Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Evo za one kojima je tih zvuk u slušalicama:
Idite u podešavanja, pa zvukovib, i tamo omogućite Mi enhancer, pa odaberite mi kapsula sobzirom da je meni ok onda. Možete staviti i nešto bolje verovatno jer nisam sve probao.
Ovo što sam ja stavio, pojačava zvuk i ubacuje malo basa. Daje puniji zvuk.

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Ta podešavanja daju samo malu razliku, na sluškama s kojima je problem skoro da se i ne primijećuje.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Rekoh negdje, Apple Earpods se jedva čuju, i enhancementi ne pomažu ništa.

ljudi, gde da kupim orignal displej za a1? znam kakvi su sa aliexpressa, vise puta testirano, ocaj zivi... na malo jaci pritisak se mrljaju boje, brzo se pojave bele fleke, probijanje svetla... to me ne zanima, zelim bas original displej.

Nazovi PC Centar, pa vidi.

Ta podešavanja su neka vrsta ekvilajzera i nisu za pojacavanje zvuka, mozda i radi kao u tvom slucaju, ali jako retko, zavisi od slusalica. Za muziku u fonu skinete neki plejer sa ekvilajzerom i pojacate zvuk, najlakse resenje. Ko je rutovan, viper4android resava problem.

Poslednja izmena:
Ima kod nas po servisima displej za cirka 5000 5500 din. Ipak možeš ako nije dobar da ih hvataš za vrat.

Za ekran ne treba štedeti, posle se neko javi ovde i kaže kako ekran A1 izgleda isprano. Ekran fabrički na A1 je odličan, izuzeto sam zadovoljan u ovoj cenovnik klasi, čak i u poređenju sa skupljim modelima.
Što se tiče zvuka, možda su vas zeznuli sa nadogradnjom posle žalbe Indijaca za šum i da je preglasno na sluškama. U nekoj nadogradnji su to rešili, smanjili zvuk. Bem ti Indijce.
Meni sluške sa 4 drajvera KZ razbijaju, mozak probijaju do daske, ali sam ostao na april 8.0. Smanjili su beše od majske zakrpe, ili posle maja, uglavnom, ne mrdam sa aprila 8.0, sve radi, ništa ne čačkam :D
Ko hoće još bolji zvuk, može! Otključajte AptxHD! Garantujem da razbija, i preko slušalica na kabal i BT, preko razgovora još jači, zvono još jače.
https://4pda.ru/forum/index.php?s=&showtopic=851435&view=findpost&p=69147334

Poslednja izmena:
Jeste dobili dark mode za YT app? :D
Ja ga imam od zadnjeg apdejta, a vidim kod žena na P Smart još nema. :)
Valjda će uskoro i za Phone app da ubace. :)

Btw, neko od moderatora je izgleda ljubomoran što sam ja dobio dark mode za YT, a on nije, pa mi je obrisao post u temi o Android aplikacijama. Hahaha! :d

Poslednja izmena:
Nije ti obrisana poruka, nego je prebačena samo u posebnu temu.

YT Vanced mesecima imam i uopšte nemam takvo oduševljenje kao 99% ljudi koji su dočekali sivu boju. Crna je ipak bolja [emoji14]

Kako kome [emoji14]

Meni je siva uvek bolja, sa crnom mi mraci nekako. Tapatalk night mode je sto se mene tice najlepsa app, kao i XDA labs, kao i YT dark mode :)

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ova tamno siva varijanta mi je ubedljivo najbolja. Crna mi daje prevelik kontrast i ružno izgleda. :)

Ako neko ima da mu je ostao displej od A1 kome je puklo staklo da mi da, da probam da zamenim staklo na masini da vidim kakvog su kvaliteta stakla koja mogu da nabavim. Ipak je bolja varijanta je originalni displej koji ostaje.

Poslednja izmena:
Od sinoc mi se pali zvuk notifikacije, a nista mi ne dolazi. Samo se čuje zvuk i to je to. Restartovao sam telefon i opet isto se desava. Jeli imao neko sličan problem?

Od sinoc mi se pali zvuk notifikacije, a nista mi ne dolazi. Samo se čuje zvuk i to je to. Restartovao sam telefon i opet isto se desava. Jeli imao neko sličan problem?

To ti je od tapatalka, ugasi u podesavanjima tapatalka push notifikacije.

Nesto su cackali na TT izgleda. Konkretno kod mene na telu radi OK, samo kad dodje notifikacija cuje se ton 2x.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

momci, supruga je uzela mi a1 i odma joj je ponudio veliki apdejt (došao je u vakum pakovanju, 7.1.2 nougat), međutim kada završi skidanje izbaci joj poruku da ne može da instalira.

u čemu je štos i šta da radimo?

momci, supruga je uzela mi a1 i odma joj je ponudio veliki apdejt (došao je u vakum pakovanju, 7.1.2 nougat), međutim kada završi skidanje izbaci joj poruku da ne može da instalira.

u čemu je štos i šta da radimo?
Da nije zbog baterije, stavi na punjac i probaj [emoji3]

Nesto su cackali na TT izgleda. Konkretno kod mene na telu radi OK, samo kad dodje notifikacija cuje se ton 2x.

I kod mene su se čula dva tona dok nisam u TT>settings>push notifications>select ringtones stavio None.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Sad je OK posle updatea, bas mi dodje notifikacija od tebe, sve extra radi TT.
@mikica023

To ti je od tapatalka, ugasi u podesavanjima tapatalka push notifikacije.

Hvala na odgovoru, bas nisam mogao da provalim kakve to notifikacije stizu :)

Pozdrav, društvo. Bio bih vrlo zahvalan ako bi mi neko odgovorio na par pitanja.

Prvo... Da li postoji negde na internetu detaljan (i ispravan) tutorijal kako rutovati Mi A1 sa 8.1 Avgust pečom? Užasava me svetlo koje se pali na fizičkim tasterima kad god se dodirne ekran (i dalje mi nije jasno zašto su dozvolili takav propust) i postoji način da se to svetlo ugasi tako što se običan txt fajl edituje i "1" promeni na "0". Ali, za to je potreban rut. Dakle, uputstvo za nekoga ko nije Android gik, nema nameru da se manta sa raznim romovima i modulima i flešovanjima i čudima, samo želi da ugasi svetlo fizičkih tastera jer ta opcija ne postoji u okviru operativnog sistema.

Nijedno uputstvo koje sam uspeo da nađem nije detaljno. Detaljno u smislu "Otvoriti komand prompt, ukucati to, to i to, onda na telefonu preko tastera za pojačavanje i snižavanje zvuka pronaći fajl taj i taj..." a ne "flash magisk via twrp and boot into fastboot oem unlock" kakav inače daju nabeđeni smradovi sa XDA foruma kada ih zamoliš da ti objasne postupno šta da uradiš.

Drugi problem je što uputstva koja jesu detaljna su zastarela, tipa iz maja, i ljudi koji su pratili ta uputstva su brikovali svoje telefone.

Treći problem je što ljudi koji su i uspeli da rutuju preko tih uputstava prijavljuju kako im je telefon, nakon što su ga rutovali, postao spor i bagovit, treba mu mnogo više vremena da otvori aplikacije i slično.

Prema tome, da li postoji neko ko je rutovao svoj Mi A1 sa avgustovskim pečom i telefon mu radi bez problema, a voljan je da mi da detaljne korake da to uradim? Uplatiću mu lovu na žiro-račun. Hvala.

Da nije zbog baterije, stavi na punjac i probaj [emoji3]

ponovo je skinuo celi apdejt i onda je tek javio da baterija nije dovoljno puna :)

inače supruga je zasad zadovoljna, posle onog smeća od miui-a 9.6. na redmi 5 plus. sve radi, lokacija na svim postavkama, baš kako treba. kaže nikad više miui joj neće u kuću :). a i ja ću isto od sada samo android one telefone uzimati.

nego, zna li neko kako isključiti vibraciju kad se druga strana javi na fon? sve sam gledao po "phone" aplikaciji, nigde nema opcije za vibraciju nakon uspostavljanja poziva.

i kad će septembarski apdejt, a2 je već dobio...

Nazad
Vrh Dno