Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
11.22.63 je dobra.
Who is America za svaku preporuku 🙂 Sacha je genije.

Good Behavior odlična druga sezona, bolja od prve. preporuka 7/10

Sent from my LG G7 ThinQ using Tapatalk

Strange things,
meni koji sam bio tinejdžer 80' godina, ova serija je prava poslastica.
Verno opisano vreme i ambijent a priča solidna.
Nadam se da će biti i 3. sezona.

Ajde da doprinesem u ocenama
s01 8/10
s02 8/10

Sent from my Note 4 using Tapatalk

Пошто видим да је давање оцена честа појава овде, не знам да ли је технички изводљиво и да ли би уопште било прихваћено од стране осталих на топику, да направимо неки систем гласања где би појединим серијама и сезонама давали оцене чијем збиру би могло да се лако приступи.

Ја само ово наглас размишљам, јел има можда неко, неку идеју, мислим ако уопште има смисла.

Imalo bi smisla.. s obzirom na bazu korisnika koji prate temu, da.
Ali je ideja utopijska s obzirom da je forum totalno zapusten, .. mnogo vaznijih funkicija nema ni u najavi.
Ne prozivam nikog, samo konstatujem ono sto vidim unazad 13 godina...valjda tako (ne) ide kada se radi volonterski

Poslednja izmena:
Gledao sam money heist sezonu 1 netflix varijanta, sad vidim da za sezonu 2 netflix varijanta nema prevoda.

Da li je neko nasao prevod, da li mogu samo da nastavim da gledam sezonu 2 u spanskoj varijanti?

Mayans MC - eh, kad ovako u pilotu odmah istresu sav siže plota, ne znam što da šipčim još 9 epizoda?

Počinje 5. Sezona The Flash. Jedva čekam.

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

Nesto si pobrkao, pocinje tek za mesec dana. Verovatno 10/09 umesto 09.10. :d
Mada je serija realno postala djubre kroz prethodne dve sezone. Definitivno mi najlosija CW superhero serija.

Sa druge strane, zavrsio Iron Fist Season 2. Poprilicno su se popravili u odnosu na prvu sezonu. Alice Eve (neocekivano) izdominirala u ulozi/ulogama.

Poslednja izmena:
Već duže vreme se razmišljam da li da počinjem sa serijom "Supernatural".
Vidim počinje 14. sezona i to mi je malo fascinantno, jer treba držati pažnju ljudima tolike godine.
Opet kad čitam osnovni zaplet, meh.

Nisam preterano zahtevan nego me interesuje vaše mišljenje, jer vidim da se dugo nije spominjala ovde.

Zabavna je jako, najviše je izvlaci Dean, ali ja sam batalio na mozda 5-oj sezoni...

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk

Već duže vreme se razmišljam da li da počinjem sa serijom "Supernatural".
Vidim počinje 14. sezona i to mi je malo fascinantno, jer treba držati pažnju ljudima tolike godine.
Opet kad čitam osnovni zaplet, meh.

Nisam preterano zahtevan nego me interesuje vaše mišljenje, jer vidim da se dugo nije spominjala ovde.

Ja sam stigao do polovine 5 sezone. "Braca" glume za 10-tku, Dejan (kako ga ja zovem) pogotovu. U prve 3 sezone je previse primetno da su sve epizode radjene po sablonu ali i pored toga je serija velika navlakusa. Ja sam jedva cekao da dodju 22:00 kada palim komp i gledam. Definitivno preporuka za sve da pogledaju koji vole natprirodne pojave.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Poslednja izmena:
Ja sam se odavno navukao na Supernatural....mada ima 2-3 sezone da su krš ali ovo što sam do sada odgledao (stigao do polovine 8 sezone) je odlična zabava.

Pogotovo kada se pojavi DJ Qualls u ulozi Gartha :d

^ cini mi se da tako nesto krece i veci pad kvaliteta i tek od 11. sezone je (ponovo) ok...

Ako se ne varama deo scenarista iz X-Files je radio na seriji (barem u prvim sezonama), samo sto je ceo ton serije dosta "laksi" tj sa vise humora - tako da otud verovatno i dopadljivost. Plus imaju prilicno lojalnu bazu fanova zato toliko dugo i traju ali me ne bi cudilo da uskoro stave klapnu...

Castle Rock kraj sezone ništa posebno...gubljenje vremena kao i cela sezona.
Očekivao sam mnogo,mnogo više....

^
Bukvalno nema nijedne dobre serije koje su izasle iz stiva S. Kinga. Setimo se The Mist, Under the Dome.......
A i sto se tice filmova on je prosao svoj zenit pre nekoliko decenija :d

Ameri vole Kinga i dalje, pa samo ova nova verzija It filma je zaradila 700mil $ !

Kinga je teško, gotovo nemoguće, preneti na platno. Srž njegovog stila je prodiranje u psihu pojedinaca, strukturu njihovih unutrašnjih nemira, njihove (i njegove lično) probleme sa svetom i okolinom, detalje koji se jednostavno ne mogu verno preslikati na platno. Tj. mogu, ali bi morali sadržati brdo unutrašnjih monologa i naracije, a to je jako teško izbalansirati tako da se zadrže tempo i nit filma.

Najbolje ekranizacije njegovih dela se upravo baziraju na naraciji i monologu, tu mislim na Bekstvo iz Šošenka, Zelenu Milju, Mizeri, Stand By Me..., ali postoji razlog zašto su baš ta dela dobro ekranizovana, a to je nešto sporiji tempo koji dozvoljava takav pristup ekranizaciji. Ali u delima gde je za ekranizaciju potreban malo jači tempo i malo više akcije prilikom ekranizacije, tu se gubi njegova nit. Ili se desi da naprave ispraznu akciju, ili se slepim praćenjem knjige ubije tempo koji zahteva film za određena njegova dela.

Meni je od njegovih relativno novijih knjiga recimo drag Bjuik 8, ali jednostavno ne vidim načina da se ta knjiga uspešno prenese na platno.

Inače slažem se u vezi njegove hiperprodukcije, štancuje on sve i svašta, voli da muze pare, ali njegova najslabija dela se i onako retko ekranizuju. Mada se desi da uzmu i neku slabiju knjigu, kao što je recimo bio slučaj sa Mobilnim telefonom...

Poslednja izmena:
Meni je od njegovih relativno novijih knjiga recimo drag Bjuik 8, ali jednostavno ne vidim načina da se ta knjiga uspešno prenese na platno.

Krenula je bila adaptacija pa je stala:

Chesapeake Films announced in 2005 that George Romero would direct a motion picture adaptation of From A Buick 8. The script was written by Johnathon Schaech and Richard Chizmar. In 2007 Tobe Hooper replaced Romero,but production stalled in 2009 due to problems obtaining financing.A different adaptation is in development with William Brent Bell as director and writer

Odgledao sam Sharp Objects. Serija bi bila odlicna da traje 4-6 epizoda.

Castle rock se solidno završio, dosta stvari je tu utrpano da bi bile same sebi svrha ali režija je odlična, gluma, atmosfera koja krasi kingova dela je tu negde lepo pogođena...sve u svemu zadovoljan sam jer nisam očekivao skoro ništa pa sam zadovoljan dobijenim.
Sent from my LEX820 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Odgledao sam Generation Kill, neko je preporucio pre par stranica, odlicna serija, koliko u stvari Ameri misle da su svetski policajci, gledano iz ugla obicnih vojnika, ako ima i 50% istine u seriji, a verujem da ima, ostao mi gorak utisak posle gledanja, zato sto se ipak to stvarno desavalo. 8/10.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Stigla je nova sezona Bojack-a na Netflix i drugde 🙂

Pogledah dve nove serije:
Rel - komedija, not really my tipe ali ću mu dati šansu.
You - kriminalna drama :d prva epizoda deluje OK, podsetilo me na Dextera, nadam se da će se nastaviti u tom pravcu jer mi je Dexter bio extra. Vidim da je isplanirana već i druga sezona !

Sad ću pogledati:
The first - sf drama, ja volim sf, naročito ako nije očigledno ismevanje činjenica, javljam utiske kasnije...

Sad ću pogledati:
The first - sf drama, ja volim sf, naročito ako nije očigledno ismevanje činjenica, javljam utiske kasnije...

Pogledao. Hmmm, ovo i nema baš toliko sf elemenata u onom smislu što sam se ja nadao da će imati, možda druga sezona bude bolja. U suštini je OK-iš, pojedini glumci su jako lepo izneli svoje uloge, do kraja mi se već spavalo pa sam na "premotavanje" gledao, ne drži pažnju tako dobro, malo je dešavanja ili se sporo odvijaju...

Killing zavrsio i 4 sezonu. Nije losa ali ispod prve 3. Nisam siguran ali mislim da nije bilo uopste Pearl Jama i Audioslejva a bas bi legli uz tmurni Sijetl.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno