Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 9

Dan prvi... Screenshot_20180823-225344_Settings.jpegScreenshot_20180823-225358_Settings.jpeg

Послато са SM-N960F уз помоћ Тапатока

Dobar rezultat za prvi dan. Bice to ok.
Inace pre 2h sam pokupio moj, prelepa je plava boja, dosta sam crnih telefona nosio...
Prvi utisci:
Subjektivno najbolji zvuk na telefonu koji sam cuo.
Ekran je za nijansu bolji i svetliji u odnosu na s9+
Bar meni lepse lezi u ruci ekran taman za malo siri, znacajno manje zaobljen na ivicama, manji bezel...
Fp losije postavljen, opet cu mrljati kameru...
Greje se nema sta...prvi update uradjen...

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Bojane, to je samo euforija... Jedina razlika u ekranu jeste ta da je veći, ništa više. Srećno s njim!

Što bi se vređao [emoji16]tema je High Contrast i koristim je stalno
A font sam povećao zato što sam ćorav
I kakve veze ima što je 1000 e? Napravim kako se meni svidja jel?

Pa baš zato ako je zbog vida tako. Mislim svakako je šala, što kažeš podesiš kako se tebi sviđa, ali otkud znam, da ne protumačiš pogrešno.

Dan prvi od 100 do 16%.

Sve popaljeno standardno, plus sinhronizacija 5 gmail naloga.
7a9bbb39105423591fd55382772a7e19.jpg

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Samo zbog baterije vredi preći na Note :)

Jedino mi se ne sviđa to što se većina žali na pregrevanje...

Pa baš zato ako je zbog vida tako. Mislim svakako je šala, što kažeš podesiš kako se tebi sviđa, ali otkud znam, da ne protumačiš pogrešno.
Ma kakvi - opušteno [emoji16]

Samo zbog baterije vredi preći na Note :)

Jedino mi se ne sviđa to što se većina žali na pregrevanje...

Kad sam uzeo telefon stvarno je grejao kao lud ali sam ga podešavao i skinuo oko 80aplikacija.. evo već danas je hladan kao duša moje bivše devojke.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

:D
Sto veci senzor to i vece socivo a samim tim i veca "budza" na ledjima. Ljudi hoce jednostavan, cist dizajn, minimalisticki. Cak i ovi rivijuveri na tjubu se zale kako telefon klacka dok lezi na stolu upravo zbog sociva koje istupaju od ostatka ledja. Naravno da bi bilo dobro imati odlicnu kameru, ali u ovom slucaju mislim da je najveca prepreka upravo svest ljudi. Vidimo kako su se proveli svi silni "camera-phone" modeli (izuzev nokia) kao sto je Panasonic cm-1 i sl. Nisu ljudi spremni da imaju camera-phone nego hoce telefon sa dobrom kamerom a to znaci i dalje senzori od 1/1.7" - 1/3". Ponavljam, bilo bi lepo ali nece niko danas da odstupi puno od onoga sto jabuka uradi. A jabuka sigurno nece napraviti telefon sa 1" senzorom.
Upravo to. Pogledajte samo veličinu (pa i cenu) boljih fotoaparata. Ne treba tu očekivati značajna poboljšanja u bliskoj budućnosti.

Realno mi poboljšanja i ne trebaju...ovo trenutno što slikaju današnji flagship uređaji je savršeno za tu cenu. Eventualno bih voleo da svi imaju wide kameru kao lg g7 i tele x3 kao p20 i sve bi bilo pokriveno.

Stigao...MTS. Popodne otpakivanje.

Par utisaka od bivseg Note5 korisnika (ako ikoga zanima :)

- baterija odlicna. Uz silno cackanje, izgurao SOT preko 7h. 70% wifi, ostalo 4G. VIP.
- kamera, meh, uopste ne vidim preveliki pomak u odnosu na Note5. Ne volim 4:3 fotke. Bolji je u LL sigurno ali preko dana, egal sa Note5 koji jos ima 16mpx nativni senzor u 16:9. Prednja kamera takodje prilicno mlaka i meka nekako.
- zakrivljeni ekran je gori sith nego sto sam do sada tvrdio, jednostavno, ne vidim primenu/korist za korisnika nikako. Ekran odlican, ali opet, nikakav preveliki napredak u odnosu na Note5 koji takodje ima super ekran.
- i za moje lopate, FP senzor predaleko i sitan, ali zato face unlock radi odlicno.
- vidi se da mora jos neki FW update da izadje, par stvari ne radi iako je cekirano (Smart Alert, postepeno pojacavanje zvona alarma)
- i developeri moraju da updatuju apps za Note9.
- haptic feedback nekako supalj
- notifikacije preslabe, stereo zvuk odlican. Nije mi jasno zasto notifikacije idu na samo jedan zvucnik.
- zenama se svidja plava boja nenormalno :)
- pen odlican, cak i onih par gimmick-a sa slikanjem moze da bude korisno.
- za tu lovu, moralo je nesto vise da se da, jedino je baterija WOW (barem meni), ostalo, mlako.

Screenshot_20180824-105500_Settings.jpg

PS. jel zna neko provereni package disabler koji radi (kupio bih) ovaj moj koji sam imao kupljen na N5 (BK package disabler) nece vise.

Taj zakrivljeni ekran, ja jedino vidim da su uradili samo iz razloga da se razlikuje Galaxy serija od drugih modela sa preslikanim iPhone ekranima, drugi razlog ni ja ne vidim.

Terza hvala na finom sumiranju utisaka. Kao i sam što vidiš, ništa daleko naprednije od Note 5 ali zato 5x više košta. Realno sada da opet izdaju note 5 samo sa 128gb recimo i većom baterijom ja bih ga kupio bez razmišljanja. Što se package disablera tiče, ja navatah ovaj jedini da mi radi na s9+...

dc7b68c15ecf601b0e2bb535e6bf5c31.jpg

Poslednja izmena od urednika:
Proday : iskreno neke silne vajde od tih disablera i nisam video iako sam ih probao na ko zna koliko modela unazad .

Pa šta ja sad da ti kažem...meni samim tim što mogu da ubijem update procese i nemam smaranje za nadogradnje je već preko koristan....pa gde je još 20ak programa koji ne mogu da se uninstaliraju i još 50ak beskorisnih servisa koji samo bespotrebno stoje u pozadini i mizerno jedu memoriju.

Danas se pojavilo ova ikonica - šta je jel zna neko? 20180824_194753.jpeg

Jesi li pročešljao xda? Deluje stvarno kao nešto vezano za sim. [emoji848]

Jesi probao ovo "Go to Settings>SIM card manager>select either SIM card>tap 'Icon to distinguish between SIM cards' and change it."

Jesi li pročešljao xda? Deluje stvarno kao nešto vezano za sim. [emoji848]

Jesi probao ovo "Go to Settings>SIM card manager>select either SIM card>tap 'Icon to distinguish between SIM cards' and change it."
Ima neke veze sa sim. Kad isključim bilo koju nestane ikonica ali nemam opciju nigde da ugasim ikonicu.
Mogu samo da da je promenim

596a4ee7e9988e15b8c5e5edc6a237e1.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno