Šta je novo?

Xiaomi Mi A2 ili Huawei P20

Filip512

Poštovan
Učlanjen(a)
18.04.2017
Poena
95
Trebao bi mi savet/mišljenje, razmišljam se između A2 i P20. Važno mi je da je telefon stabilan i brz, da nema seckanja u svakodnevnici. Kamera mi i nije toliko važna iako je na P20 bolja i znam da su im baterije skoro iste. Znam da je jedan Android One a drugi Emui i po vašem mišljenju koji bi mi duži period pružio stabilnije i bolje performanse? Hvala

Trebao bi mi savet/mišljenje, razmišljam se između A2 i P20. Važno mi je da je telefon stabilan i brz, da nema seckanja u svakodnevnici. Kamera mi i nije toliko važna iako je na P20 bolja i znam da su im baterije skoro iste. Znam da je jedan Android One a drugi Emui i po vašem mišljenju koji bi mi duži period pružio stabilnije i bolje performanse? Hvala

Ovo ti je moj opšti utisak u vezi čistog androida i EMUI-a.
Čist android bi trebalo da je rasterećen i da leti, zato sam npr. kupio tablet Nexus 7 odmah kada se pojavio. Šta se desilo, kada je izašao android 5 iako je za tablet postojala nadogradnja bio je neupotrebljiv jer je tablet seckao i usporio do iznemoglosti. Zakrpe koje su usledile nisu ništa promenile. Tablet došao sa četvorkom na kojoj je i ostao zbog neupotrebljivosti petice.
EMUI koristim već 4,5 god. i važno je sledeće. Rutuj telefon i izbaci gluparije od aplikacija koje mislim da nikome nisu potrebne, a kada primeniš neku temu obrati pažnju na veličinu da i ona u sebi nema nepotrebnih stvari što je čest slučaj. Za sebe sam ili prepravljao postojeće teme ili pravio nove. Uz te dve stvari telefon mi nikada nije kočio.

Sve ti je to lutrija, ja koliko se zagrejao za A2 ili A2 lite u startu, toliko se već max hladim, jer sve više njih po forumima i sl. prijavljuju da senzor blizine pri pozivu ne radi.

Mnogo zavisi i od tvog budžeta i da li se uzima preko operatera.

Možda P20 nije najbolji izbor za taj novac. Tu je i Mate 10 Pro.

A2 jeste dobar, ali za cenovni rang do max 300 eur. Baterija mu nije jača strana, što će kako vreme bude odmicalo pokazati.
Meni vise leži stock android. Koristio sam i EMUI i mislim da je stock ipak klasa za sebe.

Moj savet ti je da se strpiš još malo. Xiaomi Pocophone će ubrzo biti i kod nas na KP, a nudiće dosta za taj novac.

.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

A2 jeste dobar, ali za cenovni rang do max 300 eur. Baterija mu nije jača strana, što će kako vreme bude odmicalo pokazati.
Meni vise leži stock android. Koristio sam i EMUI i mislim da je stock ipak klasa za sebe.

Moj savet ti je da se strpiš još malo. Xiaomi Pocophone će ubrzo biti i kod nas na KP, a nudiće dosta za taj novac.

.

Slazem se, pocophone je next big thing ovde na forumu :)

.

Nažalost telefon mogu da uzmem samo preko operatera. P20 je flagship telefon pa opet nema jaču bateriju od A2 (ima 400 Mah više ali mislim da mu to ne znači nešto), rekao sam, kamera mi nije toliko važna a i čitao sam da hvale kameru A2 i da je u tom rangu stvarno dobra što je meni skroz ok. Ukratko moje pitanje je koji telefon bi duže bolje mogao da me služi? Iskreno želeo bih stock Android baš zbog manjka bloatwarea i dužine i brzine ažuriranja. Možda mislim da je Android One bolji za mene iz razloga što trenutno imam P9 Lite i sve je bilo ok prvih 6 meseci a nakon toga su krenuli bagovi i kočenja i loša ažuriranja itd i nalazio sam se u situaciji da jeftiniji telefoni sa slabijim cpu-om i manje rama glatkije rade i manje aplikacija iz memorije izbacuju (tu je emui baš agresivan). Eto, udavih vas :( Ispravite me ako grešim. Hvala

Uzmi A2 i ne razmišljaj [emoji6]
A ako trajanje baterije ti bude malo posle godinu dana,sumljam ali ajde ako bude uzmeš power bank ili poručiš sa Alija QC punjač,A2 ima QC 3 ali u kutiji dolazi običan punjač od 2A.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ako uzimas za isti kesch onda uzmi skuplji pa prodaj ako ti ne lezi. Inace mislim da je P20 bolji hardverski telefon. Radice emui odlicno na njemu samo stavi neki drugi lancer.

Ako uzimas za isti kesch onda uzmi skuplji pa prodaj ako ti ne lezi. Inace mislim da je P20 bolji hardverski telefon. Radice emui odlicno na njemu samo stavi neki drugi lancer.
Je l ispravljen bag sa EMUI da pravi ozbiljne probleme sa 3rd party launcher ima? Fisher je radio recenziju sa nekoliko Huawei telefona i P20 su bas pravili probleme sa Novom.

Vrh Dno