Šta je novo?

Xiaomi Mi A2 (root, unlock bootloader-a i konverzija na 6X prvi post)

Proksimiti senzor d*ka samo tako (kao kod A1) ali tu postoji kalibracija i rešena stvar. Po meni su napravili grešku što su proksimiti senzor tutnuli u gornji levi ugao telefona i kada se stavi na uvo, taj senszor je min 20mm odaljen od najbližeg mu dela glave i čim se malo pomeri fon, nastaju problemi...

Meni se fon sviđa (sviđa/o mi se i A1), ali stremim ka Mi 8 6/64 ili OnePlus 6 6/64.

Ja i dalje ne mogu da verujem da je proximity uopste tema u 2018 god. kad prastari telefoni nisu imali problem sa njim..Do A1 nisam ni znao da moze da bude problem.

Posle sadasnjeg R5+ najblizi sam bio prelasku na A2, ali kanda ce nece desiti.

Ja kalibracijom nisam uspeo nista da postignem, treperio je kao jelka (A1). Sad isto to ne bi svario nikako.

Ma jok.
Sredila ga kalibracija super.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Ja ne znam, ali kao da stock fabrički rom ima samo problema sa tim senzorom, mada kod mene ni tu nije bilo problema.

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Ja sam isto prilicno siguran da nema veze sa tim da li je levo ili desno od zvucnika, jer na testu reaguje na nekih 2-5 cm, ali nesto su oni tu s*ba*li..softver, hardver, nije ni bitno..Mislim, smesno je sto je uopste tema, a eto.

Prekrstio si coveka u kidAnce. [emoji16]
To mu ja tepam od milje [emoji23][emoji23][emoji39]

Inače definitivno A2 nema problem sa proximity senzorom kao A1,posle 30 razgovora sve šljaka savršeno.

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока

Kad će neki full review, test, razmišljam se da pazarim ovaj telefon, ali posle onoliko kukanja na bateriju ne smem da se usudim, tako da čekam na vaše utiske [emoji1]

Sent from my PRA-LX1 using Tapatalk

Sve je to pregledano, ali hteo bih da čujem utiske od nekog sa foruma ko poseduje taj telefon, posle višednevnog korišćenja telefona...

Sve je to pregledano, ali hteo bih da čujem utiske od nekog sa foruma ko poseduje taj telefon, posle višednevnog korišćenja telefona...

Imaš moje utiske,slike.
Utisak o bateriji će biti za par dana.

Stigao mi sinoć update 360mb,bezbednosne zakrpe za Avgust.
Instalirao ga prošlo sve ok.

Poslednja izmena:
Odlično, hvala. Mislim da će trajanje baterije odlučiti da li ću i ja biti jedan od vlasnika ili ne. [emoji846]

Odlično, hvala. Mislim da će trajanje baterije odlučiti da li ću i ja biti jedan od vlasnika ili ne. [emoji846]

Baterija jedan dan....
Inace tel. lepsi po meni od N7 plus
I daje lepse fotografije
Imao na dva sata N7 plus pa uporedjivao

Sto nisi slikao neke scene pa da okacis poredjenje?

Eto, ispade n7 plus i skuplji i losiji sto se svega tice...osim izrade i baterije, mada je i na mi a2 izrada super... :)

Gledao sam sinoć na yt test baterije, napuni za oko 1.5 h, a ako igraš online igre, cela baterija se potroši za samo 4 sata. Tu sam odlučio da odustanem od kupovine, jer ajd prezivecu što nema 3.5, ali to što nema micro sd i što je malecna baterija za taj veliki ekran mi je def ubilo kupovinu.
RN5 i dalje deluje kao šampion.

Tebi treba konzola, a ne telefon.

Ne znam ni da li ostali telefoni mnogo skuplji mogu izdržati 4-5 sati igranja. Opet sve zavisi od osvetljenja i spoljne temperature.

+1

Ne znam koliko se ljudi na ovom forumu odlučuje za kupovinu ovog telefonu da bi igralo 4-5 sati online igrica...
Verovatno ti prvenstveno za to i služi, pa ti je zato telefon sa 4000mAh šampion..

Realno, za normalno koriscenje, igranje, pozivi, poruke, surfovanje i fotkanje, mislim da moze izdrazati oko 6-7h sot-a sto je skroz okej...naravno, nije kao redmi note 5, koji bi imao neka 2h vise, ali je okej...mislim da je dovoljno za dan koriscenja.. :)

Eto, ispade n7 plus i skuplji i losiji sto se svega tice...osim izrade i baterije, mada je i na mi a2 izrada super... :)
Hahaha, dobra fora :D

A2 je uz 7+ i Mix 2 najbolji telefon do 350€, ali mi stvarno nije jasno kako tolerišete da telefon od 270€ nema punjač, slušalice i da ima jedva prosečnu bateriju od 3000mah

Da ne pričamo da nema NFC i da je displej definitivno lošiji od onog na 7+ i mix 2

Što je najbolje u isto vreme predstave A2 slabiju verziju sa 4000mah, ulazom za slušalice i micoSD slotom :D

Poslednja izmena:
Kako nema punjač?

Pa lepo u kutiji oni obični od 2 ampera koji se valjaju 10 godina, ako hoćeš QuickCharge 3 mora da kupiš punjač, a ako hoćeš QuickCharge 4 mora da se preseliš u Indiju i da dokupiš QC 4.0 punjač :D

Doduše i to je ajfon fora kao sa slušalicama :D

Poslednja izmena:
Ispalo je kao da se ne dobija punjač.

Svi hoće da dobiju i dobar uredjaj i fast charger i wireless slušalice i sve to za 150 eura ako može.

U Apple-u su bezobrazni što se tiče toga, zbog cene koje naplaćuju, ovde npr kod Xiaomi-a se spušta maksimalno cena.

Dobija se punjač od 2 ampera sa kojim se telefon ne puni onako kako bi trebalo.
Na 7+, a i na Xiaomi Mix 2 u kutiji je QC 3.0 punjač - ispravite me ako grešim!?

Možda kontaju mala baterija na A2, šta će im brz QuickCharge punjač :)

Poslednja izmena:
Kupiš brži punjač i opet te A2 ispadne jeftinije od N7+ (ako uopšte dolazi brži punjač).

I kupiš slušalice i još 5 stvari i ispadne te skuplje :D

270 evra za A2 kod švercera, sa svim tim njihovim xiaomi uštedama u hardveru je po meni mnogo.

Što volim ove što kukaju za slušalice. Ima adapter, znači telefon ima slušalice.

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Ali nema ulaz za slušalice, što ima a2 lite verzija ili 7+.
Kako ćeš da puniš telefon i da slušaš muziku u isto vreme?
To sa nastavkom nije ni lepo ni praktično!

Ja sam koristio godinu dana iPhone 7. Nikada nisam bio u situaciji da punim telefon i slušam muziku na slušalice.

Ulaz za slušalice ima još jednu prednost a to je da će USB C ulaz duže trajati ako je prisutan odvojeni ulaz za sluske. USB C kao ulaz za slušalice je sve samo ne dobro rešenje

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno