Šta je novo?

Telefon za oko 250 evra

• Začetnik teme Začetnik teme Nerast
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nerast

Cenjen
Učlanjen(a)
15.12.2012
Poena
170
Posle 12 meseci meni vernog i odličnog rada Samsung S7 iz Vipa (nisam stigao da ga prebacim na Oreo iako je update stigao) zavrsio negde u Drini [emoji22]
Imao sam Xiaomi Mi5s pre toga ali pošto mi je kamera bitna zbog slikanja dece, koja su pokretna i nestasna meta, u uslovima slabije osvetljenosti je S7 je odneo pobedu i zadovoljan sam jer sam ga u trenu budio za sliku u letu i za moje potrebe je to najveći adut koje mi je S7 ispunjavao, znam da S8 i S9 prave bolje slike, ali su i dosta skuplji i ispadaju iz igre zbog cene.
Telefone menjam na 2 godine, garancija mi je bitna, od operatera još bolja, ne volim nezgrapne telefone, do 5,7 inča mi je vise nego dovoljno, pa tražim preporuku i savet dal u ovom cenovnom rangu postoji nešto sem Samsunga S7 što mi preporučujete a da ispunjava kriterijume dobre kamere sa brzim slikanjem. Raw formati i Pro modove nisam koristio, samo zum i okidanje. Sad sam na Huawei P9 lite sa 2GB, u odnosu na S7, slike po danu bez manje detalja, čim sunce zadje mračne i zrnaste, a dok se probudi za slikanje prodje čitava večnost.
Pucajte sa savetima, hvala unapred [emoji6]

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Pa kupi opet S7, ali polovan, sa garancijom i malo bolje cuvaj fon kada si na nepredvidivim vodama 🙂
Ili to ili Pixel mk1 za 290e sa KP (sumnjivo poreklo i ''garancija'').

Onda idi na Pixel.

i ja sam nešto najbliže tome, samo me interesuje kvalitet fotografija, od svega mi to najbitnije [emoji848]

Poslato sa HUAWEI P9 lite 2gb
Kačio sam ja u A2 temi fotografije,imaš u temi poređenja kamera i kvaliteta fotografija A2,0ne plus 6 i S9

Za 250 evra ja bi bez razišljanja uzeo A2

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока

Pixel otpada zbog garancije i servisne podrške, za sada mi A2 izgleda najprimamljiviji, iscitao i temu o A2 zahvaljujući Jazinom savetu [emoji6], a naravno hvala i ostalima, pomoć uvek dobro došla [emoji8]

Poslednja izmena:
posle s7 ima da plačeš sa A2 kontam. I ne znam kakva je tu garancija koju dobijaš koja će biti u prednosti u odnosu na pixel1 koji bi ga pojeo u fotografiji kojoj inače daješ prioritet?!

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

posle s7 ima da plačeš sa A2 kontam. I ne znam kakva je tu garancija koju dobijaš koja će biti u prednosti u odnosu na pixel1 koji bi ga pojeo u fotografiji kojoj inače daješ prioritet?!

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Ja mislio ima u WinWinu sa 2 godine garancije, ali vidim da nema [emoji848], S7 mi je uvek opcija na koju se mogu vratiti, jer džaba dobar telefon bez garancije.

Gde moze taj telefon da bude ispod 300e kad mu je sad cena 420e?! Kako neko moze da prihvati informaciju zdravo za gotovo. Sada ce da pocnu price....narucivanje preko.neta.....bez garancine....ili vruci telefoni i na kraju... eto ga za 250e

Na svakom je izmenjiva baterija uz neki osnovni alat, ima na netu uputstvo za otvaranje svakog telefona, ili 10-20e za ruke u nekom servisu da ti zamene 🙂

Kako da ne, izmenjiva baterija na svakom, samo sto eto moras da rasturis ceo telefon da bi je zamenio a danasnji telefoni jos malo pa ce i na srafove da se zaborovi. Cak su i oni jos malo pa visak a lepak je cudo, samo kesa jos fali i udri.

*mjau**mjau**mjau*.. bas bezveze. Ranije kada ti crkne baterija zamenis je i teraj dalje, mada i ona nece da izgura kao original ali bar jedno 60-70% originala ce da gura, prema ceni opet OK, ali danas em ces jos malo da je platis kao original a sigurno nece da tera kao originalna.... malo sam otisao u.....

Svaka baterija ce da izgura bar 3 god bez problema. E sad ako planiras da cuvas tel 5 i vise godina onda gledaj ko se lakse otvara. U servisu mogu da zamene bateriju to je najmanji problem samo kosta 10-20 pa i vise eura

Da ne bih ja otvarao novu temu za dz i remetio dragoceni Benchmark server (dakle modovi ne brisite mi komentar ponovo) treba mi nov telefon do 250 evra, ono sto mi je bitno:
- da ima dobru bateriju
- dobar procesor (da se ne pregreva)
- da ima redovan security update (ako ne onda barem root friendly da bude)
Bitno!!
- da je uzak (do 70 mm)
- i najbitnije da su mu SAR vrednosti tj. vrednosti zracenja jako, jako male.
Molim predloge.

Najbolje neko da troši svoje vreme jer si ti lenj.. ko to prati mobove do detalja da zna koji koliku sar vrednost ima ?
Šta je sa ljudima u poslednje vreme.. :/

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

Sacekaj da izadje Nokia 6.1 Plus.

Znaci treba neko sve to da proveri umesto tebe, a ti samo da odaberes koji ces??

Imas sajtove gde mozes da podesis parametre za sve sto ti je bitno kod telefona (sirina,zracenje itd itd) i on ti izbaci listu. Nemoj da si lenj. [emoji6]

@edit Pretece me loznica. [emoji14]

Sto se SAR-a tice, sve je to u granicama normale, po EU standardu, bitnije su druge stvari.

Ako pricas puno na telefonu, koristi slusalice. Nocu telefon dalje od glave, takodje mozes da gasis wifi ako je u sobi(nezdravo je spavati u sobi sa ruterom, izaziva nesanicu, procitao sam negde, sad me drma OCD pa gasim wi-fi nocu), nemoj da nosis telefon u dzepovima(naucno dokazano da moze da steti zdravlju, guglaj), koristi torbicu..

Ako se setim jos nesto, napisacu :d

Ma znam ja to i sam posto sam medicinski radnik i zbog toga i brinem oko vrednosti zracenja, znam da je Samsung najnizi sa SAR vrednostima ali dok skupim za njega proce mi civot 😀 Znam da su manje vise svi u granicama ali opet djavo neda mira, pogotovo sto me od ovog mog mi A1 boli glava ako citam nesto fazon pola sata, sat, a osvetljenje mi bukvalno na nuli i znam da nije do toga.

Kakve veze ima SAR vrednost sa bolom u glavi dok citas nesto na fonu?

Ukljuci blue light filter na telefonu, ako postoji, ako ne postoji, skini ovo:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.eyefilter.nightmode.bluelightfilter

Mene je bolela glava na RN5 iako je bio ukljucen fabricki filter, nije dovoljno jak filter. Sad koristim njega u kombinaciji sa linkovanom App, sa temperaturom boja 3200K na 20%, nema vise glavobolja.

Na racunaru koristim F.lux preko dana 3500K, nocu 2700K. Isto me je bolela glava dok nisam poceo da koristim.

Doduse, imam svetle oci, ali mi nisu osetljive generalno na svetlost(sunce skoro da mi i ne smeta), samo na neprirodnu..

Vidis kako sam neiskisan :/ Ima ovaj telefon (mi a1) ono narandzasto svetlo, kao nocno, al mene od njega jos vise bole oci, a uvek se trudim da gledam u telefon u svetlom okruzenju i imam hvala Bogu dobar vid pa udaljim telefon od sebe podosta, pa sam povezao dal nije zracenje to koje me zeza (sto opet i dalje nije iskljuceno), al svejedno probacu ovu aplikaciji, hvala na savetu. Inace prethodni post sam hteo da editujem pa ga obrisah slucajno :/ zato ga nema da neko ne pomisli da sam spamer ili nesto gore.

Pa to je to, nije narandzasto svetlo, vec kad se smanji kolicina plave svetlosti, slika deluje zuckasto. Sto je vise smanjena, zuckastija je slika.

Nece od filtera da te bole oci, mozda ti bude neprijatno u pocetku, ali kad se oci priviknu nece ti smetati.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno