Šta je novo?

Nokia 7 Plus

Iskreno ja ne znam šta fali fabričkoj kameri. Meni pravi lepe slike. Jedino za portret mod koristim drugu kameru.

Послато са Nokia 7 plus уз помоћ Тапатока

Na dobrom osvetljenju su slike dobre, kod nešto slabijeg osvetljenja sam malo više očekivao.
Mada, verovatno je na to moje očekivanje malo uticalo i to što sam se u zadnjih nekoliko dana igrao sa drugovim p20 pro...a to je ipak više nego duplo skuplji telefon koji možda trenutno ima i najbolju kameru na rtžištu.
Da ne sitničarim više, telefonom sam sve ukupno gledano zadovoljan.

Pretomator koju verziju gcam koristis?
Ja koristim neku staru ali ona slika samo sa ukljucenim HDR, jer bez nece da memorise slike.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
Pravo da ti kažem ni sam nisam siguran koju verziju trenutno koristim. Probao sam ih skoro sve. Neke su davale samo crni ekran, neke su tražile ručna podešavanja saturacije i sl.

Mislim da sam se najzad odlučio za MGC 5.1.018.urikill vXXII. Ali mislim da ima i boljih. Probaj ih što više možeš pa se sam odluči koja ti najviše odgovara.

Moja preporuka ide MGC verzijama za sada.

Arnova je imao puno problema ali ne znam da li je sve rešio. Čitaj postove na xda. Eksperimentiši, naći ćeš valjda nešto što ti odgovara.

Ja koristim onu sto si postavio na postu 935 i ekstra mi radi portret mod. Čak sam i radio 360 i solidno je ispalo ako uzmemo u obzir da sam snimao slobodnom rukom. Jedino usporeni snimak ne radi
Pravo da ti kažem ni sam nisam siguran koju verziju trenutno koristim. Probao sam ih skoro sve. Neke su davale samo crni ekran, neke su tražile ručna podešavanja saturacije i sl.

Mislim da sam se najzad odlučio za MGC 5.1.018.urikill vXXII. Ali mislim da ima i boljih. Probaj ih što više možeš pa se sam odluči koja ti najviše odgovara.

Moja preporuka ide MGC verzijama za sada.

Arnova je imao puno problema ali ne znam da li je sve rešio. Čitaj postove na xda. Eksperimentiši, naći ćeš valjda nešto što ti odgovara.

Da. Slowmotion je problem, na žalost. Ali ide nekako na ovoj stock app.

Cini mi se da ova verzija sto si postavio nema HDR u opcijama.

Namestio sam ali sam oprobao fotku jednu i ima previse suma pa sam ponovo instalirao najnoviju verziju od BSG samo sto na njoj ne moze da se slika bez iskljucenog Hdr ali su slike dobre.

Namestio sam ali sam oprobao fotku jednu i ima previse suma pa sam ponovo instalirao najnoviju verziju od BSG samo sto na njoj ne moze da se slika bez iskljucenog Hdr ali su slike dobre.

Ima puno verzija, raznih podešavanja, ali uz malo eksperimentisanja i lutanja može se naći ona prava. Kada bi se samo našla neka dobra duša da napravi port baš za N7plus i osposobi ozo na kamkod. gde bolje od toga.

Niko se vise nece baviti sa GCam za N7 plus za Android 8.1 jer na Android 9 vecina novih kamera rade bez problema, a Android 9 ce uskoro doci na N7 plus.

nema teme pa moram ovde...
jel se zna kad ce i po kojoj (otprilike) ceni biti 6.1 plus na kp?

Ja mislim nešto jeftinija od 7+ jer je po karakteristikama lošija. Nagađa se oko 250€ što znači kod nas oko 300. X6 možda malo skuplja od 6.1+ zbog 6g rama Toliko od mene da ne skrećem sa teme.
nema teme pa moram ovde...
jel se zna kad ce i po kojoj (otprilike) ceni biti 6.1 plus na kp?

Ako se vratim sa android 9 na 8.1 da li opet radi fabrički reset ili ne. Jer imam online banking koji svaki put kada se obriše moram u banku po tokene.
I da li neko zna da li će rešiti na 9ci par stvari koje mi se ne sviđaju.
Google bar na početku ekrana koji ne može da se obriše.
Stišavanje zvuka na početnom ekranu. Stišava mediju a ne zvuk zvona. Pre ako si van aplikacije on stišava zvono ako si u nekoj aplikaciji poput YT on stišava mediju.
Navigation bar koji je upaljen stalno na (chrom) pretraživaču u full screen-u što smanjuje doživljaj gledanja online.

Imam tako loš predosećaj u vezi Androida 9. Može li nekako da se izvrda update na ovom telefonu, da se blokiraju updejti potpuno? Sačekao bih neko vreme da čujem utiske drugih ljudi pre nego se zaletim na tvorevinu progres-nacoš Googla broj 9.

Android 9 sada u ovoj beta fazi bolje radi od 8, a mozes iskljuciti opciju auto update u developer podesavanjima

Ovo je Android One uredjaj, jedna od bitnijih stvari kod njega, ako cete da gasite update, ubili ste poentu kupovine..

Ali nije ni pravilo da update uvek donese neko poboljsanje vec i pogorsanje ponekad.

Kad se ocekuje taj famozni android 9 full verzija?

Brzo ce to znaci da ne moramo da koristimo ove Bete.

Koliko izvlacite trajanje baterije i Sot sa miksovanom upotrebom wifi i mobile data. Meni baterija ne deluje tako jaka kao sto je hvale.

Jutros skinuta sa punjaca, non stop je na wifi ili podaci.
b19e555330299ef192e78cf482cb7cb9.jpg

Pozdrav ljudi da li je neko instalirao neku aplikaciju poput Clean mastera za oslobadjanje memorije i rasterecenja potrosnje baterije ili je vec neka fabricka u Nokii prisutna a da je ja nisam do sada nasao.Neko mi kaze da neki drugi telefoni poput Huaweia imaju svoju optimizaciju a obzirom da ovde nisam nasao nista da li da instaliram Clean master ili nesto slicno?

Pozdrav ljudi da li je neko instalirao neku aplikaciju poput Clean mastera za oslobadjanje memorije i rasterecenja potrosnje baterije ili je vec neka fabricka u Nokii prisutna a da je ja nisam do sada nasao.Neko mi kaze da neki drugi telefoni poput Huaweia imaju svoju optimizaciju a obzirom da ovde nisam nasao nista da li da instaliram Clean master ili nesto slicno?
FilesGo, Google aplikacija cisti smece i nema reklama

Taj clean master je meni veoma glupa app. Skeniraš keš memoriju on obriše " posle 5 min opet skeniraš ona nađje isto toliko keš memorije. U app podrška imaš monitor uređaja.

Nazad
Vrh Dno