Pozdrav, društvo. Bio bih vrlo zahvalan ako bi mi neko odgovorio na par pitanja.
Prvo... Da li postoji negde na internetu detaljan (i ispravan) tutorijal kako rutovati Mi A1 sa 8.1 Avgust pečom? Užasava me svetlo koje se pali na fizičkim tasterima kad god se dodirne ekran (i dalje mi nije jasno zašto su dozvolili takav propust) i postoji način da se to svetlo ugasi tako što se običan txt fajl edituje i "1" promeni na "0". Ali, za to je potreban rut. Dakle, uputstvo za nekoga ko nije Android gik, nema nameru da se manta sa raznim romovima i modulima i flešovanjima i čudima, samo želi da ugasi svetlo fizičkih tastera jer ta opcija ne postoji u okviru operativnog sistema.
Nijedno uputstvo koje sam uspeo da nađem nije detaljno. Detaljno u smislu "Otvoriti komand prompt, ukucati to, to i to, onda na telefonu preko tastera za pojačavanje i snižavanje zvuka pronaći fajl taj i taj..." a ne "flash magisk via twrp and boot into fastboot oem unlock" kakav inače daju nabeđeni smradovi sa XDA foruma kada ih zamoliš da ti objasne postupno šta da uradiš.
Drugi problem je što uputstva koja jesu detaljna su zastarela, tipa iz maja, i ljudi koji su pratili ta uputstva su brikovali svoje telefone.
Treći problem je što ljudi koji su i uspeli da rutuju preko tih uputstava prijavljuju kako im je telefon, nakon što su ga rutovali, postao spor i bagovit, treba mu mnogo više vremena da otvori aplikacije i slično.
Prema tome, da li postoji neko ko je rutovao svoj Mi A1 sa avgustovskim pečom i telefon mu radi bez problema, a voljan je da mi da detaljne korake da to uradim? Uplatiću mu lovu na žiro-račun. Hvala.