Šta je novo?

EON (ex D3GO) [za EON Smart TV/box aplikaciju postoji posebna tema]

Radi celo veče na svim platformama.

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

Meni je radio očajno sad tokom utakmice.
Počeo sam na Linuxu da gledam, ali sam se prebacio na Windows jer je bilo problema sa izbacivanjem slike sa laptopa na TV. Nakon toga sam pola poluvremena proveo pokušavajući da pokrenem Eon na svim mogućim pretraživačima, uz čišćenje cookies-a i istorije. Mislio sam da ima neke veze sa Windows-om, ali sad kapiram da je do aplikacije bilo jer i kad sam uspeo nekako da pustim kvalitet snimka je bio očajan...

Meni je radio očajno sad tokom utakmice.
Počeo sam na Linuxu da gledam, ali sam se prebacio na Windows jer je bilo problema sa izbacivanjem slike sa laptopa na TV. Nakon toga sam pola poluvremena proveo pokušavajući da pokrenem Eon na svim mogućim pretraživačima, uz čišćenje cookies-a i istorije. Mislio sam da ima neke veze sa Windows-om, ali sad kapiram da je do aplikacije bilo jer i kad sam uspeo nekako da pustim kvalitet snimka je bio očajan...
I meni je EON pravio probleme i onda sam počeo da koristim besplatne orion i rts planeta aplikacije. Mnogo bolji i stabilniji prenos.

Primećuje li još neko ovaj X u gornjem desnom uglu EON-a preko browser-a?
Nešto se ne sećam da je i ranije stalno bio tu, ili sam se istripovao...

1531343692346.jpg

Primetih isti problem pre par dana a sad je opet sve ok, isti browser (Chrome) i isti komp. Možda je neki gremlin vezan za konkretnu verziju/build Chrome-a? Pošto ja koristim dev build Chrome-a (trenutno dev verzija je v69.0.3486.0) koji se updatuje svakih par dana.. pa da je bio bug na starijem build-u Chrome-a a rešen u međuvremenu.

Uglavnom, ako te baš iritira taj stalno prisutan X privremeno rešenje ti je da obrišeš taj HTML element:

1) desni klik mišem na to X > izabrati "Inspect"
2) Trebalo bi da je selektovan DIV sa klasom "close" nešto tipa:
Kod:
<div data-v-520939e0="" class="close"></div>
Ako je selektovao <video> element nije dobro, probaj ponovo klik na X pa Inspect.
3) desni klik na taj selektovan HTML element > izabrati "Delete element"

Nakon što obrišeš taj element i pri promeni kanala se ne pojavljuje više to X za stopiranje, sve dok ne refresh-uješ tab... nakon refresh-a treba ponoviti celu proceduru.

Možeš eventualno da probaš da uradiš ovo: F12 na tastaturi da otvori Dev tools prozor > zatim klik na Refresh/Reload ikonicu u gornjem desnom uglu [u glavnom Chrome prozoru, ikonica za osvežavanje/ponovno učitavanje stranice] > izabrati opciju "Empty cache and hard reload". I da vidiš da li posle toga i dalje ne sklanja to X kad pređeš u fullscreen.

Poslednja izmena:
Da li je za EON na webos 3.5 na LG tv-u potreban isto mis za kretanje kroz meni, tj prebacivanje kanala, kada kliknem 1 da to bude kanal na prvom mestu N1, kada kliknem 180 da on prebacii na kanal koji je na mestu 180 ili su sredili to, nervira me na android tv box-u sto moram sa misem da menjam kanale (znam da ima i daljinski, ali opet je cimanje), ili bar da li radi + i - za menjanje kanala?

Da li postoji neka fora da se eon instalira ne neke ranije verzije androida,recimo 4.0? Preko nekog programa ili tako nesto?

@ssasa81j: Nek ti to uradi "stručnjak" iznad tebe koji tvrdi da je moguće...
lolz, modifikuješ manifest fajl i sve magično radi na nepodržanoj verziji Android-a koja nema neophodne API-e sa novije/minimalno podržane verzije.

Da li je za EON na webos 3.5 na LG tv-u potreban isto mis za kretanje kroz meni, tj prebacivanje kanala, kada kliknem 1 da to bude kanal na prvom mestu N1, kada kliknem 180 da on prebacii na kanal koji je na mestu 180 ili su sredili to, nervira me na android tv box-u sto moram sa misem da menjam kanale (znam da ima i daljinski, ali opet je cimanje), ili bar da li radi + i - za menjanje kanala?

Ja se krećem strelicama na daljincu. Imaš kategorije: HD, dečiji, ..., pa lako nađem kanal. Uvek gledam neki od HD kanala tako da se lako nađe ili vrati šta treba. Lakše mi je da nađem emisiju koju želim da vratim na EON-u nego na D3 meniju.

@nebeski.letac,sta reci o ovom forumasu....covek se ponudio da mi modifikuje eon za starije verzije androida...skinu aplikaciju koju je napravio i instalirao na ALCATEL ONE TOUCH 6040X koji inace ne podrzava eon i bam! RADI! Letac,zasluzio si pivo,poslacu ti Bexom! :)

Stvarno svaka cast na trudu. Ako hoces mozes postaviti apk javno pa da i drugi ljudi mogu da gledaju koji imaju stariju vrziju androida. Inace taj Alcatel ima 4 jezgra i 2gb rama FHD displej i radi sve na njemu kao sat samo sto ga starija verzija androida .ebe.Prvo sam probao da instaliram apk na starom 10'' tabletu Next Book-u,i instalirao ga je i pokrenuo ali izgleda da je ona bas slab jel ima malo rama,pa je crashovao na pocetku,ali kontam ako ga malo rasteretim da ce i tamo raditi. Jos jednom mnogo hvala @nebeski.letac!

@mihajlosd: :wave:

Da li postoji neka fora da se eon instalira ne neke ranije verzije androida,recimo 4.0

A taj Alcatel ima Android 4.2. Između 4.0 i 4.2 je drastična razlika u smislu količine izmena i dostupnih API-a.
I nisam napisao da je nemoguće promeniti apk manifest / promenili min sdk vrednost već da mislim da izmenjeni fajl (verovatno) neće raditi na Android 4.0.

ssasa81j;553921..... > je napisao(la):
Stvarno svaka cast na trudu. Ako hoces mozes postaviti apk javno pa da i drugi ljudi mogu da gledaju koji imaju stariju vrziju androida. !

Siguran sam da ce se naci jos neko kome ovako nesto treba.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

@Batke: Ako ne vidiš odgovarajuću sekciju na MojSBB portalu onda sigurno nemaš odgovarajući paket usluga (Gold Extra ili Gold Premium za D3 korisnike, D3i takođe ima 1 slot verovatno promotivno) uz koje se dobija "slot" za 1 Smart TV verziju EON aplikacije. O tome je pisano već milion puta ovde u temi.

imam paket Digitalni trio gold.
Eon radi na mobilnom tel. i tabletu.

Gold =/= Gold Extra.
Gold =/= Gold Premium.

Dakle skroz očekivano.

Eon aplikacija za mobilni i Smart TV EON aplikacija nisu ista stvar. Mobilne aplikacije i EON sajt može da koristi bilo koji paket koji ima EON uslugu uključenu u ugovor. (te varijante ne zahtevaju nikakvu dodatnu aktivaciju već samo MojSBB login podatke) Smart TV aplikaciju (koja je prilagođenja upravljanju pomoću daljinca a ne touchscreen-a) mogu da aktiviraju samo korisnici tih najsklupljih paketa koje sam naveo. Pošto nemaš odgovarajući paket nemaš ni na MojSBB portalu (ili MojSBB aplikaciji za telefon) vidljivo mesto gde se unosi taj OTP kod. === ne možeš da aktiviraš SmartTV aplikaciju == ne možeš da je koristiš.

Nadam se da je sad jasnije?

Nema na čemu.

Moderatori bi mogli da prebace u prvi post ove teme koje god od gomilu puta ponovljenih objašnjenja oko ove aktivacije EON TV aplikacije, čisto da bude lakše da se zbunjeni & neinformisani korisnici lakše upute na mesto sa objašnjenjem...

Poslednja izmena:
Ako može i meni na pp ta modifikovana apk probo bi na boxu sa androidom 4.2.2.

Nazad
Vrh Dno