pretomator
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 09.08.2015
- Poena
- 70
Nisam ga ni uzeo zbog androidone. Zapravo, jedva da sam bio i svestan šta to znači jer to trčanje od jednog do drugog osa me uopšte ne zanima; potreban mi je kvalitetan i pouzdan uređaj koji neće da se raspada sa svakim sledećim "security update"om. Uzeo sam ga zbog dizajna, dimenzije ekrana - i ovo je malo za moj ukus - ali i zato što kod telenora nije bilo ničeg drugog u ovom cenovnom rangu što tera pristojan snapdragon. U suštini, android 9 me uopšte ne zanima i ako će doneti povećanu potrošnju baterije ili bilo koji drugi problem sa hardverom - nemam nikakvu nameru da prelazim na njega. Googlu sam odavno prestao da verujem. Video sam previše telefona unakaženih novim os-om. Mene, lično, žestoko je uništila kombinacija Sony-Google-security update. Nakon jednog sec.up. moj xa1 ultra je prestao da pali mikrofon kod poziva, radio je to sporadično, ponekad nisam danima mogao normalno da razgovaram. Servis nije hteo da mi pruzna kvar ili zameni uređaj. Sony nikada nije priznao da se ovo događa sa njegovim uređajem i nije u meseci a koji su usledili ponudio rešenje zato što je to pogodilo mali broj uređaja. Najzad sam odustao i prodao telefon za neku siću, više nisam hteo da se nerviram. Tako sam i stigao do n7plus.Ovo je Android One uredjaj, jedna od bitnijih stvari kod njega, ako cete da gasite update, ubili ste poentu kupovine..
A dobro se sećam kako je svojevremeno prelazak na lolipop napravio upaljenu ringlu od inače odličnog s4 jednog mog drugara.
Zato sam oprezan. Nokia ne uliva poverenje što se tiče podrške za svoje telefone pa strahujem od neke nove loše kombinacije. Ostaje mi da se nadam da će prelazak biti bezbolan i vredan pažnje.
Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk