Mazohizam na delu. Ili Stokholmski sindrom možda? :d
Voleo bih čuti validne argumente zašto je Android đubre, ali svi ovakvi sa kojima sam upadao u raspravu ne znaju o Androidu dalje od Džindžerbreda.
Lično sam posle 3 godine druženja sa WP i W10m, Lumie 520, 630, 640 i 550 jedva čekao da ga se ratosiljam. Od tada Huawei P9 lite, honor 8 lite i evo sad stock Android na Mi A1. Nisam se ni jednom pokajao!
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
neznam Windows mape su djubre ili ja nemogu dase snadjem. od kako sam preso na 10-tku nista ne valje L735, na L620 imam 8.1 i here maps radi bez greske
Djubre je iz vise razloga...
Kupim ja Moto Z i nakon nadogradnje na 7.1.1 vise nisam mogao da uklonim onaj odvratni levi ekran sa nekanvim "push" clancima koji me ne zanimaju ALI uredno jedu mobilni net... ne mnogo ali ga trose zato sto to treba ucitati, osveziti i nervirati vlasnika telefona koji to ne zeli...
Srecom pa se to popravilo nadogradnjom sistema na 8.0 (videcu sta ce se desiti sa nekom evenutalnom nadogradnjom na noviji OS ako ga ikad bude)
Brisanje pojedinacnog poziva iz liste poziva je doveden na ivicu apsurda... nije tap, nije dugi tap, nego je neki tap koji se njima svidja a korisnik ima da ga pogodi posle 20 minuta pokusavanja...
Brisanje preinstaliranog SW koji je dosao uz nadogradnju skoro nemoguce... znaci ne iteresuje me da ga onesposobim jednostavno zelim da ga uklonim i tacka...
Obavestenja iz kalendara stizu na postu... ej bre na hebenu e-postu... bem ti klesta dobijem obavestenje tokom leta da mi je presedanje za 2 sata...
Da ne pricam o porukama koje da bih video moram da otkljucam telefon i startujem sms program... na W10M samo malo spustim dole procitam poruku, po potrebi odgovorim bez otkljucavanja telefona...
Dalje posta/kalendar na W10M je po meni savrseno radio (mnogi su se zalili ja nikad) i sva obavestenja su mi bila na ekranu bez da udjem u sam program...
Jednostavno zive plocice su keva za ove android freske i ikone sa zida...
Sto se ovih nebo plavih servisa tice meni ne trebaju zato sto uvek korisitim karticu veceg kapaciteta (min. 64GB) ali kad kupih Moto Z primetih da se na njemu nalaze slike sa HTC-a koji sam ranije koristio... niti sam trazio da sistem slike sa HTC-a baca na njihve servere niti sam trazio da mi pak sistem te slike sa njihvog servera prebaci na Moto Z... naravno osnovna postavka telefona sve dok rucno ne promenis postavke je takva da je to cista automatika...
ALI zato nekim od programa za komunikaciju moras rucno da dozvolis upotrebu mikrofona i kamere (skype, biber, s'ha ima, itd...), na WP, W10M je to radilo a i dan danas radi bez problema iz prve bez potrebe da dodatno nesto cackam po podesavanjima...
Dalje neujednacenost programa koji potpuno drugacije rade na razlicitim verziajama andorid OS-a... sarenoliko prikazivanje ikonica, ogranicenost broja ikonica po jednom ekranu...
No ono sto meni najvise smeta je to da na Android OS-u odredjeni programi trazi dopustenje da dzaraju po telefonu slikama, video zapisima, kontaktima itd... kako bi radili...
Ej bre pa to je vrhunac sviranja u koznu sviraljku... sta ce koj moj programu za citanje knjiga moji kontakti, liste poziva, itd...
Elem svaki OS-a imaja zajednicku osobinu sa preostalima da se programi zatvore sami od sebe ako im nesto nije po volji...
Nema ovde pomoci.. To sto te Android pita oko dozvole a Win automatski aktivira sve te dozvole pa mislis da mu ne trebaju, je mana nekako
Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk
Hajde da pričamo o iOS i Androidu pa da se složim sa ovim, i to u potpunosti, ali posle 3 godine na Windowsu i 2 godine od kako sam se vratio na Android ne vidim ni jednu jedinu prednost WP/W10m. Ok, WP može biti prednost što je radio odlično i na uređajima sa 512MB RAM, ali sa W10m su i to zeznuli.Svaki sistem ima prednosti i mane.. sto se toliko mlatite oko toga?
Hajde da pričamo o iOS i Androidu pa da se složim sa ovim, i to u potpunosti, ali posle 3 godine na Windowsu i 2 godine od kako sam se vratio na Android ne vidim ni jednu jedinu prednost WP/W10m. Ok, WP može biti prednost što je radio odlično i na uređajima sa 512MB RAM, ali sa W10m su i to zeznuli.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Kvantni racunari su neprimenljivi maltene, tako da je poredjenje nelogicno skrozovo sada sa Android-om je kao kvantni računar, naspram WM10.
Nema veze, leti kao raketa, nema kočenja, crash-ovanja.
Glupo je čak porediti WM i Android.
Ako ti treba fotoaparat i kamera onda nema. Ako ti treba smartfon onda skoro svaki polovan android, polovan iPhone a i određeni broj novih androida.
U suštini, L950 se svodi na pozive, poruke, navigaciju, internet (čitanje vesti i slično), slušanje muzike, alarm i kameru. Za određeni broj ljudi sasvim dovoljno, ne sporim.
Aplikacije za društvene mreže rade loše ili ne rade a i one koje rade nemaju sne opcije. Aplikacije banaka uglavnom ne rade ili ih nema uopšte
Od Android telemetrije bar ima neke koristi. Od Windows telemetrije samo problemi.Zanimljiva cinjenica je da ljudi mrze telemetriju na Win uredjajima i gase je na keca ALI je na androidu ista ta telemetrija vise nego pozeljna tj. nemoguce ju je iskljuciti prosto zato sto bez nje uredjaj ne radi kao sto je izreklamiran...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari