da goldi, slazem se altovi su prvi trebali da se istovare jer je sve preko altova pumpano ali npr da je sada btc 15 na 20k ti se ne bi javio sa pricom el sam uvek govorio da ce pasti dole, trljam ruke i cekam da ga dokupim, vec se ne bi ni javio ili bi ga kupio na 20k i time izgubio deo novcica. Evo ako te zanima ja sam sa stekom sacekao 20k, problem je sto ih tada nisam istovario vec na swingu 17k i opet ne ceo stek vec 50%. Bilo kako bilo broj novcica mi se umnozava i imam ih vise, dolarski sam isti kao da sam prodao sve na 20k ali sada da btc poraste na 10-15k imacu duplo vise nego sto bih imao da sam prodao na 20k. Tako da je istina ono sto sam rekao, ko je u dolarima (ili nema btc uopste) taj jedva ceka da btc padne da ga kupi i to prizeljkuje, nije trejder i to nije nikakva analiza vec samo zelja pojedinca. I ne nisi ti na vreme napustio brod, gledajuci tako ti si prerano napustio brod kada je btc bio 20k (cudno tada nikog nije bilo da kaze el sam rekao da ide na 20k), a na vreme si ga sada napustio kada je btc 7k. Ako sada skoci na 20k,a ne kupis ti opet nista nisi zaradio vec propustio zaradu, ako ga kupis sada pa padne na 4k ti si u minusu, a ako ode na 3k i tada ga kupis opet nisi zaradio dok ne skoci preko i tako u krug. E u tome se razlikuju prave analize od subjektivnih prizeljkivanja, da onaj ko ima btc (ja, ti, saj, la ili neko peti) ako vec trguje da svoja predvidjanja realizuje sa plusom ili minusem, a ne da neko ko nije prosao pored btc-a da baca ovde neka prorocanstva. Kao sto kaze citat, razlika izmedju majstora i pocetnika je u tome sto je majstor vise puta izgubio nego sto je pocetnik pokusao.