefona.

Pitanje za vlasnike, da li ima seckanja u aplikacijama prilikom skrolovanja gore-dole?

Taj problem je izrazen za EMUI(pojedine aplikacija tipa FB,TT..bas umeju da seckaju) imam M10P i to mi je bukvalno jedina mana. Sto se tice MIUI-a do sada nisam primetio da ima takav problem.

Kako nema da se namesti da prikazuje bateriju u procentima? Ima na MIUI da se ukljuci to, osim ako nesto nije drugacije na Poco verziji.
Gde?! Razvalio sam se trazeci to i ne mogu da iskopam nigde. Prosto mi je neverovatno da nema jer je najprostija opcija koju mislim da svi imaju.

A sto se tice led diode... Prosto ne znam jel HW ili SW i dal mi je gore da ustede par centi na diodu u boji ili da soctverski to nisu omogucili. Mislim, tu su ustedeli par centi verovatno :d

Tapatalk from Poco loco

Poslednja izmena:
Valjda ovde
a992854ede768c69ba12751b99e43940.jpg

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

Poslednja izmena:
Cekaj, to sto telefon ima SD845 znaci da nema apsolutno nikakve sanse da nesto secne/zabode i sl? Nisam to znao, mozda je ipak ovaj telefon vredan mnogo vise. :)
Ne znači. Pogle Damir Franca i Mi8 recenziju koji takođe ima sd845. Naravoučenije, džaba i najsavršeniji hardwer ako softver to ne prati i osakaćuje!

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Uključi u status baru da pokazuje. To je neki workaround dok ne ubace za status bar (verovatno zbog notcha su to izbacili ali sam čitao negde da će opcija biti vraćena).

Znaci mali je drugaciji MIUI na Poco, ali ubedjen sam da ce ubaciti to u sledecim update.

Ne brinem uopste za to, sredice ga fino sigurno.

Mislim da je bilo na nekoj prosloj strani ovde ili u mi 8 temi da moze da se skine neka tema, koja pokazuje procenat baterije... :)

Nema sumnje da će doraditi malo softver, zabo mi je par puta na Dropbox - u ali telefon stvarno leti. Imao sam i sa SD821 ali ovo je metak. Što se tiče zaobljenih uglova dole, navikavam se polako. A i stavio sam tamniji wallpaper koji pegla to dole bar na Home screen - u. [emoji4] Sada sam ga uporedio sa 5, kako on ima lepo i malo zaobljen ekran i izgleda elegantnije, tanji je s tim da mu kamera štrči ali je ista u zatvorenom prostoru za dva koplja bolja na Pocophone - u !

Poslednja izmena:
Ovo im je glavno ime sada, imace neverovatnu podrsku sasvim sigurno.
Nemojte da me pogresno razumete, nije to nesto katastrofalno, samo stvar navike. Imam to u zadnjih 8-9 godina sigurno na svim telefonima i nedostaje mi. To su sitnice ali takve sitnice znace.

Tapatalk from Poco loco

Odlicnu bateriju ima...tipa nekih 10% slabiju od RN5, sto je super...a opet, mnogo je mocniji telefon.. :)

Mogao si i da prepričas, dosta mi je što na poslu moram da slušam hindu engleski...

P Smart

Ovo im je glavno ime sada, imace neverovatnu podrsku sasvim sigurno.
Nemojte da me pogresno razumete, nije to nesto katastrofalno, samo stvar navike. Imam to u zadnjih 8-9 godina sigurno na svim telefonima i nedostaje mi. To su sitnice ali takve sitnice znace.

Tapatalk from Poco loco

Ja isto imam naviku da stoji u procentima, bas volim da imam to i bez toga mi je bas tesko.

Dobro me je zagrejao ovaj telefon![emoji4] Ako neko zna da mi odgovori, kod Smiljane sa KP da li je (Global version)?
Neko je napisao da ce od sutra biti dostupan u Vip-u, moja zena ima ugovor postpejd nova 3 (bez uredjaja, sa popustom na pretplatu) koji istice 3 mesc. 2019 pa me interesuje da li je moguce potpisati sada novi ugovor tj. uzeti telefon uz Neo 2 tarifu?
Tako da sada njen LG G2 ode u zasluzenu penziju, ona dobije Huawei P10 a ja Poco F1[emoji16][emoji16].

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno