Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zeznuto.. Borko se ućutao, ne znam sta da radim... :S:

Accordingly, we could be in for a big move in the next few days, possibly on the higher side as the technicals are biased toward the bulls and the BTC/USD shorts on Bitfinex are near record highs, meaning the cryptocurrency is vulnerable to a short covering rally.

All in all, the bitcoin daily volatility has hit 13-month lows at a time when the path of least resistance for bitcoin is on the higher side. So, it seems safe to say a big bullish move is overdue.

However, a break below the key support of $6,230 (Aug. 20 low) would invalidate the bullish view put forward by the technical studies.

Isti onaj "cikica" pise od juce...

Poslednja izmena:
lepo zbori ponovo :)
Lepo se danas billo zaletelo, ali na zalost nije bilo dovoljno bull-ova da isprate pump i otresanje short-ova...
Upravo sam naleteo na zanimljiv video gde lik lepo objasnjava ono o cemu sam pisao pre nekoliko dana, pa ko nije najbolje shvatio, moze pogledati.

https://www.youtube.com/watch?v=TVvFoqlmMUI&t

Ta fora sa kontriranjem shorta i longa je ustvari ono, uradi suprotno od onoga što vidiš da većina trejdera radi? Pa ako se vidi da postoji veliki broj uključenih, jel to pravi izraz? shortova, udri long, jer će "ovi", što kontrolišu tržište, namerno da naprave bull run da otmu sav keš njima(koji su shortovali).

Ako ste razumeli šta je pisac hteo da kaže, nisam ovladao svom terminologijom još uvek.

Ta fora sa kontriranjem shorta i longa je ustvari ono, uradi suprotno od onoga što vidiš da većina trejdera radi? Pa ako se vidi da postoji veliki broj uključenih, jel to pravi izraz? shortova, udri long, jer će "ovi", što kontrolišu tržište, namerno da naprave bull run da otmu sav keš njima(koji su shortovali).

Ako ste razumeli šta je pisac hteo da kaže, nisam ovladao svom terminologijom još uvek.
Ako sam dobro shvatio, mislim da kapiras sustinu. Na zalost, najveci volium je upravo na bitmex-u i bitfinex-u, koji imaju margin trade i oni su ti koji trenutno odredjuju cenu kako njima najvise odgovara ( čitaj: da bi pravili dnevne milionske profite ). Čim odskoci veliki broj otvorenih shortova ili longova, sledi likvidacija kako bi izbegli minus tj. bankrot. Naštancuju 100-300-500 miliona tethera i cao :D

Dokle god se to radi, nema ništa od tih cifara sto se pominju, 3000-2000-1000, kao ni bull-a. To mozemo docekati jedino ako nekad pukne tether ( a hoce, samo je pitanje kada ), i tada sledi prava kapitulacija i trazenje dna i onda polako na gore, naravno sa pravim parama a ne USDT :d

Sve po prognozi.

Kao što sam najavio, ova dugoročna stabilizacija i minimalne oscilacije, demonstrirano čak i u slučaju ETF, govori samo jedno. Nema ništa od dna 3k, čak i 5k trenutno deluje slabo verovatno mada moguće, ali to bi mu bio neki minimum minimuma za za ovu godinu. Mnogo verovatnije deluje predstojeći blagi bul, pa opet dole, a moj neki osećaj je da nas čeka zanimljiva jesen i dosta bolje cifre od trenutnih.

Osnovni razlog ove stabilnosti nisu neke SF fantazije o tajnom dogovoru menjačnica da ne bi stavili ključ u bravu(kako neki ovde lupetaju) nego dovoljno love koja cirkuliše (u nekom nestabilnom sistemu kao što je kurs kripta, dugoročna stabilnost je apsolutno posledica realne novčane mase kao podrške)

E sad ono glavno. Ako ovako nastavi i narednih nedelja, a ne bude nekih jakih negativnih vesti od strane regulatora ili ne daj bože propasti nekih menjačnica/obimnih hakerskih operacija, doći će do povećanog obima ulaganja svežeg novca od strane većih investitora, a posledično i buranije, i možemo očekivati lep oporavak BTC do kraja godine.

Dakle, još jednom, do kraja godine ništa od propasti BTC i nivoa oko 3k kako većina zagovara ovde.

Poslednja izmena:
Osnovni razlog ove stabilnosti nisu neke SF fantazije o tajnom dogovoru menjačnica da ne bi stavili ključ u bravu(kako neki ovde lupetaju) nego dovoljno love koja cirkuliše (u nekom nestabilnom sistemu kao što je kurs kripta, dugoročna stabilnost je apsolutno posledica realne novčane mase kao podrške)

Sigh...

Nekima mora da se crta:
objasnenje.png

Malo više obratiti pažnju na kretanje tethera i "crvenih" strelica na toj "prezentaciji"....mada nedostaje i deo gde oni koji ubacuju tether povlače odredjenu količinu $ u svoj džep....

Poslednja izmena:
meni je svejedno gde se krece cena, cuvao sam 6 i vise god. cuvacu ih dalje. Za inat opet sam stavio 2 LTC na criptipiju da vidim sta ce da se desi, ali ovaj put imam drugaciji pasword na 2FA :D

Dali su ti dobra upustva ljudi, a pre svega factory reset na telefonu.

^Covece daj nek vec jednom nastampaju milijardu pa da vidimo nekog boljitka, od tih 50 milki ni da prkne. :d

^Covece daj nek vec jednom nastampaju milijardu pa da vidimo nekog boljitka, od tih 50 milki ni da prkne. :d

Znas koliko je njima stalo do nas :D *mjau**mjau**mjau*, takav im je biznis model :d
I najjaci su mi onda kad izbace izvestaj krajem godine kako imaju profit od nekoliko milijardi :D

Poslednja izmena:
Namikariće oni BTC do ~8,000 ne sumljam uopšte. Mora da se istovare, zarade pa da čekaju potop kad dotakne ~5k.

znas sta je fora.... cim padnemo ispod 6k, onda krene da se masovno da se otvara long ( citaj suprotno od short - gura cenu na gore ) i tako plivamo od prvog potopa ispod 6k iz februara. Jednostavno, oni cuvaju taj lvl i to je to... tako plivamo od pocetka godine i plivacemo jos dugo verovatno, dokle god neko to ne reguliše ili nekom od kitova ne dosadi i kaze I'm OUT i istovari masu btc-a i cao + onda krece i panic sell. To se zove kapitulacija i tek tada mozemo ocekivati te lvl-e od 3k i nize da se testiraju. a do tada samo strpljivo i gledati uzimati profit kad god se ukaze prilika.

Najgore je sto na 20 btc adresa je trenutno oko 70% ukupnog broja btc-a, sto govori da mogu da rade sta hoce sa cenom :) Plus sto mogu da se igraju i sa btc-om i usdt-om koje ljudi drze na tim menjacnicama ( a to je velika vecina na zalost ) O shitovima da i ne govorim sta se radi, pošto realno nema smisla trošiti tastaturu :D

Poslednja izmena:
... tako plivamo od pocetka godine i plivacemo jos dugo verovatno, dokle god neko to ne reguliše ili nekom od kitova ne dosadi i kaze I'm OUT i istovari masu btc-a i cao + onda krece i panic sell.
Tako i ja vidim situaciju.

Najgore je sto na 20 btc adresa je trenutno oko 70% ukupnog broja btc-a, sto govori da mogu da rade sta hoce sa cenom :) Plus sto mogu da se igraju i sa btc-om i usdt-om koje ljudi drze na tim menjacnicama ( a to je velika vecina na zalost ) O shitovima da i ne govorim sta se radi, pošto realno nema smisla trošiti tastaturu :D

To je mač sa dve oštrice. Jeste da par ljudi imaju većinu novčića, tu je negde i La :d, al onda bi bilo kakav mass sell order mogao da uništi cenu i tržište. Kao što si i ti primetio. Tako da ti ljudi jednostavno mogu samo da zarađuju na kupujem/prodajem, jer imaju ogroman kapital i njima varijacija od $500 na 7 dana donese milione $ profita. Niko od njih ne može da zaradi, dobro da zaradi, čistom prodajom odjednom, koliko zaradi na stalnoj varijaciji cene. Svako od njih bi sam urušio ceo market. Još ako ne igraju jedni protiv drugih, nego uigrano u timu... Mada, pretpostavljam da imaju bar dve organizovane grupe, pa "otimaju" jedni drugima keš i novčiće kad nasednu na bull i bear.

Poslednja izmena:
Znas kako, celo trziste ne moze da unisti niko u skorijoj buducnosti, pa tacno i da svih tih 20orica prodaju sve sto imaju :) zato sto jos uvek ima jako puno buy ordera podesenih da kupuju na tim nekim nivoima dole, a i tako nesto se svakako ne radi preko menjacnice :) vec ispod ruke. Svaka recimo prodaja od par hiljada btc-a na menjacnici povlaci jos gomilu stop los order-a i uzput i panic sell-ova i sa sobom , i onda ti isti mogu odmah da kupe istu kolicinu po nizoj ceni :).

Skoro bas sam bio konkurisao za neki posao preko upwork-a ( freelance platforma ) za tim koji pravi high frequency trading bot-ove ( botovi koji su u stanju da sa minimalnim kapitalom prave na hiljade malih transakcija u sekundi i prave profit ) pa sam bio video zahteve koji se traze, i kako u suštini neke stvari funkcionisu " ispod haube:D ". Inace je bila u pitanju "decentralizovana menjacnica" :d a zamisli tek sta rade ovi na "centralizovanim" :d :d naopako...

Poslednja izmena:
Pravo zboriš.

Sigurno da i kad par hiljada BTC-a promeni vlasništvo van menjačnice to utiče na cenu na menjačnici? Jer ipak taj neko više ne prodaje po malo na menjačnici a ovaj drugi ne kupuje. Npr. hipotetički, kada bi neko kupio van menjačnica 70% dostupnih novčica, i stavio ih u cold storage, ostalo bi jako malo novčića u slobodnom prometu da bi se za njih naticalo mnogo više ljudi i podiglo bi cenu?

Ne, nisam mislio da uništi tržište u stilu da prestane da postoji, nego da "uništi" cenu, da je upropasti na toliko nisko, par stotina $, da smanji profit svima redom, od rudara, preko menjačnica do trejdera. Jeste da bi sa malom cenom bilo lakše da se sa dostupnim novcem kupe ogromne količine, što bi odmah vraćalo cenu na gore, ali opet ima sigurno i onih koji bi nastavili trend prodaje zbog panike, pa nisam siguran koliko bi se uspela odbiti cena na gore usled masovnog kupovanja za "siću". A realno i ko planira da ostane sa vrućim krompirom u rukama? Možda neko ko je već napravio veliki profit u $$$ pa mu ne smeta da mu stanu samo novčići.

Vidi, isto hipoteticki...

Kad bi se trgovalo sa tih preostalih 30% na menjacnicama ( to je sve samo malo novcica :d ), cena bi bila bar 100k za jedan btc ako ne i vise :d jer ispadne nesto malo manje od 6 miliona btc-a :d ( a to je 10x od ukupnog broja sa kojim se trguje sada ) tada bi ceo market bio nekoliko biliona :type: ali smo mi godinama daleko od toga pa ne vredi ići toliko duboko u analizu :d jer se trenutno ukupno trguje ni sa 600k btc-a ukupno :D kapiras? :D
Verujem da bi se naticalo mnogo vise ljudi kao sto kazes da smo u bull marketu, a ovako... mozemo da sanjamo o tome :D dok se ne regulise sve kako treba

edit:

Ovo sam na brzaka izracunao i ne znam koliko je i da li je tacno, pa ne uzimaj zdravo za gotovo bas sve. to je ono, sta bi bilo kad bi bilo :)

Poslednja izmena:
Lepo sve skače ovih dana, istovremeno čak btc i altovi, ovo dugo nije bilo, trgovina konačno krenila kako treba, mašala :)

Što bi Flamingosi rekli, napred jedan, nazad dva.

sta su to flamingo i kad ce cena na tri cifre?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno