Šta je novo?
A to si inače isti drajveri
Mogu da se razlikuju mrežna kartica i zvučna, za koje postoje drajveri na matičnom sajtu proizvođača čipova.

Pa šta će ti. Uzmi one sa ASUS-ovog sajta
Intel drajveri su identični za sve ploče i čipsetove, nebitno da li na njima piše ASUS, MSI, GA...
Realtek drajveri su identični
AMD/ATI, Nvidia...ista priča
itd

Pa šta će ti. Uzmi one sa ASUS-ovog sajta
Intel drajveri su identični za sve ploče i čipsetove, nebitno da li na njima piše ASUS, MSI, GA...
Realtek drajveri su identični
AMD/ATI, Nvidia...ista priča
itd

Ne treba meni ima ryzen masinu iz opisa treba ortaku.Ti drajveri nisu ni postojali sve do maja i koliko vidim ima samo z370 asus prime a maticna. Pa me interesuje posto nisam koristio intelov sistem 10 godina sta ce biti ako se ne instalira intel managment engine blabla..

@BokiPK Ja sam odradio deinstalaciju i ponovnu instalaciju svežeg Chrome-a, ali ne znam da odradim ovaj 3. korak, da na hard disku obrišem te neke gluposti koje uglavnom ostaju iza njega. Kako to da odradim? BTW, izgleda da sam dobro back up-ovao istoriju, obeleživače i slično.

^ Revo Uninstaller
pa
ninite.com
Skrati sebi muke. [emoji3]

Sent from my TA-1021 using Tapatalk

@BokiPK Ja sam odradio deinstalaciju i ponovnu instalaciju svežeg Chrome-a, ali ne znam da odradim ovaj 3. korak, da na hard disku obrišem te neke gluposti koje uglavnom ostaju iza njega. Kako to da odradim? BTW, izgleda da sam dobro back up-ovao istoriju, obeleživače i slično.

Ahhah. Odradio si 4-i korak pre trećeg :)
Temp folder i Winsows folderu, pa Temp folder u c:\Users\Korisničko imar\AppData\Local\Temp
pa brisanje svega vezanog za Google (chrome) u c:\Program Files\ i c:\ProgramData\...
I obavezno pročešljati sistem sa Adware Removal Tool by TSA.

sve je proslo kako treba na kaby/coffee lake masinama.

Windows 7 defragmenter kod mene uopste ne radi kako treba, obrisao sam >100GB fajlova sa HDD-a od 500GB, pokazivao je da je 0% fragmentacija, sto je nemoguce.

Skinem Auslogics Disk Defrag Free, pokaze 15% fragmentacije, a fajlovi pride razbacani po celom HDD-u, umesto da vecina bude u gornjem segmentu. W10 defragmenter je radio najnormalnije i pokazivao isto kak i Auslogics, proveravao sam dok sam imao W10.

Ahhah. Odradio si 4-i korak pre trećeg :)
Temp folder i Winsows folderu, pa Temp folder u c:\Users\Korisničko imar\AppData\Local\Temp
pa brisanje svega vezanog za Google (chrome) u c:\Program Files\ i c:\ProgramData\...
I obavezno pročešljati sistem sa Adware Removal Tool by TSA.

Ovako, ja sam skroz deinstalirao Chrome i probao da nađem ove foldere (malo teže sam ih našao) i sve vezano za Chrome sam obrisao. Instalirao sam nov, ali mi je sada glavni problem što mi nema nigde izvezenih obeleživača. Prošli put kada sam instalirao novi Chrome, obeleživači su se pojavili sami od sebe. Sada stalno isprobavam da ih uvezem, ali ne ide. Imaš li možda neku ideju gde bi se oni mogli naći?

Pozdrav i hvala puno na svim savetima.

"obeleživači"? Pardon, meni je sve u sistemima na engleskom.
Svejedno, ako obrišeš ručno navedene sve foldere, naravno da tek tada ne ostane ništa iza Hroma. Kada radiš samo običan aninstal, on ume iza sebe da ostavi gigabajte!
E sad, gde si ti izvezao njegove obeleživače, ne bih znao. Ako su podrazumevano bile u nekom od tih foldera, onda ih više nema. Ja nikad ne koristim defolt lokacije, uvek imam svoje.

xDark 4.3 plus najnoviji simplix

Sent from my TA-1021 using Tapatalk

Najbolja verzija u čemu?

Sent from my PRA-LA1 using Tapatalk

A to. To su samo zakrpe. U suštini instaliraš bilo koju i poslednji Simplx.

Sent from my PRA-LA1 using Tapatalk

Разлика је и у томе да ли се мисли на најбољу легалну или на најбољу пиратску али аке се већ пита, онда је јасно. ;) Мене су те активације и крековања нервирали и укапирао сам да ми је најбоље решење Ентерпрајз, уз једно 5-6 продужавања "пробног" периода, испадне 600 дана "легалног" коришћења без страха од проваљивања. Тада и није било много апдејта па би инсталација и апдејтовање прошли релативно брзо.

skini odavde:

Kod:
http://mirror.corenoc.de/digitalrivercontent.net

ovo su untouched verzije windowsa, odaberi sa SP1 64/32bit u zavisnosti sta ti treba i to je to. posle toga skini i pusti simplix da instalira sve sto treba - malo ce da potraje...
za aktivaciju se snadji... daz...

I za kućni komp savršeno je dovolja Home Premium verzija. Svejedno bih savetovao x64 varijantu, čak i da ima manje od 4GB rama (a više od 1-og :) ). Osim ako specifično ne koristiš programe koji ne funkcionišu pod 64-bit sistemom, ili se bolje ponašaju pod 32-bitnim.
Ultimate/enterprise...zvuče bombastično ali ti nisu potrebne.
Razlike između edicija nađu se na prvu loptu guglanjem, ako uopšte želiš da se interesuješ. Ako je potrebna pomoć oko još nečega...PP :)

Poslednja izmena:
Од свих ових је једино ентерпрајз на неки начин фрај, све остале морају да се активирају. Данашњи кућни комп је скоро сигурно довољно јак за то, чак и ако је мало маторији.
Некако сам увек избегавао крековања, активације, народна решења ...

Nijedan nije besplatan. I svi su legalni dok se koriste u trial periodu. Ako ih ne kupiš posle toga, postaju piraterija :)

Mozes da ga koristis besplatno ali koliko se secam na sedmici kada se pali izlazi ono upozorenje da mora da se aktivira i kad odes na x bude crn desktop ali moze da se koristi Windows ne mozes desktop pozadine da menjas valjda.

Ja nisam skoro probao, nema bese ono da se gasi na 2 sata i slicne fore ako nije aktiviran?

Све се то дешава али ентерпрајз има фул употребу у 100 дана што се недокументованом али интерном командом продужи једно 5 пута. Сви могу тако?

Društvo, koji je ok program za uklanjanje šuma za audio na video fajlu .avi ?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Vrh Dno