Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Sto mora PM? Ako kupujes bez one klasicne garancije od 2 god, onda imas na forumu clanove koji se time bave...Ja sam kupio od gremlina posto je iz NS-a, a za BG je glavni baja Kidence :)

Prešao sam već na pixel experience I sviđa mi se za sad. Fluidan je baš.
Planiram vcrs na los da predjem, koju kameru preporucujete da je stabilna i da ima portret?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Imam i gcam i stock MIUI, portovanu sa MI A2, bukvalno sve radi i još ima dodatnih opcija.

Ukoliko je neko na custom romu, može da proba :
https://forum.xda-developers.com/re...gisk-mi-a2-ported-camera-custom-roms-t3822082

Poslednja izmena:
Ima li ko link za neka dobra kaljena stakla, ja stavio neko ali mi u sredini ostalo malo vazduha (kao da se presijava kad sd gleds iz odredjenog ugla), izgleda da je staklo imalo lepka samo po ivicama?Jel neko imao taj slucaj?

Да, тражи full glue стакло, добро је chy.

Купујмо домаће!

Nije dobro ni CHYI po tom pitanju, isto ima vazduha u sredini i prelivaju se dugine boje.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

E, i meni se prelivsku te boje samo iz nekog odredjenog ugla. Inace je staklo skroz ok. Hvala!

Pixel Experience odlično radi ali nema nikakvih dodatnih opcija. Probao sam i AOSiP, ima dosta korisnih opcija ali nije fluidan kao Pixel Experience.

Kako vam se pokazala baterija na custom romovima? Probala sam na redmi 3s rr i lineage i na oba mi je dosta kraće trajala baterija nego na miuiu. Uvek se na kraju vratim na fabrički sistem.

Ima li neka kamera da radi u potpunosti na romu? Gcam pravi odlicne slike, ali ima bagova, i prednja zeza, hdr+ ne radi na njoj, kao ni flash..

Sent from my Redmi Note 5 Pro using Tapatalk

Kako vam se pokazala baterija na custom romovima? Probala sam na redmi 3s rr i lineage i na oba mi je dosta kraće trajala baterija nego na miuiu. Uvek se na kraju vratim na fabrički sistem.

I ja sam imao slična iskustva, večito neki drain na custom sistemima. Imao sam i na PE sistemu drain ali sam flešovao NoName kernel i Draina nema.
Dva sata ekrana na Wifi , ostalo 4G. Osvetljenje automatsko, slajder na ~30%.
Coa, ubaci NoName kernel, radiće još fluidnije.Screenshot_Settings_20180801-015425.jpegScreenshot_Settings_20180801-015427.jpeg

KZna li neko kako srediti Chrome na data podacima, ne radi search, i to samo preko mob neta, na wifi sve normalno. Isti problem buraz ima na R5+.

Edit: na Lineage OS-u sam

KZna li neko kako srediti Chrome na data podacima, ne radi search, i to samo preko mob neta, na wifi sve normalno. Isti problem buraz ima na R5+.

Edit: na Lineage OS-u sam

Ako si Vip..napravi novu pristupnu tacku sa nazivom, apn, username, passw
vipmobile, spojeno malo, i nju odaberi, restart tel. To je meni resilo problem.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ako si Vip..napravi novu pristupnu tacku sa nazivom, apn, username, passw
vipmobile, spojeno malo, i nju odaberi, restart tel. To je meni resilo problem.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Radi, hvala [emoji16]

Eksplicitno pise not tempered glass :D

Mada i ja sam to nasao kad sam trazio tempered glass..

Pa da nego sam se tako izrazio da je staklo,iskreno kad sam porucio mislio sam da je staklo kad ono gel,nisam bas sa ovog linka porucio(ne znam na telefonu koja mi je sifra za ali pa sam nasao slican),ja sam uzeo dva front sa alatima i izaslo je sve manje od 400 din ako se dobro secam.

Ajde slikaj kad budes mogao, preko dana da se lepo vidi, meni to deluje bas interesantno..

Ajde ako budem imao cime ali se bas bas jako tesko primecuje i da ima nesto na ekranu,pretanko je sto mi se svidja(kad stavim oma stakla telefon mi bude ruzniji i veci)

Ajde ako budem imao cime ali se bas bas jako tesko primecuje i da ima nesto na ekranu,pretanko je sto mi se svidja(kad stavim oma stakla telefon mi bude ruzniji i veci)

Pa upravo za taj hydrogel sam pitao par desetina postova iznad. Video sam pominju ga po drugim temama pa mi delovalo zanimljivo, a i kao sto rekoh dojadila mi vise stakla, em budze telefon, em se skoro svako odlepi po ivicama pa bude ruzno ko ku**c, ili je po par mm krace od ivice pa je ruzno od starta. Jeste da je za pad najboljanzastita, ali generalno mi retko kad ispadaju telefoni, vise mi treba nesto da zastiti od grebanja.
Pisi kako si zadovoljan i okaci par fotkica da vidimo. I obavezno napisi kako klizi prst po njemu i da li ostaju otisci. Meni deluje super stvar, jedino me bune slabije ocene na aliju u odnosu na stakla..

Послато са Tab2A7-10F уз помоћ Тапатока

Tamo gde je on uzeo je losija ocena.

CHYI 3D Curved Film For Xiaomi Redmi Note 5 pro Screen Protector Explosion-proof Hydration Film With Tools Not Tempered Glass
http://s.aliexpress.com/eeQvuIrU?fromSns=Copy to Clipboard

Jedna stvar koju sam provalio...tipa fotkam u sobi sa redmi note 5 i fotka je dobro eksponirana, i ista ta podesavanja stavim na svoj dslr i fotka bude preeksponirana...ne znam da li je to do fizike ili xiaomi krade blendu, ali eto...ispalo mi zanimljivo... :D
Isto i kad fotkam nocu sa telefonom, kada je poprilicno mrak, iso skoci do 9000, a ako bih fotkao dslrom na f1.9 i 1/13sec, kao sto je na rn5, koristio bih sigurno duplo manji iso. :)

Možda zato što je senzor u rn5 mnooogo manji? Nikako nije za poređenje

Pa da..to jeste, zato i kazem da je verovatno zbog fizike... :)
U svakom slucaju, kada rn5 fotka blendom f1.9, na aparatu za istu fotku treba blenda ~f3.5... :)

Jel neko našao neku mogućnost da se na miui-u 9 na zaključanom ekranu vidi tekst poruka? Custom notification apps iz play prodavnice ne odgovaraju jer moram da otključam prvo fabrički lock screen, pa tek onda instalirani a fabrički ne može da se isključi. Na miui-u 10 se vidi tekst poruke ali samo prvi red.

Jel neko našao neku mogućnost da se na miui-u 9 na zaključanom ekranu vidi tekst poruka? Custom notification apps iz play prodavnice ne odgovaraju jer moram da otključam prvo fabrički lock screen, pa tek onda instalirani a fabrički ne može da se isključi. Na miui-u 10 se vidi tekst poruke ali samo prvi red.

Settings/lockscreen/advanced i onda prva opcija, show content

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Settings/lockscreen/advanced i onda prva opcija, show content

Na miui 10 da, na miui 9 nemam tu opciju na 3s prime. Imam prikaži na zaključanom ekranu ali to ne prikazuje tekst poruke.

Nemam pojma kod mene na miui 9 radi

136f981c2d23142d318c24529eb10318.jpg

Ja nikad ne bih koristio i ne koristim foliju na mobilnom. Em sto to jako ruzno izgleda, em sto se desava da ostanu mehurici vazduha, a cak i ako se stavi neka kvalitetna, gde ne ostaju mehurici, opet ne volim taj osecaj kad mi je ekran duplo deblji, i kad mi prst nije direktno na ekranu, vec na foliji, kao i to da je malo slabiji odziv, malo vise ima laga kada pritiskas preko folije, nego direktno preko ekrana mobilnog, jer ga teze detektuje preko folije.
Zato sam za resenje da se uzme maska koja stiti i ekran, da strci malcice sa strane. Naravno ne i one na preklop, koje su mi isto uzasne.

Vrh Dno