Šta je novo?

HTC U 11

Već neko vreme koristim ovaj sjajan (bukvalno, zbog leđa :) ) telefon i vrlo sam zadovoljan, ali dve stvari koje mi najviše smetaju tiču se softverskih problema, tj. samog sistema na HTC U11.
- Prvi sam već pominjao, u vidu po mom mišljenju lošeg rešenja sistemskog dialer-a i nemogućnosti zamene istog nekim drugim rešenjem (prilikom samog poziva se prebacuje na sistemski, bez obzira na promenu podešavanja za default dialer), ali baš i nisam dobio odgovor koji bi mi pomogao da rešim to pitanje.
- Drugi, koji mi funkcionalno mnogo više smeta, jeste neka vrsta da tako nazovem "gomilanja" notifikacija, tj. kašnjenja i onda kumulativnog iskakanja posle nekog vremena. To se najviše manifestuje ujutro, tj. posle nekoliko sati nekorišćenja telefona, gde npr. ne dobijam notifikacije za primljenu e-poštu preko gmail-a, sve dok ne uzmem telefon u ruke i upalim ekran. Onda sve iskoče. Ili ako ne tako, onda jednostavno kasne po sat-dva vremena. Ima li još neko ovaj problem i neku preporuku kako da ga rešim? :wave:

To drugo liči na doze, probaj da te app staviš pod don't optimize u podešavanjima baterije

Hvala, našao sam u podešavanjima i isključio - videćemo idućih dana kako će se pokazati...
Inače, mislio sam da mi je isključen taj battery optimizer jer je stajalo da ne vrši optimizovanje, ali je to pisalo jer je bila čekirana opcija da prikaže samo aplikacije za koje se optimizacija ne vrši.

Rekoh ti već da ja koristim Google dialer, fabrički nisam video otkad sam njega stavio, sve radi najnormalnije.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

E, to jeste, i kao hajde da skinem, odem na playstore, tamo mi pisalo da nije kompatibilno sa mojim uređajem, proguglao, naleteo na ovu temu, tada mi se učinilo komplikovanim, nisam imao vremena da se bakćem i isprobavam, pa sam odustao.

Ne može sa playstore-a, samo za nexus/pixel telefone može.
Pročitaj tu temu pa probaj, ja odradio to čim sam uzeo telefon. HTC-ov dialer, a i generalno HTC-ove aplikacije su dizajnom ostale u 2012. godini, tako da sam ih ja sve zamenio sa guglovim aplikacijama

Aha, znači to je to. Hvala! Pročitaću i skinuću - ni ja nisam zadovoljan ni ostalim aplikacijama, za poruke, kontakte...

Ma da, ja i poruke/kontakte koristim guglove

Uzeo sam slickwraps na akciji za telefon, lepo ide uz masku spigen liquid crystal.
fcb3bcc284eee588b2bae5e3a2243568.jpg
5da6553cc3f10de3b3de33004b9c3797.jpg
1974b47773f0c6a9d7e050a782104c42.jpg

Aha, znači to je to. Hvala! Pročitaću i skinuću - ni ja nisam zadovoljan ni ostalim aplikacijama, za poruke, kontakte...
https://forum.xda-developers.com/devdb/project/?id=23319#downloads
Skini tu prvu 23 verziju i instaliraj samo, to je sve.
Stavi da bude default phone app i daj joj dozvole koje traži (otvori link preko browsera, ne može preko tapatalk-a).

@X-calibar, au brate, na toj poslednjoj mnogo ružno izgleda, kao neka kineska igračka. [emoji14]

Moze da bude i do rutera koji gasi wifi protok, ulazi u neki "green" mode stednje kad duze ne koristis mob.
Već neko vreme koristim ovaj sjajan (bukvalno, zbog leđa :) ) telefon i vrlo sam zadovoljan, ali dve stvari koje mi najviše smetaju tiču se softverskih problema, tj. samog sistema na HTC U11.
- Prvi sam već pominjao, u vidu po mom mišljenju lošeg rešenja sistemskog dialer-a i nemogućnosti zamene istog nekim drugim rešenjem (prilikom samog poziva se prebacuje na sistemski, bez obzira na promenu podešavanja za default dialer), ali baš i nisam dobio odgovor koji bi mi pomogao da rešim to pitanje.
- Drugi, koji mi funkcionalno mnogo više smeta, jeste neka vrsta da tako nazovem "gomilanja" notifikacija, tj. kašnjenja i onda kumulativnog iskakanja posle nekog vremena. To se najviše manifestuje ujutro, tj. posle nekoliko sati nekorišćenja telefona, gde npr. ne dobijam notifikacije za primljenu e-poštu preko gmail-a, sve dok ne uzmem telefon u ruke i upalim ekran. Onda sve iskoče. Ili ako ne tako, onda jednostavno kasne po sat-dva vremena. Ima li još neko ovaj problem i neku preporuku kako da ga rešim? :wave:

@nightshadow drugacije izgleda uzivo [emoji1]

@nightshadow - hvala još jednom, evo skinuo sam i radi! Mnogo sam zadovoljniji ovim dialer.om u odnosu na HTC. :party:

Inače, danas sam iskusio da mi nije nažalost vredelo isključivanje za gmail i skype u podešavanjima za optimizaciju baterije, ono što mi je @Vojkan juče preporučio. Opet kasne notifikacije, tj. ne dolaze. A kada sam uzeo telefon i otključao ekran, stigoše sve na gomili.
Što se tiče ovoga što @Creative_X reče, nije do rutera sigurno, jer mi je wifi ionako isključen – na mts-u sam i iskoristio sam onu promociju sa 100 GB mobilnog interneta mesečno.

@LlabTooFeR

HTC U11 EU June security patch update was delayed due to found bugs, there were at least 4 candidate builds, however non of these deployed so far...

Već neko vreme koristim U11. Sve pohvale za telefon. Posebno za kameru i kvalitet zvuka na slušalicama. Po meni je bolji uređaj od Samsunga S8. E sad, jedina stvar koja me stvarno muči je folija ili staklo za ekran. Gledao sam po aliexpress, nema ništa kršteno, da lepo naleže i da je kvalitetno. Trenutno koristim Comicell kao prvu pomoć, dok ne nađem bolje. Jel je neko uzeo Teracell staklo? Šta bi mi preporučili i gde da nađem? Hvala unapred na odgovoru.

Kačio sam ja negde gore i slike i link stakla koje sam uzeo sa alija.
Kod mene leglo perfektno

Probao sam ja, ali mi nije lepo legla uz Spigen Crystal clear . Što se tiče osećaja pod prstom, folija k'o folija

E bzv. Ja se ponadao da je dobra stvar. :crash:

Poslednja izmena:
Probao sam ja, ali mi nije lepo legla uz Spigen Crystal clear . Što se tiče osećaja pod prstom, folija k'o folija

Koju foliju ili šta god, ti koristiš uz Spigen, pošto i ja imam Spigen (i gde si je nabavio)?
btw, ovo pišem onima koji tek uzimaju ovaj fon, Spigen case je najbolji u odnosu na sve ostale.

Na žalost, ni jednu nisam našao da lepo pasuje uz Spigen. Uz Spigen sam nosio bez folije / stakla, i naravno, dobio par mikroogrebotina. Pošto nisam hteo da krećem na more bez zaštite ekrana, naručio sam IMAK providni case sa folijom, i to je trenutno na telefonu. Sa IMAKom pasuje sve na ekran, pošto je dosta tanji i manji od Spigena.
Da se razumemo, Spigen (čak i Crystal clear) je mama po zaštiti u odnosu na IMAK.

Na žalost, ni jednu nisam našao da lepo pasuje uz Spigen. Uz Spigen sam nosio bez folije / stakla, i naravno, dobio par mikroogrebotina. Pošto nisam hteo da krećem na more bez zaštite ekrana, naručio sam IMAK providni case sa folijom, i to je trenutno na telefonu. Sa IMAKom pasuje sve na ekran, pošto je dosta tanji i manji od Spigena.
Znači baš su nas zeznuli sa folijama... tj dobavljanjem istih... a kaljenih stakala ima, ali ne znam koliko to dugotrajno stoji a da se ne odlepe ivice, neki član je ovde stavio fotku kaljenog stakla ali kaljeno svakako ne može uz Spigen, već uz imak; ne sećam se koji je on case imao. Možda Spigen?

Meni lepše izgleda imak
Da se razumemo, Spigen (čak i Crystal clear) je mama po zaštiti u odnosu na IMAK.
Ok, može biti i stvar ukusa, ali novim korisnicima treba reći da postoji više varijanti casea, pa neka sami odaberu.
Npr. meni se u startu nije svideo Imak iako sam znala da ga šalju sa folijom, odmah mi se svideo Spigen. I potpuno se slažem sa Markosmi -jem da je Spigen zakon za imak i sve druge futrole. :) Jedino što zbog debljine tj ispupčenosti ne može kaljeno staklo da se stavi, mada opet ponavljam, jedan član je postavio fotku sa kaljenim staklom, nadjite negde, case-a se ne sećam. I ta ispupčenost Spigena je dobra jer postoji odmak izmedju stakla i dodirne površine, npr ako padne, mada bi bilo bolje da ne padne... :)
Markosmi, kakav je taj Crystal clear Spigen, pošto ja imam crni. Možeš li fotku da staviš? Koje boje ti je fon? Ako je crn, da li se kroz Crystal clear vidi logo HTCa?

Ispao mi juce telefon direktno na ledja i.. telefon je bio u spigen liquid crystal
c6923647c4ccdd2eda8be239b95fa511.jpg
1ab4ef5402d1c8c1741f230a4b0e6dbe.jpg

Znači baš su nas zeznuli sa folijama... tj dobavljanjem istih... a kaljenih stakala ima, ali ne znam koliko to dugotrajno stoji a da se ne odlepe ivice, neki član je ovde stavio fotku kaljenog stakla ali kaljeno svakako ne može uz Spigen, već uz imak; ne sećam se koji je on case imao. Možda Spigen?

Ok, može biti i stvar ukusa, ali novim korisnicima treba reći da postoji više varijanti casea, pa neka sami odaberu.
Npr. meni se u startu nije svideo Imak iako sam znala da ga šalju sa folijom, odmah mi se svideo Spigen. I potpuno se slažem sa Markosmi -jem da je Spigen zakon za imak i sve druge futrole. :) Jedino što zbog debljine tj ispupčenosti ne može kaljeno staklo da se stavi, mada opet ponavljam, jedan član je postavio fotku sa kaljenim staklom, nadjite negde, case-a se ne sećam. I ta ispupčenost Spigena je dobra jer postoji odmak izmedju stakla i dodirne površine, npr ako padne, mada bi bilo bolje da ne padne... :)
Markosmi, kakav je taj Crystal clear Spigen, pošto ja imam crni. Možeš li fotku da staviš? Koje boje ti je fon? Ako je crn, da li se kroz Crystal clear vidi logo HTCa?
Amazing silver je boja.
Mogu ti slikati kad se vratim s mora za par dana. HTC logo se vidi.

Vratio sam se opet na u11, povoljna cena, vrhunski kvalitet. Za 290e za garancijom nema nista slicno. Malo mi je krivo, a u drugu ruku i drago sto ovakav uredjaj moze da se nadje jeftinije cak i od xiaomija.

Nazad
Vrh Dno